Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługomama

Jaki najlepszy preparat do podmywania sie w połogu?

Polecane posty

Gość niedługomama

j. w. czego używalyście?

Gość vfgjd
tantum verde

do czasu kiedy rana się nie zagoiła tantum rosa przemywałam rano i wieczorem. po każdym oddaniu moczu podmywałam wywarem z kory dębu. gdy już rana sie zagoiła płynem ktory zawsze używam z serii AA.

Gość mama swojego synka
zaraz po porodzie polecam tantum rosa, a normalnie używałam Lactacyd i ok

Gość a mnie
położna poleciła Vagosan zioła do zaparzania i szare mydło bo po tantum rosa mnie cholernie piekło. Po za tym gojącą sie ranę kazała mi smarować maścią Solcoseryl i naprawde super pomogło i nie bolało i szybko sie zagoiło tak że polecam. Vagosan, sorcoseryl, szare mydło do mycia. Używałam tez płyn do higieny intymnej AA

Gość Hajduczanka
Ja używałam żelu z wyciągiem z przywrotnika firmy ATW i powiem, że regularne stosowanie daje na serio super efekt, rana szybko się goi. Położna poleciła, żeby robić tak: podmyć się czystą wodą by spłukać wydzielinę połogową, potem nałożyć ten żel (i najlepiej w tym czasie umyć zęby, bo jak nie to się człowiek znudzi i za szybko spłukuje:) ) i potem spłukać ale nie wodą tylko ciepłym roztworem nadmanganianu potasu (1/4 tabletki na 0,5l przegotowanej wody). Robiłam tak trzy razy dziennie i po 1,5 tyg rana się ładnie zagoiła. Nadal się podmywam tym żelem(jestem 2 miesiące po porodzie) bo najlepiej zużyć całą butelkę a nie oszczędzać :) pozdrawiam PS.położna, która nas prowadziła to prawdziwa kobieta-instytucja. Jeśli ktoś jest z okolic Katowic to gorąco polecam jej szkołę rodzenia http://www.szkolarodzenia.katowice.pl/index.php

Ja używałam Aflovag a potem już normalny płyn do higieny intymnej :). Współczuję podmywającej się tantum verde :). Chyba miało być tantum rosa :).

Gość Hajduczanka
Aha, nie ma mowy o żadnym pieczeniu czy szczypaniu przy tym żelu :)

Gość mama swojego synka
no tantum verde trudno byłoby się podmyć :) Współczuję też szarym mydłem, to musi być straszne. Mnie po tantum rosa właśnie przestawało piec.

Gość vfgjd
a no :D pomyliłam sie oczywiscie miałam na mysli tantum rosa