Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

staram sie od pół roku.któregos cyklu zainwestowałam w testy owu ale dupa blada z tego wyszła:(rok temu odstawiłam tabletki anty moze to one cos poprzestawiały.....do NPR nie moge sie wziasc bo pracuje na 3 zmiany a wszedzie przykazuja by temp była mierzona o tej samej porze,wiec u mnie odpada:(

tez korzystam z kalkulatorów z tym ze biore sie do roboty gdzies ze 2 dni wcześniej i ciezko pracuje 2 dni po tym wyliczonym przez kalkulator dniu:)

Gość Mika23
ja nigdy nie bralam tabletek anty wiec nie wiem jak to jest, ale mierzenie temp to naprawde dobra rzecz. Moze przynajmniej sprobuj mierzyc w mniej wiecej tym samym czasie, jezeli sie u cibie w ogole da. A jak nie toprzynajmniej obserwuj sluz, szyjke. To tez zawsze bedziesz miala jakies znaki. A co do owu to wiadomo ze zdarzaja sie cykle bezowulacyjne.

Gość Mika23
a jak Twoje cykle, co ile masz i czy sa regularne?

Gość Mika23
Fajnie by bylo jakby sie nowe dziewczyny przylaczaly, dobrze jest sie wymienic doswiadczeniami itp:)

cykle regularne co 25 dni........byłam nawet u mojego gina 3 tyg temu ale krótko mówiąc olała mnie bo za wczesnie na to by mówic o problemach......kazała mi nie liczyc dni płodnych i cieszyc sie seksem......hmmm.......jezeli w pon ogłosisz nam radosna nowine to biore sie za termometr!!!!!!z szyjka gorzej bo nie mam pojecia o co chodzi:(niby na naukach przedmałzenskich o tym wspominali ale nie słuchałam bo nie sadziłam ze taka info moze mi sie przydac:(

no własnie...im nas wiecej tym weselej,w kupie raźniej!!!!!!ciekawe gdzie podziewa sie założycielka topiku???Halo,Foczka odezwij sie!!

Gość Mika23
Ja tez na poczatku nie wiedzialam o co chodzi z ta szyjka:P Ale codziennie ja sprawdzalam, czasem co dwa dni na poczatku jak uczylam sie i powoli dalo sie odczuć różnice. Zmienia sie jej konsystencja ze tak napisze:) Oj tak bardzo bym chciala oglosic radosna nowine:) Ja wlasnie szukam gina jakiegos dobrego bo ten do ktorego chodzilam to jakis p*** szaman. Poprosiłam zeby mi zorbił usg bo nie maialm nigdy zrobionego, wiec tak profilaktycznie. Szczegolnie ze mam juz 24 latka i jakis czas wspołzyje. A ten d*** powiedział mi ze jestem zdrowa, i on to wie po moim wygladzie!!!! I ze powinnam sie cieszyc ze nic mi nie jest bo inne maja gorzej!! Myslalam ze go udusze

Gość Mika23
Powiem ci ze Twoj gin mial troszke racji, bo szybciej zajdziesz nei myslac czy juz sa plodne czy nie. Trzeba sie cieszyc przytulankami a nie mozna traktowac ich tak przedmiotowo

taaaaaaa.........teorie o blokadzie znam tylko z praktyką gorzej,niestety nie ma w mózgu przycisku reset i jakos nie moge o tym nie myslec.........podejrzewam ze nasi gin konczyli ta sama szkołe......moja tez mi powiedziała po standardowym badaniu ze "na pierwszy rzut oka wszystko jest w porzadku"

Gość Mika23
No ja tez sie nakrecam strasznie na sama mysl o dzidzi:) CAły czas bym tylko czytala fora na ten temat:) Obsesja. NA poczatku bylo strasznie, caly dzien przed kompem. Teraz na szczescie juz mi przeszlo, znalazlam sobie zajecia:) Ale nadal z tym walcze No niestety ciezko jest znalezc jakiegos dobrego gina na kase. Ja wiem ze jak bede juz w ciazy to na kase nie ide. Szkoda czasu po prostu. A zdrowie dzieciątka najważnejsze

tez tak mialam:)teraz postanowiłam znalezc jedno forum i byc mu wierna:)mam nadzieje ze tu zapuszcze korzenie a za jakis czas zmienimy temat na szczesliwe w ciazy :):)generalnie szukałam forum po to zeby pogadac z kims kto przezywa to co ja.....bo rozmowa o tego typu problemach z kims kto uzywa wszelkiej mozliwej antykoncepcji badz z kims kto wpadł przypomina bardzo bolesna walke z wiatrakami:(

a dzisiaj teściowa mi dowaliła"wy sie o dziecko starajcie,no chyba ze nie potraficie"i przez chwile zaczełam myslec jak duży wyrok dostalabym za zabicie wrednej baby:(

Gość Mika23
Te tesciowe czasami nie potrafia zrozumiec jak moga zabolec takie slowa. A zgadzam sie z tOba ciezko jest znalezc jakies forum, bo na wiekszosci dziewczyny sie juz dlugo znaja i staraja. Maja swoje tematy i ciezko jest do nich dolaczyc.

oj tesciowe to temat rzeka zwłaszcza moja:)tak sie czasem zastanawiam jak taka kobieta mogła urodzic takiego fajnego faceta jak mój M:)Ciesze sie ze sie tu odnalazłysmy:)a teraz spadam lulu bo mój M juz dawno w objeciach Morfeusza a ja przed kompem:)czekam na newsy od Ciebie oczywiscie pozytywne!!!!dobrejnocki

Gość Mika23
JA również ide spać:) Oczka same mi sie zamykaja. dobranoc:)

Hej dziewczyny troszeczkę zdezerterowałam, ale szybko to nadrobię to mój pierwszy cykl starań, @ powinnam mieć za tydzień, ale mam nadzieję, że nam się uda od razu :)

no to trzymam kciuki za kolejna fasolke:)kurcze,kciuków mi braknie:)jakas zbiorówke trzeba bedzie zrobic:)

kobitki prosze o instrukcje obsługi termometru:)tzn tych wyników:)i przedstawcie mi to jak krowie na granicy:)

Gość Mika23
Hellloo:) Ja dziś miałam bardzo spiący dzień:) A co do mierzenia temp. to mierzy sie ja od pierwszego dnia cyklu, trzeba mierzyc tym samym termometrem, codziennie o tej samej godzinie, po conajmniej 3 godzinnym odpoczynku. A dokładne info masz na stronkach poswiećonych NPR. Tam naprawdę jest wszystko bardzo dobrze opisane.

Gość Mika23
Mam nadzieje ze coraz wiecej dziewczyny bedzie sie przylaczac i topic ozyje:)

dupa....:)czytałam wszystko.....chodzi mi o konkret a mianowicie kiedy pojawia sie owulka

tez miałam spiacy dzien.....spałam przed obiadem i po obiedzie....ta pogoda jest do bani:(a jakies newsy co do potencjalnej fasolki?

Gość Mika23
Ciężko stwierdzić:) Jutro test:) Jezeli chcesz wiedziec czy napewno byla owulka to mozesz to potwierdzić tylko monitoringiem. Progesteron jest odpowiedzialny za podnoszenie temp., a on jest wydzienany przez ciałko żółte czy jakos tak. Najlepiej zakup sobie testy owu jak ciezko jest Tobie z ta temp.

łe........to juz było,efektów brak:(chociaz moze spróbuje w następnym cyklu...tak se myśle ze u ciebie to napewno pojawią sie jutro 2 sliczne kreseczki:)i znowu pada...:(

musze sie pochwalic,bo uwazam to za ewenement:mój M upiekł dzisiaj sernik!!!zajebisty,lepszy nawet niz mojej mamy:)

Gość Mika23
Mysle ze i mierzenie temp i robienie testów owu musisz zaczac od nastepnego cyklu. A moze nie bedziesz musiała robic:) W srodku cyklu nic to nie da bo nie wiesz jak bylo wczesniej itp

Gość Mika23
Taki M to prawdziwy skarb:) A serniczki sa mniami:)

no moze nie przesadzajmy z tymi skarbami...chłop to chłop i niestety tez ma odbicia:)wiem ze musze zaczac od nastepnego,i tez mam nadzieje ze moze nie bede musiała.....a ty swojemu M mówiłas o swoich podejrzeniach?