Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23........1................24.04.................... . .23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06........................2 5.........Śląskie nataliuś............7...........11.06................... .....26.......łódzkie Foczka_................2........?....................... ....24..........Pomorskie green-ka ...........1 ..........10.06. ....................28 ......dolny śląsk skoda... ...........2........................................20...... .kuja.-pom. fisiowna......4.......2.06.......26.........Londyn nie rozumiem tylko jednego jesli chodzi o pigulki. Wiele dziewczyn wpada podczas ich brania (np moja przyjaciolka o ktorej wspominalam), mowi sie ze po odstawieniu mozna bardzo latwo zajsc i trzeba uwazac.No to dlaczego czasem jest wrecz odwrotnie??

Dzień dobry wszystkim! Co tu tak pusto dzisiaj?? nataliuś --- no faktycznie między nami jest tylko 1 dzień różnicy! Może faktycznie uda nam się razem? Fajnie by było, ale obawiam się, że u mnie nic z tego :-( Cały czas mi się wydawało, że sama poczuję moment kiedy zachodzę w ciążę (wiem że naiwna jestem :-D ) a tu nic! Nawet nie wiem kiedy odczuwa się pierwsze objawy. Mika23 --- i jak wycieczka? Mam nadzieję, że się udała. Miłego dzionka życzę! 🌻

Gość Mika23
Cześć dziewczynki:) ja dopiero usiadłam przy kompie. Mój M zabrał mnie do Krakowa, oboje bardzo lubimy to masto i w dodatku ja chce za pare miesiecy sie tam przeprowadzić:) I wiecie co ja dalej nie mam @. Juz myślalam wczoraj ze przyjdzie bo dostalam silne bole, ale jednak ani kropelka sie nie uronila:( A dziś to moj 41 dc. JA sie nie stresuje ani nic wiec nie iwem o co jej chodzi:(

Gość Mika23
Natalius i Green-ka- musi sie udać, bo termin @ jedna z Was ma na 11 czyli na dzien moich urodzin, a druga jedynie na dzien wczesniej wiec napewno bedzie szcześliwy:):):):)

Cześć Mika23! Fajna musiała być ta wycieczka! Ja już tak dawno nie byłam w Krakowie, że może w tym roku się wybierzemy. Kraków ma swój jedyny i niepowtarzalny klimat, więc wcale Ci się nie dziwię, że chcesz tam mieszkać. Mika a robiłaś już test? 41 dni to dużo. Ja bym zrobiła...

No i mam nadzieję, że faktycznie ta data będzie szczęśliwa i dla mnie i dla nataliuś! :-D

Gość Mika23
Green-ka w poniedziałek zrobiłąm bete i mialam 1.2 więc wiem ze w ciży nie jestem:( Teraz sobie czekam spokojnie na @. Dziwię sie bo nie mam żadnych objawów związanych z nia. Testy tez mi wychodziły negatywne. Ja mam pierwszy raz chyba w życiu taki dlugi okres. nigdy mi sie nie wydłużał az o tyle, kiedyś max mi sie przesunal o 7 dnia ale wtedy intenywnie sie odchudzalam i ćwiczylam

A to dziwne bardzo jest! A możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tą betą? Jaki powinien być wynik, żeby stwierdzić, że jest ciąża?

Gość Mika23
Ciąza jest kiedy beta jest powyzej 5. I wtedy jest to taka bardzo wczesna ciaza. A skoro ja mialam owu jakies 2.5 tyg temu to u mnie juz do zaplodnienie juz by doszlo i jakbym byla w ciazy to beta powinna byc wieksza. A skoro nie doszlo to i bety nic nie wykazala

Wiesz co Mika, właśnie grzebię w necie na temat bety, i: (może wszystkim się przyda, jak nie teraz to na przyszłość) Kolejne tygodnie licząc Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) od ostatniej miesiączki 3 5 - 50 4 3 - 426 5 19 - 7.340 6 1.080 - 56.500 7-8 7.650 - 229.000 9-12 25.700 - 288.000 13-16 13.300 - 254.000 17-24 4.060 - 165.400 25-40 3.640 - 117.000 Ale na wynik mogą zafałszować: zbyt wczesne wykonanie bety, zbyt "rozcieńczony" mocz, za dużo białka w krwi itp. A jeszcze czasami jest tak, że niektóre labolatoria mają inną skalę i zamiast 12 dają 1,2 . Sprawdzałaś to?

Kolejne tygodnie licząc.......Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) od ostatniej miesiączki 3 ............................... 5 - 50 4 ............................... 3 - 426 5 ............................... 19 - 7.340 6 ............................... 1.080 - 56.500 7-8 ............................ 7.650 - 229.000 9-12 .......................... 25.700 - 288.000 13-16 ........................ 13.300 - 254.000 17-24 ........................ 4.060 - 165.400 25-40 ........................ 3.640 - 117.000

Gość Mika23
U mnie na wyniku jest tez podana zakres wartosci, wiec jednostki itp sie musza zgadzac. Ponizej 5 to brak ciazy, a ja mam ponizej wiec w ciazy nie jestem. Czekam na @, bo wtedy bede sie mogla znow starac, a tak jestem zawieszona w prozni i nie wiem o co chodzi:( A normy naewno sie przydadza:)

Na te normy to chyba trzeba przymknąć oko, bo różne źródła podają troszkę inne wartości. A to co wkleiłam zgadza się z tymi normami na Twoim wyniku? A w Twoim przypadku jeśli już jesteś pewna, że to nie ciąża, to chyba faktycznie lepiej, żebyś dostała @ i mogła starać się po raz drugi. :-) Powiem Wam dziewczyny, że staranka też są fajne, bo dają tyle radości i relaksu .... Ja zawsze PO czuję się taka szczęśliwa i rozluźniona :-D

Gość Mika23
U mnie na wyniku jest napisane: brak ciązy-------25

Gość Mika23
cos zle mi wkleilo. Umni jest napisane ze: brak ciązy------25

Gość Mika23
ostatni raz: brak ciazy ponizej 5, wczesna ciaza 5-25, ciaza to powyzej 25

czesc kobitki!dzis moj M ma w koncu wolne,wiec zajrzałam tylko na chwile......Mika ale Ci zazdroszcze tej wycieczki!Umówiłas sie do gina?.............. Green-ka,mnie tez wydaje sie ze powinnam poczuc to ze jestem w ciazy a najlepiej od razu brzusio zobaczyc:):):)i tez nie wydaje mi sie zeby w tym miesiacu sie udało:(od przyszlego cyklu mierze temp i kupuje testy owu a jak to nic nie da to zapieprzam do lekarza,oczywiscie prywatnie bo na NFZ to mnie znow zleje.........Fisiowna,bo widzisz z tym to na dwoje babka wróżyła:( a po za tym .....................\"im bardziej Puchatek zaglądał tym bardziej Prosiaczka tam nie było\":(....................................ale mam doła dzisiaj:(pewnie PMS:(:(:(:(

Gość skoda ...
Witam Was, Teraz zacznę 3 cykl i dalsze starania o dziecko, ale już jestem trochę negatywnie nastawiona :( że bezpłodna jestem lub mój partner, a my młodzi jesteśmy.

Gość Mika23
skoda-po pierwsze nie mozesz myslec o tym, ze jestes bezpolodna czy cos takiego!!! Ti jest Twój dopiero 3 cykl!! Twoj wiek tak naprawde dziala tylko i wylacznie na Twoja korzysc, bo masz wiecej czasu przed soba o to zeby sie starac o dzidzusia:) Amnie dalej bola piersi, sutki i nie mam @. CZyli dalej taki standard... Do gina sie zapisze ale jeszcze nie teraz, poczekam czy sama @ przyjdzie. Jak nie przyjdzie do Bozego Ciała to wtedy zaczynam dzialac

Gość Mika23
Czesc nataliuś:) to ja widze ze Ty dziś też masz taki dzień relaksu z M, jak ja wczoraj:)

Gość skoda ...
Tez masz rację

Gość Mika23
Co tak dzisiaj cichutko??? Az smutno:( Dziewczynki opisywać co tam u Was

Hej dziewczyny, dopisuję się do tabelki:-) Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23........1................24.04.................... . .23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06........................2 5.........Śląskie nataliuś............7...........11.06................... .....26.......łódzkie Foczka_................2........?....................... ....24..........Pomorskie green-ka ...........1 ..........10.06. ....................28 ......dolny śląsk skoda... ...........2........................................20...... .kuja.-pom. fisiowna......4.......2.06.......26.........Londyn online-79…….2……………………….06.06……………………30………..dolnośląskie

Gość Mika23
Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23...................1.....24.04.......................23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06.......................25.........Śląskie nataliuś..................7.....11.06.......................26.......łódzkie Foczka_.................2.......?...........................24..........Pomorskie green-ka ...............1......10.06. .....................28 ......dolny śląsk skoda... ................2....................................20...... .kuja.-pom. fisiowna.................4.......2.06.......................26.........Londyn online-79……............2……..06.06……………..........…30………..dolnośląskie Poprawiłam troszkę tablekę:) online jak zoribłam jakiś bład to poprawiaj mnie:)

Gość Mika23
Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23...................1.....24.04.................... ...23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06.......................25 .........Śląskie nataliuś..................7.....11.06................... ....26.......łódzkie Foczka_.................2.......?....................... ....24..........Pomorskie green-ka ...............1......10.06. .....................28 ......dolny śląsk skoda... ................2....................................20..... . .kuja.-pom. fisiowna.................4.......2.06................... ....26.........Londyn online-79……............2……..06.0 6……………..........…30……..dolnośląskie

Gość Mika23
fisiowa tak sobie patrze do tabelki i widze ze planowany termin @ mialas na 2.06. Dostałaś @ czy nie bo nie doczytałam?

Gość Mika23
Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23...................1.....24.04.......................23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06.......................25 .........Śląskie nataliuś..................7.....11.06................... ....26.......łódzkie Foczka_.................2.......?....................... ....24..........Pomorskie green-ka ...............1......10.06. .....................28 ......dolny śląsk skoda... ................2....................................20..... . .kuja.-pom. fisiowna.................4.......2.06................... ....26.........Londyn online-79……............2……..06.0 6……………..........…30…..dolnośląskie