Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

kurcze Mika a juz miałam nadzieje ze bedziesz nam fluidki ciążowe rozsyłac..........

Gość Mika23
:) :):) a moze ty jako pierwsza bedziesz rozsylac fluidki???:) Oj mam taka nadzieje, wazne zeby sie cosik ruszylo:)

ruszy,ruszy........na którymś forum wyczytałam mądra rzecz a mianowicie: "jesli masz macice to kiedys napewno zaskoczysz" pokrzepiające,nie?

Gość Mika23
oj ta odpowiedzialnosc:) ja teraz zmykam i wieczorem zajrze, wiec zobacze co da sie wykombinowac z tabelka:) Zaskoczymy, ale pytanie keidy. Ta niecierpliwość zjada!!!

niestety mnie wieczorkiem w tym tyg nie bedzie-nocna zmiana:(ale nie odmówie sobie przyjemnosci pisania po południu:)piszcie dziewczynki,"w grupie siła"!

Cześć dziewczyny! Jak to fajnie, że powstał ten topik! To prawda, że ciężko się przyłączyć do jakiegoś już od dawna istniejącego topiku, bo tam już dziewczyny się znają i nie bardzo interesują się nowymi. Próbowałam już dołączyć się do kilku, ale zawsze po paru pytaniach zapominali o mnie :-( Tu mam nadzieję \"zapuścić korzenie\"... W wielkim skrócie o sobie: po odstawieniu tabletek odczekałam 6 miesięcy i zaczęliśmy kochać się bez zabezpieczenia. Majowy cykl był moim pierwszym jeśli chodzi o starania. Teraz czekam na wynik ;-) Pozdrawiam i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie...

green-ka witamy!!!no jasne ze tak!!!my niecierpliwie czekamy na nowe kobietki:)Mika23 wieczorkiem podejmnie próbe stworzenia naszej własnej tabelki wiec smiało sie do niej dopisuj!!!celujesz czy liczysz na szczescie?

Szczerze "pisząc" to trochę się naczytałam o celowaniu i chyba nie jest to dla mnie. Pytanie dlaczego: ponieważ nigdy nie miałam cierpliwości do obserwacji, pomiarów i zapisywania tego wszystkiego. Niby wiem jakie są objawy owulacji, ale za cholerkę nie mogę jej zlokalizować u siebie. Nie pozostaje mi zatem nic innego jak żywioł!

a ja sprubuje(ó?) w nastepnym cyklu mimo ze pracuje na 3 zmiany i pomiary nie beda o tej samej godz......po za tym korzystam z kalkulatorów szczególnie jednego bodajze na e-dziecko.....czemu czekałas 6 mc na staranka?

tak sobie czasem mysle ze te moje nieudane staranka to kara boska........zawsze twierdziłam ze nie sztuka zrobic sztuka wychowac......smiałam sie z tych wszystkich "tragicznych" wpadek i mówiłam ze jak sie mysli pi..a a nie głowa to tak to sie konczy.......uwazałam tak jak uwazaja ci którzy nie maja takich problemów ze poczecie dzidziusia to najłatwiejsza rzecz pod słoncem........no i chyba los obrócił sie przeciw mnie:(teraz wszem i wobec odwołuje te wszystkie głupoty które mówiłam............no to sobie rachunek sumienia zrobiłam:)

Wiesz nataliuś chciałam troszkę odczekać, żeby organizm "wskoczył" na swój naturalny tor. Poza tym był to nie bardzo korzystny okres dla mnie i mojego M. Oboje bez pracy i bez prawa do zasiłku.... dobrze, że ten czas mamy za sobą. Teraz jest wszystko dobrze więc się staramy, żeby było nas więcej ;-) Jeśli chodzi o kalkulatory, to są pomocne ale organizm kobiety potrafi płatać niezłe figle. A Ty celujesz czy spontanicznie podchodzisz do sprawy?

nataluś --- ale spowiedź odwaliłaś! Ale to prawda, że jak się nie chce zajść w ciążę to ona sama przychodzi, a jak człowiek stara się z całych sił i podporządkowuje tej sprawie swoje zajęcia i czas, to niekoniecznie mu to wychodzi. Słyszałam o tzw. blokadzie psychicznej, która powoduje, że im więcej się myśli o posiadaniu dzidziusia tym mniejsze na niego szanse. Dlatego trzeba się wyluzować i dać ponieść emocjom, mieć frajdę z seksu i nie myśleć czy tym razem się uda. Ale się wymądrzam (hihi) a sama nie wiem jak to będzie u mnie!

hihihi.......bo juz mi wszystkie mysli przychodza do głowy......widze ze mozemy sobie łapke podac....jeszcze kilka mc wczesniej tez oboje nie mielismy pracy chociaz to nie przeszkadzało mi w posiadaniu dzidzi....teraz juz ja mamy ale raczej gówniana robote niz satysfakcjonujaca prace:(ja jako pedagog reso zachrzaniam w durnej fabryce oddalonej od mojego miasta 15 km.....mozna?w naszym kraju wszystko mozna:) ja słyszałam teorie ze w pierwszym mc po odstawieniu tabletek najłatwiej o dzidzie a nawet o dwie na raz:)

nataluś --- o tym to nie wiedziałam, że po pigułkach szybciej można \"zaciążyć\". Ale to fajnie by było mieć dwójkę na raz! :-D Jedna ciąża, jeden poród, jeden ból a dwoje dzieci (hihi). Jeszcze żeby dziewczynka i chłopczyk to już by była bajka... A tak z innej beczki: w Polsce pracujesz? I jeśli mogę zapytać to dlaczego nie w swoim zawodzie?

tak sobie pomyslalam ze gdy ktos tu zaglada to moze pomyslec ze ja tu naprawde korzenie zapusciłam:)wiec spiesze wyjasnic,moj M pracuje czasem i po 12 godz a ja biedny zuczek siedze w domu sama...nie gotuje bo M przynosi z pracy pyszne obiadki, nie sprzatam bo jak siedze sama to nawet nie ma kto nabrudzic:)wiec klepe w ta klawiature bo dzieki Wam mam chociaz do kogo "gebe otworzyc":)

rok temu skończył mi sie staz w szkole podstawowej,przez 2 mc szukałam pracy w zawodzie,a ze kasza manna z nieba niestety nie leci pojechałam na 2,5 mc do Holandii(wyobrazcie sobie ze 2 mc po slubie)zarobione tam pieniadze pozwolily mi na kolejne szukanie pracy....niestety kasa sie skonczyła i trza było isc gdziekolwiek...ale nawet to gdziekolwiek nie było łatwo znalezc:(gdy juz dochodziło do rozmowy padało : "o młoda mężatka to pewnie zaraz i dziecko bedzie......"i tym sposobem wyladowałam w kołchozie do którego idac mam łzy w oczach...obecnie straciłam nadzieje na prace w zawodzie:(

Moj M marzy o parce na raz i nawet czubek pyta ciotek,babek itd na zabobony jak tu upiec dwie pieczenie na jednym ogniu:):):):)

Ale chciałabyś pracować w swoim zawodzie? Jeśli tak to nie poddawaj się i szukaj dalej. Pracuj tam gdzie pracujesz bo i pieniążki z tego będą i ubezpieczenie, i jak zajdziesz w ciążę to na zwolnienie lekarskie możesz iść (płatne 100%), a w międzyczasie szukaj ofert, wysyłaj CV i nie trać wiary!

A są jakieś "przepisy" na ciążę mnogą z chłopcem i dziewczynką na raz??? :-P

taa.........na razie gwizdanie w trakcie i seks w skarpetkach:):):):):):):):):):):)na szczescie M nie wpadł na pomysł stosowania tych metod bo chyba bym umarła ze śmiechu:):):):):)

powiedz mi green-ka jak wygladaja u Ciebie cykle po odstawieniu?bo u mnie pierwsze 2 3 cykle przebiegały książkowo tzn 28 dni prawie o tej samej godz pozniej zaczeły sie skracac do 25 a ten ostatni był 24 dniowy......ja brałam yasmin około roku

Dobre!!!! :-D :-D :-D Chyba nie dałabym rady się starać w takich warunkach! Odpuszczę wiec bliźniaki a skupię się na jednym ;-)

nataliuś --- ja brałam znacznie dłużej. Teraz nawet nie jestem w stanie policzyć jak długo. 6 lat? A może 7? Miałam jedną dłuższą przerwę ale w sumie to długo brałam. A po odstawieniu to tak: pierwszy cykl 28, drugi 25, trzeci 35(już myślałam że wpadka) i kolejne już równiutko co 30 dni. No ale przed moją przygodą z tabletkami też miałam długie cykle.

ze mna jak tak dalej pujdzie to cykle bede miec tygodniowe:)no kobitki rozpisałam sie dzis za wszystkie czasy a teraz spadam do mojej "kochanej" pracy...Mika23 czekamy na tabelke!kolorowych snów Wam zycze!green-ka fajnie ze dołaczyłas do naszego małego na razie grona!elle80 daj znac co z ta ospa! no i była bym zapomniała WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI DNIA DZIECKA przede wszystkim dziecka:)

Dzięki nataliuś! Wszystkim nam się przydadzą te życzenia. Dla Ciebie również spełnienia marzeń :-)

Gość Mika23
oj nie było mnie tylko chwuilke a widze ze juz tyle napisalycie:)

Gość Mika23
No wiec robię tabelke, dopisywać sie dziwuszki!!! Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23........1................24.04..................... .23.........Podkarpackie

Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23........1................24.04.................... . .23.........Podkarpackie niezapominajka25__..1.....20.06........................25.........Śląskie

Mała poprawka :) Nick........Cykl starań...Planowany termin @......Wiek......Miejsce z. Mika23........1................24.04.................... . .23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06........................2 5.........Śląskie