Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo dzis

czy niemowleciu jest jedno jaka pierś pije? pytam z ciekawosc

Polecane posty

Gość bo dzis

czy któras próbowała nakarmic inne dzecko

Gość yuiyuiy
Można karmić obce dziecko piersią. Kiedyś nawet istniała instytucja mamki: kobiety odchowującej dziecko na własnej piersi gdy matka nie mogła lub nie chciała karmić. A i obecnie tak się zdarza. Czytałam na przykład opowiadanie jakiejś kobiety, że gdy leżała z inną na sali poporodowej a tamta (nie pamiętam dlaczego) nie mogła karmić swojego dziecka i ono płakało, to przystawiała je do własnej piersi. Zresztą udaje się karmić młode nawet międzygatunkowo. Zdarza się przecież że mamka-suka wykarmi np tygrysięta w ZOO. A człowiek to taki ssak jak każdy inny (tylko oczywiście mleko różni się trochę składem więc przy karmieniu międzygatunkowym określone mleko może być mniej lub bardziej odpowiednie dla danego maleństwa).

moja mama jak leżała w szpitalu po porodzie to karmiła dziecko kobiety ze swojej sali. ta pani urodziła bliźniaki i miała malutko pokarmu więc mama której mleko wręcz tryskało zaproponowała że nakarmi jej dziecko. i tak karmily na przemian najpierw mama karmiła jednego bliźniaka potem drugiego. no i oczywiście swoje dziecko tez karmiła :) i każdy był zadowolony, a dzieci to chyba najbardziej bo brzuszki pełne mialy :D

Gość lolitka28
agatka to co napisalas jest obrzydliwe

Gość yuiyu
A ja się wzruszyłam. Lolitka, a ty jest obrzydliwa jak twój nick.