Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmaka

leki na plamienia w ciązy

Polecane posty

Gość mmmaka

czy w waszym przypadku lekarz kazał wam zostac w domu, jeśli miałyscie lekkie plamienia (w pocztkowej ciazy), a wystąpiło ono dokładnie w terminie okresu ktory pojawiłby sie gdybyscie nie były w ciazy ? jakie dał wam lekarz zalecenia ?

Gość duphaston
albo luteina

Gość mmmaka
dziewczyny, a czy lekarz zdecydował zebyscie zostały w domu na ten czas, ? czy dalej pracowałyscie ?

Mój stwierdził, że ciąża to nie choroba, plamienie to nie zagrożenie że mam pracować, ale to było na NFZ, po tyg. trafiłam z silnymi bólami do szpitala-tzn do lekarza który przyjmował w szpitalu i ten był bardzo zdziwiony, że ja jeszcze pracuję z tymi plamieniami, bo miałam dość obfite i wystawił i zwolnienie, od grudnia jestem na zwolnieniu, a rodzę dopiero w lipcu:) Walcz o swoję, jak się źle czujesz to poproś o l4, bo po co masz się męczyć i stresować??!!

dostawałam luteine i duphaston całą ciąże byłam na zwolnieniu lekarskim

Gość maaaka
jestem w 6 tc, czuje sie swietnie, .... od eczoraj mam leciutkie upławy brunetne, ale nie na wkładce tylko po sikaniu na papierze.... dokładnie wczoraj miałabym miec okres jakbym nie była w ciazy, wiec wiarze to z tym....ale dla pewnosci ide dzisiaj do swojego lekarza....wizyte miałam umowiona na za tydzien bo oststnio 2 tyg temu jak byłam stwierdzic ciaze nie było jeszcze serduszka. poza tym nie chce siedziec w domu na l4 mam jeszcze czas. zobaczymy co lekarz mi powie dzisiaj

moje plamilenia zaczely sie pod koniec 6 tygodnia ciazy a skonczyly w 27 oczywiscie z przerwami mialam tak ze plamilam przez 1-2 dni i pozniej ok 2 tyg spokoj zadnych lekow oprocz przeciwbolowych bo w czasie plamien mialam bolesne skurcze poza tym mialam rozne badania i nie wiadomo skad byly te plamienia po porodzie okazalo sie ze lozysko mialam bardzo patologiczne i to mogl byc powod...

poza tym gin kazal sie oszczedzac, ale specjalnie zeby lezec czy cos podobnego-to nie

brałam duphaston - ale od razu trafiłam do szpitala... na szczęście

Gość maaaka
do evi a czy przed pojawieniem sie plamien pracowałas ? jakiego typu były plamienia ? u mnie to dosłownie jak na koniec okresu takia brunatna krew jak juz jest koncówka okresu i macica sie oczyszcza. w minimalnych ilosciach, dlatego zauwazyłam bo papier mam biały, jakb był szary pewnie nic bym nie zauwazyła. te upławy nawet na wkładke nie wyciekły wiec wystepja po oddaniu moczu(przy podcieraniu) i nie zawsze.

dokladnie takie jak piszesz brunatne plamienia-brunatny sluz z minimalna domieszka krwi na poczatku plamien nie czulam zadnych skurczy dopiero z wiekiem ciazy przy plamieniach mialam takie bole ze przejsc paru krokow nie moglam :-/ trwalo pare godzin i puszczalo... u mnie niestety wiecej "tego" bylo musialam co chwila latac i zmieniac wkladki, lekarz rozkladal rece, bo nie wiedzial od czego :-/ pozniej okazalo sie ze lozysko bylo wadliwe i podejrzewali ze od tego...