Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakTOtakkkkkkkkklo.o

czy jesienny noworodek musi spac w pilotce?

Polecane posty

zastanawiam sie nad zakupem czapeczek dla małego urodzonego we wczesnej jesieni dzidziusia. Czy duzo pilotek musze miec ? bo nie wiem czy dziecko spi w czapeczce czy tylko zakłada mu sie ją po kapieli?

Gość bez czapki
moje dziecko z października w ogóle nie spało w czapce. jestem temu przeciwna, bo jeżeli w domu ciepło to po jaka cholerę mu ona??? a bajki że ucho sie zwinie i będzie odstawało to ...bajka:)

mój synek nigdy nie spal w czapeczce w domu! tylko na dworze nosi czapkę, teraz chroni go od słońca.

więc nie ma sensu kupowac duzo tychpilotek? a jakie powinnam miec więc czapeczki? narazie w ofercie sa letnie więc nie ma wyboru a ja nadal nie wiem jakie szukac.

Gość wybaczcie ale naprawde
rozbawił mnie ten tytuł.:D

moze i rozbawił, ale mnie niestety nie. Będe pierwszy raz mama i mamm mnóstwo dylematów. Czyli tych pilotek w sumie duzo miec nie musze, a na wyjście na dwór , do lekarza zakładac te pilotki czy jakies inne grubsze moze? jezeli tak to jakie?

Gość wiecie co a ja wam powiem tak
Ja rodze w sierpniu i wcale nie kupuje czapeczek-pilotek. Mam 3 czapeczki cieniutkie zwykle, ktore moze bede zakladac po kapieli, a moze nie (to zalezy co mi doradzi polozna, bo ona raczej w ogole odradza czapeczki latem - chyba, ze jako ochrona przeciw sloncu, bo jest bardzo przeciwna przegrzewaniu dzieciatka) Poza tym pierwsze slysze, zeby do spania zakladalo sie czapeczke...Moja siostrzenica jest ze stycznia, w tej chwili ma 15 lat i nigdy nie spala w czapeczce...

Gość drty
zakładałam tylko po kąpieli tak na godzinkę i to tyle.W domu ciepło,na co czapa.Nidgy mi się nie zdarzyło

dzięki wam za opinię, czyli nie będe juz pilotek kupowała. Teraz tylko będę chciała jakąś czapeczkę na jesien zimę nawyjścia kupić, moze macie jakies fasony dla takiego jesiennego dzieciaczka?

ja miałam ze 2 bawełniane i 2 cieplejsze (ale synek zimowym dzieckiem jest). 1 z cieplejszych była wełniana, 2 była polarkowa. pod cieplejsze zakładałam bawełniane, ale tylko przez grudzień. no i kilka dni w styczniu ale to zimno było (ok - 8 stopni, bo jak zimniej było to nie wychodziliśmy)

Gość ja bym ci
polecila czapeczki na zime,ktore zakrywaja uszy. bo te bez troczkow do wiazania ciagle sie zsuwaja :/

czyli te co wkleiłam sa Ok czy jednak nie bardzo?

Gość dwie czapeczki
wystarczą dwie czapeczki, jedna cienka bawełniana, a druga grubsza na spacery w domu nie musi spać w czapce i utrzymuj temperaturę poniżej 22 stopni, nawilżaj też powietrze w mieszkaniu

Gość ja bym ci
nie, no ze dwie takie mozesz miec,ale naprawde polecilabym ci takie,ktore mozna wiazac pod brodka.

najgorsze ze nawet nie wiem jaki rozmiar kupić, dziecko jeszcze sie nie urodziło. Mam jedną taką bez troczków bawełniana , nie jest to pilotka i ma rozmiar 43 a jest mniejsza niz kilka pilotek jakie mam na rozmiar 62 dziecka. Dlatego mam problem z okresleniem rozmiaru czapki. jaki proponujecie kupić? tzn na jaki rozmiar tak na pazdziernik - luty. Czy 48, czy 56 jako obwód główki?

synek jak się urodził miał obwód główki 35 cm. pierwsze czapeczki wlaśnie tak na 35 cm trzeba kupić. teraz nosi na obwód 44 :)

Gość dwie czapeczki
lepsze są z troczkami do wiązania i zakrywające uszy ta zimowa co pokazałaś to chyba za cienka, zresztą nie wiadomo jaka temperatura zimą będzie, a zawsze kaptur założyć możesz, a dziecko i tak wozisz w gondoli i mu nie wieje. poczekaj do jesieni, będzie większy wybór