Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o opinie

Które z imion wybrać??? Podpowiedzcie, bo już sama nie wiem -/

Polecane posty

Gość Ariadna moje imie
Moze Ariadna?:)

Gość sdadsa
panceornik Aurora... rany, skąd się biorą takie pustaki i dziwadła? a potem dzieci będą ryczec, że się je wyzwa w szkole bo mamusia miała kaprys jak najdziwniejszego i głupiego imienia... może Lusita? albo Isaura?

Gość prosząca o opinie
Wszystkie imiona, które wymieniłam, mają ładne znaczenia, stąd taki wybór :-O Męczy mnie iloś Zoś, Antoś, Michalinek, Kaś, Oliwek, Zuziek, Majek, Martynek, itd... :-O

Gość ajnoihej
Roksana ewentualnie Nadia

ale masz problem to daj takie ajkie ci sie podoba i po kłopocie po co pytasz przeciez wiesz ze te są najpiekniejsze-dla ciebie :o

Gość prosząca o opinie
Lilajla, poprosiłam o pomoc, bo wszystkich imion nie dam jednej dziewczynce:-O Prawdę powiedziawszy, nie przypuszczałam, że aż tak zareagujecie i kompletnie nie przypadnie Wam do gustu ani jedno z wymienionych imion:(

co wy macie kurde z ta Nadia !!! co 2 dziewczynka to jula albo nadia !! nie mozecie nazwac dzieciaka jakos oryginalniej ?? w szal wpadam jak slysze to imie - ono jest wstretne !! paskudne !!

ok ale dziwisz się??zadko daje sie takie imiona...tam Nadia czy Roksana to słychac dość często ale reszta zwróc uwagę czy na to czy twojemu dziecku w przyszlości nie będzie trudno z takim imieniem zyc?pomysłaś o tym?

rosyjski krazownik Aurora.....kurcze, jakos imie dla dziewczynki takie dziwne. Czemu az takie cudaczne? Czemu dzieci maja sie wyrozniac? I czy to wyroznienie dla dziecka czy dla rodzicow? Niedlugo po naszych ulicach beda chodzic Mercedes, Paris i inne Apels

Gość mi się podoba Nadia
ale dlatego ze ono dość często się pojawia i sporo dziewczyn daje tak na imie swoim dzieciom. Obsłuchało wam sie juz troche i nie brzmi tak obco jak jakaś aurora czy anabella:P

Gość Mma kolezanke
która swoim dzieciom dała na imię Vivien i Nadin :o no porazka jakas dla mnie to jest

Znalam dziewczyne o imieniu Berenika, fajna dziewczyna chociaz troche odstawala od grupy, spokojna, cicha, bardzo madra i najlepsza uczennica w klasie, z ambicjami przy tym bardzo pomocna i przyjazna. Jesli juz to z tych co podalas wybrala bym Berenika. Nadia mi sie nie podoba za bardzo chociaz nie jest zle. a reszta to takie wymysly przesadzone. znalam dziewczyne o imieniu Mirella i przez kilka tygodni nikt nie mogl zapamietac jej imienia i roznie przekrecali, najlepsze bylo ja jedna osoba sobie umyslila ze ona ma na imie Mirabelka i tak ja juz caly czas nazywala :D Ale sama musisz wybrac, moze jak zobaczysz juz corke to bedziesz wiedziala co do niej pasuje.

Gość prosząca o opinie
Kurcze, a dlaczego miałabym skrzywdzić swoje dziecko którymś z wymienionych imion? :( Wg mnie, nie są jakieś upiornie dziwaczne, czy egzotyczne. Nie dałabym na imię Pamela, Dżessika lub Nicole, ale Oksana tudziez Roksana, Arinka owszem:-O

Gość Wszystkie są do dupy
Te imiona to jeszcze nic. Ja już się spotkałam z imieniem Barbie! Autentycznie. Ludziom to już już się w dupach przewraca.

w pewnym miescie na wyborach malej miss wyszla dziewczynka, blondyneczka, paczek z buziaczka, figurka misiaczkowa......w sumie sympatyczna. Zaczela sie przedstawiac: dzien dobry, nazywam sie Miriam Marcinkiewicz...........sala zatrzesla sie od smiechu. Kurcze, mamy, myslcie troche, mozna oryginalnie, ale nie przesadzac. Tak obserwuje ten topik i doszlam do wniosku, ze teraz trwa wyscig szczurow, ktora mama da najbardziej "oryginalne" imie swojemu dziecku....

Gość Anka z dzbanka
daj na imię Helenka to wszystkie będą zadowolone:D A na poważnie to poczekaj z imieniem do momentu aż zobaczysz swoją dzidzię. Popatrzysz na nią, spojrzysz w oczka i bez problemu dobierzesz do niej najlepiej pasujące imię:) Pozdrawiam.

Gość Ania---
Nadia to po polsku Nadzieja. Po co zruszczone dawać?

znaczenie imienia nie jest aż tak istotne jak jego brzmienie i skojarzenia z życia (pancernik Aurora najlepszym przykładem :D ) ja z tych imion wybrałabym Berenikę (Nika to nawet ładne zdrobnienie) u Musierowiczowej była np. Arabella (Bella) :D a może Inga? też oryginalne i raczej mało używane

Gość sdadsa
Arina: 1. rzadko spotykany wariant imienia Irena; zdrobnienia: Arka, rzadziej: Ina, Inka rewelacja...

Gość prosząca o opinie
:( :( :( W takim razie, jakie inne proponujecie?

Gość Wejdz na N -k wpisz jedno
Z tych imion..zobacz ile sie otworzy .ja znalazlam Izaure Ismene nawet Tara

Gość manikaa
Arina brzmi ładnie ale to jeszcze zależy od nazwiska bo przeciez nie samego imienia się używa

Gość sdadsa
arina, nadia... bez kitu miłośniczka Ruskich się trafiła?

Gość bebebe
mi sie np nadia nie podoba. niezle jest Berenika ale zobaczysz ze jak ona sie bedzie przedstawiac to ludzie beda myslec ze weronika. tak samo oksana- beda myslec roksana.arina-karina. na bank tak bedzie. mi sie podoba ARLETA-znam jedna, fajne imie. jak sadzisz?

Gość kopkaa
pamiętasz wiersz: już z Aurory wystrzał padł...? Tak to się niestety kojarzy. Z Rewolucją Październikową. warkocz Bereniki kojarzy się już znacznie lepiej. W sumie po namyśle stwierdzam, że Berenika to całkiem przyjemne imię.

Gość prosząca o opinie
właśnie, oprócz tego, że zwróciłam uwagę na te imiona, bo dość dobrze brzmiały i miały ciekawe, łedne znaczenia, to dopasowywałam je także pod kątem nazwiska:( Kurcze, a teraz mam poważny problem.

Gość trushi
mi się podoba np Liliana, bardzo łądne a co np myślisz o Irminie?

z wymienionych imion najbardziej podoba mi się Nadia :)