Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afibronkaaiiq

AFIBRON - ILE NA NIM SCHUDŁYŚCIE???

Polecane posty

Gość anet262
Oczywiście że się bałam, a czy dziewczyny nie boją się brać tabletek antykoncepcyjnych?-zakrzepica itp. skutki uboczne-osobiście nie biorę. Antybiotyki-skutki uboczne. Każdy lek niesie za sobą pewne ryzyko.Ja mam niskie ciśnienie i czasem pije kawę więc odradzam ją przy afibronie.jest power w ciągu dnia dość duży. Rozważałam nawet odstawienie gdy miałam dreszcze ale minęły u mnie po 6 dniach.Najbardziej podobało mi się to że mogłam wreszcie posiedzieć dłużej niż tylko do 21 godz. Nie ma dużej potrzeby na sen. Wydałam mnóstwo pieniędzy na diety ,aqua slim , bio CLA z zieloną herbatą, slim 15 itp. ale to nie naraz tylko w odstępach-nie jestem wariatką. afibron poleciła mi znajoma, też to stosuje tylko że ona ma problem z łaknieniem i po odstawieniu nie może się opanować i pochłania wszystko. A ja,,,,,, kontroluję wagę, słodycze 1-3 razy w tygodniu, 1,5-2 litrów wody dziennie, no i wreszcie mieszczę się w swoje ulubione ciuchy. Można też łykać chrom plus-zmniejsza ochotę na słodycze, ale w czasie brania afibronu nie jest konieczny bo nie ma ochoty prawie na jedzenie-ale jeść trzeba!!!!owoców, warzyw dużo. W razie pytań pomogę, będę zaglądała tutaj :)

Gość jotembi
Ufff... moje panie, poczytałam sobie ten wątek i zrobiło mi się dziwnie. Jak na osoby, które skwapliwie łykają pochodne amfetaminy, wiecie dramatycznie mało o funkcjonowaniu własnego organizmu, o nadwadze i związanych z nią problemach, wreszcie o diecie. IMHO zanim człowiek zacznie przyjmować jakikolwiek preparat wyżebrany od lekarza (któremu jest wszystko jedno) albo (brrr) kupiony w necie, powinien się jednak trochę podszkolić w takich sprawach. Tak w ogromnym skrócie: ważenie się i komunikaty o zmianie wagi po jednym dniu zażywania czegokolwiek to nonsens, 2-3-kilogramowe różnice to norma i nie ma nic wspólnego z sibutraminą czy innym lekiem. Zważyć się warto po tygodniu - zresztą o tyle nie jest to konieczne, że znacznie ważniejszym wskaźnikiem jest obwód w talii i biodrach, poważnie! Każdy preparat z sibutraminą powoduje mniej więcej te same objawy uboczne związane głównie ze wzrostem ciśnienia... dlatego osoby cierpiące na nadciśnienie nie mogą brać afibronu, meridii itd., a niskociśnieniowcy albo dostają kopa, albo czują się niewyraźnie (zależnie od tego, jak dobrze ich organizm radzi sobie z wyższym ciśnieniem). Powszechnie wiadomo od ładnych paru (na świecie - parunastu) lat, że sibutramina: po pierwsze, działa najlepiej za pierwszym razem, później widocznie człowiek się przyzwyczaja; po drugie: na jednych działa, na innych nie - ot tak po prostu i nic na to nie można poradzić (poza tym, że jeśli pierwsze opakowanie nic nie dało, zdecydowanie lepiej jest odstawić preparat i próbować czegoś innego). Swoją drogą sibutramina to nie bułeczka z masełkiem, tylko silnie działająca pochodna amfetaminy - rozumiem chęć schudnięcia, ale zdumiewa mnie beztroska osób, które wiedzę o leku chcą czerpać z wątku na forum. I jeszcze: rozczulające są opisy diet stosowanych przez niektóre z was... naprawdę tak mało wiecie o tych nieszczęsnych kaloriach?! (no to się nie dziwię że potrzebujecie schudnąć ;) ). O mnie: brałam kiedyś meridię dziesiątkę, pierwszy miesiąc przyniósł jakieś niebywałe efekty, została ze mnie połowa ;), a potem jeszcze trochę ubyło już bez meridii. Po jakichś dwóch latach uznałam, że czas znowu trochę schudnąć i wypróbowałam meridię piętnastkę - i nic. Teraz (prawdopodobnie w związku z wiekiem, a podlotkiem nie jestem już od paru dziesięcioleci) trochę mi przybyło tu i tam więc łyknę sobie jedno opakowanie afibronu - na próbę, może podziała, od ostatniego mojego kontaktu z sibutraminą minęło ładnych parę latek. A jeśli nie podziała, to przynajmniej doda mi energii i może zdołam odwalić jedną taką wielką i bardzo dobrze płatną chałturę ;). Życzę wam powodzenia w odchudzaniu... ale też odrobiny rozsądku!

Gość niuniuś29
witam mam 29 lat jestem po 2 ciąży i dość mi się przytyło a wcześniej rzuciłam palenie i następne kilo przytyłam i ze wszystkim zebrało mi się 53 kg nadwagi czułam się z tym paskudnie i zaczęłam działać najpierw kupowałam błonnik z ziołami i koktajl pomagał spadłam 5 kg w ciągu miesiąca a potem angina mi pomogła spadłam następne 3 kg potem wziął się za mnie lekarz i teraz biorę afibron już przez 11dni i spadłam 2 kg ale do tego biorę lek fosanic bałam się pierwsze dni i to bardzo a skutki miałam tylko lekkie bule głowy mam nadzieje ze ten lek mi pomoże spaść jeszcze te 40 kg wam też życzę powodzenia a i do tego dziennie jeszcze ćwiczę na rowerku po 30 minut pozdrawiam:)

Hej, ja również przytylam w czasie ciazy i to az 25 kg. Zadne diety mi nie pomagaly bo taka prawda ze nie mam silnej woli w kwestii jedzenia:P Kolezanka z pracy polecila mi Afibron i tak od 6 stycznia go biore i schudlam 5 kg:) nie odczuwam juz zadnych skutkow ubocznych. Na samym poczatku brania tych tabsow bylam bardziej nerwowa i mialam problemy ze snem. Po 3 dniach wszystko wrocilo do normy. Jeszcze zaznacze ze biore Afibron 10. Marzy mi sie zrzucic jeszcze ze 20 kg bo jak narazie to waze 83 kg przy wzroscier 1,71. Pozdrawiam

czesc, przeczytalam juz chyba wszystkie opinie w internecie o afibronie, po czym skonsultowalam sie z lekarzem ktory przedstawil mi skutki uboczne a mianowice: takychardia podwyrzszone cisnienie nasilenie zmian skórnych(jesli ktos ma z tym problem) problemy z watroba nerkami i rzoladkiem... ale oczywiscie wiadomo ze nie wszyscy musza odczuc jakikolwiek skutek uboczny. powiedzial tez ze jezeli zalezy mi na skutecznym schudnieciu lepiej zaczac od 15 bo jesli zaczne od 10 i nie bedzie zbytnio dzialala to 15 po braniu 10 tez nie bedzie miala zdumiewajacych skutkow poniewaz organizm przyzwyczai sie powoli do sibutraminy i zacznie dzialac nie tyle co obojetnie ale nieskutecznie waga moze stac w miejscu jak zakletaa. ja od poniedzialku chce zaczac brac afibron i bd startowala z waga 72kg przy wzroscie 170. zycze powodzenia wszystkim :)

Gość bkbmazi
DZIEWCZYNY JAK CZYTAM CO PISZECIE "NA TEMAT WASZYCH MAS CIAŁA" TO MNIE SZLAK TRAFIA "SŁUCHAJCIE":JA PRZY WZROSCIE 170CM NIGDY NIE BYŁAM MODELKĄ WAZYŁAM 76KG PROBLEM POJAWIŁ SIE DOPIERO JAK ZASZŁAM W CIĄŻE MIJA WAGA KOŃCOWA PRZY ROZWIĄZANIU OSIĄGŁA 115KG WIĘC TO JEST SZOK ŻADNE ZATRUCIE CIĄŻOWE ŻADNE OBRZERANIE POPROSTU NAWET LEKARZE BYLI W SZOKU OK.POTEM MÓWILI MI POCZEKAJ SCHUDNIESZ JAK PRZESTANIESZ KARMIC PIERSIĄ ALE JAK SYNEK MIAŁ 2 LATKA ZAPISAŁAM SIE NA ZABIEG ZMNIEJSZENIA ŻOŁĄDKA (W SUMIE NIE WIEDZIAŁAM PO CO BO NIGDY SIE NIE OBRZERAŁAM)JAK SKOŃCZYŁAM KARMIC DZIECKO PIERSIĄ W WIEKU 3,5 LAT TO MOJA WAGA OSIĄGNEŁA 118KG PRZYPADKIEM GDY BYŁAM NA WAKACJACH LEKARKA Z KTÓRĄ MIAŁAM DO CZYNIENIA PRZEPISAŁA MI ZELIXE 15 ZACZEŁAM BRAĆ PO 2 MIESIĄCACH WAZYŁAM 15KG MNIEJ PO 6 MIESIĄCACH 22KG MNIEJ Z GŁUPOTY I ZAKRETU W MOIM ZYCIU PRZESTAŁAM BRAC PO 3 MIESIĄCACH SPOWROTEM Z WAGI 96KG WAŻYŁAM 104 ITD....AŻ DO WAGI 122KG WZROST NASTĄPIŁ W CIĄGU ROKU PRÓBOWAŁAM WRÓCIC DO ZELIXY,MERIDY ZERO EFEKTÓW PRÓCZ OCZYWISCIE ZAWROTÓW GŁOWY JAK ZAWSZE SUCHOSCI W USTACH LEKÓW ITP.CHCEM TERAZ SPRÓBOWAĆ AFIBRONU MOŻE MI SIE UDA JAK TAK TYM RAZEM ZAKRET NIE ZAKRĘT BĘDE BRAŁA ILE SIĘ DA.....WY DZIEWCZYNY NIE MUSICIE UWIERZCIE MI STAŃCIE PRZED LUSTREM POPATRZCIE NA SIEBIE I SPRÓBUJCIE SOBIE MNIE WYOBRAZIC TO MOZE COŚ DO WAS DOTRZE POWODZENIA-MARZENA LAT 28

Gość jotembi
tak na marginesie: rany boskie, czy tu bywają same dyslektyczki...? mam nadzieję że jesteście księgowymi i nie macie do czynienia z tekstami

Gość Mucha już 28
bkbmazi ja też brałam zelixe przez 4 miesiące z miesięczną przerwą przestała działać teraz biorę afibron pomaga utrzymać wagę ale kilogramy nie spadają choć stosuję do tego dietę proteinową widocznie organizm bardzo szybko przyzwyczaja się do sibutraminy i chyba nie ma sensu faszerować się nadal tabletkami zastanawiałam się też nad mezitangiem ale wyczytałam gdzieś że tam też jest sibutramina

Gość margarytka12
Witam wszystkich.Jak już pisałam biorę afibron od 17 listopada i jestem bardzo zadowolona.Schudłam ponad 11 kilo.Od 18 stycznia zrobiłam sobie przerwę w braniu tabletek i muszę przyznać,że jak się trzyma dietę to można chudnąć nawet bez nich.Nie ćwiczę,bo nie mam czasu ani warunków,ale cały czas trzymam dietę i jem normalne posiłki tylko,że mniejsze porcje i jak na razie jest ok.Zobaczymy jak będzie dalej.Aha lekarz powiedział mi żebym brała sobie jakieś witaminy.Trzymam kciuki za wszystkich!!!

margarytka12 czy trzymalas jakas specjalna diete po rozpoczeciu odchudzania z afibronem? to byla 10 czy 15? jaka byla Twoja waga wyjsciowa i jaki wzrost?

Gość kasik_1982
HEJ OD 4 DNI STOSUJĘ DIETĘ A OD WCZORAJ BIORĘ AFIBRON 15.DOBRZE SIĘ CZUJĘ TYLKO MAM SUCHOŚĆ W USTACH I STRASZNIE CHCE MI SIĘ PIĆ,ALE TO BARDZO DOBRZE WYPIJAM 3-4 LITRY WODY DZIENNIE,ĆWICZĘ PO 15 MIN.MAM NADZIEJĘ ŻE UDA MI SIĘ SCHUDNĄĆ 30 KG BO WAŻĘ 90KG PRZY WZROŚCIE 156CM.TRZYMAJCIE KCIUKI.POZDRAWIAM.

Gość kasik_1982
CHCIAŁAM DODAĆ,ŻE 3 LATA TEMU GDY SIĘ ODCHUDZAŁAM STOSOWAŁAM DIETĘ NISKOKALORYCZNĄ I BRAŁAM BŁONNIK CHUDŁAM MIESIĘCZNIE 8 KG,ALE PO DRUGIEJ CIĄŻY PRZYTYŁO MI SIĘ I TO SPORO.PRÓBOWAŁAM TEJ SAMEJ DIETY CO KILKA LAT TEMU,ALE NIC MI TO NIE DAŁO WAGA STAŁA W MIEJSCU,DLATEGO ZDECYDOWAŁAM SIĘ SPRÓBOWAĆ AFIBRON 15,MOŻE POMOŻE.POZDRAWIAM.

Gość lluel
Witam wszystkich Ja właśne dzisiaj wykupiłam Afibron i zaczynam :)

Gość marcyskakaa
Ja tez zakupiłam afobron i od poniedziałku zaczynam.Brałam wczesniej zelixe ale jakos juz na mnie nie działa i moze teraz afibron mi pomoze bo mam do zrzucenia z 35kg.Boje sie skutków ubocznych ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Gość do robii robi robi
powinienes wazyc 94 kg wiec bierz afibron / zelixa/ meridie tak dlugo az osiagniesz 90kg wagi jezeli przerwiesz stosowanie np przy 100 kg to zle zrobisz te 50 kg powiniens zrzucic w 10 mc!!! 5 kg na miesiac oczywiscie w pierwszym miesiacu spadnie ok 9 kg!! bo masz duza wage wyjasciowa pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość julia1301
Witam Zaczynałam z Afibronem 15mg 15 grudnia 2009. Wzrost 162 cm waga 83 kg. Dzisiaj waga 68kg , nie jem pieczywa , ziemniaczków i słodyczy( raz 13,01,10 zjadłam kawałek torcika ). Od tygodnia biorę co drugi dzień tabletkę, chcę powoli odstawić. oprócz suchości w ustach przez pierwsze kilka dni nie odczuwam żadnych środków ubocznych . Teraz tylko robić wszystko aby po odstawieniu tabletek drastycznie nie przytyć. PS Lekarz kazał mi schudnąć do 57 kg ,mam mieć operację na żylaki we wrześniu.

Gość lusiaaaaa
mam 166 cm wzrostu i 78 kg - lekarz przepisze mi to cudo? kg po ciąży - diety i gimnastyka nie działają

czesc ja od 4 dni biore afibron 15. przez pierwsze 2 dni mialam okropna pustynie w ustach nawet jak sie napilam teraz juz sie przyzwyczailam czasami jak przez ten głód zapomne jest to poczuje sie lekko glodna wystarczy niewileka porcja i juz zaspokojona, ale wiadomo ze nie mozna sie przy tym glodzic trzeba w siebie nieco wmusic dla wlasnego dobra ;p lekarz doradzil brac witaminy.

Gość Agata86
Witam. Ja biorę afibron od 7 dni, na początku bolała mnie głowa, miałam dziwne zawroty, ale po 2 dniach przeszło. Narazie nie staję na wage ale widać wyraźnie mniejszy brzuszek :-) zważe się za tydzień bo narazie nie ma sensu :-p

Gość rekodzielo marokanskie
zapraszamy do zapoznania sie z oferta naturalnych kosmetykow arabskich, czarne mydlo, glinka ghassoul, olejek arganowy ... sekret gladkiej skory i lsniacych wlosow marokanskich kobiet ... marokostyle

Witam,ja brałam meridie10 w dwa miesiące schudłam 10kg,jak na mnie to dużo bo jadłam normalnie i zero ćwiczeń,niestety teraz spowrotem mam te same kilogramy na sobie ;-(.Dzisiaj byłam z recepta na meride w 4 aptekach i nigdzie nie było.W jednej pani zaproponowała mi właśnie Afibron,wziełam zapłaciłam 48zł,od dziś zaczynam do października chce zrzucić chociaż 20kg zobaczymy.

Gość lloreee
Niestety ja bylam juz drugi raz u lekarza i nie dostalam recepty.. No bez przesady przy wzroscie 158 waze 73 kg ;/ niestety nasz lekarz rodzinny uwaza ze powinnam zaczac cwiczyc i sie nie obrzerac! A ja naprwde sie ograniczam, jezdze na rowerku stacjonarnym...ale to ciagle malo.. Prosze czy ktos moglby mi w jakis sposob pomoc zalatwic recepte??

Gość ewcia_223
witam Mam do sprzedania Zelixia 15mg ok 15 tabletek i Afribon 10mg- zuzyte tylko 3 tabletki wiecej info pos maila: ewcia_20_1986@tlen.pl Ewa

Gość afibronkakakakaka
Rownież sprzedam Afibron 10 orginalne!Obecnie przezucilam sie na zelixe i zostało mi jedno opakowanie afibronu.Jak ktos chetny pisac na Kisserka1604@interia.pl

Gość afibronkakakakaka
poprawka:) kisserka1604@interia.pl

Gość lloreee
afibronkakakaka Zostawiłam Ci wiadomosc na poczcie :)

Gość afibronkakakakak
ale nic nie mam na poczcie!!?? dobrze wpisałas? kisserka1604@interia.pl

Gość andzial1982
Witam Wszystkich! Mam 169cm wzrostu i ważę 86 kg.Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę Afibronu, troszeczkę chciało mi sie więcej pić ,ale sama nie wiem czy to z powodu afibronu czy świadomość tego ze wszyscy piszą o tym że mają suchość w ustach. Troszeczkę ,ale to jak każdy boję się skutków ubocznych. Ale przez to,żę tak mało osób pisze że je ma postanowiłam je brać.Bardzo chcę zobaczyć 6 z przodu. Życzę powodzenia wszystkim afibronką , osobą pragnących schudnąć no i sobie. Zajrzę za jakiś czas. Pozdrawiam :-)

Gość ladyeveline
witam dziewczyny! zamierzam brac ten 'cudny'lek,tylko martwię się o skutki uboczne? napiszcie czy macie jakies? moja kolezanka brala je przez tydzien ale odstawila je -poniewaz wydawalo sie jej ze zle sie czuje(podawala wiele objawow)ale znajac ja przypuszczam ze tak naprawde ona nie potrafi schudnac ,a to to poprostu jej wymowki. czytalam juz ulotke i znam opinie drugiej kolezaki i z tego co wiem nic takiego jak opisywala nie wystepuje-wiec dziewczyny -prosze dajcie znac jak to jest z tymi efektami ubocznymi

Gość julia1301
Jeżeli masz wysokie ciśnienie to nawet nie zaczynaj brać tabletek. Ja miałam przed braniem bardzo niskie ciśnienie ( 90/60) ale i tak mierzę codziennie. Koleżanka zaczęła 2 tygodnie temu i wydawałoby się wszystko jest OK , a tu nagle straciła przytomność . Okazało się ,że miała ciśnienie190 /115, była 5 dni w szpitalu.