Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasia11111111

jak dbacie o bardzo suchą , odwodnioną skóre twarzy?

Polecane posty

Gość Marcheweczka1987
Ja też stosuję cetapfil - to bardzo dobre dermokosmetyki.

Gość mikerszon899
Cetaphil to dobry sprawdzony nawilżacz kilka razy zmieniałam na inny ale zawsze wracam do cetaphilu, dobrze oczyszcza i nie pozwala na utratę wody.

Gość gość
srafil, spamerko... ile k***a można, prawie cały ten wątek to reklama tego g000wna

Gość gość
przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!

A używał ktoś i podzieli się wrażeniami kremu Pharm naczynka Bielendy? Mam cerę skłonna do podrażnień, z widocznym naczynkami i wydaje mi się że ten krem mógłby się dobrze sprawdzić... do tego jest hipoalergiczny

Gość gość
ja polecam cala serie 3x laser od loreal+loreal z hialuronem(niebieska tuba)polecam rowniez olejek do tawrzy od diadermine,rewelacyjne efekty

staram sie pic duzo wody, a jesli chodzi o pielegnacje zewnetrzna uzywam olejku arganowego bielendy. wczesniej uzywalam cetaphilu- dobrze nawilzal, ale niesttey byl zbyt tlusty!!

Gość gość
???

Gość gość
Filtry przeciwsłoneczne w zwykłych kremach są o kant tyłka potłuc, spamerko. Raz, że są niskie, dwa: nikt nie daje łyżeczki kremu na twarz i szyję (a tyle trzeba dać, żeby jakikolwiek krem z filtrem spełniał swoją rolę i zapewniał deklarowaną na opakowaniu ochronę) ani ich nie reaplikuje co 2-3 godziny (obowiązkowe w przypdadku filtrów chemicznych).

Gość gość
To coś z Bielendy to nie jest olej arganowy!!! To olej SOJOWY z niewielkim dodatkiem arganowego! Naciąganie ludzi i oszustwo!

Gość Ika_8
Też miałam mam niesamowicie delikatną i suchą skórę twarzy ze skłonnością do alergii. Zdecydowanie pomogło mi używanie olejków/oliwek do przemywania twarzy. Kiedyś smarując dzieciaka oliwką w żelu Johnson`s Baby rzuciłam okiem na etykietę i przeczytałam coś w stylu, że mama może smarować się sama. Odtąd zaczęłam używać jej do przemywania twarzy i ciała. Tzn. nie nakładałam oliwki bezpośrednio na twarz tylko na płatek kosmetyczny zwilżony wodą z kranu, bądź termalną lub płynem micelarnym i dopiero wtedy przemywałam. Potem krem i gotowe. Nałożenie na oliwkę kremu powodowało, że dość szybko to wszystko się wchłaniało i skóra nie była tłusta. Stosowałam ją również zamiast balsamów do ciała. Tylko też w podobny sposób. Jeszcze pod prysznicem smarowałam mokrą skórę. Robi się to błyskawicznie. A potem tylko lekko oklepywałam się ręcznikiem. W efekcie miałam znacznie większy wybór kremów do stosowania. Wcześniej używałam wyłącznie wybranych kremów z SVR, La Roche Posay lub Vichy, ewentualnie Nanobase bo reszta strasznie mnie uczulała. A te też nie były w stanie wyeliminować całkowicie efektu ściągnięcia. Co dziwne efekt był mizerny gdy użyłam oliwki innej firmy lub nawet Johnsona, ale tej zwykłej. Wyłącznie ta oliwka w żelu tak na mnie działa. Nie wiem o co chodzi? :) Teraz staram się włączać inne oliwki i olejki ( arganowy, z awokado, Bio-Oil ), ale zawsze wracam po ratunek do mojego ulubionego żelu. Jak powiedziałam kiedyś kosmetyczce co robię to ona złapała się za głowę i powiedziała, że tym sposobem moja twarz nigdy nie jest umyta. Kazała mi używać olejku higroskopijnego, niestety umknęła mi nazwa, który łącząc się z wodą tworzył piankę i podobno genialnie zmywał cały brud. Dostałam po nim spektakularnego uczulenia i powróciłam do starych metod. Kupiłam sobie tylko tak skrytykowaną tutaj emulsję micelarną do mycia Cetaphil żebym brudna nie chodziła. Teraz po demakijażu oczu, myję twarz Cetaphilem, który spłukuję prawie lodowatą wodą, przemywam płynem micelarnym i przemywam oliwką naniesioną na zwilżony płatek kosmetyczny i dopiero na to krem. Mój krem musi zawierać obowiązkowo kwas hialuronowy, który bardzo dobrze nawilża skórę. W sytuacjach awaryjnych, czyli po kretyńskich eksperymentach na swoim obliczu, które zmasakrują mi twarz na tyle, że potrzebuje natychmiastowej reanimacji używam kojącego balsamu regenerującego La Roche-Posay CICAPLAST balsam B5. Nawet w ekstremalnych przypadkach stawia skórę na nogi w ciągu góra trzech dni. :) Żeby nie było, że polecam jakoś usilnie używanie tych, a nie innych produktów. :) Opisałam tylko sposób, który u mnie się sprawdził. Okupiony zresztą masą prób, błędów i sporą ilością wydanej zupełnie niepotrzebnie gotówki, a także czasu straconego pod gabinetami dermatologów.

ja mialam kiedys emulsje do mycia twarzy z cetaphilu ale dla mnie byla dziwna- czulam sie brudna na twarzy po jej uzyciu. krem do twarzy- ok, ale tylko na noc, rano skora miekka, ale na dzien pod makijaz nie dawalam rady go nalozyc bo swiecilam sie baardzo. z olejkow mam brzoskwioniowy z bielendy- dopiero zaczelam uzywac, na razie sprawdza sie dobrze. Ika8- ten balsam regeberujacy z la roche- co masz na mysli mowiac 'sytuacje awaryjne'? jakies wypryski czy przesuszona skora? ten krem leczy wypryski?

Gość Izabela_Ska
cetafil zostawia na skórze takie uczucie czegos sliskiego, ale mi akurat sie to podoba. lepiej mi sie makijaz trzyma :p ale zeby skore nawilzyc tak porządnie, to niestety same kremy nam nie wystarcza. moja mama chodzi na zabiegi Intraceuticals- to jest wtłaczanie do skory kwasu hialuronowego. podobno bardzo fajna jest po nim skóra, a nie trzeba się kłuć igłami. ale mowila mi, ze ostatnio jak byla na zabiegu to pani, do ktorej zawsze chodzi zaproponowala jej zabieg Geneo. to jakas całkowita nowosc i tez z kwasem hialuronowym. sprawdzalam w internecie i nawet w Sharley'u w Warszawie maja ten zabieg. w Krakowie jest w Estetice na sławkowskiej.

Gość gość
Na samym początku tematu, a był to 2009 rok :-) ktoś wspomniał o oliwie z oliwek. Od dłuższego czasu to mój kosmetyk nr 1 - i do włosów i jako krem na noc. Efekty są! Oczywiście nie należy tego lać litrami, ja nalewam 2 krople na wacik i wklepuję w twarz i szyję.

Gość gość
jeżeli skóra jest bardzo mocno wysuszona, to kremy raczej sobie z tym nie poradzą warto skorzystać wtedy z różnego rodzaju masek, nie wiem czy jest ich dużo w każdym razie ja miałam tretinoinową i muszę powiedzieć że różnica jest wyczuwalna od razu medest-lichaj.pl/zabiegi-dla-twarzy/maska-tretinoinowa/

Gość gość
Eeeeetam cicho byyyyyyyyyyyyyyć...

Gość gość
Najważniejsze to nie wysuszac cery zbyt agresywnymi środkami do mycia. Wczoraj spotkałam pewną panią, która miała okropnie wysuszoną twarz mimo, że używała drogich kremów aptecznych. Okazało się, że myje twarz mydłem w kostce, na którego opakowaniu są na zdjęciu migdały oraz dopisek "nawilżające" ;)

Gość Ika_8
klaudyn_ka 2014.06.15 Ika8- ten balsam regeberujacy z la roche- co masz na mysli mowiac 'sytuacje awaryjne'? jakies wypryski czy przesuszona skora? ten krem leczy wypryski? Napisałam odpowiedź kilka dni temu i byłam pewna, że się zapisała. Zaglądam tutaj dzisiaj co nowego i ze zdziwieniem stwierdziłam, że jej nie widzę. Sytuacje awaryjne to w moim przypadku przesuszenie twarzy i czerwone plamy na policzkach spowodowane używaniem nieodpowiednich kosmetyków lub jako wynik moich własnych porąbanych pomysłów. Ostatnio np wykonywałam eksperymenty na swoim obliczu myjąc twarz kefirem. Coś tam wyczytałam, że kefir działa antybakteryjnie i postanowiłam spróbować. tylko, że chodziło o kefir własnej roboty z wyhodowany z bakterii, a ja użyłam kupnego. Albo też całkiem niedawno w ten sam sposób zaszkodził mi róż do policzków w kremie. Miał boski kolor i cudowną konsystencję więc się na niego skusiłam chociaż raczej różu nie używam, a jeżeli już to w kamieniu. Wtedy i nie tylko wtedy z opresji wyratował mnie z opresji. Samych wyprysków moim zdaniem nie leczy, natomiast przyśpiesza gojenie zaczerwienionych miejsc po nich. Tutaj ktoś pokusił się o całkiem wyczerpujący opis gdybyś miała ochotę przeczytać. http://www.atqabeauty.com/2011/07/cudowny-srodek-la-roche-posay-cicaplast.html

dzieki za odpoweidz myslalam ze to jakis cudowny krem na wypryski :D co do pomyslow z cera- ja mam tak samo :D ostatnio uslyszalam ze woda z aloesem jest super do picia i jako tonik- kupilam w super pharmie wode aloesowa do picia i pytam pania przy kasie czy mozna uzywac jako tonik, odpowiedziala ze TAK, bylam taka szczesliwa ze bede miec superskore a wysiało mnie po tym aloesowym toniku PEŁNYM KONSERWANTÓW jak nigdy :D wyrzucilam wszystkie nowinki kosmetyczne do kosza bo nie wiem czy tylko ta woda byla sprawca wypryskow :D

Gość elastyna91r
nawilżam ja od środka, pijąc dużo wody. staram sie nie uzywac kosmetykow ze składnikami które mogą ją niepotrzebnie wysuszac, stosuje naturalne serum nawilżające Clochee i na noc krem nawilżający o przedłużonym działaniu Dermedic :)

Gość Królewska Zielarnia Lublin
najlepszy jest olej arganowy wsmarowany na noc w twarz a rano lekki krem rokitnikowy z firmy Sylveco. Dodatkowo wewnętrznie suplementacja olejem z ogórecznika lub olejem z wiesiołka. Więcej o oleju arganowym: blog Królewska Zielarnia - olej arganowy

Gość gość
Używam Cetaphilu od bardzo dawna i jestem z niego zadowolona. Polecam!

Gość gość
przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!!przestań spamować tym sratafilem!!!!!! przestań spamować tym sratafilem!!!!!!

Gość milena1213
już wyluzujcie - widocznie za to ktoś komuś płaci ;) co do nawilżenia skóry - mnie ogromnie pomogła zmiana nawyku picia małej ilości płynów na picie do 3 l wody dziennie. serio - po miesiącu cera baaardzo mi się poprawiła. a oprócz tego polecam niedrogą, a też dobrą, maseczkę happy per aqua - nawilżająca.

Gość AldonaMay
Ja lubię golden skin etre belle. Mam bardzo suchą skórę i często zasypiałam z uczuciem "ściągania". Krem poleciła mi kosmetyczka.

Gość gość
Wystarczy zaczac pic duuuzo wody

Gość gość
Kosmetyki tylko z apteki, żadnych reklamowanych, popularnych, naturalne, na zamówienie.

Gość gość
Kosmetyki tylko polecone przez kosmetologa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować