Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_milenki

Co na kolkę

Polecane posty

Gość mama_milenki

Czy mozecie polecić coś co ulży mojemu maluszkowi ? Ma bardzo nadęty brzuszek i bardzo płacze.Herbata z kopru nie bardzo pomaga.

kąpiel, masaże, noszenie, termofor... mojemu synkowi przeszlo dopiero po takim syropie debridat sie nazywa ale on jest tylko na recepte

rozumiem ze do apteki to nie bedziesz teraz mogla wyjsc. bo jak masz gdzies czynna to infacol ,espumisan, esputikon, woda koperkowa. a z domowych sposobow to uprasuj pieluszke tetrowa i taka dobrze ciepla ale nie goraca przyloz do brzuszka- przez bluzeczke oczywiscie. mozesz tez masowac brzuszek dzidzi zgodnie z ruchem wskazowek zegara.

ja jestem mama 3,5 m-cznej corci i stosowalam fanacol.esputicon, debridat ale to jest bardziej na zaparcia reguluje prace jelit ale polecam gorąco stosuje do dzis czasem gdy lapie ja w trakcie jedzonka podaje jej na smoka esputicon i czekam jak odbije i dalej podaje mleczko,do tego masowanie brzusia pamietaj w strone ruchu wszkazowek od zegarka najlepiej polac brzuszek oliwka badz odrobina maselka aby raczka robila slizgie ruchy koliste bo mozna inaczej brzusia popcierac swojemu bablowi i jak najczesciej klasc w cigu dnia dziecie na brzusio to sama dobroc dla dziecka i jego organizmu oczywiscie w granicach rozsadku pare razy po pare minut bron boze dluzej niz pol godziny zreszta maluch sam da znac kiedy bedzie mial juz dosyc ,pozdrawiam

mojemu Synusiowi pomagał INFACOL, przykładanie ciepłej (przeprasowanej) pieluszki do brzuszka (przeprasowaną przykładałam sobie do twarzy i tak na wyczucie określałam, czy można położyć malcowi na brzuszek), masaze brzuszka, bujanie na huśtawce i kołysanie na rękach - na szczęście nie przyzwyczaił się do ciągłego noszenia na rękach. Powodzenia :):):)

Gość mama_milenki
Dzieki dziewczyny za pomoc.Ostatecznie kupiłam Bobotic ( maja najwieksze stezenie symetykonu ze wszystkich podobnych leków) i nacierałam brzuszek spirytusem salic.

Gość jajdm nhjhgtfnb
no te kropelki esputical sa dobre mojej juli pomagaja a ja jeszcze kupywalam takie czopki ja viburcol to sa czopki na wszystko

ja Cie nie pociesze u nas nic nie pomoglo :( stosowalismy najpierw rozne cuda bez recepty, pozniej dwa leki na recepte i NIC dopiero jak mala skonczyla 3 miesiace to kolki i ulewanie jak reka odjal z dnia na dzien wszystko ustalo

Gość mama_milenki
No tak ale do 3 mc jeszcze troszke wiec musze jakos wspomagac moje maleństwo.

U nas pomógł debridat (na receptę) i gripe water. Podawałam te leki razem. KOlka przeszła po 3 dniach ale stosowaliśmy leki przez 3 miesiące.

Gość sab simplex
albo bobotec-zamiennik sab simplexu

Gość lena_lena
Nie bobotec tylko Bobotic .Dajesz go mniej bo ma wieksze stezenie symetykonu.

Gość pytanie do Was
A jak długo mozna podawac te preparaty na kolke ?

Gość biooonndaa
próbowałam róznych sposobów pomógł - lacidofil { jedna ampułka na łyżeczkę raz dziennie} , po trzech dniach było po

Gość weeojjdow
Herbatka z HIPP ułatwiajaca trawienie - rewelacja. Oczywiście jeżeli maluszek ma skończony miesiąc.

Gość fifi89
u nas taka herbatka powodowała jeszcze wieksze bole brzuszka. Spróbuj podac przed jedzeniem 8 kropelek Boboticu.

Gość matylda45
Czy lacidofil nie podaje sie przy antybiotykoterapii ? jest tez skuteczny na kolke ?

Gość z ulotka w reku
tak, tylko, ze bobotic stosuje sie PO posilku! wg ulotki 8 kropel 4 razy na dobe u dzieci ktore ukonczyly 28 dzien zycia. U mnie nie pomaga ani debridat, ani bobotic (stosuje oba jednoczesnie) ani nic...:( Evi u mnie 6 tydzien dpiero wiec jak ma ustapic po 3 mcu to jestesmy na polmetku.Wytrzymam chyba tyle, tylko oby nie dluzej!

Gość oaoaooaooaoa
Mojemu synkowi pomogła herbatka Plantex- dawalam mu ja raz dziennie jedna saszetke i jak reka odjal, takze polecam ja wszystkim

Gość mama_kasi
Z suszarka jeszcze nie próbowałam.Ale Bobotic musze kupic bo juz sie cos zaczyna.A moj synek ma 1,5 mc.