Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość ciaprokkkkkkkkkkkk
pani dentystce chodziło o to ze tylko 6 nie sa refundowane

Gość antelka
no czytałam że sztuczny nerw ale z czego on jest?

Gość Stomatolog
po polsku proszę niech Pani poszuka sobie takiej informacji w internecie ja nie mam zamiaru prowadzic z Panią tej dyskusji:D

Gość po polsku poproszę
ciaprokkkkkkkkkkkk , dziekuję za informację :-) i konkretną odpowiedź 🖐️

Gość Stomatolog
antelka sztuczny kanał to inaczej uplastyczniony termicznie obturator gutaperkowy z rdzeniem z tworzywa sztucznego:)

Gość znowu ten sam dzien
Mam pilne pytanie: gdy z zębem leczonym kanałowo zaczyna coś się dziać (nie boli, ale odczuwam go lekko podczas gryzienia pokarmu tą stroną) nadaje sie tylko do usunięcia?

Gość po polsku poproszę
"po polsku proszę niech Pani poszuka sobie takiej informacji w internecie ja nie mam zamiaru prowadzic z Panią tej dyskusji" Pani/pana zawód polega w wielkiej mierze na kontakcie z człowiekiem (a ludzie/pacjenci są różni) i tu ma pan/pani olbrzymie braki tak jak i w posługiwaniu się polskim, jak widać. Ze względu na pana/pani przyszłych pacjentów mam nadzieję, że ma pan/pani lepsze zdolnosci manualne przynajmniej. Żegnam ozięble.

Gość antelka
teraz juz wiem dziękuje za odpowiedż

Gość znowu ten sam dzien
po polsku proszę ... człowieku, jak Ci się coś nie podoba, a poziom jezykowy forum jest dla Ciebie za niski, to przerzuć się na stronę Miodka albo Bralczyka i nie truj, bo zakłócasz tylko obieg informacji:O

Gość antelka
a ile kanałów może mieć piątką?

Gość Stomatolog
znowu ten sam dzień ząbek nie jest do usunięcia ,może być wrazliwy dlatego ze nie jest już zebem zdrowym a leczonym kanałowo...proszę się nie martwić wszystko jest w porządku natomiast gdyby zaczął bolec w co wątpie prosze po prostu zgłosić się do stomatologa:)

Gość lauren11
miałam miesiąc temu leczoną górną 3 kanałowo, teraz jak jem coś gorącego odczuwam pulsujący ból , czy to normalne? dodam,że nie zawsze mam ten ból.ból trwa kioka minut i potem ok

Gość Stomatolog
antelka cięzko mi odpowiedzieć na to pytanie gdyż jest to zalezne od pacjentka w 5 znajduja sie głownie 2 nerwy jednak zdarzaja sie pacjenci u których sa 3 do leczenia:)

Gość Stomatolog
lauren11 to w zupełności normalne:) po leczeniu kanałowym ząb staję się bardzo wrazliwy kruchy i łamliwy dlatego prosze sie nie martwić... a gdyby cos naprawde niepokojącego działo się z trójka proszę wybrac się do stomatologa:)

Gość liil9
WARTO KUPIC IRYGATOR WODNY?

Gość Stomatolog
osobiście poleciłabym irygator wodny oral-b 8500 OxyJet,słuzy do przepłukiwania przestrzeni międzyzębowych za pomoca strumienia wody z mikrobabelkami,szczególnie zalecany przy implantach koronach i stałych aparatach ortodentycznych więc proszę jak najbardziej:)

Gość liil9
FAJNIE WIEDZIEC BO IMPLANTA MAM

Gość Michaska19
czy warto stosowac biała perłe?daje ona efekty?myje zeby bardzo czesto...a jednak nie moge uzyskac efektu bieli.. byc moze to skutek lekow i herbaty ktora pije

Gość lidka.........
czy blend-a-med white strips sa bezpieczne dla zdrowia?

Gość Stomatolog
michaska 19 osad z herbaty z czasem osadza się na zębach,lekarstwa natomiast nie mają wpływu na barwę zębów poza tym niektórzy pacjenci nie mogą wybielić zebów ani żadnymi pastami ani szynami z żelem wybielającym i w małym stponiu w gabinecie lampą ...zeby człowieka nigdy nie będą zupełnie białe...nawet gdy pacjent bardzo dba o higiene jamy ustnej

Gość Stomatolog
lidka każdy preparat wybielający w pewien sposób osłabia szkiwo zeba a czasami powoduje nadwrazliwośc..jest to jednak bezpieczny sposób wybielania pod warunkiem że nie stosuję się go dłużej niz kilka miesięcy:)

Gość wala falalas
czy warto zrobić korone na cyrkonie??????

Gość towlasniejaaaj
jak sie pozbyc strachu przed dentysta??

Gość Stomatolog
korona porcelanowa na cyrkonie to jedna z najlepszych koron jakie mogłabym polecić...jest jednak równiez jedną z droższych koron:)

Gość wala falalas
na odwagę łyknij drinka

Gość towlasniejaaaj
a mozna walnac kielicha przed znieczuleniem?? nie ma przeciwwskazan ???

Gość pietruchatwarda
sete walnij lepiej po co znieczulenie ci

Gość Stomatolog
towlasniejaaaj hehe przed wizyta najlepiej jest wypić sobie malisę która na pewno w pewien sposób uspokoi pacjenta...poza tym proszę sie nie bać:)stomatolog zawsze moze podać znieczulenie więc obędzie się bez bólu proszę rózniez pamietać,że na fotelu stomatologicznym spędza sie kilkanaście minut czasem odrobinke dłużej i nawet gdyby cos zabolało to tylko przez chwilke potem natomiast ma się zdrowe i piękne zabki ...gdy jednak omija sie dentystów szerokim łukiem może to przyspozyć pacjentowi niemałego bólu...w gabinecie stomatologicznym poboli sekundke choc głownie nie boli wcale...w domu ząbek nie leczony boli boli i boli...nie pomaga nic ani tabletki ani goździki...więc proszę sobie odpowiedziec na pytanie?!lepiej jest wytrzyma cchiwle u dentysty czy kilkanaście badz kilka tygodni w domu z bolącym ząbkiem:)

Gość Niewiedząca17x
Ach to ja mam problem i prosze o pomoc. 2 lata temu miałam malutką dziurkę w zębie. Miałam lekarstwo i plombę. Bolało więc za rok zgłosiłam się do stomatologa. I to samo... oczyszczenie, lekarstwo, plomba. I znowu bolało. Minęło pół roku i strasznie mnie boli ząb. Obejrzałam go i jest ciemny jakby jakby już się popsuł. Wczesniej będąc u dentystki stwierdziła, że wszystko jest w porządku więc założymy plombę, a jak mnie będzie boleć to oznacza, że trzeba leczyć kanałowo. Jednak drugi raz założyła plombę. Umówiłam się do innego dentysty, ale muszę długo czekać a nadal boli. Czy to oznacza, że źle się spisała dentystka, czy, ze będę miała leczenie kanałowe... ? :D

Gość Stomatolog
srodek znieczulajacy i alkohol moze wywołać wstrząs anafilaktyczny który może prowadzic nawet do smierci