Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość jestem studentką stomatologii
Na topiku ma każdy się prawo wypowiadać. Przecież nikt Pani nie każe zastosować się do moich porad i opinii.

Gość Alinkaaaa
Ale jeśli wyrwę te mleczaki, czy wyrosną tam nowe zęby. Mam już 19 lat:(

Gość Stomatolog
dzień dobry kochani "wirtualni" pacjenci:)czekam na wasze pytania:)

Gość Hulietta11
jestem w 10tc,boli mnie zab ,czy moge zazyc apap?

mam pytanko-co można zrobić z krzywą jedynką tak w ujęciu stomatologicznym raczej-nie chcę nosić aparatu

Gość ciaprokkkkkkkkkkkk
czy leczenie kanałowe (chodzi o zab który juz chory wyrósł - górna 1) mozna zapłacic z nfzu???

Gość Stomatolog
Hullietta odradzałabym Pani w sumie najbardziej zagrozony jest początkowy rozwój płodu ale proszę by skonsultowała się Pani ze swoim ginekologiem poza tym prosze wybrac się do dentysty...leczenie zębów w ciaży jest mozliwe:)

Gość antelka
jak wygląda leczenie kanałowe zęba?

Gość Stomatolog
jezeli chodzi o nierównego ząbka polecałabym licówke która zakłada sie na danego zeba oczywiście mozna dobrac odpowiedni kształt oraz barwe tak by nie odróżniała sie od pozostałych zebów

Gość Stomatolog
ciaprokkkk tak NFZ refunduje leczenie kanałowe "jedynki"...:)

Gość ciaprokkkkkkkkkkkk
ale to tylko jedynki??? to jakbym miała inny zab do wyleczenia juz bym musiała zapłacic z wałsnej kieszeni??

Nie mogę się przyzwyczaić do noszenia protezy. Chyba zrobię sobie mostki: mam jedynki, brak dwójek i czwórki po lewej stronie. Ile mogą kosztować mostki

2 tygodnie temu mialam wymieniana plombe na nowa. Od tamtej pory boli mi dziaslo pod zebem. Bylam 2 razy u swojej dentystki, pierwszy raz spilowala troche ta plombe od gory, za drugim razem powiedziala,zebym kupila Erudril. Mowila cos o jakiejs "wstawce" w zebi, ze stad moze byc ta wrazliwosc dziasla. Plukam Erudrilem tydzien zeba, poprawa rzeczywiscie jest, o wiele mniej boli,ale nadal odczuwam tam jakas taka wrazliwosc, ciezko jesc tamta strona. Stosowac dalej Erudril czy moze polecilaby Pani cos skuteczniejszego bez recepty?

Gość Stomatolog
antelka leczenia kanałowe zęba przeprowadza się pod znieczuleniem miejscowym,boruje dany ubytek przeczyszczaa i płucze lekiem nerwy,na drugiej wizycie usuwa nerwa bądz nerwy w zaleznosci ile w danym ubytku sie ich znajduje i wypełnia opatrunkiem czyli inaczej zwaną plombą zastepczna na kolejnej wizycie boruje opatrunek i wypełnia plombą kompozytową glasjonomerem swiatłoutwardzalnym badz chemioutwardzalnym:)

Gość Stomatolog
ciaprokkkk nie refundowane sa tylko tkz "szóstki" dolnej oraz górnej szczęki

Gość Stomatolog
mostki czyli tkz wkład koronowo korzeniowy w Pani przypadku złożony poleciłabym jak najbardziej koszt takiego wkładu to 350 zł

Gość Stomatolog
lek Eludril czyli płyn do płukania jamy ustnej nie powoduje przebarwień szkliwa i jest bardzo dobrym lekiem natomiast nie podała Pani jaki to dokładnie lek gdyz na rynku wystepuja dwa rodzaje niebieski bez recepty czerwony tylko i wyłącznie na recepte...oba są dobre tn drugi który wymieniłam odrobine silniejszy..

Gość po polsku poproszę
Stomatolog, proszę mi przetłumaczyć to zdanie: "ciaprokkkk nie refundowane sa tylko tkz "szóstki" dolnej oraz górnej szczęki" czy ono znaczy : nie, refundowane są tylko tzw. szóstki czy też znaczy: nierefundowane są tylko tzw. szóstki??? Człowiek po studiach powinien umieć poprawnie, a tym samym jasno wyrażać się w języku ojczystym. :-O

Gość Stomatolog
przyczepiła się Pani literówki ...jeżeli nie podoba się Pani to jak piszę prosze mnie nie czytac:)

W aptece sprzedano mi dwukrotnie czerwony płyn Eludril bez recepty właśnie.Jedna buteleczka wystarcza na ok. 5 dni,wiec musialam dokupic. Lekarka też nie dawała zadnej recepty na płyn. Dziekuje i bede plukac dalej, moze za pare dni zupelnie przejdzie.

Gość po polsku poproszę
nie przyczepiłam się tylko własnie o to chodzi, że nie rozumiem co pan napisał, a interesuje mnie co jest refundowane, a co nie jest refundowane - ale niestety pan nie odpowiedział :-( tylko skupił się na besztaniu mnie :-P

Gość antelka
a ja słyszałam że teraz leczenie kanałowe zęba można załatwić na jednej wizycie

Gość ciaprokkkkkkkkkkkk
dziekuje!!!

Gość po polsku poproszę
jak widać pańska "literówka" zmnienia całowicie znaczenie tego zdania, więc pytam jak je rozumieć :-O

Gość Stomatolog
antelka podczas jednej wizyty oczywiście da sie przeprowadzic taki zabieg...tylko potem trzeba liczyć się z tym ze zab bedzie wyleczony niedokładnie a co za tym idzie?!ból:)

Gość Stomatolog
po polsku poproszę niech Pani przeczyta wszystkie moje wypowiedzi i dokładnie sprecyzuje moją płeć...czepia się Pani moich wypowiedzi a jednak sama nie potrafi dokładnie czytać:)pozdrawiam

Gość antelka
myślałam że tak da się,te częste wizyty mnie przerażają. A czym taki kanał wyleczony wypełnia się?

Gość po polsku poproszę
pańska płec jest mi najzupełniej obojetna, zwłaszcza, że to temat o stomatologii chcę tylko wiedzieć co z tą refundacją szóstek, ale zdaje się, że nie jest pan w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi :-O

Gość Stomatolog
antelka proszę przeczytac to co napisałam dokładnie,czyści się kanał ale na nastepnej wizycie usuwa i na to miejsce "wkłada" sztuczny przedtem robie sie pomiar takiego nerwu...:)