Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGA.POZNAN

STARANIA 2009 POZYTYWNIE NASTAWIONE-

Polecane posty

Gość zuzanka staranka 80
witam w niedzielny wieczór. dla staraczek mam bardzo fajny portal http://28dni.pl/ tak jakby ktoś chciał poczytać o tych mierzeniach temperatur.

WItajcie dziewczynki, dzis niedziela,ale uwierzycie , wlasnie robie ciasto, to nasze forumowe z owocami, nie wiem czemu mi sie zachcialo, ale juz sie piecze, robie z brzoskwiniami, noi jeszcze jedna sprawa, ostatni @ mialam 27 czerwca i odtamtej pory nie mialam, myslalam ze to przez gory, testu nie robie bo sie boje, ale czuje sie jakos dziwnie i mam nadzieje ze to jest to o czym mysle, i mam nadzieje ze sie nie zawiode, szkoda ze was nie ma, pewnie odpoczywacie po weekendzie bo jutro trzeba do pracy, ja ide pierwszy raz 28 sierpnia na rade pedagogiczna a pozniej od 1 wrzesnia trzeba brac sie ostro do pracy:) pozdrawiam, i do juterka, mam nadzieje ze bedzie was wiecej, buzka

w tabelce mam termin @ na 27 sierpnia, bo myslalam ze przez lato poprostu nie mialam jednego okresu tego z lipca i w sierpniu przyjdzie normalnie, narazie mam czasem rano lekkie bole jak na okres ale one przechodza szybko, nie wiem co o tym myslec i czy ta wstretna @ przylezie

ciacho wyszlo, nawet dosc wysokie, robilam w duzej tortownicy, zrobilam ze swezymi brzoskwinkami, dzieki za przepis, super do herbatki pasuje.

Gość tysia123
anulka moje gratulaje ;) robiłas testy? Wyszy 2 kreseczki? Jakby mi sie prawie miesiac okres spóźniał to bym juz wiele razu testowała ;) Czekamy na dobre wiesci. Ciamcia - a jak u ciebie - cały weekend trzymałam kciuki zeby @ nie przyszła. Ja zaraz lece do pracy. Na peweno przynajmniej na 5 min tu zajrze, zeby zobaczyc które z was przeniopsły sie do dolnej tabeleczki ;)

witam w poniedziałek;/ ładnie anulka tu cicho siedzisz ;00 pewnie bedziesz mamą, rób test i pisz..~!

Gość tysia123
przepis na karpatke, bo wyszła pychaśna: CIASTO: 1 sztkl wody, 1/2 kostki magraryny wrzucic do garnka i zagotować. Na koniec wsypac 1 szl mąki i energicznie mieszać az zgestnieje i zrobi sie jednolita masa. Dobrze wystudzić. Potem dodac 5 jajek i 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia i wszystko połączyć mikserem na jednolitą masą. Blachę wysmarować margaryną, wyłożyc pergaminem i cienko rozsmarować polowe ciasta. Blache wkladamy do bardzo mocno nagrzanego piekrnika 250 stopni i pieczemy ok 25-35 minut (az ciasto bedzie przyrumienione i suche). Drugi placek pieczemy tak samo. MASA: 2 szkl mleka, 1 szkl cukru, 4/5 kostki margaryny, cukier waniliowy zagotować. Oddzielnie w kubku wymieszać 1 szkl mleka i 2 budynie waniliowe i wlać do gotującej sie mieszanki. Tak ugotowany budyń lekko przesudzić i mocno ciepłym przełożyć placki. Posypac cukrem pudrem ;)

tysia juz drukuje przepis;) milego dnia wszystkim staraczkowym Pania zycze!! jak po weekendzie? moj byl calkiem udany....i pogoda taka letnia, kto by pomyslal ze pod koniec wakacji bedzie taka pogoda;0:D

Gość tysia123
no u nas dzis piekne sloneczko. Sobota tez byla ladna, Ale za to niedziela - jakw pazdzierniku - deszcz, wiatr, zimno ;/ Szkoda ze dzis do pracy.....

Witam, robilam 2 tyg temu i byla 1kreska, bylam wtedy tez u ginekologa i nic nie widzial, ale to byl 3 tydzien, i narazie testow nie bede wiecej robic, bo jest opcja ze przez to ze bylam w gorach to nie mialam poprostu jednego okresu tego z lipca, wiec poczekam do konca tego tygodnia i jak sienie pojawi to w poniedzialek 31.08 zrobie test, zycze milego dzionka, u mnie dzisiaj slonecznie

Gość bibi2206
witam dziewczynki, tysia dzięki za przepis ja też na pewno zrobię. ja mam termin @@@ na jutro, ale już od soboty wiem ze nic z tego bo temperatura mi tak idzie w dół :( ehhh no nic. na pewno w nastepnym miesiącu się już uda i nie tylko mi:)

Gość bibi2206
zuzanka ja znam 28dni. dla mnie tez ok. :)))

Gość tysia123
bibi, glowa do góry ;) nam też się uda ;) nie ma innej opcji. Wczoraj wieczorem sie znowu poryczałam jak bóbr bo dowiedzialam sie ze w rodzinie jest jedna kuzynka w ciąży i moje kochanie wiecie jak to podsumowało: ze wiele jest par które maja problem z zajsciem w ciążę, ale tylko jakis niewielki procencik z nich wogole dzieci nie ma, a tak to każdy wczesniej czy pozniej dzieciaczki ma ;) Wiec nie ma opcji zebysmy sie na ten niewielki odsetek bezdzietnych zalapali ;)

witam w poniedziałkowy dzionek jestem pierwszy dzień po urlopie w pracy i mam delikatnie mówiąc rzeźnieęę!! ratunku!! :( ale musiałam oczywiście tu do Was zajrzeć :P

Czesc Laseczki:-) Jak tam po weekendzie? Ja w sumie cala niedziele spedzilam na powietrzu, pogoda byla nawet niezla:-) A dzis.... sluchajcie obudzilam sie z tak potwornym bolem glowy ze musialam wstac, doczlapac sie do kuchni, łyknac tabletke i spowrotem do wyrka:-( dopiero teraz wstalam i jakos troszke lepiej. juz wczoraj wieczorem zaczela mnie pobolewac i myslalam ze przez noc mi przejdzie. jak dobrze ze istnieja srodki przeciwbolowe......... anulka, trzymam kciuki!!!!!!! bibi, ty sie kochana nie zalamuk, na razie czekamy:-) dopoki @ nie przyjdzie to jest nadzieja!!! ciamciaramciam, nie trzymaj nas w niepewnosci hehe tysia dzieki za przepis, w tym tygodniu na bank zrobie to ciacho:)

Witam poniedzialkowo:) Ja spedzilam weekend u siostry ktora mieszka na Mazurach ale niestety pogoda nie byla super - to znaczy bylo chlodnawo ale w sumie ważne że odpoczelismy troszke. Iga mnie dzis tez glowa boli:( moze cisnienie.... Dziewczynki podalyscie tyle przepisow ze nie wiem za ktore ciacho sie zabrac ;) chyba zaczne od poczatku i tak po kolei bede zdawac relacje. Az sie boje zabrac za to bo mi rzadko wychodzi cos jadalnego haha. Milego dnia zycze wszystkim!!!

Anulka, chyba bedziemy ci gratulowac:-) Ciekawe co u ciamci, mam nadzieje ze sie tu pojawi i powie kilka slow co tam u niej.

Nie ma tu dzis nikogo???:-( Dziewczyny gdzie wy sie ukrylyscie? Tylko mi nie piszcie ze tak sumiennie pracujecie hahahaha bo nie uwierze;) Dobra, dosyc zartow, zmykam na razie, bede pozniej jak juz tu dotrzecie:) PAAAAA

Gość tysia123
jestem, jestem wlasnie kolezanka zadzwonila przeszczesliwa bo jest w ciąży drugim dzieckiem, dzis lekarz jej potwierdził że wsio oki.... Poryczałam sie w pracy w kiblu ;/ Dzownie dzis do lekarza umowic sie na wizyte, w tamtym tyg chyba byl na urlopie bo nie odbieral tel........

Gość tysia123
ide sobie kawe zrobic, pracowac juz chyba nie dam rady dzis..... mam dosc,

Gość magdalenka.s
Tysia no co ty! Normalka ze dziewczyny beda zachodzic w ciaze nawet jesli nam staranka beda sie przedluzaly i nic na to nie poradzimy. Ale nie wolno sie zalamywac bo przeciez nam tez sie uda!!! Takie dołki nie pomoga nam w staraniach! Musisz byc silna!!!!! Glowa do gory kochanie:)

Gość tysia123
magdalenka ja wiem. znam teorie.... potrafie podnosic na duchu inne dziewczyny jak akurat mam dobry humor.... .ale przychodzi taka informacja o czyjejs ciązy i cale pozytywne myslenie i calą logikę diabli biorą.... łzy napływają do oczu i pojawia sie pytanie: DLACZEGO NAM SIE NIE UDAJE..... ale nie martwcie sie dziewczynki, poplacze soebie i mi przejdzie ;) juz nawet sie usmiecham ;)

cześć dziewczyny. mam wolną chwilkę więc Wam napiszę...niestety znowu martwa ciąża.w piątek byłam w szpitalu,bo zaxczęłam mocno plamić i nie było już tętna.w sobotę poszłam na umówioną od dawna wizytę do mojego gina i potwierdził diagnozę ze szpitala.teraz już krwawię dość mocno,więc jest szansa,że tym razem obejdzie się bez zabiegu i szpitala. jestem na silnych tabletkach uspokajających (dostałam od lekarza, bo w sobotę był ślub mojego brata,byłam świadkową i mimo wszystko chciałam pójść) i dlatego mogę o tym Wam napisać.chociaż dusiłam w sobie cały ten ból w piątek i w sobotę a wczoraj wieczorem nie wytrzymałam.ryczałam pół nocy.nawet mój M.nie był w stanie pomóc,chociaż widzę,że jemu też baaaardzo ciężko. odezwę się za jakiś czas. aha i mam prośbę,żebyście wypisały mnie z drugiej tabelki.

luleczka:(:(:(bardzo mi przykro......... na takie sytuacje brak słów... trzymaj sie mocno!!bo co innego moge napisac:( widocznie taka ciezka droga do tego szczescia... sciskam Cie mocno!!!jak bedziesz miala ochote sie wyzalic, zapraszamy tu...

luleczka.......... :( Az mi sie lezka w oku zakrecila! Trzymaj sie mocno....sciskam cieplutko.... Tak ciezko jest znalezc wytlumaczenie na taki stan rzeczy.....ale kurcze, przeciez musi Ci to zostac wynagrodzone...mocno w to wierze! Buzka!

Gość bibi2206
NICK...........WIEK.......CYKL.........@......... .MIASTO(WOJ)......DZIECKO AAAAA1980.........28.........3.........18.08.......POZNA Ń ...........0 ciamciaramciam...25.........3.........21.08.......Wrocła w ........0 bibi ..................26 ........5.........25.08.......wawa .............0 misia1990...........19.........3.........25.08.......Bie lsko-Biała.....0 anulka-84............24........12.........27.08......Byd goszcz........0 wiolkcia..............27.........4.........29.08.......z abrze...........0 Iza_R.................30.........8.........30.08.......Ł ódź...............1 Sralis Margolis.......36.........3.........31.08.......Kraków...... .....1 Oli14...................29.........15.......05.09....... .Haga.. ...........0 Koralina82..............27.........3......08.09......Byd goszcz.......0 Radosna27............27........5.........12.09.......Kie lc e.............0 Asiula78.........31.........8............15.09.......Kra ków ..........0 IGA................29.........7..........15.09......POZN AN...........0 ważka79 ...........29........11.........14.09.......Radom........... .0 żolinka..............28..........1.........16.09...... jaworzno..........0 tysia123............27.........5........18.09.......lub lin..............0 magdalenka.s....29.........7.........20.09.......gdańsk. ...........0 kamilsien..........29.........8.........20.09.......Z amo ść............0 BRZUCHATKI : NICK..............WIEK...CYKL..TC...TERM.POR....MIASTO.. ..OSTATNIA @..DZIECI bratka_............27....11....10...05.03.10....Trójmias to...28.05...0 wazka85............24.....1.....8...09.03.10....Lisburn. ......3.06.....1 Moniakr.............26.....3.........................Lod z ................... Monikaddd..........22....18.....6...26.03.10....Białysto k............0

Gość bibi2206
BRAK SŁÓW NA TAKIE POCZUCIE NIESPRAWIEDLIWOSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1