Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sdf

pan mlody musznik czy krawat?

Polecane posty

Go艣膰 sdf

niedlugo kupujemy Mlodemu garnitur i dodatki. zastanawiam sie co lepiej lezy na Mlodym krawat czy musznik? dodam,ze prawdop bedzie kamizelka(chce) pod kolor,odcien garnituru. a krawat/musznik w kolorze mojej wiazanki. co Wasi mieli? czy krawat optycznie wydluza mezczyzne? Moj ma 1,72m i brzuszek.. czy musznik go pogrubi? jak myslicie dziewczyny? nie patrze co modne.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kotka222
moj bedzie mial krawat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mojaskarba
m贸j b臋dzie mia艂 musznik..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamizelki s膮 ju偶 niemodne
i to od kilku sezon贸w... w efekcie niekt贸re firmy (z renomowanych polskich np. Vistula) zaczynaj膮 szy膰 niekt贸re modele garnitur贸w BEZ kamizelki. Musznik - zw艂asza zszywany, a nei upinany szpilk膮 - to 偶enada w rodzaju muszki na sznurku czy welonu z lam贸wk膮... Wybacz szczero艣膰, ale w sklepie dobrze Ci nie doradz膮, bo zale偶y im g艂贸wnie na opchni臋ciu klientom towaru, z艂waszcza takiego ciut ju偶 zle偶a艂ego... Je艣li Tw贸j m臋偶czyzna ma zaokr膮glon膮 sylwetk臋, tym bardziej nie namawiaj go na kamizelk臋. Wybierzcie garnitur z g艂臋bokim wci臋ciem marynarki (na dwa, max trzy guziki), ods艂oni臋ta koszula wysmukli wtedy jego figur臋. Wra偶enie to wzmocni jeszcze dodatkowo krawat - mo偶e by膰 do艣膰 w膮ski, casualowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
tyle ze do tej pory nosi garnitur z kamizelka,wyglada super,wiem w cyzm mu dobrze. wiec musi miec kamizelke,on tez sie w niej lepiej czuje niz bez co do musznika,moze masz racje, nie wiem.. wiem,ze beda chcieli upchnac. ja jestem sklonna zaplacic ale za elegancje a nie elegancje francje.. wyczytalam,ze krawat waski wyszczupla sylwetke i wydluza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jesli ma wygl膮dac niemodnie
i za艣ciankowo, niech ma kamiezelk臋; jesli ma wygl膮da膰 dodatkowo - obciachowo, niech do kamizelki do艂ozy jeszcze musznik... A w sklepie zalecam asertywno艣膰, inaczej nawet Ciebie ubior膮 w welon z lam贸wka i "banda偶yki" na jeden palec, i b臋dziesz wygl膮da膰 jak Mariolka bufetowa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaka mariolka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
sluchajcie,wiem ze mu dobrze w kamizelce.widze to,dobrze mu w tamtym garniturze. wiec szukalabym cos podobnego. ale kamizelka jakas ciemna,do garniaka. i wtedy cienki krawat,jesli musznikk jest beee :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale tu si臋 Tobie
po raz n-ty t艂umaczy, 偶e kamizelki OG脫LNIE s膮 niemodne, r贸wniez takie "gajerowe" szyte w komplecie z marynark膮 i spodniami. Rozumiem, 偶e Tw贸j facet mo偶e i dobrze si臋 czuje w garniturze z kamizelk膮, ale sp贸buj cho膰by z ciekawo艣ci ubra膰 go w dobrej jako艣ci koszul臋 na spinki, garnitur BEZ kamizelki i do艣膰 w膮ski, klasyczny krawat - i przyjrzyj sie uwa偶nie, nawet zr贸b mu zdj臋cie. A potem ubierz go w wersj臋 kamizelkow膮. Sama wtedy zobaczysz... Ods艂oni臋ty "klin" koszuli (przy braku kamizelki) wysmukla sylwetk臋 optycznie, a krawat wzmacnia ten efekt. Spr贸buj!! W ko艅cu je艣li nawet lubi si臋 dany styl ubierania, to jednak modyfikuje si臋 go, gdy staje si臋 passe... np. buty z czubiastymi noskami - par臋 lat temu sza艂, dzi艣 nikt juz takich w艂a艣ciwie nie nosi. No ale je艣li sie upierasz 偶e bez kamizelki to si臋 nie da, no to trudno... wtedy jednak koniecznie krawat, bo musznik jest mocno prowincjonalnym pomys艂em.

Udost臋pnij ten post

m贸j zdecydowa艂 si臋 na krawat. kamizelki ku oburzeniu te艣ciowej nie chce mie膰 ;) ja popar艂am jego wyb贸r i w poniedzia艂ek jedziemy na wielkie zakupy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
ok dzieki za rade. jasne ze ubiore go tak i tak i zdecydujemy. co do tych noskow w butach to wlasnie tez takie nosi i super wyglada,takie same chce na slub hehe wiec tak to jest z moda..ja nie patrze co modne,to musimy miec.. ma byc tez uzyteczne praktyczne i wygodne. popatrzcie tu: http://svatebni-saty-natali.cz/panske-obleky-galerie.phtml nr 7 mi sie podoba.oraz 23 na 3stronie. ale tu kamizelka jasna. takie mi sie podobaja. tylko ze ci sa wysocy i szczupli..moj ma maly brzuszek,no i 2cm nizszy ode mnie. co myslicie o tych garniakach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bfbfbfbfbfb
krawat bez kamizelek, bez musznik贸w ci faceci z linka wygl膮daj膮 jak ostatnie popierd贸艂ki, kt贸re te艣ciowa ubra艂a na 艣lub...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w kamizelce w kolorze musznika
b臋dzie wygl膮da艂 jak syn prowincjonalnego magnata z bran偶y drobiarskiej... ale - Wasz wyb贸r!!! najwy偶ej po cichu go艣cie Was wy艣miej膮, a sklep b臋dzie si臋 cieszy艂, 偶e opchn膮艂 towar sprzed 8 sezon贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nea11
:) FAJNA TA DYSKUSJA ja mam inne zdanie wedlug mnie na taka okazje jak slub najlepsza jest KLASYKA a nie moda. Moda przemija i potem za kilka lat bedzie na zdjeciach wygladac smiesznie w cienkim krawaciku, ktory teraz faktycznie jest modny. Mode proponuje na imprezy, ale na slub - klasycznie Wedlug mnie kamizelka jaknajbardziej. Sama zbiegalam mase sklepow z garniakami bo tez jestesmy na etapie strojenia sie na nasz slub. Moj facet bedzie miec szary garnitur, biala koszule, biala kamizelke (ale nie taka pod szyje jak na niektorych zalaczonych fotach) i bialy musznik. Wyglada w tym naprawde dobrze. Dodam, ze chodzilismy po bardzo dobrych sklepach... (nic w stylu ``welon z lamowka`` :) i w wielu z nich oferowano nam kamizelki.... wiec ja jestem za. A czy musznik czy krawat?? Niech przymierzy to i to zrob kilka zdjec i podejmij decyzje. A w sumie to czemu on sam sobie o tym nie zdecyduje???????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam pytanko....
Czy Wasi narzeczeni maja cos do powiedzenia???? Jasne, ja wybieralam z moim garnitur, koszule etc., ale nie wpychalam mu nic na sile. I nie bylo problemu musznik czy krawat, bo od razu poiedzial,ze chce musznik (nie lubi krawatow ;) ). Pozwolcie im decydowac...

Udost臋pnij ten post

mam pytanko --> mnie te偶 zawsze mia偶d偶y jak panny m艂ode u偶ywaj膮 zwrotu "ubior臋 mojego narzeczonego" jakby on by艂 niepe艂nosprawny umys艂owo i sam nie m贸g艂 decydowa膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 je艣li bia艂a kamizelka
i bia艂y musznik to klasyka, to w takim razie klasyk膮 s膮 sylwestrowe gacie Dody, a nie ma艂a czarna czy spodnie Marleny Dietrich ;) Bia艂a kamizelka (matowa!) i bia艂a MUSZKA (wi膮zana!) + do tego pas z at艂asu to owszem, klasyka, ale do FRAKA - czyli stroju, kt贸ry w my艣l protoko艂u dyplomatycznego wolno w艂o偶y膰 dopiero od godziny 20.30 Mylisz poj臋cia, moja droga... a w sklepach - nawet niez艂ych - te偶 zawsze jest troch臋 badziewia prowincjonalnego, coby panny bridezille z pretensajami mog艂y "obra膰 lubego", oczywi艣cie dopasowuj膮c do w艂asnej kiecki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
dziewczyny, Moj facet chce kamizelke,dobrze w niej wyglada..lecz biorac pod uwage,ze maw niej wytrzymac slub i wesele,i nie powinno sie zdjac marynarki(!!) to sie po prostu upoci,zgrzeje i bedzie czerwony na twarzy,.wiec juz myslimy o opcji bez kamizelki,zeby byl w marynarce. jestesmy za klasyka, a przeciw wszelkiemu kiczowi. osobiscie na Moim mezczyznie nie podobaja mi sie wszelkie biale kamizelki,tak odpowiednie na slub! po prostu bedzie wygladac jak wyciagniety z cyrku! wiec jeslijuz to kamizelka czarna lub pod kolor garnituru. ubior wybieramy dla niego sami, a on wie w czym mu dobrze, jednak wole podac mu moje pomysly,jak ja go widze ubranego. jemu odpowiada to,ale decydowac bedziemy wspolnie,tak jak on doradzal mi w kwestii sukni. zadne tesciowe czy przyjaciolki.

Udost臋pnij ten post

w naszym przypadku te偶 s艂u偶e mojemu dobr膮 rad膮...On od razu m贸wi, w tym 藕le b臋d臋 si臋 czu艂....t mi odpowiada, ale ch臋tnie s艂ucha wszystkich moich sugestii, r贸wnie偶 jak ja jego. My chcemy kamizelke i musznik w szarym, srebrnoszarym kolorze, bia艂a koszula, garnitur czarny. Obojgu tak nam si臋 podoba :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gratulacje b臋dzie wygl膮da艂
ja kelner z podrz臋dno-pretensjonalenj restauracji ;) bia艂o-czarna, ja tylko lojalnie ostrzegam ;) Jesli M艂ody b臋dzie mia艂 porz膮dny, czarny garnitur, wystarczy dobrej jako艣ci bia艂a koszula na spinki (taka, pod kt贸r膮 NIE TRZEBA ju偶 wk艂adac podkoszulki, bo sk贸ra nie prze艣wituje) i elegancki, jedwabny, casualowy krawat. Rozumiem "slub raz w zyciu", "chemy by膰 ten raz ksi臋偶niczk膮 i ksi臋ciem", ale lito艣ci, nie r贸bcie z siebie pary rodem z disnejowskiej szopki!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mhgg
Plastron i musznik. Te dosy膰 ciekawe zamienniki krawat贸w i muszek sta艂y si臋 ostatnio niezwykle modnym dodatkiem do stroj贸w 艣lubnych. Nadaj膮 specjalny charakter m臋skim strojom przeznaczonym na bardzo znacz膮ce, wa偶ne przyj臋cia i uroczysto艣ci. Plastron jest to rodzaj szarfy o ko艅cach jednakowej szeroko艣ci, kt贸re po zawi膮zaniu w fantazyjny w臋ze艂 i spi臋ciu ozdobn膮 szpilk膮, zachodz膮 na siebie i si臋gaj膮 prawie do paska spodni. Musznik r贸偶ni si臋 od swego poprzednika d艂ugo艣ci膮 i sposobem zako艅czenia ko艅c贸wek owej "szarfy". Podczas gdy plastron ma prosto 艣ci臋ty d贸艂, musznik mo偶e by膰 艣ci臋ty uko艣nie lub te偶 w szpic. Przypomina tym nieco kr贸tki, podw贸jny krawat, lecz sposobem wi膮zania bli偶szy jest raczej muszce. Zar贸wno plastron jak i musznik nosi si臋 do koszuli z ro偶kami. Nie jest do nich konieczny smoking ani frak. Mo偶e by膰 tak偶e garnitur lub surdut. Musznik prezentuje si臋 dobrze nawet przy marynarce z jednym guzikiem. Plastron natomiast, z racji swojej d艂ugo艣ci, wymaga obecno艣ci kamizelki albo wysoko podpi臋tej marynarki, ukrywaj膮cych jego ko艅ce. Jako wyrafinowane dodatki m臋skiej garderoby plastron i musznik wymagaj膮 od nosz膮cego je m臋偶czyzny sporego wysi艂ku i fantazji. Panowie mog膮 popisa膰 si臋 inwencj膮 ju偶 na etapie kolorystycznych wybor贸w - po偶膮dane s膮 barwne kontrasty mi臋dzy wizytowym plastronem (cz臋sto w srebrzysto - z艂ocistych odcieniach), a kamizelk膮. Pomys艂owo艣ci膮 i smakiem wykaza膰 mo偶na si臋 te偶 podczas doboru niezb臋dnej, ozdobnej szpilki. Ale najwi臋cej energii i kunsztu wymaga wywi膮zanie w臋z艂a. Szcz臋艣liwie dla wi臋kszo艣ci pan贸w producenci proponuj膮 gotowe do przypi臋cia wersje ozd贸b. Prawid艂owe upi臋cie plastronu i musznika jest bowiem kwesti膮 o wiele powa偶niejsz膮 ni偶 zawi膮zanie muszki, o krawacie nie wspominaj膮c. Na tej troskliwo艣ci producent贸w trac膮 jednak panowie pragn膮cy zmierzy膰 si臋 z tym wyzwaniem, bo o ile stosunkowo 艂atwo zaopatrzy膰 si臋 w przeznaczone do wi膮zania muszki, o tyle ze 艣wiec膮 szuka膰 takich偶e okaz贸w musznika. http://www.slub.hg.pl/teksty/ubior_mlodego.htm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
zgadza sie-spinki,super koszula,bez podkoszulka,dobry markowy garnitur.krawat-tu moze byc problem..bo chce krawat pod kolor mojej wiazanki-a wiazanka bedzie jasny lub ciemny roz..wiec nie wiem czy zalozy rozowy krawat...ehh ale sprawdzimy na nim. czy uwazacie ze mlody nie powinien cale wesele zdejmowac marynarki,bo nie wypada?? moj tak twierdzi.

Udost臋pnij ten post

Ja jeszcze nie wiem do konca na co moj narzeczony sie zdecyduje, ale w kraju, z ktorego pochodzi 99procent mezczyzn idzie do slubu w surducie,kamizelce i muszniku- coz za prowincjusze ;) :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
wiecie,moda jest rozna. chodzi o to,zeby kazdy sie dobrze czul w tym,co ma na sobie.a nie jak przebrany za kogos innego. jedna moja kumpela miala suknie bezowata na drucie i to jak w niej szla-do oltarza,jak tanczyla walca ang,jak wychodzila z auta-wygladalo przesmiesznie..w ogole nie przecwiczyla chodzenia. a facet nie ma byc dla mnie dodatkiem,ale idealnie do mnie pasowac stylem stroju,mamy tworzyc jedno.a nie ze bedzie ubrany jak choinka.. ja bede elegancka,minimalnie,chce zeby on tez byl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bia艂o-czarna - poogl膮daj
sobie zdj臋cia jak ubrani s膮 kelnerzy np. w przes艂awnej restauracji "Ba艣niowa" w Rybiebku - b臋dziesz wiedzia艂a, o co chodzi ;) ewelina - surdut to str贸j m臋ski wczesnowieczorny-popo艂udniowy, w Polsce nie maj膮cy specjalnej tradycji, ale przez protok贸艂 dyplomatyczny ceniony. Natomiast styli艣ci radz膮 na niego bardzo uwa偶a膰, bo 艂adnie wygl膮da w surducie wy艂膮cznie m臋偶czyzna wysoki, szczup艂y i i smuk艂ych biodrach. Dlaczego? ot贸偶 wyd艂u偶ona (do p贸艂 艂ydki) marynarka bardzo "obcina" optycznie sylwetk臋, i niewysoki, kr臋py m臋偶czyzna w surducie b臋dzie wygl膮da艂 jak przydeptany podgrzybek ;) Kilka lat temu obserwowa艂am 艣lub cudzoziemca (Niemiec, autentyczny hrabia ;) ) z Polk膮. Pan M艂ody (smuk艂y i baaardzo wysoki - oko艂o 195 cm wzrostu) ubrany by艂 w艂a艣nie w surdut (zwany te偶 czasem "偶akietem") i wygl膮da艂 IMHO rewelacyjnie. Inna sprawa, 偶e potrafi艂 ten str贸j nosi膰. A Pana M艂oda - marzenie :) S膮 szcz臋艣liwi niesamowicie i ciesz膮 sie dwoma cudownymi synkami - dwuj臋zycznymi, rzecz jasna :) Z innej beczki - znajoma postanowi艂膮 wystylizoawa膰 siebie i m臋偶a na lata 20-te i gwiazdy niemego kina... W efekcie niewysoki Pan M艂ody (przysympatyczny ch艂opak zreszt膮) wbity w aksamitny (!) surdut, kamizelk臋 i sztuczkowe spodnie wygl膮da艂 jak przebrany, nie ubrany krasnoludek, a porusza艂 si臋, jakby kij po艂kn膮艂. A Panna M艂oda - 艣liczna dziewczyna - wygl膮da艂a jak wyp艂osz, a nie jak Pola Negri... Po prostu przegi臋li i zamiast wystylizowa膰 - przestylizowali, a szkoda, bo sympatyczni z nich ludzie. Dobra jako艣ciowo koszula jest uszyta z grubszej nieco tkaniny, najcz臋艣ciej jest to 100%-owy bawe艂niany adamaszek. Najlepiej jest sprawdzi膰, wk艂ada膮c w koszul臋 d艂o艅 - odcie艅 sk贸ry nie pwoinien w og贸le prze艣wieca膰!!! Niestety takie koszule szyje niewiele firm (przynajmniej polskich) bo - opinie sprzedawc贸w - "s艂abo schodz膮". Na pewno takiekosule ma w ofercie W贸lczanka (w swojej ekskluzywnej linii Lantier), Pr贸chnik, Bytom i Wilvorst. Ceny bywa膮 zab贸jcze, 250 z艂 za koszul臋 na spinki to norma. Czasem mo偶na upolowac jak膮艣 okazj臋 w outlecie. Warto!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
dzieki za rady odnosnie koszuli! to faktycznie sporo,ale mysle ze warto dla Mlodego,zamiast kupowac jasne kamizelki i jasne muszniki na raz do zalozenia. bedziemy szukac w tych dobrych firmach. czy buty lekko czubate wydluza faceta? ja mysle ze tak.

Udost臋pnij ten post