Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę nad światem

Dlaczego osoby nie będące katolikami i ateiści mają jutro wolne? NIech idą do

Polecane posty

Gość myslę nad światem
a co mnie obchodzą skąd się wywodzą? ważne w co się przekształciły ty się wywodzi od małpy i co? ma to jakiś wpływ na twoje życie teraźniejsze?

Wiara to niestety nie jest wiedza tylko wiara, tak nieśmiało zauważę.

Gość nie no po prostu
HAHAHA : ] jakim prawem mowisz mi co zrobiłam,jak tego nie wiesz??? ach,ta inteligencja katoli :O tak sie składa,że ja sama jestem pokrzywdzona chrztem i przymusowym bierzmowaniem (hipokryzja katolików-rodziców) a jak bede miec dzieci,w zyciu ich nie ochrzcze bez ich zgody i nie wezme slubu koscielnego.jak dzieci beda chcialy,to sie ochrzcza kiedys.ale na pewno nie beda chcialy.nie zrobie im wody z mozgu. A ja pragne oficjalnie wypisac sie z kosciola,tylko że to niestety jest dość skomplikowane...wiec nie wmawiaj mi hipokryzji..bo to wy jestescie hipokrytami...niby tacy dobrzy,swietojebliwi......a jednak unosicie sie pycha,gardzicie innowiercami i ateistami...jesteście koszmarni!!!

Gość tarcza kowadlo
to niech zarejestruja kosciol jako normalny urzad i niech placi podatki jak kazda firma :O

Gość myslę nad światem
nie wezmę ślubu......................... jaaaaaaaaaasne

Gość myslę nad światem
wiedza wierze sprzyja, bo zabiera przymiotnik "ślepa" z wyrażenia "ślepa wiara"

Gość amelkaa_A
dla mysle nad swiatem slub w tej sekcie jest wyznacznikiem dlatego tak trudno tepakowi pojac ze dla kogos to nie jest cel zyciowy

Gość myslę nad światem
wiesz, że można się z kościoła katolickiego wypisać?

Gość nie no po prostu
o jaaaaa,jakie to dziiiiwneee.....jak można nie wziąc slubu koscielnego,nie??? :D

Gość myslę nad światem
nie, nie jest celem życiowym, tylko próbuję wam uświadomić, jacy jesteście psioczycie na złodziejską czarną sektę, ale chrzcicie, ślubujecie przed ołtarzem, bierzecie komunię itd.

Gość myslę nad światem
moj tatus jest ksiedzem wiec nie obrazajcie kosciola!

Gość nie no po prostu
no wlasnie nie chrzcimy...a to ze my zostalismy ochrzczeni,to przeciez nie nasza wina tylko durnego kosciola wpierdalajacego sie we wszystko :O

Gość sdbwj
W Polsce nie wprowadza obowiązkowych podatkow na kościół tak ja w NIemczech,bo boja sie,ze wiele osob z wiary wystapi.

"ślepa wiara" To już ma pejoratywny wydźwięk. Można walczyć z ciemnogrodem Ale czy próby wywyższania się to dobra droga, nie wiem. Ja mówię wiara to nie wiedza.

Gość amelkaa_A
to wlasnie tacy sa katole, a NORMALNI ludzie nie udaja swietych raz w tygodniu a pozostale dni szkoda gadac

Gość nie no po prostu
tak nas obwiniasz,a zobacz sobie na waszych nauczycieli,ksiedzow co oni wyprawiaja...glosza,ze sex przed slubem jest zly a sami ida na dziwki lub gwalca dzieci....niby kasa nie jest potrzebna,ale jednak wyludzaja pieniadze od wiernych.....to jest dopiero hipokryzja :O :O :O

Gość No OK1
No więc jeśli nie obchodzą Cię skąd się wywodzą to zaakceptuj to, że innych niekatolików też to nie obchodzi i liczy się dla nich "dzień USTAWOWO wolny od pracy", a nie konieczność obchodzenia święta kościelnego. Ty pójdziesz jutro do kościoła w ramach umożliwienia Ci obchodzenia święta kościelnego, a ktoś inny będzie spał do 12:00, potem zje obiad i pójdzie na spacer.

Gość myslę nad światem
Einstein nie by ateistą, a wiedzę raczej jakąś tam miał

Gość myslę nad światem
no i , że księża są hipokrytami, to krytykujący ich też muszą?

Gość myslę nad światem
a ksiadz jak kazdy czlowiek tez ma potrzeby wiec nie ma niczego zlego w tym ze sobie laske wyrwie od czasu do czasu

Gość nie no po prostu
''a ksiadz jak kazdy czlowiek tez ma potrzeby wiec nie ma niczego zlego w tym ze sobie laske wyrwie od czasu do czasu'' no właśnie według waszej wiary to nie jest zwykły człowiek...tylko wasz przewodnik,majacy byc ''idealnym'' nauczycielem!!! jak mozecie sluchac kogos,kto nie jest tym,za kogo sie podaje!!!

Gość nie no po prostu
skoro jestes taka super katoliczka,powinnas przestrzegac wszystkich zasad katolicyzmu,zeby nie byc hipokrytka,a przynajmniej wedlug twojej wlasnej definicjii,ze ateisci bioracy slub to hipokryci...katolicy masturbujacy sie to tez hipokryci....a ksieza to hipokryci nie do podrobienia

Einstein ... się nie wywyższał z tego co pamiętam.. a wiedza.. rzecz względna..

Gość nie no po prostu
no tak,ale przecież katolicy sa ''najlepsi,najmadrzejszy,najwazniejsi'' a reszta to ślepi grzesznicy...tak,tak,jasne.ateisci-hipokryci,grzesznicy,a katolicy swietojebliwe,idealne aniołki :O co ten kościół z wami zrobił :O

hahaha ale PROWOKACJA-> 20:23 [zgłoś do usunięcia] myslę nad światem moj tatus jest ksiedzem wiec nie obrazajcie kosciola!

A najzabawniejsze jest to, że tutaj jedni na drugich z upodobaniem plujecie. I tylko biega o to, kto z której strony płota. (Zabawne, by chyba śmiać się trzeba, bo to tak żałosne, że na poważnie brać trudno. Przyszło komuś z plujących do głowy, że istnieją próby zrozumienia innych, zaakceptowanie tego co odmienne? I że jakby dwóm stronom do głowy to zapukało, to by było choć trochę lepiej?) To wszystko wyżej oczywiście bzdura. Bo opluwanie wzajemne to wspaniała rozrywka jednokomórkowców. Ale Einstein mówił o sobie, że jest \"wierzącym ateistą\". A jeśli chodzi o tą wiedzę, to mawiał, że wyobraźnia jest od niej ważniejsza. Więc chyba w kwestiach egzystencjalnych i duchowych też się tego trzymał. Zresztą mieć nawet ogromną wiedzę z jakiejś dziedziny o niczym nie świadczy. Światowy autorytet w ekonomii np. nie przeprowadzi operacji chirurgicznej itd.

Gość Lady_17
Bo jest zapisane w kalendarzu :). A, że Polska zbiera wszystkich do 'jednego wora', to zarówno Ci ślepo wierzący w Boga i innych, jak i ateiści mają dzień wolny na, który zapewne czekają z utęsknieniem.

Gość myślę nad światem
Myrevin nie lubisz Einsteina?

Gość myślę nad światem
dla mnie właśnie Einstein jest autorytetem - wybacz, ale fizyka nie umywa się do medycyny, a chirurgia to zwykłe rzemiosło w moim pojęciu

Gość nie no po prostu
''A najzabawniejsze jest to, że tutaj jedni na drugich z upodobaniem plujecie. I tylko biega o to, kto z której strony płota.'' Mozecie nie wierzyc,ale ja jestem tolerancyjna osoba.nie toleruje jedynie nietolerancyjnych,po prostu szlag mnie trafia jak ktos pisze ''ci wszyscy niekatoliccy hipokryci'''-tak jakby wsrod katolikow nie bylo hipokrytow...no moze przesadzilam troche,bo sie wkurzylam,ale jak mi do tego ktos wmawia,ze robie cos,czego nie robie(patrz slub i komunia) i dlatego jestem hipokrytka,to poteguje moja zlosc.nie lubie katolicyzmu,wkurza mnie,ale poki zaden katolik nie bedzie najezdzal na mnie,to ja na niego tez nie bede. A teraz-patrzac z innej perspektywy,wedlug katolikow to ja jestem ''ta zła niewierzaca grzeszniczka'',wiec to nic dziwnego,ze sie wkurzam,ale dlaczego,wy,aniołki katolickie grzeszycie pogarda do nas?? nie powinniscie byc ponadto,co tak czesto sobie przypisujecie?? o ilez wiecej jest chociazby na kafe tematow pogardzajacych ateistami,a mniej katolikami!! chociaz niestety z obydwoch stron leca obelgi.ale ja ich nie wywołuje.jedynie bronie sie,jak mnie ktoś sprowokuje.