Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mify

ABORCJA

Polecane posty

Gość mifygene
a usuwalas farmakologicznie? Mozesz troche opisac? Dunia, moja lekarka nie spytala w ten sposob. Tez w De.

Gość zzzzzzzzzzzzz
ja jestem po takiej aborcji i nie żałuję, to zależy od osoby od sytuacji w jakiej się znajduje. Dla mnie to była wielka ulga bo nie chciałam tez dziecka. Poza tym mam dwójkę dzieciaków i mi starczy

Gość morderczynie

Gość bannockurn
wiesz co najlepiej sobie pomysl tak, jak bardzo masz rozwiniety instynkt maciezynski? czy czujesz ze tylko sytuacja w jakiej sie znajdujesz (materialna, albo masz studia) cie przerasta czy nie czujesz takiej potrzeby zeby miec TERAZ dziecko tlko w przyszlosci i na tej podstawie sobie odpowiedz czy jeze;li czuejsz ze masz namiastki instynktu maciez t moze byc ryzyko ze bedziesz zalowac, duzo zalezy tez od psychiki czlowieka jezeli dasz soebie z tym rade czujesz ze bedzie okey i jestes na tyle silna, bo jezeli pielegniarka nie pokaze ci usg albo na monitorze dziecka i wszytsko odbedzie sie szybko i bez wielkiego halo to nawet nie przyzwyczaisz sie nie zdarzysz sie przyzwyczaic z ta mysla ze juz jestes w ciazy i nie bedziesz tego pamietac, wyda ci sie ze to nie bylas ty bo za malo czasu bylo zeby sie oswoic z ta mysla, mam nadzieje z e zrozumailas troszke co mam na mysli:P

Gość jupi tupe
mify ......zalosne jest to co zrobisz ale to ty zabijesz swoje nienarodzone dziecko

Gość ten temat zostanie usuniety

Gość bannockurn = melania mi

Gość wysrerylizowac szmate

Gość bleeeeeeeeeeeeee12
zdzira fuj do gazu z toba szmato

Gość pierdek09
oj mify ty chora suko

to jest najgorsze ze wiekszosc kobiet za granica traktjuje aborcja jako srodek antykoncepcyjny bo jest legalna, to okropne ale tak jest i ja takie osoby potepiam rouzmiem co innego jak jakas mloda dziewczyna zaszla w ciaze z jakims nieodpowiedzialnym faceetem albo jak kobieta nie ma srodkow do zycia na dziecko to jakos jestem w stanie przelknac. podam wam przyklad z mojej rodziny: a wiec moj brat wpadl z dziewczyna w wieku 17lat urodzila dziecko on nie chcial ale rodzice presja itd teraz mimo pomocy rodzicow brat ma depresje bo nie moze sprostac odpowiedzialnosc rodzica HA! i wiecie co jeszcze teaz wzieli slub bo co ludzie powiedza znacie to no a on tak bardzochcial isc na swoje ulubione studia ma talent do malowania rysue piekne portrety ludzi i wogole a tak musi teraz zapierniczac gdzies na budowie na rodzine i ma zjebane zycie, chce mu jakos pomoc i hce go zaprosic tutaj do siebie za granice na wakacje bo nie moge na to patrzec, az mi lzy leca i nie moge dlalej..

Gość bbbbbbbbbbbb
mam nadzieję, ze jeszce to dobrze przemyslisz. Ja usunelam 9 lat temu. Na poczatku było ok. ale teraz z biegiem czasu jest coraz gorzej. caly czas mysle jak wygladałoby moje dziecko. Nie chce cie od niczego odwodzić ale dobrze sie zastanów czy za kika lat dasz sobie radę sama z soba i wlasnym poczuciem bólu i WINY.

Gość aborcja na NIE
CO JEST AUTORKO TOPIKU ODJELO CI MOWE CZY CO???????

sprobuj teraz, marny podszywaczu. Nigdy nie mialam aborcji i nigdy nawet nie mysle o dzieciach tak jak Ty napisalas.

Gość aborcja na NIE
JUZ JESTES SPALONA WIESZ O TYM JUZ JESTES PRZEKRESLONA A BEDA CIE TAKIE WYRZUTY SUMIENIA DRECZYLY ZE ZOBACZYSZ

ezeli aborcja ma komus spieprzyc zycie tak jak ma moj brat to ja jestem za! i nic mnie nie obchodzi bo czlowiek cale zycie sie tylko meczy i niech nikt mi tutaj nie mowi zeby byc altruista i poswiecac wlasne zycie cale zycie dla kogos bez przesady

Gość MYSIEK PYSIEK
oj sluchajcie niech ona robi jak chce to jest jej dziecko jej cialo je wybor

Gość gegegegegegeg
oj wezcie wszyscy spadajcie ja zadoptuje twoje dziecko mify

AUTORKO ! teraz tutaj sie zlecialy kobiety z ciazowego obronczynie niewinnych wiec sie tym nie sugeruj tylko przemysl tak jak ci doradzialam czy czujesz sie na tyle silna czy masz silna psychike i czy masz instynkt maciezynski .... powodzenia ci zycze w dalszym zyciu

Gość meeeeeeeeeeeeeeee
Kurwa aborcja jest potrzebna? Niech urodzi i zostawi dziecko w szpitalu. A nie kurwa chce być fajna i "sięga metod ZAGRAMANICZNYCH" wielu rodziców nie może mieć dzieci. Aborcja jest to dzieło szatana :d

Gość baranek ne
jestem ateistką więc argumenty religijne na temat aborcji nie są dla mnie argumentami. osobiście jestem za możliwością dokonania wyboru. na szczęście wszyscy szczekający "stop aborcji" mogą sobie szczekać do woli bo aborcja jest dostępna nielegalnie i coraz więcej kobiet jednoczy się aby była ona bezpieczna

Gość Ja Ci powiem
ze tez zaszlam w ciaze z osoba, z ktora nie wiedzialam czy chce byc, ale z racji tej, ze wzielam na siebie odpowiedzialnosc "za bzykanie sie" urodzilam dzidziusia (zreszta ja sie i tak nie nadaje usuwania dzieci) i dzisiaj jestes szczesliwa matka,ktora nad zycie kocha swoje dziecko i... szczesliwa zona tego mezczyzny. Co do instynktu macierzynskiego to bzdura jest, ze u wszystkich rozwija sie zanim masz dzieci. Dla wielu kobiet jest to moment kiedy zobaczysz Twoje dziecko po raz pierwszy a dla innych kilka lat pozniej. Ja nie wyobrazam sobie aborcji bo nie daloby mi to spokoju,. Mysle, ze zawsze z takiej sytuacji mozna wyrnac bez usuwania dziecka. Zawsze jsli masz odrobine rozumu i serca.

Gość konwaliaaaaa
oj niektore wypowiedzi sa zalosne chodzi mi tych mocherow co oni moga wiedziec w tym temacie ja nie popieram aborcji ale czasem kobieta musi jej dokonac takie bywa zycie i nikt nie powinien jej potepiac!!!!!

Gość Do konwaliaaaa
Co masz na mysli piszac mochery? Kogos kto nie chce usuwac? A co aborcja jest na topie?

Gość niedobrze się robi
Ludzie, ale kim wy jesteście?! Dlaczego pozwalacie sobie na takie wulgaryzmy w stosunku do tej dziewczyny?! Jakieś autorytety moralne czy co? Kim wy jesteście, żeby ją oceniać i w dodatku obrażać. Jak się czyta te wszystkie nienawistne wypowiedzi to niedobrze się robi! Przeczytajcie same siebie, to brzmi jak jakiś jazgot nawiedzonych psycholi! Tylko w kaftan i do psychiatryka! Piszecie jak banda nawiedzonych wariatek owładniętych jakąś obsesją. Instynkt macierzyński chyba wam rozum odebrał! I to piszą miłosierne istoty, kochające dzieci, przepełnione miłością macierzyńską i miłością do bliźniego swego (ale chyba tylko pod warunkiem, że bliźni jest dzieckiem nienarodzonym), niejednokrotnie matki dzieciom! Jakich wy słów używacie, jeśli takie wartości wpoicie swoim dzieciom (zlinczować, ukamienować, nienawidzić, zero zrozumienia, zero przebaczenia) to ja za 10 lat będę się bała na ulice wyjść. Niektóre z was to osoby wierzące. Ludzie wy Chrystusa miłosiernego wyznajecie i takie rzeczy piszecie! Chrystus wybaczył swoim oprawcom, wybaczył łotrowi na krzyżu i zapowiedział mu szczęście w niebie. Wybaczył ludziom, którzy go zdradzili, wybaczył jawnogrzesznicy! I na pewno wybaczyłby tej dziewczynie! Chrystus kierował się miłością do ludzi i miłosierdziem. Skoro go wyznajecie ( a deklarujecie, że tak), to może zaczniecie brać wreszcie z niego przykład!

Gość radio maryjaaaaa
ja wam dam loz wy ladacznice ha ha ha ha

Gość rydzyk usunie ten temat

Gość jadzia1
a ja mam 8 dzieci i jest fajnie

Gość niedobrze się robi
Nie uważam, żeby aborcja była dobrym rozwiązaniem, ale jestem skłonna zrozumieć, że często są takie sytuacje w życiu, że wydaje się danej kobiecie być rozwiązaniem najlepszym ( co nie oznacza, że jest). Jeśli ona uważa to rozwiązanie najlepsze dla siebie w tym momencie życia, to jest to tylko jej sprawa i jej wybór. Być może kiedyś będzie żałowała, być może nie będzie żałowała nigdy. W każdym razie to ona poniesie konsekwencje swojej decyzji (jakąkolwiek podejmie), a nie wy, więc nie macie prawa decydować za nią co ma zrobić. Bo to nie wy będziecie odpowiedzialne za to dziecko przez najbliższych 18 lat, to nie wy będziecie przez 9 miesięcy znosić wszystkie nieprzyjemności ciąży. Decyzja należy tylko do niej i nikt nie ma prawa na nią wpływać ani jej oceniać. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dla ciebie dobrze mify. I w przeciwieństwie do tych co tutaj plują, życzę ci zdrowiego dziecka w przyszłości, kiedy już będziesz na nie gotowa.

Gość no wlasnie te wszystkie
ujadajace suki to w większosci matki i jaki one przyklad dadza?