Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XXXdietynkaXXX

tym razem SERIO....Z mniej lub bardziej ważnego powodu - 20kg zrzućmy to razem!

Polecane posty

Oto co znalazłam grzebiąc w necie :) Metabolizm decyduje o tym, czy mamy tendencję do tycia, czy możemy obżerać się wręcz bezkarnie dla naszej sylwetki. Z wiekiem procesy spalania (metabolizm) w naszym organizmie przebiegają coraz wolniej. Bardzo często osoby dotychczas szczupłe zaczynają się nagle zaokrąglać. Jest jednak wiele metod, by metabolizm nabrał odpowiedniego tempa. Oto jedna z naturalnych metod podkręcania spalania w naszym organizmie: 1. Stosuj przyprawy nieco ostrzejsze typu chilli, ostra papryka, nie unikaj kawy (chyba, że nie możesz jej pic ze względów medycznych). 2. Musisz jeść o określonych godzinach – dobierz je tak, by ich ciągle nie zmieniać – określ sobie czas 4-5 posiłków, tak co 3- 3,5 godziny.. 3. Jedz małe porcje – zagłuszysz nimi skutecznie głód, poza tym na 4-5 mniejszych posiłków zużyjesz więcej energii niż na 2 -3 duże posiłki. 4. Pamiętaj, żeby wypijać co najmniej 1,5 litra wody na dobę. Woda pomaga przyspieszać procesy oczyszczania. 5. Spaceruj po świeżym powietrzu – brak świeżego powietrza powoduje niedobory tlenu i spowolnienie metabolizmu. 6. Jeśli masz możliwość korzystaj z sauny. Sauna przyspiesza metabolizm i pomaga w usuwaniu substancji toksycznych przez skórę. 7. Bierz naprzemienny prysznic – zimna woda zmusza organizm do ogrzania się i spalenia dodatkowych kalorii. 8. Korzystaj z masażu – nawet najprostszy klasyczny pobudza reakcje chemiczne w organizmie, wytwarzana jest dodatkowa energia i organizm pozbywa się toksyn. 9. Śpij co najmniej 7-8 godzin , ponieważ brak snu też spowalnia spalanie. 10. Staraj się by c aktywnym człowiekiem – chudniesz, gdy więcej kalorii spalasz niż otrzymujesz.

jestem jestem!!:) ja sie odchudzam cale zycie ale obecnie mam jakies chwile zwatpienia wiec jako tako diety nie mam... codziennie zagladam ale starszna tutaj cisza i nawet nie wiadomo czy ktos tutaj cos czyta wiec ja tez siedze cicho:P pozdrawiam:*

Gość monalisa23.
Cześc dziewczyny;-) Ja też się pilnuje z jedzeniem. Już drugi tydzień. Aktualnie wcinam zupę kapuścianą, tak jakoś naszła mnie na nią ochota. Startowałam z wagi 99,3 kg, na dzień dzisiejszy waga wskazuje 96,2kg. Więc się cosik rusza;-). Dodam, że masm 25 lat i 166cm wzrostu. Zmobilizowalam się do odchudzania, bo nie wejde w żadną sukienkę, a szykuje się impreza urodzinowa mojej mamy wyprawiana w lokalu, więc sami rozumiecie;-)A poza tym żle się czuje z tymi kilogramamai nadprogramowymi, a jest ich sporo. Nie jest to moje pierwsze podejście w odchudzaniu, ale juz kolejny raz..ale nie odpuszcze tak latwo Pozdrawiam

hej ja sie odchudzilam dzieki herbalife schudlam 6 kg w miesiac jestem pod opieka dietetyka i naprawde sobie chwale pomoc znalazlam na www.mojezywienie.pl jeli to jakos ci pomoze to sie ciesze ja na poczatku pisalam do nich na gg a pozniej wypelnilam formularz ocena wellness czy jakos tak i samo poszło jestesm o 6 kg lżejsza i nie mam oponek. pozdrawiam majka

Witajcie Panie :) ja już po urlopie :) udanym :) a nawet bardzo. waga wskazuje 2 kg więcej ....:( okres za dwa dni..... ale 1 kg to na bank przytyłam. no nic. wsiadam na rowerek :) i daje z siebie wszystko :) pozdrowionka!!!