Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

wydra ale super:)) widok maluszka w brzuszku, ktory sie wierci jest nie do opisania :) a ja juz za tydzien tez na USG smigam Mi czas jakos mija od USG do USG a wczesniej bylo od pon do piatku, zeby szybciej do weekendu LATTE MACCHIATO zoabczysz, ze jak bedzie po, to bedziesz taka szczesliwa, nie stresuj sie na pewno wszystko jest dobrze ;)

ja też miałam stresa pół nocy nie spałam, z rana brzuch mnie bolał, i najgorsze że jak weszłam do lekarza połozyłam się i pytam się czy wszystko ok kazał mi cicho siedzieć, a dlatego, że maluszek leżał w pozycji idelanej do badania, ale potem sie zaśmiałam i śmigał, cudowne uczucie, a 4 D to szok, zrobił mi zdjęcia maluszka, szok, będzie dobrze koleżanko , nóżki rączki wszystko ok, dla każdej z nas to stres ale bedzie ok jestem pewna, choć sama przeżywałam stres gigant

no to super wydra - pewnie od razu ulga przyszla ja w przyszlym tygodniu ide heh tez bedzie stres

oj tak ulga przeogromna, naprawdę, i będzie wszystko dobrze dla kobietek które przed tym usg są jestem pewna.

właśnie chciałam się rozbierać w specjalnym pomieszczeniu a on do mnie, że już przez brzuch, i wszystko przez brzuszek, fajnie, wygodnie,

to pisz, ja zawsze takie stresujące sytuacje wolę z rana, i z głowy, ale co zrobić jak godziny innej nie ma :-) bedzie dobrze

Gość wydra chyba
przesadziłas z tymi 10cm w tym tyg dziecko ma zaledwie 5-7cm

chyba wiem ile mi lekarz powiedział, według usg pomiaru dziecka jestem 13 tydzien i 5 dzien, mam po prostu duże maleństwo, wolę większę niż mniejsze. ma dużego tatusia 1.90 cm. zresztą ja też nie jestem w tych niskich. skoro lekarz w usg genetycznym nic nie zastrzegł co do wzrostu mojego dziecka to znaczy, że jest ok. nie każda ciąża jest książkowa, każda z nas jest inna.

Wydra nie przejmuj się Mi też cały czas przybliżają datę porodu bo dzidziuś za duży:) najważniejsze,że bobo prawidłowo się rozwija czego serdecznie gratuluje Najwyżej pojawi się szybciej na świecie;) Latte czekamy na dobre wieści i mocno trzymamy kciuki:)

oj ja się nie przejmuje, dzidzius duży tak jak pisze gorzej gdyby był mniejszy itp. a tak to rosnie mi i to najwazniejsze

oj a u mnie oddalili date porodu o kilka dni:( wg usg byl to 12 tydzien i 3 dzien, nieco ponad 6 centymetrow i nie zastanawialam sie nad tym, a teraz patrze i moze za male?

isabel tak jak pisałam każda ciąża jest inna, lekarz nic nie mówił więc napewno wszystko ok, ja tak jak pisałam wcześniej mam dużego męża, a ty masz typowe wymiary w tym tygodniu ciąży :) spokojnie

Izabell nie ma co się martwić, wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulacje i kiedy doszło do zapłodnienia, dlatego właśnie data wg usg jest najbardziej wiarygodna Głowa do góry wszystko jest ok:)

Gość wydra to
nie jestes w 12tc tylko w 14 i zmienia postać rzeczy.

macie rację, lekarka na usg nic nie mowila oprocz: fantastic! :) wlasnie zjadlam kalafiora ach jest mi ciezko ale czuje sie dobrze bo nic nie mdli:)

Czesc dziewczyny :) Witam nowe kolezanki. Ja niedawno wrocilam z kolejnej wizyty u lekarza, tym razem od kardiologa. Kilka lat temu wykryli u mnie niedomykalnosc zastawki no i balam sie czy nie bedzie to przeszkadzalo w naturalnym porodzie, ale na szczescie wszystko wyglada ok i nie ma przeciwskazan takze berdzo sie ciesze :) A ja znowu mam okropny bol glowy, normalnie codziennie mi dokucza a czasami nawet budze sie juz z bolem :( Wydra super ze dzidzia zdrowa i juz taka duza :) nic tylko sie cieszyc. Latte odrazu zdaj relacje z usg :)

Witajcie kochane Ach jeszcze nie ochlonelam ,powiem tylko usg genetyczne to cos pieknego czlowiek patrzy i nie ma dosc moglby tak caly dzien tam patrzec No wiec od poczatku pojechalismy do kliniki i w koncu nasza kolej najpierw rozmowa wprowadzajaca i tutaj to usg wyglada tak 1 miedzy 12-14 tc 2 miedzy 20-22 tc bo wtedy mozna lepiej ocenic serduszko No i sie zaczelo przez brzuszek wszystko bylo swietnie widac ,ja lezalam na lozku moj m siedzial w fotelu i patrzylismy na wielki ekran na scianie i nie moglismy sie napatrzec na nasze kochane malenstwo prawdopodobnie DZIEWCZYNKA Wszystko jest na swoim miejscu 2 raczki 2 nozki 2 nerki piekne serce zoladek mozg brzuszek jest zamkniety ,kreglosop na miejscu i wszystko inne tez ,kosc nosowa bardzo widoczna co zmniejsza ryzyko zespolu downa przeziernośc karku 1,8 mm jupiiiiiiiiii mielismy bardzo mila pania doc ,ktora tez powila ze jak juz robi te pomiary i fotki to tez nigdy nie ma dosyc bo zawsze musi uchwycic to najlepsze foto ponad godzinke moglismy patrzec na naszego skarba co tam wyprawia byla bardzo skoczna takie susy tam robila ze szok tylko hop i hop do gory ,machala rekami ,wiezgala nozkami widzielismy tez jak pije wody plodowe ,wszystko moglismy zaobserwowac jak polyka i td ach jestem cala pod wrazeniem a moj M to tylko odglosy wydawal wow ,wow i pytal caly czas czy to ,to to itd bo chyba nie dowierzal Doc mowi ze mozemy byc szczesliwi bo wszystko jest prima Mam fotki ,ktore zaraz wstawie mielismy tez 4 D ale jakos nie bylo fajnie widac bo moze jeszcze niunia za mala te czarno -biale lepsze jak narazie jak obserwowalismy ja w 4 D to jasne bardziej przypomnia juz niemowle ale na fotkach nie za specjalnie . Za 6 tygodni idziemy raz jeszcze bo juz wtedy niunia bedzie wieksza i bedziemy mogli raz jeszcze popatrzec na serduszko i bardziej je wziasc pod lupe normalnie nie jest to konieczne ale skoro juz 150 euro zaplacilam i to jest w tym to czemu nie ,jasne ze pojdziemy Przez chwile sluchalismy bicia serduszka ale doc mowi ze to badanie w 20 tc bedzie to dopiero bedzie bicie serduszka takze czekamy Ach nie chcielismy z tamtad wychodzic no ale trzeba byc zadowolonym ponad godzinke patrzylismy na niunie maz mial lzy w oczach nie wspomne o mnie Potem poszlismy na pyszny obiad i do miasta kupilam sobie majtki -spodenki takie juz wygodne i koszulki chce jeszcze spodniczke ale w H&M nie bylo ,tutaj jest taki jeden lumpex i nieraz juz mialam szczescie i cos tam wygrzebalam ale ostatnio ceny podniesli i jak mam dac za uzywane jeansy 25 euro bo H&M to ja za 50 mam nowe w H&M ale tam maja wszystko dla dzieci takze bede miec juz gdzie sianko wydawac Teraz jeszcze potrzebuje plaszczyk -kurtke na zime ,jakies 2 dlugie sweterki i wystarczy Promieniuje szczesciem i dla takich chwil kocham zyc Trzymam za was wszystkie kciuki i zycze tylko takich widokow i same takie wiadomosci Teraz musze mala drzemke To moja niunia [URL=http://img186.imageshack.us/i/scannen0002y.j pg/ ]http://img186.imageshack.us/img186/328/scann en0002y.th.jpg [URL=http://img147.imageshack.us/i/scannen0003fa. jpg/ ]http://img147.imageshack.us/img147/1802/scan nen0003fa.th.jpg

kamila no to pieknie:) super fotki, trzeba tylko spacje pousuwac. moj mezus wlasnie wrocil z pracy i kupil mi redds-a, wiem, ze to alkohol, ale jak wypije szklaneczke od czasu do czasu to tak mnie jakos odmula:)

Nie myslalam ze moj M tez to tak bedzie przezywal :) caly czas mowi i widzie jak jest dumny juz teraz :-D ze niunia jego nosek bedzie miala :-D i mamy brechty i mowi ze jak tam patrzyl na nia i widzial jak ona tam tak wariuje to napewno bedzie taka ja tata zwariowana ,wesola i pogodna :) Teraz odliczamy 6 kolejnych tg i znowu godzinka patrzenia na malenstwo :) Wszystko tak piekie widac nawet reczka byla tak dokladnie widoczna z piecioma :) paluszkami :) Nosze w sobie cud :)teraz tylko czekac na pierwsze prawdziwe ruchy :) Ach tutaj jeszcze dodatkowo do tego badania pobierali mi krew i bedzie 5 roznych wynikow oni te wyniki krwi lacza z pomiarami obliczeniami z tego usg i wtedy dopiero dostane wynik , 97 % ze wszystko bedzie ok :) ale trzeba okolo tygodnia czekac wynik przyjdzie do domu ale o to sie nie martwie wiem ze wszystko ok :)

Kamila no to super, wiem jakie to uczucie, czlowiek szczesciem promienieje i nic tylko o tym by chcial myslec rozmawiac i dzielic sie ta dorba nowina ze wszytskimi:):):):):) Wydra a nie mowilam ze bedzie OK hehe, i ze bedzie ssie z nami dzielic dobrymi wiesciami, zreszta trosze stresa trzeba miec, to po prostu emocje.. alek no widzisz, ciesze sie ze wszystko ok, a wiele kobitek z powodu strachu nie chce rodzic naturalnie chodz maja taka mozliwosc....ja juz wiem co i jak ale i tak zamierzam znow ten bol przejsc aby tylko nie byc cieta, mam nadzieje ze sie uda tym razem ale na razie badzmy dobrej mysli:) co do rozmiaru malenstwa mi tez ciagle zmieniala termin porodu i w koncu i tak o tydzien wczesniej sie urodzil hehe ale to dobrze bo brzuch byl juz taki poteznyy ze przez ostatni miesiac malo co spalam;/ wlasnie wszamalam 3 tosty z pasztecikiem z pieczarkami na to pomidore i cebula i nadal mysle co by tu zjes;/ jakas paranoja, musze to jakos ustabilizowac kurka hehe

hehe wazka jakis glodomor sie do ciebie przyczepil:) u mnie podobnie. cały czas czuje ssanie w zoładku. mam ochote na paprykarz szczecinski - dziwne to dla mnie.

Izabell 'uderz w stol a nozyce sie otworza' i teraz bedzie za mna paprykarz szczecinski chodzil, ja go normalnie uwielbiam tyle ze o nim zapomnialam...nie ma bata musze sobie sprawic...hhe a tak wogole pogoda dzisiaj byla przepieknaa, az nie wiaodomo co by tu robic w taka piekna pogode ehhh mam nadzieje ze jutro i pojutrze tez taka bedzie... a teraz z innej beczki, dzisiaj 11 wrzesnia, rocznica tragedi WORLD TRADE CENTRE I leci film o tym calym wydarzeniu:O:O:O ile to juz czasu zlecialo od tego przykrego wydarzenia..

Gość sklep rekodziela marokanskiego
Zachecamy do zapoznania sie z marokanskim rekodzielem ... Arabski wystrój wnetrz i ogrodów, marokanskie naczynia tagine, ceramika, oryginalne lampy, lampiony, bizuteria ... www.marokostyle.com