Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

Mamula wspolczuje, straszne co musisz teraz przezywac i jeszcze ci lekarze ehh ale najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczy.🌼 eluska wracaj do zdrowia🌼 Monikaddd juz pisalam co to moze byc u twojego malca a ty niedobra niedoczytalas hmm pewnie to ten tradzik niemowlecy 'wedrujacy', pojawia sie i znika(na powietrzu badz gdy maluszek ma w sam raz temp tego tak nie widac)...bedzie mial teraz faze najsilniejsza (krostki w skupiskach , plamy, chropowata skora) ale 'z czasem zniknie samo a moze to potrwac ..u mojej juz 4 tyg jak to ma no ale teraz juz jest tego znacznie mniej...(to jest od twoich hormonow) mam nadzieje ze to ostatni raz jak sie powtarzanm niedobra ty hehe

Olena kiedys tez przez neta wywolywalam fotki jak jeszcze w PL bylismy i bylam zadowolona;) teraz laze do bootsa i wlasnie tez musze wywolac bo chce pare fotek mamie i tesciowej wyslac...

Hej ja od rana dpoiero doczytałam zaległości. Mój mały też ma ten trądzik i podobno to może być do 3 miesiąca. Mam wrażenie że Alex nie patrzy na twarz cały czas ucieka wzrokiem na sufit, a jak jest u was maluszki przyglądają się wam czy też bardziej się interesują tym co się w pokoju znajduje. A i czasami jak śpi to wygląda tak jak by nie zamknął oczu do końca i niewiem czy to normalne :(

Mamula trzymaj sie dzielnie! Dobrze, że wywalczyłaś badania dla małego. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Ważka dziękuje za opis tego trądziku. Mój od 3 dni ma albo alergie albo ten trądzik. Trudno to ocenić. Ma takie kropki zlane w plamę na policzku, ful krostek pod włosami i tylko z lewej strony oraz pojedyncze krostki na twarzy. Na razie eliminuje płyn do płukania chociaż i tak mało go dawałam i proszek lovela. Może to być też uczulenie na krem do twarzy bo na ciele tych krostek nie ma. Na razie modlę się aby tonie była skaza białkowa bo niestety mam jej przypadki w rodzinie od strony mamy i to bardzo poważne. Aaat gratulacje. A mi mały ładnie śpi dzisiaj w dzień i w tym czasie zrobiłam sernik :) Niestety nocki mu sie przez to zaczęły psuc i ja dzisiaj wstawałam co 1,5h. Ledwo na oczy patrze więc ide się położyć.

Dziewczyna bonda najlepiej juz się umów do ortopedy bo na wizytę czasami trzeba miesiąc czekać. Dziewczyny kiedy mam sobie wybrać pediatrę? o teraz to na takie ogólne oględziny to do rodzinnego chodzimy.

Hej Mamusie! mała śpi, ciekawe jak długo.... Mamula trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze tylko szkoda że musicie cierpieć... Eluśka pytała czy dzieci się uśmiechają...no i moja córka ostatnio po kilku dniach kiedy mnie mało nie wykończyła zaczęła być ciut grzeczniejsza. Potrafi już chwilę poleżeć sama i ogląda karuzelkę. No i ...zaczęla się uśmiechać:-) Ubaw mam: wisze nad nią i szczerzę zęby żeby to zobaczyć a ta biedna posłusznie się uśmiecha;-) podobno po 4-6 tygodniach można się spodziewać odzewu na uśmiech. Sponatniczny uśmiech będzie potem.

A jak mogłam zapomnieć. Byłam wczoraj u gina. Niestety trochę bolało ale to nic w porównaniu z bólem porodowym :) Także uszło. Lekarz stwierdził że wszystko ok. Jednak nie zdecydowałam sie na tabletki przy karmieniu piersią... A drugiego smyka nie chce mieć na razie. No cóż zostaje prezerwatywa...

Kasiek jak by to bylo od plynu to bylo by tez na ciele chyba? a pewnie to ten tradzik (moja np. jeden policzek miala bardzo wywalony w tych krostkach a drugi duzo mniej, i na glowce, i na karku) bo skaza to chyba tez od razu wyskoczylaby na ciele, w zgieciach np pod kolanami...i podobno eliminacja skladnika powodujacego skaze da poprawe wygladu skory min. po tyg. a czesciej dluzej..gdzies to wyczytalam ktores male tutaj przechodzilo skaze to ci ta mamuska doradzi pewnie... moj tez sie usmiecha a najwiecej przez sen..gadam do niej i gadam co by mi zaprzedala ten kontrolowany usmieszek... i tez potrafila spac w pol otwartymi oczami;) a ja sie M doczekac nie moge bo mi jakos nudno dzisiaj...za malo obowiazkoww kurka

Witam Mamusie :) Wazka w tygodniu zostaje sama z Maluszkiem i calym domem na głowie a w weekend nacieszam sie moim M i kiepsko z wolnym czasem :P a jak go juz mam to walne sie na lozko i ucinam sobie drzemke heh :) Monikadddd mój Arturek tez ma cos takiego. Zaczeło go wysypywac na karku, potem szło do przodu za uszka i na szyjke a teraz ma cale policzki i widze ze na czólku tez cos ma, ale koloru skory a reszta cala czerwona. Wazka czy ten tradzik niemowlecy mozna miec nawet keidy ja juz go nie karmie naturalnie? Bo teraz nie wiem czy jest to reakcja na moje hormony ktore przyjal jeszcze w brzuszku czy wraz z moim pokarmem? We wtorek mamy szczepienie to zapytam sie pediatry czy aby to na pewno jest to... mam nadzieje ze nie skaza białkowa :o a jesli juz o szczepionkach mowa to ja sie tyle na forach naczytałam ze najchetniej to bym go w ogole nie szczepila :o boje sie reakcji po szczepionkach... wiem ze na pewno kazda wykupie bo te refundowane bywaja zanieczyszczone... a wlasnie mam pytanie: czy to normalne ze slad po szczepionce ktora otrzymal w szpitalu przeciw gruzlicy zaczyna ropiec? :o nie dosc ze ta ranka strasznie sie "uwypuklila" to jeszcze teraz patrze a na rekawku body jest slad ropy z mala domieszka krwi :( ja juz nie pamietam jak to bylo u mnie. Mamula 🌼 nie wyobrazam sobie tego co musicie przezywac :( ale jestem z Wami i trzymam kciuki zeby operacja Maksia zajal sie dobry lekarz i zeby wszystko skonczylo sie dobrze! Widze ze poruszony jest temat usmiechania. Ja musze powiedziec ze moj synek zaczal sie usmiechac majac jakos 4 tyg :) a teraz juz sobie "gada" i w ogole jest taki cudowny... niesamowite jak te dzieci sie zmieniaja.. ja juz nie pamietam jak on wygladal w szpitalu!!! jedynei po zdjeciach... Ja na wizyte do gina mam przyjsc na poczatku maja i mamy poruszyc temat antykoncepcji... kurde i tu jest problem bo ja nie wiem na co sie zdecydowac :( czytalam o spiralce bo od jakiegos czasu Olena o niej pisze. Powiem szczerze ze nawet chcialam juz sie na nia zdecydowac, ale kurde jak czytam o tych przypadkach zrosniecia sie z macica to ehhhh..... za duzo grzebie w necie :P a tabletek nie chce!! :o a gumki sa feeee.... no i badz tu madry :)

savanna Jak małego szczepili w szpitalu to od razu kobitka powiedziała że może ropieć może sie strupek pojawić i w większości przypadków zostanie ślad- taki jak ma chyba każdy po tej szczepionce i nie kazała tego ruszać, przemywać tylko uważać jakby się strupek pojawił żeby go nie zerwać.

Kochane napiszcie mi proszę czy do gina idziecie na kontrole w jakimś wyznaczonym czasie? u mnie macica nadal się czyści raz wcale nic nie ma, drugiega dnia więcej - i nie wiem czy powinnam już iść (minęło 4 tygodnie) czy czekać, aż będzie czysto? Mój Skarbek w nocy leży zawsze na boczku - a w dzień na pleckach, spi w sumie ciągle 20 godzin a przez ok 4 godziny nie śpi, gorzej jak mu te 4 godziny wypadaja np. o 22 :) ale przewaznie ten czas jest popoludniu. Nie ma na szczęście ani kolek, ani uczuleń - jest na mleku nan1, przez te nerwy i szpital to juz mój pokarm jest na wykończeniu, dostaje tylko cyca jako "podwieczorek" bo nie najada sie tym. Od kilku dni uśmiecha się już nie tylko przez sen.. pozdrawiam Wszystkie Mamusie i ich pociechy - buziaki odezwiemy się jak już będziemy po wszystkim

dziewczyna_bonda nie wiem jak tobie ale mi na zaparcia pomaga magnez, położna mi doradziła bo musze brać dość dużą dawkę żelaza po porodzie a wiadomo po tym to sie ciężko załatwić. eluśka85 nasza mała to uśmiecha sie praktycznie od urodzenia, szczególnie ja najedzona. Nawet nie pomyślałam, że takie maluchy to potrafią. Poza tym śmieje sie przez sen. Słychac to tak śmiesznie, na początku z M. nie wiedzielismy co ona wyprawia aż ją podejrzeliśmy mamula28 mi u gina zrobili termin 7 tygodni po porodzie, to już niedługo a ja jeszcze sierotka niepogojona po szyciu. Krwawnienie chyba ustało bo na wkładce pojawia sie tylko coś żółtego. Dziś przyjechała teściowa na kawę odwiedzic wnuczkę. Pech dla niej, że Liliana spała i spała. W końcu musiała wracać, teściowa za drzwi a mała za pięć minut budzi się i wrzeszczy, że głodna. Teraz nie śpi od 14.30 całe szczęście, że od czasu do czasu poleży grzecznie w łóżeczku. Zmuszamy ją też troche do ssania smoka, wiem, że to nie dobrze ale wtedy leżakuje spokojnie a bez smoczka kwili, jęczy i po paru minutach zaczyna płakać.

Wazka- dzieki za rady :) ale i tak sie martwie :( czy to nic powaznego :( A moj mały codziennie daje mi popalic !!! zje cyce moze tak ssac przez 1h i jak go odkładam do łuzeczka to za 5 min płacze i ja znowu go do cycy i spokuj i znowu go odkładam a on znowu płacze !!!! w ciagu dnia to moze przesypia 5 godz a moze i nie !!!! jej.... czyzby niebył najedzony ????

monikadddd moj synek nie spi od 14:30 a dochodzi 20ta. Teraz juz dzidziusie coraz mniej spia choc ja uwazam ze moj to juz w ogole przegiecie :P Moze mu sie nudzi i dlatego placze?? Ja z moim musze co chwile prowadzic "konwersacje" i robic cos przy nim wtedy jest caly w skowronkach. Pokazuje mu co jest za oknem itd. A juz w ogole jest happy na przewijaku - uwielbia jak go przebieram wtedy to ma wene do "gadania"....:) poza tym moze chce mu sie pic a nie jesc i wtedy chce cyca na chwile tylko. Ja dopiero teraz zaczynam powoli rozumiec czego potrzeba mojemu synkowi choc niestety czasem tez wysiadam.. ale podejrzewam ze on niez awsze wie czego sam chce i po prostu mu sie nudzi i najzwyczajniej w swiecie marudzi, np. teraz zaczal plakac... ehhh ide :)

z tego co wiem jeśli karmi się piersią nic więcej nie trzeba dawać. ja przy bebilonie daję czasami raz dziennie herbatkę rumiankową.

Hey o poranku:) Lece dzis z mala do pediatry na przeglad:) Wczoraj wieczorem dala mi popalic ze glowa mala, niby najedzona i sucho ma a jeczy jak stara baba i jedynie na rekach jest ok lub w wozku pod warunkiem ze sie jezdzi...........no szok. Mamula trzymaj sie zloto, napewno wszytko bedzie ok, myslami jestem z Wami. Buziaczki dla Maksia. Ja tez malej daje herbatke na zmiane rumianek i koper. mileeeeeeeeeeeego dnia !

czesc dziewczyny, moj Karol tez tylko na rekach najchetniej by siedzial. Teraz\spi na moim brzuchu i mam chwike na naskrobanie. Boli mnie piers, a w zasadzie jej czesc - nie jest twarda, nie ma grudek - a boli. Czy to może byc zapalenie? W nocy dostałam goraczki. Wzielam ibuprofen, oblozylam sie kapusta i czekam az przejdzie :) Wybieramy sie dzis z Karolkiem na spotkanie chustowe, mam nadzieje ze nam sie\ spodoba :) Natka, pisałas, ze Wy uzywacie - a jakiej chusty? Ja kupiłm długa, do samodzielnego wiazania.

Hej Mamusie! W odpowiedzi na pytanie, oprócz piersi nie daję nic małej do picia. Podobno nie trzeba:-) Zobaczymy jak będą upały. A moja córcia wczoraj bardzo mało przespała w dzień. Juz wysiadałam nerwowo i wiecie co zrobiła w nocy? Jak zjadła o 22giej tak przespała do 6 rano!!! Rety ona ma dopiero 5 tygodni a wytrzymała 8 godzin! Oczywiście nadrobi w dzień, teraz będzie się awanturować co 2 godziny;-) No i zauważyłam że juz polubiła noszenie na rękach. Idelanie w momencie kiedy ją odkładam do łóżeczka zaczyna krzyczeć. Dzieci bardzo syzbko łapią o co chodzi i zaczynają wymuszać:-)

Witam Maluch śpi i dziś mam rano chwile spokoju :). Uczyć się nie musze bo odwołali mi zajęcia w weekend, niby fajnie bo nie musze już małego zostawiać ale już niewiele do końca zostało i będzie mniej czasu na zaliczanie:/ Dziś idziemy się zapisać na wizytę do lekarza. Ja też używam chusty, fajnie się sprawdza jak mały chce sie poprzytulać i ładnie w niej zasypia no i można go odłożyc bez budzenia. A i mam tzw. kieszonkę

Witajcie:) Mamula trzymaj się Kochana napewno wszystko będzie dobrze,duzo siły dla Ciebie i zdrowia dla Maksia:) No mój Michałek to samo tylko by na rękach siedział lub żebym przy nim była jak go odkładam do łóżeczka już ryk a czasem wystarczy bym tylko w pokoju była a jak wyjdę gdzieś to znów płacz.Wczoraj od 19 do 23 musiałam Go zabawiać bo wył jak syrena alarmowa a potem juz mu wystatczalo że trzymal mnie za palec.:) Najgorsze że ja sama jestem cały tydzień mój M dopiero w soboty wraca więc nic nie moge zrobić. U nas tylko spacer działa cuda jak z nim wyjadę zasypia i potrafi spac nawet 5 godzin! Tylko że leje już 3 dzień i tylko w oknie siedzę i patrzę zeby choć troszke przestało bo w lodówce pustki i nie mam jak z domu wyjśc brrrr!

Sisipolenta ja też mam taką do wiązania, nie kupiłam tej kieszonki bo ostatnio była w stanach afera, dzieciątko sie w takiej udusiło bo było ułożone w złej pozycji, teraz badają czy mogą być nadal używane czy wycofane z użytku. Mój Mały tez w dzien nie spi i w nocy tez robi sobie coraz to krótsze drzemki. Na buzi wyskoczyły mu białe krostki, twarde w dotyku jakby małe kaszaczki, czort wie co to jest, chyba dzis wybiore sie do pediatry. Olena daj znać jak te foty bo rzeczywiście warto i może też sie skuszę:-) Do picia dodatkowo nic nie podaję.

Mamula ja czekam do 6 tygodni po porodzie i wtedy sie wybiorę do gina, robicie przed wizytą jakieś badania, ja myślę żeby zrobić krew i mocz bo jakby coś było nie tak to może od razu coś zaradzi. Spacerki chyba na wszystkie maluszki działaja pozytywnie, choc mój juz nie zawsze spi, ale nie płacze.

A Dziewczyny chciałam powiedzieć też że życie ratuje mi łózeczko z kołyską. Bez tego bym chyba osiwiała. Ale i tak mam dośc bo pól dnia siedzę koło łóżeczka i macham nogą;-) A co do wysypki to mala tez ma więcej na jednym policzku-z tego też wnosze że to nie skaza, ani uczulenie na proszek.

Mamula- trzymaj się dzielnie! buziaczki dla maleństwa. Ja karmię tylko piersią, więc nic innego nie daje, bo nie ma takiej potrzeby. Mój mały też rozumie branie na ręce:) Któraś ma nosidełko dla maleństwa? nie wiecie czy są jakieś przeciwskazania. Niedługo zacznie się etap chodzenia na szczepionki, a nie chce żeby nas M ciągle woził. Nie piechotkę mamy 20 min w jedną stronę, więc można sie przespacerować, tylko niestety nie w wózku.Mieszkamy na wysokim 3 pietrze bez windy i sama nie dam rady znieść wózka :( Prośba o opinie. sisipolenta - ciężka sprawa z Twoją piersią. Gdy się ma zapalenie to na piersi pojawia sie zwykle zaczerwienienie i z reguły boli w tym miejscu. Przynajmniej tak było u mnie. Wydaje mi się, że może miałaś nawał pokarmu i piersi Cię bolały ? Nie wiem jaką mialaś gorączkę, ale mi lekarz powiedział, że przy zapaleniu bierze się pod uwagę powyżej 38 '. Niestety są wyjątki- ja nie miałam takiej temp.a miałam zapalenie :(

apropos jeszcze piersi - pojawiły mi sie grudki idące spod pachy- w tej piersi gdzie mialam ropień. Pytałam lekarza i zaczął mnie badać i badać i stwierdził, że to raczej nie od zastoju mleka tylko mam coś z węzłami chłonnymi.. ciekawe..Lekarzem tym był chirurg, więc nie wiem czy mam mu do końca wierzyć. Może któraś miała podobny problem ?

czytam was i widzę, że nie jestem odosobniona. Nasza Lila też mało śpi w dzień. Wczoraj dała popis od 14.30 do 22.30 nie spała. Dobrze, że z godzinkę w łóżeczku poleżała i się rozglądała. Potem na ręce i chwilę na kanapie a jak już mam rochę dość to wkładam ją to fotelika samochdowego i stawaim na środku pokoju, mam wtedy jakieś 15 minut spokoju. Zobaczymy jak będzie dziś. Przedwczoraj nie spała od 17 do 23, z tego co obserwuję do czas się wydłuża z dnia na dzień. A przecież ona kończy dziś 5 tygodni, zawsze myślałam, że takie maluszki sypiają dłużej.