Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto z was jest

Kto jest za legalną aborcją i dlaczego?

Polecane posty

Gość malina w czekoladzie
Kurwa, co to za argument decydowania o swoim ciele? Jak jadę samochodem to mam rozjechać dziecko bo przy nagłym skręcaniu może mi się paznokieć złamać? Sorry, ale do tego się sprowadza wasze myślenie. Widzicie swoje ciało ale nie widzicie czyjegoś życia. DOROŚNIJCIE I ZACZNIJCIE BYĆ ODPOWIEDZIALNE! Seks jest fajny, a dziecko można zawsze wyskrobać. Żałosne. Zwierzęta.

Gość a ja powiem tak...
jesteście wielkie księżniczki i chcesz zeby twoje dziecko zylo bez matki? super odpowiedzialność.. pogartulowac

Gość zgadzam sie z ona nie ma wacka
dodam,ze jesli ktos jest autentycznie praktykujacym katolikiem to i tak nie podda sie aborcji niezaleznie od jej zalegalizowania. Podobno mamy 98 % katolikow. Oficjalnie. Legalizacja aborcji nikogo przeciez nie zmusza do jej stosowania. Nikt tez tego nie robi ot tak, dla przyjemnosci. Zdesperowana kobieta i tak znajdzie sposob, nawet ryzykujac zyciem. Tak jest od setek lat, niezaleznie od tego, co glosilo prawo..

A zapytałas o zdanie męża i ojca dziecka? Przecież on tez może sobie wybrac - albo dzidziusia, albo żonę, dlaczego to ma być twój wybór? Wolisz umrzeć z czystym sumieniem? A może twój mąż wolałby ciebie niż dziecko. Pozwól jemu się wypowiedzieć.

Gość a ja powiem tak...
nie zabijamy dzieci, tylko wyskrobujemy zygoty wiesz co to jest zygota? to jest zwykła komórka! coś takiego samego jak pryszcz na twojej twarzy? wyciskałaś kiedyś pryszcza? będziesz się w piekle smażyć ;) bo to przecież komórka była! żenujące jest jak ktoś porównuje wyskrobanie komórki do rozjechania dziecka samochodem... CIEMNOGRÓD

Gość qrwa mać
oczywiście że Matka jeżeli ciąża jest zagrtożona

jeszcze przed snem do ona nie ma wacka : to jakie rozwiązanie wydaje mi się, że bym podjął tereaz teoretycznie może się nijak nie pokrywać z praktyką (miejmy nadzie, że do tego nigdy nie dojdę). Otóż, jeżeli lekarze gwarantują, że mamy 100% pewności, że nie przeżyje to wtedy zdaję się w całości na decyzję żony w tej sprawie. Tyle.

Lekarze często się mylą-u mnie w rodzinie był taki przypadek-lekarz proponował usunięcie płodu-obie zyja i maja sie nieźle Zbyt instrumentalnie podchodzicie a gdyby męzczyzna na rozprawie rozwodowej przekonywał do opiekowania się dzieckiem takim argumentem: Wysoki sadzie-jak wrzucam dwa złote do automatu z colą to czyja jest cola-moja?/ czy automatu? hę?

Właśnie ja przede wszystkim widzę życie. Jedno konkretne. Każdą szczególną jednostkę. A przepisy wszystkich wrzucają do jednego wora, ubierają w paragrafy i radźcie sobie.

Gość jesteście wielkie księżniczki
jak juz piszecie - decyduję za siebie - czyli ja umieram, dziecko zostaje. ojciec jest rodzicem - dziecko bedzie miec ojca - wiele dzieci tak sie wychowuje. ja pozylam. chce dac szanse na zycie swojemu dziecku.

Czyli jak przychodzi co do czego - zwalasz decyzję na kobietę. Ale o tym, że ja muszę urodzić swoje, a nie twoje dziecko, to chcesz decydować, tak? Konsekwencji trochę...

Gość a ja powiem tak...
bo gupia torba jestes, co to za zycie bez matki? zreszta z taka matka jak ty to nie wiele lepsze..

a ja powiem tak... - szkoda ze ciebie nikt nie nazwał pryszczem O.o

To wyobraź sobie że masz jeszcze roczne bliźniaki do wychowania, a twój mąż w życiu nie utrzyma trójki i wszystkie wsadzą do domu dziecka. Nadal wybór taki banalny?

i co, po usunieciu powiecie sobie z ukochanym: super ze je wycielismy

Gość a ja powiem tak...
poprostu jestem z wykształcenia biologiem i wiem co to jest zygota.. a wam katolikom to sie wydaje, ze dziecko w pierwszym miesiacu ciazy to jest niewiadomo co, ze slucha bacha i betovena, rozwiazuje calki i nie moze sie doczekac spotkania z mama... myśle ze zygota w pierwszym miesiacu i pryszcz moga sie poszczycić intelektem na tym samym poziomie... Żydzi uważają, ze człowiekiem staje się podczas narodzin.. tej wersji się trzymajmy..

super ze je wycielismy - znowu mozemy cieszyc sie sobą

nie wrzucają do jednego wora- ze względów medycznych i kryminalnych aborcja jest możliwa, więc nie wiem, po co te przykłady umierającej matki wg mnie do kwestii prawnych nie można się przyczepiać, bo są jak najbardziej słuszne, co najwyżej do sumienności lekarzy pozostałe przypadki nie uwzględnione w ustawie - dla mnie to czysta wygoda, niedojrzałość, brak sumienia i nieodpowiedzialność, lekkomyślność i właśnie zezwierzęcenie nie wiem, dlaczego miałoby to być zalegalizowane

Gość a ja powiem tak...
jesteście wielkie księżniczki ale ty glupia jestes.. dla ciebie wszystko jest czarne albo biale? to ze kobieta znajdzie sie w takiej sytuacji, ze musi dokonac aborcji to wcale nie znaczy ze sie z tego cieszy!

nawet jakbym byla na miejscu ojca i mialabym kraść to bym je wychowala

Dalej nie chcesz zrozumieć - chodzi o to, że każdy przypadek jest inny. A to znaczy, że każdy powinien mieć niepodważalne prawo rozważyć kwestie życia, konsekwencji, sumienia i tego, co potem komu powie. To nie są łatwe decyzje. I tylko to wam próbuję powiedzieć. Nie popieram żadnych radykalnych rozwiązań, ale będę upierać się przy tym, że każdy przypadek wymaga indywidualnej analizy. I prawo powinno to dopuszczać.

tak, dla mnie jest albo czarne albo białe!

Gość a ja powiem tak...
tak.. kraść... super pomysł.. kraść ludziom którzy uczciwie zarabiają na swoje utrzymanie... bardzo dojrzałe i mądre... jestem za tym, żeby za kradzież ucinać rękę

tak! dla mnie jest albo czarne albo białe - przynajmniej moje życie jest milion razy prostsze!

Dalej nie chcesz zrozumieć - chodzi o to, że każdy przypadek jest inny. A to znaczy, że każdy powinien mieć niepodważalne prawo rozważyć kwestie życia, konsekwencji, sumienia i tego, co potem komu powie. okej decyduj ale za swoje życie

Gość a ja powiem tak...
Całe szczęście, że wasze debilne poglądy w żadnym stopniu nie wpłyną na moje życie ;) Będę chciała usunąć to pojadę za granicę i usunę ;) I chuj wam do tego będzie... Zal mi tylko tych dziewczyn, które takiej możliwości nie mają... Dobranoc wszystkim, dziękuję za żenującą dyskusję, trochę się pośmiałam ;)

Powinno być zalegalizowane po to, żeby był wybór. Prawo niby dopuszcza a w praktyce wszyscy się boją, że to może jeszcze nie jest taki przypadek. I zaczyna się dramat. Błagam, powalczcie z taką zaciekłością o życie dzieci umierających na śmietnikach - lepsze to będzie dla świata.

Gość qrwa mać
kobieta ma prawo usunąć,ale ojciec ma prawo ZABRONIĆ