Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto z was jest

Kto jest za legalną aborcją i dlaczego?

Polecane posty

zalegalizowanie aborcji każdemu daje prawo wyboru a nikomu nie każde usuwać... jeśli aborcja jest niezgodna z czyimś sumieniem to nie usunie nawet jeśli będzie legalna. jeśli ktoś będzie zmuszony poprzez swoje warunki życiowe albo przekonania do usunięcia to da mu to możliwość dokonania tego w ludzkich warunkach. Tyle mam do powiedzenia. dobrej nocy 🖐️

Gość jesteście wielkie księżniczki
chcecie eutanazji, dla siebie? okej wali mnie to ale wkurza mnie jak ktos chce decydowac za zycie swojego dziecka i uwaza ze decyduje za siebie WTF ? ?

to skoro chcesz zabic swoje dziecko, to lepiej je wychowaj a idz zabij to na smietniku - troche porzadku zrobisz : D

okej decyduj ale za swoje życie No i właśnie cały czas o tym mówię - pozwólcie każdemu decydować za siebie; bo na razie upraszczacie, umoralniacie a was to nie dotyka. Nikt nikogo tutaj zmuszać do aborcji nie będzie. Szanuję poglądy przeciwników aborcji, szanuję poglądy zwolenników aborcji, sama popieram wyłącznie możliwość wyboru i nie wtrącanie się w cudze brzuchy. Już w pierwszym poście to napisałam.

a może to ja się powinnam zabić? bo straszne głupoty gadam..

aborcja w ludzkich warunkach - w ogole jak dla mnie to sprzecznosc goni sprzecznosc

jestem katoliczka, mowcie ze ciemnogród, ze idiotyzmy, ale cieszę sie, że są zasady według ktorych mogę żyć godnie i ze mam nad wami przewage - mordercy. nikt nie mowil ze bedzie kolorowo

ja to tak naprawdę jestem przeciw aborcji, bo moja matka ją robiła jak była ze mną w ciąży... tylko niestety jakiś lekarz za bardzo się na tym nie znał i udało mu się wygrzebać tylko mózg.. a reszta została, dlatego teraz jestem tak bezdennie głupia ;(

W życiu mi nie przyszło do głowy, żeby zabijać jakiekolwiek dziecko - ani swoje, ani na śmietniku... Dlaczego ty nie zaopiekujesz się tym dzieckiem ze śmietnika, tylko chcesz, żebym zabiła je na twoje żądanie?

nieprzytomny to nie znaczy ,ze nie oprzytomnieje. a,ze zyl juz,czul,ma zycie w toku,trzeba go oczywiscie ratowac a nie zabijac. natomiast jesli stwierdzi sie smierc mozgowa,jestem jak najbardziej za eutanazja,i wlasnie do eutanazji porownalabym aborcje. ktos,kogo swiadomosc juz umarla i ktos,czyja swiadomosc jeszcze nie zaistniala. pisalam to juz na trzeciej stronie,ale oczywiscie jak ktos przeczytal tak logiczna wypowiedz to juz nie odpisal tylko zaczal temat z innej strony

agais bo to wcale madre nie jest

Gość qrwa mać
czemu zapinacie pasy w samochodach? przecież każdy decyduje o swoim życiu

coz za argument..no po takiej odpowiedzi zmienilam zdanie

no wlasnie decyduję o swoim życiu więc każę zapinac pasy tym z tyłu : D

Gość qrwa mać
sama jedziesz i musisz taka decyzja twoja

bo mozesz nie zginac tylko zostac kaleka na utrzymaniu podatnikow

to musze czy nie?

niczego nie musisz. powinnas. jesli ktos naprawde chce zakonczyc zycie to niech je zakonczy nie narazajac innych na klopoty i koszta...

oczywiscie troche bezsensu napisalam. niestabilni psychicznie to inny temat

Gość qrwa mać
mnie pasy krępują a muszę mieć je zpięte czyli sam nie decyduje o swoim życiu więc,że aborcja to jest decydowanie o sobie

wiecie co, nie czaję tego z tymi pasami : / zapinam zawsze : / raz jak siedze z przodu zeby sie nie zabic a dwa jak siedze z tyłu to żeby nie zabić siebie i tego co siedzi przede mną sobą

ja jestem za.dlaczego?Ponieważ to moje życie,moja sprawa,moje sumienie.I nie pozwolę aby ktoś a tymbardziej rząd ingerował w moje sprawy osobiste i mojego partnera.Stosuję antykoncpecję,bo jak narazie nie chcę mieć dziecka,ale i wtedy może zdarzyć się wpadka-więc oczyszczam macicę z zarodka.(nie zabijam)więc jeśli para się kocha,zdarzy się wpadka a oboje ne chcą mieć dziecka,nie mają warunków,boją się,nie są gotowi itp to powiedzcie mi co lepsze-załamana kobieta która zabije swoje dziecko?Zawiąże w reklamówkę i wywali na śmietnik?Udusi poduszką?Czy później będzie je biła,przypalała papierosami,połamie mu ręce,posiniaczy małe ciałko bo będzie widziała w nim winowajcę swoich niepowodzeń?Czy kobieta która po uzgodnieniu z partnerem i lekarzem usunie ciążę,oboje pójdą do psychologa?I wtedy zajdzie w ciążę,kiedy oboje będą gotowi na macieżyństwo?Zaściankowe społeczeństwo,oddani katolicy!Wielce wieszają psy na tych co są za aborcją,uważają się za wyrozumiałych,inteligentnych ludzi(widać po wypowiedziach..)więc niech mi przeciwnik aborcji porówna-lepiej zabić lub krzywdzić przez całe życie czy usunąć i zacząć na nowo kiedy jest się gotowym?I nie mówcie o kobietach coś typu \'najpierw dała dupy a teraz płacze bo bachor w drodze\' a nie pomyśleliście że niekoniecznie kobieta daje dupy?życie nie jest kolorowe,nie zawsze pokazuje się z najlepszej strony.i czasem to właśnie życie zmusza kobietę do takiej decyzji-bo mąż alkoholik zgwałcił a ona się nie odezwie bo jest zastraszona tak że boi się własnego cieniaa gratis dostanie wpierdol za to że dopuściła się dziecka a gorzej jak bandyta w pijackim amoku ubzdura sobie że się puściła i stąd dziecko,bo nie ma warunków do życia,bo straciła pracę,nie ma mieszkania,nie ma rodziny która może jej pomóc w wychowaniu.jest wiele sytuacji które pchają kobietę do aborcji-i nie jest to danie dupy.rozumiem te,które oddały dziecko w szpitalu,bo nie miały warunków,zostały same.więc oddały,żeby inna rodzina mogła je wziąść i zapewnić utrzymanie.chciałabym zobaczyć zagorzałego przeciwniczkę aborcji która mimo stosowania zabezpieczenia wpadła i sama na tą aborcję się decyduje.każdy ma możliwość wyboru,więc przestańmy wreszcie skreślać i nazywać morderczyniami dziewczyny,które dokonały aborcji-oczyszczenie z macicy z czegoś,co nie ma mózgu,jest mięsną fasolką.bo równie dobrze mogła zamordować, lub bić,kopać i przypalać petami żywego niemowlaka-który płacze,jest bezbronny,ma uczucia,emocje. lepiej jest zezwolić na aborcję,o której nikt nie musi wiedzieć czy słyszeć w mediach że kolejna kobieta zgotowała swojemu dziecku bolesną śmierć lub piekło fizyczne i psychiczne?Każdy ma możliwość wyboru,powinien mieć.Każdy działa tak jak mu sumienie pozwala.I każdy poniesie konsekwencje swojego czynu,uzna czy jest zły czy dobry.I nikt nie powinien osądzać drugiego człowieka czy działa źle czy dobrze,stawiać go na straconej pozycji.Bo życie naprawdę nie zawsze idzie zgodnie z naszymi zamierzeniami.I czasem trzeba działać wbrew ogólnie przyjętym normom.Każdy człowiek jest wolny,nie powinien ograniczać wolności wyboru i działania drugiego człowieka.

kasienka - przestalam czytać już po: a jestem za.dlaczego?Ponieważ to moje życie to nei twoje zycie, tylko tego dziecka. po drugie jak zdecydujesz sie urodzic dziecko i widzisz tylok to ze bedziesz lamac mu rece i przypalac papierosem - to wspolczuje ci... po trzeecie - zrozum moze to, ze jak sie decydujesz na sex to MUSISZ brac pod uwage ze moze wyjsc z tego dziecko! moim zsdaniem KAZDA osoba ktora jest gotowa na ewentualną ciążę!

każda kobieta, ktora wspolzyje = jest gotowa na wychowanie dziecka. innego podejscia nie widze. to tez podjelam wspolzycie w wieku dopiero 20 lat bo zaczelam uwazac sie za osobę dojrzałą.

każdy kto decyduje się na seks decyduje się i na dziecko.jedno ciągnie drugie.ale skup się na moim porównaniu-kobieta nie chce mieć dziecka,stosuje anty a jednak wpada więc wyjaśnij mi teraz to: czy lepiej jest aby taka kobieta usnęła czy potem żeby się na tym dzieciaku wyżywała?czy może ktoś wpadnie na genialny pomysł żeby robić testy psychologiczne i na tej podstawie rekrutować że ta może się już kochać a tamta nie.więc jeszcze raz:wolałabyś znieść usunięcie zarodka czy potem bić dziecko i krzywdzić?uważałabyś się za dobrą matkę?i dla wyjaśnienia:nie widzę w macieżyństwie tylko łamania rąk,bicia.bo oboje bardzo chcemy mieć dziecko-stosuję tabletki,nawet jeśli teraz byłabym w ciąży-nie usunę bo CHCEMY je mieć,jesteśmy gotowi do trudów macieżyństwa.a tabletki stosuję dlatego,żeby to macieżyństwo opóźnic o jakieś 2 lata.ale są kobiety niegotowe,albo jak pisałam nie mające warunków na wychowywanie.temat rzeka,widzę że niepotrzebnie wyraziłam własne zdanie bo zewsząd posypią się gromy.i nie musisz mi współczuć,ty masz swoje zdanie ja mam swoje.i dziękuję za uwagę.

Gość akrylik
ja nie jestem za ani przeciw, ale sama bym nie usunela...nie potrafilabym...nawet gdybym zaszla po gwalcie...to przeciez nie jest wina tego dziecka?

Gość akrylik
nie musisz usuwac, bo dziecko mozesz zostawic w szpitalu...ale latwiej usunac. to dziwne nie? pomimo, ze nie musisz decydowac sie na taki bestialski krok na swoim i "dziecka" organizmie wolisz sie pozbyc raz na zawsze! troche znamiona morderstwa ma. zatarcie sladow...dziecko urodzone jest wiekszym dowodem, na to jaka ze mnie wyrodna matka!

Gość akrylik
a poza tym zabilabys 2-latka??? ..............a myslisz, ze z embriona co chomik wyrosnie???