Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

mi sie juz jutro zaczyna 8 tydzien...ale to leci......a niemyslalas chociaz zeby badanie nasienia partnera zrobic na sam poczatek?

dzasty...zrobi to badanie w przyszlym tyg. dzasty ale Ci zazdroszcze ze nosisz juz w sobie ta malenka istotke.Wiem ze zazdrosc to nie jest do konca pozytywne uczucie,ale tak bym chciala by sie sie wresczie i mi udalo:)

Czas leci szybko to fakt nim sie nie obejrzysz i przyjdzie na swiat twoja dzidzia....

hej jaskolka...niebylo mnie ponad tydzien w domu i dlatego sie nie odzywalam......tak bylam u lekarza........ dal mi skierowanie na 4 badania i teraz w piatek ide do niego z tymi wynikami zeby zalozyl mi karte ciazy.... robil mi ostatnio usg i mam pierwsze zdjecie dzidzi......:) teraz ogolnie czuje sie dobrze...... tylko zawsze rano mnie strasznie mdli,...a pozniej to juz jest ok...a co u ciebie? robil twoj partner badanie nasienia?

hej....dlaczego sie nie odzywasz? patrze na te nasze forum kilka razy w ciagu dnia ale Ciebie nie ma:( odezwij się, co tam u Ciebie?

Dzasty jestem...sorki nie odzywalam sie bo mialam urlop i wyjechalam z moim partnerem do naszych znajomych na mazury.Troche odpoczelam...a teraz to zalamanie pogody masakra!!!!!straszne wichury.Jestem kochana wybacz ze sie nie odzywalam ale nie mialam dostepu do internetu

hej, fajnie ze sie odezwalas:) co tam u Ciebie? jak tam staranka?????? był juz twoj partner na badaniu nasienia????????a Ty teraz cykle masz regularne? u mnie ok, jakos leci, chociaz jeszcze tyle czasu przede mną. brzusio się po woli zmienia......jak narazie przytylam coś ponad kilogram, choc na początku schudlam 3 kg. teraz wizyte u ginekologa mam dopiero na 6 listopada. no i niedlugo zacznie się 2 trymestr:)

Dzasty nie nie byl zbadac nasienie bo gdy mial sie za to zabrac dopadlo go paskudne przeziebienie i musial wziasc leki,a jak sie oddaje nasienie do badanie to nie mozna wczesniej lykac zadnych lekow i byc przeziebionym...teraz znow postanowilismy zaczekac bo mam koncowke cyklu moze nie trzeba bedzie sie badac moze........moze jakis cud sie zdarzy chodz zaczynam tracic nadzieje:(.Wczoraj bylam u kumpeli ona ma za 3 tyg rodzic bedzie miala synka widzialam jak ten maly kopal i jej brzuch tak fajnie falowal az sie wzruszylam bo to niesamowity widok.Ona mowila dotknij brzucha to sie zarazisz ciaza:)hehe dotknelam szkoda ze to sie nie spelnia....Jak tam mdlosci nadal masz?

hej, ale jak masz cykle co 30-34 dni to nie jest az tak zle..... a dlaczego nie pojdziesz do ginekologa i bys mu powiedzialam ze starasz sie od jakiegos czasu o dziecko i zeby ci dal jakies tabletki na uregulowanie cykli, tak jak ja bralam,,, ja w sumie bralam tabletki 3 miesiace i po tych 3 miesiacach mi sie uregulowalo, a ja mdlosci teraz zazwyczaj mam wieczorem. rano przed jeszcze wstaniesz z lozka musze cos zjesc to wtedy jak wstane to jest ok, a jak nie zjem nic i wstane to o d razu bierze mnie na wymioty. ogolnie teraz jest ok

Dzasty mam dzis mam 33 dzien cyklu i chyba zaczyna mi sie okres bo zaczelam plamic narazie na rozowo ale u mnnie tak zawsze sie zaczyna potem zaczyna leciec jak z kranu.Na 12 listopada mam wizyte u gina.Jesli dzis krwawiwnie sie rozkreci to w dniu wizyty u gina bede w 20 dniu cyklu wiec mam nadfzieje ze zrobi mi monitoring i bedzie mogla stwierdzic czy owulacja u mnie wystapila.Moj partner w przyszlym tyg bedzie robic badanie nasienia takze zobaczymy.Jak Ty sie czujesz?Ktory to Twoj tydzien?

hej, niewiem czy tak od razu sprawdzi ci czy mialas owulacje czy nie, bo mi sie wydaje, ze aby skontrolowac czy owulacja byla czy nie to musisz na monitoring chodzic codziennie. ale wiesz jaki jest tez dobry sposob na badanie samemu czy owula cja byla czy nie, musialabys mierzyc codziennie prano przed wstaniem z łózka temperature w pochwie i bys musiala zap[isywac sobie zebys mogla pozniej skontrolowac. bys musiala zacząć mierzyc od razu po okresie. na poczatku temperatura bedzie niska, a przed owulacją bedzie sie podwyzszala , bedzie wynosila kolo 37 stopni albo wyzej , a po owulacji jezeli nie uda ci sie zajsc w ciaze to znowu spadnie.ja sobie mierzylam tak chyba dwa cykle. a ja czuje sie roznie, teraz jak powoli powinny mi ustepowac mdlosci to zdaza sie ze sa jeszcze gorsze. ale mam nadzieje ze niedlugo mina .ja jestem teraz w 12 tygodniu ciazy. 5 listopada zaczyna mi sie 2 trymestr

hej jaskolka, co u ciebie , dlaczego sie nie odzywasz???? jak wasze staranka o dzidziusia? jestes juz po @???? bylas u lekarza , albo twój partner? ja bylam ostatnio na wizycie kontrolnej u ginekologa, z dzidzia ok, rozwija sie prawidlowo,mierzy juz 5,5 cm. i prawdopodobnie bedzie to chlopiec, zdziwilam sie jak lekarz sm mi o tym powiedzial, bo to troche wczesnie, ale patrzyl patrzyl i na 90 % to chlopiec, a czy tafnie powiedzial to okaze sie na kolejnych badaniach usg.a ja czuje sie w miare ok, tylko czasami ranbo i wieczorem mecza mnie mdlosci , ale da sie wytrzymac , 5 listopada zaczynam juz 2 trymestr . jak narazie przytylam nieduzo bo niecaly kilogram . a co u ciebie???odezwij sie kochana????

Dzasty!!!!!kochana jestem !!!wybacz ze nie odzywalam sie!!!!ostatnio mielismy problem z kompem a mianowicie jakis wirus zatakowal nam kompa i musielismy go oddac do odwirusowania...he he. Dzis bylam u ginekolog/endokrynolog robila mi usg i powiem Ci najprawdopodobniej mam niewydolnosc cialka zoltego tj mam za niski progesteron i za male endometrium:(.Narzady rodne tj jajniki macica sa w porzadku ale niestety nie chca mi dojrzewac jajeczka tak powiedziala...w dodatku mam nie zaciekawe wyniki na hormony tarczycowe tzn podejrzewa ze moge miec lekka niedoczynnosc.Wszystko to moze zaburzac moja owulacje.Jutro ide na usg tarczycy.nastepna wizyte bede miala po miesiaczce.Dzis mam 2o dzien cyklu.Na nastepna wizyte mam jej przyniesc wyniki z usg tarczycy i wtedy przepisze mi jakis lek na wywolanie owulacji .Co do nasienia mojego partnera to wyniki nie sa super ale mieszcza sie w normie.przyczyna jest po mojej stronie.Gin pocieszyla mnie ze ma pacjentki z podobnymi schorzeniami ktore zostaly szczesliwymi mamami takze by sie nie martwic.....coz zobaczymy jak bedzie.

tzn bedziesz miala synka fajnie:)....a jak nazwiesz malenstwo zastanawialas sie juz nad imieniem?

hej. fajnie ze jestes:) zobaczysz lekarz da ci tabletki i wszystko bedzie w porządku. moj partner tez nie mial za dobrych wynikow nasienia , a jednak sie udal;o. po prawie roku ale sie udalo.ostatnio na wizycie lekarz dokladnie mi pokazywal dzidziusia. jak sie porusza. super uczucie. nie moge sie doczekac kiedy wreszcie zacznie sie ruszac w brzuszku.jak narazie przytylam nieduzo bo tylko 1 kg. teraz wizyte mam za tydzien w piatek. zobaczymy

Jestem dobrej mysli:).To Twoja fasoleczka rosnie.A jak z tym imieniem jesli faktycznie bedzie synek to jak go nazwiecie?Brzuszek juz masz widoczny?

co do imienia jeszcze niewiemy. brzuszek jest widoczny troszkie ale jak zaloze obcisła bluzke a tak to nie za bardzo

hej jaskolka co slychac? znowu sie nie odzywasz...... ja dzis bylam na oznaczeniu cykru, musialam wypic glukoze 75 g i 3 razy co godzine pobierali mi krew do badania, jutro ide po wyniki wiec okaze sie czy wszystko w normie, ale raczej tak, poza tym w piatek ide na wizyte , ten czas od jednej wizyty do drugiej tak szybko leci.......a u ciebie co tam????????

wybacz ze tak rzadko sie odzywam ogolnie to ciagle nam komp zamula niedawno moj partner go odwirusowywal:) a tu znow cos nawala.Dzasty wyobraz sobie ze 15 minut temu zrobilam sobie test ciazowy taki najtanszy kupilam bo znow mi sie spoznia okres powiewm Ci ze w tym miesiacu jakos nie staqralismy sie zbytnio tzn kochalismy sie ale jakos na luzie nie z mysla o dziecku.Patrze a tu wyszly mi 2 kreski i powiem Ci ze mnie zamurowalam yaczely mi sie rece trzesc i mysle nie dowiary co jest:)patrzalam na te kreski z niedowierzaniem.Zaraz ide kupic drugi test troche drozszy i sprawdze czy mi wyjda 2 krechy:).Narazie nie dochodzi to do mnie bo boje sie ze ten tani test klamie......

Druga sprawa jest taka ze sie teraz zaczelam sie denerwowac bo jakis tydzien temu dorwalo mnie paskudne przeziebienie i ja lykalam aspiryne rutinoscorbin pilam vervex i bralam nawet nurofen i tak przez pare dni faszerowalam sie tabletkami jesli jestem w ciazy to mam nadzieje ze nie to nie bedzie miec negatywnych skutkow:( w dodatku lykam takie tabletki na wzmocnienie wlosow juz od miesiaca a tam pisze by nie lykac w ciazy.....kurcze ale panikuje co...Dzasty w glebi ducha mam nadzieje ze test sie nie pomylil musze go powtorzyc bo nieraz one potrafia sie mylic.Dam Ci odrazu znac...