Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola..

karmiąca kobieta dziecko w kosciele

Polecane posty

Gość baruuuummmmmm
nie twierdze, ze w Afryce wszystko zle, ale dawanie jej za przyklad mieszkancom badz co badz cywilizowanego kraju (powiedzmy hehe) jest dosc dziwne... Osoiba wyzej napiusala, ze mozna przeciez odciagnac mleko do butelki wczesniej jak się gdzies idzie...i po klopocie. I poza tym - czy to nie godzi w Wasza kobiecosc? Ze wystawiacie piersi na publiczny widok? Dla mnie kazda piers taka sama - czy karmiaca czy nie...Czulabym sie, jakbym sie obnazala, i czesc ciala ktora oglada tylko maz - widza wszyscy, ktorzy przechodza...ech.

Gość normalna matka
w czym widzicie problem, miała dziecko, ono było głodne i zgodnie z instynktem domagało się pokarmu, ona je nakarmiła i po kłopocie. Wiesz co, dla mnie większy problem jak widzę panienki tak ubrane, że im doopy widać i cycki tez na wierzch wyłażą, a wcale dzieci nie karmią. No i nie rzadko rzecz dzieje się właśnie w Kościele

Gość mi osoboście matki karmiące
właśnie ważne jest to by nie eksponować piersi za bardzo. Ja się za bardzo nie znam na tym, ale wydaje mi się, że gdybym nawet karmiła piersią to nie mogłabym się przemóc i zrobić tego w miejscu publicznym. Różne są sytuacje, ale czasem naprawdę można uniknąć tego karmienie. jednak wydaje mi się, że po prostu niektórym matkom nie chce się tej butli przygotować ani odejść w ustronne miejsce.

Gość normalna matka
na pewno ta pierś zakryła choćby bluzką, czy wszyscy w sąsiednich ławkach podchodzili i jej tą bluzkę czy pieluszkę podciągali żeby tą pierś obejrzeć?

Gość normalna matka
he, nie wszystkie dzieci jedzą z butelki

haha jaki wstyd!!!! a co ona dupke pokazala,,tego brakuje ze juz niedlugo beda z kosciola wyganiac karmiace babeczki,,a nawet jesli dziecko mialo 2 lata i karmila to to NIE JEST CHORE, kiedys tyle byly dzieci karmione i to jest indywdualna sprawa kazdej kobiety i wam gowno do tego, to czasy sie zmienily, kobiety nie chca karmic bo cycuszki im opadna...he jesli wywalila by cyca i suta na wierzch bez skrepowania to jest to malo stosowne ale z reguly jak obserwuje to jak babeczki karmia to widac troszke cialka a nie calego cyca jak to opisujecie ehhh to juz sie nazywa paranojaa karmienie sztucznym mlekiem(nie obrazajac tych matek co nie mogly z niezaleznych ich przyczyn karmic) zajmjcie sie lepiej pozytecznymi sprawami ... paranoja

Gość normalna matka
już się nie wypowiadam bo i tak nikogo nie przekonam, karmiące mamuśki, trzymajcie się!

Gość normalna matka
brawo wazka85

Gość nina777
"w czym widzicie problem, miała dziecko, ono było głodne i zgodnie z instynktem domagało się pokarmu, ona je nakarmiła i po kłopocie" normalna matka-to jak mi sie strasznie chce sikac, a nie ma WC w poblizu i nie chce tracic mszy to mam wysikac sie w kacie kosciola?? przeciez to tez zgodnie z instynktem, po co mam sobie psuc pecherz..

Gość moskala
ja tam nie zmaierzam karmić dziecka piersia w miejscach publicznych,jak jest głodne zawsze można znależć jakies miejsce ustronne a nie eksponować biust na oczach wszystkich ja nie lubię osobiście na to patrzeć więc nie zamierzam tez w przyszłości narażać innych na takie widoki.tyle. jednak rzeczywiście no w kościele karmić to juz lekkie przegięcie.

Gość ffffffffffffffffffff
komuś sie tęskni do tematu o matkach polkach i karmieniu piersią chyba:D te same argumenty,nawet te same zdania:D głupie provo🖐️

Gość mi osoboście matki karmiące
wazka85 a wiesz dla nie paranoją jest właśnie karmienie piersią dużego dziecka a nie karmienie malucha mlekiem modyfikowanym. Zachowaj takie złośliwości dla siebie.

Gość jola..
ogolnie to kobieta zrobila to dyskretnie ale no widac ze karmila bo najpierw dziecko wolalo na caly kosciol ze chce cyca i cyca matka pokrecila glowa, usiadla na lawce gdy wsztscy stali odslonila bluzke dydkretnie i dziecko zanurkowalo starszy facet obok popatrywal :)

Gość normalna matka
no hej nina, to też masz 2 lata, jak to dziecko?

Gość normalna matka
Jola, a nie uważasz, ze to raczej humorystyczna sytuacja była? Kobieta i tak pewnie skrępowana była całą tą sytuacją

dobre co do rozneglizowanych panienek w kosciele,, tez sie naogladalam, do tego to sie czepta a nie do instynktu macerzynskiego:) a co do odciagania sama karmilam 10 miechow,, i o odciaganu nie bylo mowy, nie kazdemu leci pokarm ciurkiem trzeba sie z 2 h nameczyc aby cos polecialo,,co innego jak dziecko ssie,, na dupie sie znacie a beda sie czepac ehhh

Gość nina777
wazka...a czy takie jak ty nie potrafia zrozumiec, ze nie kazdy lubi taki widok??? jezeli niektore matki moga nie karmic w miejscu publicznym to dlaczego inne musza?? jakos dzieci tych,ktore nie karmia przy publice tez wyrastaja na zdrowych ludzi.. wlasnie to jest paranoja,ze niektorzy nie potrafia uszanowac innych..

Gość nina777
wazka -10 miesiecy a 24 to jest roznica..i to spora..

nina radze sie tak bacznie nie wpatrywac a bedzie dobrze bo wscibstwo nie jest oplacalne hehe albo zaloz bardzoo ciemne okulary co by wzroku nie stracic,,,

Gość ja tez karmie piersią
ale jakos sobie ne wyobrazam takiej sytuacji. Nawet w domu jesli sa jacyś goscie czy kolezanki itd to wychodze do drugiego pokoju. Sama nie chcialabym oglądac takich akcji to tez zaoszczedzam tego innym, nie kazdy lubi wystawiac cycki :D jeszcze nigdy nie karmilam w miejscu publicznym a mam dwoje dzieci :D wychodząc z domu zabieram mleko do butelki i podaje maluchowi z butelki jesli musze. a nie wywalam cycka w parku feeeee

jak juz napisalam to jest kazdego indywidualna sprawa!! ja bede karmc gdze mi sie bedze podobac:) co nie znaczy ze bede latac z wywieszonym cycem haha bo wdze ze czesto ludzie wszystko WYOLBRZYMIAJAAAAAAA

Gość baruuuummmmmm
wazka, nienormalna istoto, karmienie piersia to instynkt macierzynski, ale nie robienie tego w miejscach publicznych. Rozumiem, ze pieluchy tez zmienialas w miejscach publicznych, bop to w sumie podobny poziom pozbywania się swojej intymności. Wiesz, nie trzeba ani szukac, ani wpatrywac się, aby widziec, ze kobieta w kosciele wyciaga piers i karmi dziecko. Jak pisalam wyzej - co z mlaskaniem dziecka, sliną, ulewaniem się mleka - co się czesto zdarza? Dlaczego inni luydzie obok takiej koboiety maja to ogladac, slyszec? Za sikanie w miejsciu publicznym oraz za obnazanie sie w miejscu publicznym jest DO CHOLERY MANDAT, a matki swiete krowy moga uprzykrzac innym zycie bez zadnych konsekwensji, tylko WYCIAGAJA "CYCA" i heja!

Gość matka normalna
no i co, malskają, mleko im po brodzie leci, takie te dzieciaki obrzydliwe co? A nieraz w barze gorzej dorośli jedzą, powaznie, też mlaszczą/mlaskają (?), kruszą, po brodzie im coś poleci, rozleją he he he. A w kinie szeleszczą. No i w Kościele te wszystkie starsze osoby, nierasz słyszałam jak głośno wydmuchują nos i jestem narażona i ja i moje dziecko na takie widoki, wyrzucić ich z Kościoła razem z matkami karmiącymi i najlerpiej z osobami niepełnosprawnymi bo nieraz odgłosy dziwne wydają, też nad sobą nie panują, jak te karmiące.

Gość ło matulu
znowu temat cycków i karmienia ale dołożę swoje 4 grosze.. a więc tak: nikomu nic do tego jak długo matka karmi swe dziecię... jeśli chodzi o karmienie w kościele - lepiej żeby usiadła z boku (bo chyba nie robiła tego ostentacyjnie przed ołtarzem?) i dała tego cyca, niż gdyby dziecko płakało i marudziło. Te, które karmiły (karmią) wiedzą, że nie zawsze chodzi tu o pożywienie, ale - i to często - o przytulenie się do mamy... I na zakończenie - niby dlaczego matka ma nie zabierać dziecka do kościoła - w jakimkolwiek wieku? A na marginesie - ci, którzy wyrażają się o dzieciach per "bachorstwo" niech pocałuję i matki i dzieciaki w duupę - maluchy w obsraną...

Gość ło matulu
...pocałujĄ..

Gość jola..
wazka zeby do kur sie posuwac..ja nikogo nie potepiam ani popieram przez chwile poczulam sie dziwnie i tyle chodzilo mi raczej o pogadanie w tym temacie czy ogolnie wypada tak czy nie

Gość Diamentowaaaaaaa
Ja pierdolę .. Nigdy dziecka nie karmiłabym piersią, to obrzydliwe .. Zawsze bym odciągała mleko do butelki i tyle . A co do tematu - to naprawdę chore, ja mam odruch wymiotny, widząc kobietę eksponującą swój biust przy obcych ludziach O_o . nosz kurwa .. kraj cywilizowany, a kobiety swojej prywatności i intymności uszanowac nie potrafią.. nie wspominając już o uszanowaniu innych i ich poczucia estetyki .. ta kobieta mogła wyjśc na zewnątrz, jak już MUSIAŁA to dziecko w ogóle karmic piersią, a nie robic to przy wszystkich .. ugh, a właśnie jadłam lunch . =|

Gość ło matulu
no diamentowa... u ciebie rozwój cywilizacyjny postąpił tak dalece, że aż tak naturalna czynność jak karmienie cię odrzuca...musiałaś wyjść z buszu...bo cały czas daleko ci do cywilizacji... idiotka!...

Gość Diamentowaaaaaaa
no przykro mi, już taka jestem . obracam się w takim towarzystwie, a nie innym, ludzi dośc sztywnych i spiętych, mających inne zasady i reguły, że sama się taka stałam, aczkolwiek odkąd pamiętam miałam taki pogląd na ta sprawę ..