Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola..

karmiąca kobieta dziecko w kosciele

Polecane posty

Gość Poczytajcie sobie
Nie dyskutujemy o pierdzeniu tylko o obecności małych dzieci w kościele. Przedstawiłem zapisane w Ewangelii Mateusza stanowisko Jezusa w tej kwestii i jego polecenie dane uczniom. Nie pasuje Ci to, nie zgadzasz się z Jezusem ? To Twój problem :)

rozumiem,ze kogos moze obrzydzac widok karmiacej kobiety i jej piersi. mnie akurat nie obrzydza,ale rozumiem,ze kogos moze. zastanawia mnie tylko jedno,dlaczego nigdy nie zaklada sie topikow o tym jak faceci sikajacy pod murkiem obrzydzaja,natomiast o karmieniu publicznym to codziennie z piec tematow. i chyba wiem czemu-bo czepiacie sie zawsze kogos kto naprzekor temu pojebanemu swiatu pozostaje w zgodzie z natura. no,facet pod murkiem to niby tez w zgodzie z natura :P ale o wiele oblesniejsze a nawet moze byc szkodliwe jak jakis dzieciak podniesie obszczana galaz i wsadzi sobie do buzi

Gość zrażony
wiecie co? w wielu kościołach są msze dla dzieci. w sumie to wtedy najlepiej zabrać tam malucha... Ja nie mam nic przeciwko dzieciom w kosciele (przynajmniej coś wesołego jest - nie mowie o cyckach), a nie tylko posępna msza i ludzie z minami jak na pogrzebie spiewajacy hossana tym samym tonem co piesni pogrzebowe. A jako komus dzieci przeszkadzają to niech nie chodzą do kościoła na takie msze gdzie te dzieci są przyprowadzane. Jestem pewien, że na 7 rano nikt dzieciaka nie przytarga pozdrawiam

nie kumam tez rozumowania jakoby to karmienie publiczne powodowalo powstanie stereotypu matki polki-krowy itp,jak to ktos pisal na poprzedniej stronie,bo w krajach zachodnich,szczegolnie skandynawskich-do ktorych i zachodnim jest daleko pod kazdym wzgledem- tu wlasnie karmienie piersia publiczne jest norma i wywoluje usmiechy. a jak sie zdarzy gruba oblesna matka to obrzydza nawet bez wystawiania piersi...

Gość wolnośc wolnośc
tak i to są msze dla matek karmiących piersia, więc jesli macie ochotę pokarmić to sprawdźcie o ktorej

Gość a ja uważam że dzieki
takim tematom można poznać przyczynę takich zachowań wystarczy poczytać posty broniących wulgarnych matek, piszących nieskładnie, z błędami te panie w kościele jedzą obiad? zmieniają pampersy dzieciom? bekają na mszy? pewnie panie nie wiedzą,że można mówić pierś, bo to to samo, co cyc a dwulatek nie musi być utrzymywany przy życiu dzięki mleku matki macierzyństwo z ciemnogordu

Gość thfthfghfghfghfhfh
"Spadam z tad!!Powodzenia dla wszystkich matek karmiacych!!karmcie gdzie chcecie to wszystko dla dobra waszych kruszynek!!" JASNE!!!! Pierdzcie tez w kosciele i wszedzie, niewazne gdzie jestescie, to dla dobra waszych jelit!! Beda karmily gdzie beda chcialy, nikt im tego nie zabroni, mnie to obrzydza. Ostatnio udiadla niedalekjo mnie kobeta w centrum handlowym na laweczce i zaczela karmic dziecko. Nie patrzylam tam, nie moj biznes, i wszystko byloby ok, gdyby nagle dziecko nie zaczelo przeokropnie, nieprzyjemnie mlaskac i obok niej rozniosl sie nieprzyjemny (dla mnie, jako obcej osoby) zapach mleka i sliny. Ludzie! Szanujmy sie wzajemnie! Biust mam do karmienia dziecka (albo i nie, moj wybor), i do tego aby ogladal go i dotykal moj maz (albo i nie, tez moj wybor). Karmienie publiczne powoduje, ze widza go wszyscy. zrazony - nie rozumiem na cholere tak szarzujesz textami o obrazacvh boskich w kosciele, gdzie jest matka boska karmiaca, i na cholere chrzanisz, ze dzieci rozweselaja msze sw, i nie jest ponuro SKORO DO KOSCIOLA NIE CHODZISZ. Wiec sie nie wpieprzaj do mszy p.s. tez nie mam nic to dzieci w kosciele, ale do takich matek, ktore maja swiadomosc jakie maja dziecko, i nie nakarmia go przed wyjsciem, albo nie nakarmia po powrocie (2-letnie dziecko moze poczekac). Ew. wyjsc w trakcie mszy. Straszne rzeczy. KOBIETY DO CHOLERY TROCHRE WSTYDU!! WSTYD MI ZA WAS!! BEDAC MATKAMI KARMIACYMI WCIAZ JESTESCIE KOBIETAMI I NIC NIE USPRAWIEDLIWIA UDNAZANIA SIE PUBLICZNIE - CZYSTY EXHIBICJONIZM!!

co do kosciola...mszy...z zalozenia ma to byc miejsce,gdzie mamy zapomniec o cielesnosci,skupic sie na duchu i zyciu po smierci,modlic sie o milosc,probowac zwalczac nienawisc i niechec do bliznich... a wy gadacie o tym,ze matka wystawiajaca piers dla glodnego niemowlecia powinna sie wstydzic i wyjsc-opuscic kawalek ewangelii czy kazania. proponujecie w zamian msze w telewizji,ktora jest transmitowana z mysla o tak ciezko niedomagajacych,ze az nie moga przyjsc do kosciola. zastanowcie sie.

Gość thfthfghfghfghfhfh
Agais mieszkam w Sztokholmie od 3 lat i nigdy, powtarzam NIGDY nie widzialam nigdzie karmiacej publicznie matki, wiec sie chyba nieco rozpedzilas z tymi krajami skandynawskimi.

Gość no orty karmiących sa wyjebane

Gość jfksdlsmbe
wiele razy byłam swiadkiem jak matka wychodziła z kościoła-bo dziecko płakalo-i zakłócało mszę innym którzy byc moze chcieli sie skupic:) jak widać są matki które myslą nie tylko o sobie ale i o innych-więc skoro mozna wyjśc bo dziecko płacze to nie wiem czemu nie mozna wyjśc nakarmic?:O

Gość wolnośc wolnośc
agis - matoł? 2- latek to nie jest niemowle to również niech mu da jeść kurczaczka, bo na to akurat bedzie miało ochotę zmieni pieluchę przed ołtazem, bo dziecko ma mokro i da krzyż do zabawy, niech poslini sobie Jezuska, bo to tylko dziecko, jemu wszystko wolno to sie nie dziwcie, że takich mamy potem dorosłych ludzi

Gość zrażony
czy ja napisałem ze nie chodzę do kościoła??? powiedzialem ze nie szanuje kościoła JAKO INSTYTUCJI. Jestem osoba wierząca i chodzą do kościoła, i uczestniczę we mszy. A ty sie pierdol dewotko/dewocie i tak masz raka:P

pisze tylko i wylacznie o karmieniu piersia niemowlat. a ja mieszkam w Islandii od 10 lat i co roku po dwa miesiace albo wiecej przebywam w Danii i wszedzie tutaj karmiaca matka jest norma. matol,no coz.od razu widze z jakim to dyskutantem i kulturalnym czlowiekiem mam doczynienia.

Gość zrażony
dobrej nocy :) i miłego dnia jutro :D

Gość thfthfghfghfghfhfh
zrazony - "A ty sie pie**ol dewotko/dewocie i tak masz raka " To bylo DO MNIE? otoz jestem ATEISTKA, nie trzeba byc dewota, aby byc przeciwnym karmieniu dzieci w publicznych miejscach. Tym komentarzem wystawiles swiadectwo samemu sobie, zalosny polglowku, i nie pieprz o raku, to zenujace, a teraz idz opowiedz swojemu bogu, ze komus wlasnie napisanes ze i tak ma raka, pewnie sie ucieszy. Ja po prostu nie lubie jak ktos pierdzi, beka, niekulturalnie i oblesnie je, karmi piersia, obnaza rozne czesci swojego ciala, oddaje mocz itp w moim towarzystwie. Ja tego nie robie, i wymagam tej odrobiny kultury od innych, bo dla mnie sa to rzeczy niesmaczne. (jak pisalam karmiaca matka to nie tylko widok,na ktory mozna nie patrzec, ale trez zapach i dzwieki, a tu sie jeszcze uleje, a tam popluje bleee). Zawsze jednak beda ludzie, ktorzy beda mieli takie zachowania w miejscach poublicznych i nic sie na to nie poradzi, bo ludzie niewychowani i niekulturalni sa wsrod nas. I DROGIE OSOBY PRZECIWNE KARMIENIU DZIUECI W MIEJSCACH POUBLICZNYCH - MUSIMY SIE Z TYM POGODZIC, ALE DZIEKI TEMU LATWO OEIRNTUJEMY SIE, Z KIM MAMY DO CZYNIENIA. i za to chwala im.

Gość zrażony
thfthfghfghfghfhfh przepraszam, nie powinienem (jakis zły dzien dzis mam) Masz swoje zdanie, ja mam swoje, na kafe tego nie rozstrzygniemy bo to debata na wiele godzin. Różnych ludzi brzydzą, różne rzeczy - takie życie... pozdrawiam

Gość thfthfghfghfghfhfh
zrazony - :) masz racje :) pozdrawiam:)

a co wy na to-przysiegam,ze nie jestem zlosliwa,naprawde chce sie dogadac- ze tak jak dla niektorych widok ten jest obrzydliwy tak dla innych jest piekny i zabranianie tego jest wycinaniem czegos pieknego z ogolnego krajobrazu? ja np jak widze karmiaca kobiete-powtarzam z niemowleciem a nie 2 latkiem- to az mi sie milo robi.

Gość Do Pustaka thfthfghfghfghfhfh
thfthfghfghfghfhfh jaka ty jestes pusta "zapach mleka i sliny":-D:-d:-D Nie wydaje mi sie ze mieszkasz w Sztokholmie tam takich ludzi jak ty wypier.....na zbity pysk

tak jak tam jedna kolezanka pisala trzeba calosc skopiowac

Jeszcze raz wkleje to co kolega na poprzedniej stronie Mt 19:13-15 13. Wtedy przyniesiono Mu dzieci, aby włożył na nie ręce i pomodlił się za nie; a uczniowie szorstko zabraniali im tego. 14. Lecz Jezus rzekł: Dopuście dzieci i nie przeszkadzajcie im przyjść do Mnie; do takich bowiem należy królestwo niebieskie. 15. Włożył na nie ręce i poszedł stamtąd. (BT) Przyniesiono, czyli same jeszcze nie chodziły. To tyle w kwestii czy wolno z dzieckiem do kościoła. Średniowieczna ciemnota i wieśniackie zacofanie i tępota

thfthfghfghfghfhfh CIEKAWE GDZIE TY PIERDZISZ W tym swoim Sztokholmie pewnie sa tam miejsca wytyczone specjalnie do pierdzenia:-DPUSTA KOBIETO BEZ MOZGU!!ATEISTKA!!!!!!!:-D

Gość nina777
"Do Pustaka thfthfghfghfghfhfh " twoje wypowiedzi swiadcza o twoim poziomie, wiec chyba ten "pustak" to ty...zalosne...

"thfthfghfghfghfhfh"Agais mieszkam w Sztokholmie od 3 lat i nigdy, powtarzam NIGDY nie widzialam nigdzie karmiacej publicznie matki""A POTEM NAPISALAS TAK ""Ostatnio udiadla niedalekjo mnie kobeta w centrum handlowym na laweczce i zaczela karmic dziecko. Nie patrzylam tam, nie moj biznes, i wszystko byloby ok, gdyby nagle dziecko nie zaczelo przeokropnie, nieprzyjemnie mlaskac i obok niej rozniosl sie nieprzyjemny (dla mnie, jako obcej osoby) zapach mleka i sliny"" :-D:-DCO zaraz powiesz ze w tym czasie bylas w Polsce na wakacjach?:-D:-D No sami powiedzcie czy to nie pustak ktory wymysla rzeczy aby cos napisac!!!:-D:-D

NAJPIERW NIE WIDZIALA NIGDY KOBIETY A POTEM WIDZIALA NIEDAWNO:-D:-D

Gość nina777
"JESTEM 100% PEWNA ze ta mamuska usiadla na srodku kosciolaa co by ja dokladnie wszyscy widzieli jej cycuszki,,,mam racje???" wazka85 - zalosna jestes...i to bardzo...twoj poziom rowniez pozostawia wiele do zyczenia! zero szacunku do zdania innych i w dodatku ta agresja...daj sobie na wstrzymanie dziewczyno!! Ja uwazam,ze jak sie chce, to mozna tak zrobic, aby nie bylo potrzeby karmienia w miejscu publicznym.Jakos inne matki potrafia, bo taki widok bylby bardzo powszedni, a jednak nie jest i moze dlatego tez wzbudza wieksze kontrowersje..Ja mysle,ze to jest za bardzo intymna czynnosc, aby robic ja przy obcych.Pozostawcie ten widok swojemu mezowi i najblizszej rodzinie, jezelis obie zycza widziec was w akcji..

nina777 A TY CO NASTEPNA DEWOTKA KTORA MA ZA ZLE MATKOM ZE KARMIA W MIEJSCU PUBLICZNYM.JAK WIDZISZ TWOJA KOLEZANKA NA TYM SAMYM POZIOMIE CO TY SAMA KRECI I NIE WIE CO PISZE

Gość nina777
nie wiem, czy jest na moim poziomie czy nie..nie zauwazylam,zeby kogokolwiek obrazala, a ty niestety TAK:(