Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała świnka morska

Pomóżcie wybrać fajne, nowoczesne imię dla chłopca ?

Polecane posty

Gość mała świnka morska

Żeby pasowało do krótkiego, prostego nazwiska, no i żeby potem nie był jednym z pięciu Jakubów czy Nikodemów w klasie. Wstępnie spodobał mi się Olaf albo Konrad, nie za bardzo udziwnione?

Gość njsjdj
hej ja mam eryka i powiem ci ze nie znam a ni jednego o takim imieniu, nie dawaj kacper bo ja sama znam 16 chlopcow o tym imieniu, jakub tez oklepane, michal itp filip tez,

Gość mala222
Miłosz mi się osobiście podoba.

Ja bym wybierała między Ernestem a Szymonem, zależnie od tego jak sie zgra z nazwiskiem.

Gość chmurka6677
kacper, oskar, filip, wiktor sa tak czesto dawane jak julia, wiktoria, oliwia odradzam te imiona

Gość njsjdj
szymon teraz to co drugi, jak zuzie i julki, porazka, ladnie jest damian tez

Gość nie rozumiem co to znaczy
nowoczesne. jak syn bedzie mial 80 lat to bedzie pewnie staroswieckie. To przeciez bardzo wzgledne i nie ma chyba znaczenia.

Gość kjbs
Mi się Szymon nie podoba, a Damian to juz w ogole... Za to Cezary, Czarek fajnie:D

Gość llllllllssw
A tak poza tym to moim zdaniem nie ma co się sugerować zdaniem innych, ani popularnością imienia. Jak Ci się jakieś konkretne imię bardzo podoba to ja bym na Twoim miejscu takie wlasnie nadala, bez względu na to, czy jest bardzo popularne czy nie. Byle, zeby nie bylo osmieszające.

Czarek jest gejowe. Dzieci w piaskownicy będą go przezywały czarek- browarek... stanowczo odraczam

Gość eeeemeMMMM
a ZENON?

A teraz na serio.Nie mam dzieci , ale mysle, że jak go zobaczysz, to sdama wymyslisz najlepsze imię, nie ma co sie sugerować poradami forumowiczów.

Gość Kasia2327
Mi podoba się Antoś.

Gość sdfcsf
Sasza

Gość mała świnka morska
Nowoczesne tzn. np. nie Kazimierz, Władysław czy Stanisław i Ignacy. Z podanych przez was Szymon mi się podoba, ale zdrobnienie Szymek już nie. Damian jakoś średnio brzmi mi z nazwiskiem. Najlepiej żeby zawierało "R". Podobało mi się Oktawian, ale raczej za dziwne i już mi przeszło :). Dla dziewczynki miałam Oktawia, Jagoda albo Łucja, ale będzie chłopiec. Kacper, Jakub oklepane teraz. Chciałabym jakieś oryginalne. Mąż chce imię Mordechaj, podoba mi się, ale nie mam sumienia tak skrzywdzić dziecka :)

Gość niemka
Noah - nowoczesne jak nic :D

Gość bardzociekawska09
mi sie podoba Tomuś ;) ja własnie takie imie dam mojemu dziecku ;] a mam pytanko do autorki, troszke intymne ale załozylam tpik z takim pytankiem, gdym mnie to bardzo interesuje ;) moge zadac?

Gość mała świnka morska
Ciężko mi w dwóch słowach określić definicję " nowoczesności". Załóżmy, że chodzi mi o imię mało popularne obecnie, ale nie takie jak za czasów mego dziadka Eustachego. Konrad proste, bezpieczne, ale zdrobnienie Kozio? Piotr fajne, ale już mamy dosyć Piotrków w rodzinie, Michał, Marek, Mateusz też już są.

Gość bardzociekawska09
ja mam przyjaciela Konrada i mowie na niego Kondziu. Lubi to ;)

Gość mała świnka morska
Kosma ładne :) Noah - w Polsce chyba nie można mieć imienia, które się inaczej pisze niż czyta, nie jestem pewna.

Gość mała_20
bardzociekawska zadawaj. ja proponuje Alan, Aron ,Błażej,Fabian

Gość tuwimjulek
Neon, I-Phone albo Technokrata ;-D

Gość mała świnka morska
Ja wiem, że takich tematów było już z pięć tysięcy i można tak dyskutować godzinami, bo każdemu co innego się podoba :) Właśnie wpisałam w wyszukiwarkę na kafe "imię dla chłopca" i czytam :). Czasem można "wygrzebać" fajne imiona, których nie ma w przeciętnym kalendarzu. A tak po prostu to próbuję wybadać, które imiona są teraz najczęściej nadawane, żeby dać inne !!! :)

Gość bardzociekawska09
ja mam pytanko takie: Autorko kiedy starałas sie o dzidziusia chciałas miec chłopczyka czy bylo to jedno co miec ;) bo czytalam że jesli staramy sie przed okresem jest to dziewczynka a po okresie chlopczyk :P i nie wiem czy w to wierzyc czy nie bo ja chce miec pierwszego chłopczyka ;) moze uswiadomisz mnie ? Wy dziewczyny jesli wiecie to tez piszcie;*

Gość mechechekeke
DACJAN...:)