Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masajkaaa

Polecicie jakiś dobry krem na bolące sutki?

Polecane posty

Gość masajkaaa

Na początku ciąży wiadomo, bolały mnie same piersi. Teraz od jakiegoś czasu strasznie "palą" mnie sutki, są bardzo wrażliwe na dotyk i wieczorne wkładanie koszulki nocnej jest mało przyjemne. Co to będzie potem :o Macie może jakiś dobry, sprawdzony krem lub maść na pieczenie sutków?

jeśli są mocno nadwyrężone to na pewno nie zaszkodzi smarowanie bephantenem. Przynajmniej natłusci i będą bardziej \"elastyczne\" by nie wyglądały jak bibułka, wygoi pęknięcia. Z czasem powinny się przyzwyczaić do małego ssaka.. pozostaje czekać..

Gość masajkaaa
No właśnie problem w tym, że do ssaka jeszcze trochę brakuje - a mnie już te sutki bolą :o Jestem w 15 tc. Niby II trymestr to szał ciał, nic nie boli i można "zacząć żyć".

aaaaaa :D:D no to niestety nie pomogę :D tez miałam ten problem i lekarz kazał po prostu czekać, ze niby to minie. I minęło, ale chyba ok. 4-5 M.C Później doszły nadwyrężone sutki od karmienia:)

Gość masajkaaa
Miałaś takie uczucie, jakby były poparzone?

Gość majowa mama
Mi bardzo pomogła maść BEPANTHEN :) poza tym jest nieszkodliwa dla maluszka , także nie trzeba myć sutków przed karmieniem:)