Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka277

z malutkim dzieckiem nad morzem....

Polecane posty

Gość aneczka277

Mój syn ma 4,5 miesiąca, jest zdrowy, nigdy nie chorował. Za tydzień jedziemy nad polskie morze, które jak wiadomo jest zimne, a mój mąż wymyślił sobie, że będzie młodego kąpał w morzu (tzn zamaczał mu stópki i brzuszek). Ja jestem przeciwna bo uważam, że jest za malutki na takie ekstremalne doznania, ale mąż się uparł:( Co myślicie, może ja faktycznie przesadzam?

Gość aneczka277
?

Jak będzie ciepło, to zamoczenie nóżek nie zaszkodzi. Jak bedzie zimno, to na pewno dziecka do wody nie włoży. Zresztą - jak małemu sie to nie spodoba to takiego rabanu narobi, ze tatuś nawet w upał wymięknie:) Moja córeczka miała 10 mcy jak pojechalismy nad morze i też próbowaliśmy jej nóżki moczyć, tylko bardzo sie jej nie podobało, co głośno komunikowała :D więc nic na siłę.

Gość to trudny temat
uwazam, ze maz przesadza, bo morze sie nie zdazylo nagrzac, woda jest lodowata, pogody ladniej moze nie byc, wiec gdzie tu mowa o maczaniu nozek..... ja jestem za hartowaniem i sama dzieci nie przegrzewam, ale nie przeginajmy...

Woda ma 16-17 stopni... powiedz to swojemu mądremu mężowi. I nikt normalny się nie kąpie z dorosłych a co dopiero malutkie dziecko. W dodatku jeśli to zatoka a nie otwarte morze to już w ogóle paranoja bo woda jest brudna i dużo zanieczyszczeń. Już lepiej na Hel pojechać albo do Władysławowa.

Gość mój syn też ma 45 miesiąca
i myślę, ze to nie najlepszy pomysł

Gość mój syn też ma 4 i pół miesiąc
a

Oczywiście 16-17 stopni w ciepły, pogodny dzień. Bo jak mniej pogodny to woda ma 12-14 stopni... i poważnie rozważcie wyjazd na Hel bo fajnie tam jest - wystarczy dojechać do Gdyni i przepłynąć kawałek morza tramwajem wodnym za 12zł (podróż trwa godzinę, kursuje codziennie) bilet normalny, a ulgowy 6zł.

ja byłam nad morzem w Sopocie z 3,5 miesięcznym synkiem,ale mieliśmy swoje wynajęte całe mieszkanie w bloku,chodziliśmy na spacery itd a kąpać czy moczyć synka w morzu nawet by mi do głowy nie przyszło :O

przy aktualnej pogodzie nad Baltykiem sama bym sie zastanowila czy sie rozebrac do stroju kapielowego a co dopiero o kapieli dzieck ai to tak amlego, takiego malego dziecka o nie wiem czy bym sie zdecydowala zamoczyc nawet w cieplym morzu przy upale, moj synek ma prawie 1,5 roku i w morzu czarnym przy temp wody 21st sie wychladzal do gesiej skorki po 5minutach w wodzie wiec...

Gość aneczka277
No więc widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie:) Mój mąż mnie strasznie wkurza pod tym względem, ma czasami takie pomysły, że szkoda gadać:( Najgorsze jest to, że jest tak przekonany o słuszności swoich decyzji, że mu wyperswadować..... Najczęściej kończy się kłotnią:( Mam nadzieję, że jak już będziemy nad tym morzem to zmieni zdanie, a jak nie to trudno, będzie kłótnia:( W marcu, jak dziecko miało 1,5 mc wyszedł z nim na spacer kiedy na dworze wiał lodowaty wiatr i sypało na przemian deszczem i śniegiem z przerwami kiedy dosłownie na chwilkę wychodziło słońce. Strasznie się martwiłam żeby się mały nie przeziębił i naszczęście nic się nie stało, ale i tak uważam że pomysł był nie mądry.... Wy też miewacie takie problemy z tatusiami waszych dzieci?

witam:) Tak... nieraz tatusie potrafią wymyślic:) Ja radz enie kąpac takeigo małego dzidiusia w morzu... mojej bratowej siostra puściła swojego synka- a miała już 1,5 roku - na bosaka żeby polatał sobie po plazy i wodzie i sie chłopczyk nabawiła zapalenia cewki moczowej:) I potem było gorzej bo mały jak miał sikac to wył z bólu. Lepiej przypilnuj tatusia:) A pamiętaj o słońcu... bo do 6 m-cy dzieci nie powinny pzrebywac bezpośrednio na słońcu:) Nie wychodźcie w samo południe!! I kup dobry krem z filtrem dla maluszka A tak życze udanego wypoczynku:):)