Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacory

jak mam pomoc choremu dziecku???

Polecane posty

Gość mamacory

od wczoraj rana corka 4 latka skarzy sie na bole brzuszka, wymiotuje niczym, nic nie jadla caly dzien tylko popijala po troszku woda, ktora potem wymiotowala. Poszalm do lekarza powiedziala ze w brzusku nic nie widzi ze moze to byc jakas infekcja wirusowa, przepisala gastrolit, od dzisiaj jej to daje i puki co bez zmian. Tzn nie ma jakis wielkich tych wymiotow, bardziej ja mdli i mowi ze jej niedobrze, jest oslabiona, przysypai w dzien na kilkadziescian minut. Czy mam sie martwic?? Co moze jej jezszce pomoc?? Bo jesli do jutra jej nie minie to oczywiscie jade na pogotowie, ale co dzisiaj jeszcze moge zrobic zeby jej pomoc????

Gość mamacory
kto mi cos poradzi???

Lekarze często się mylą, poza tym co to jest za diagnoza bez badań szczegółowych po której lekarz na oko stwierdza wirusa. Jedź z dzieckiem do innego lekarza albo do szpitala. Takie objawy moga wsazywać np. na zapalenie wyrostka robaczkowego

Gość DuoMama
a czy biegunkę i gorączkę ma? Wydaje mi się, że powinna jak najwięcej pić. Nawet co kilka minut podawaj jej malutką łyżeczkę napoju. Gastrolit przy zatruciach jest dobry. Może ugotuj jej wywar ze skrzydełek i włoszczyzny - taki lekki rosołek nawet bez makaronu. Dobra jest do tego kasza krakowska (chyba jedyna nadająca się przy zatruciu bo lekkostrawna). Przy problemach z brzuszkiem dobry jest też enterol tylko smakiuje nie za bardzo. Jeśli chce to niech dużo śpi. Do jedzenia jej nie zmuszaj bo pewnie i tak nie zje chyba, że lubi duszone jabłuszko z odrobiną cukru albo ten rosołek z kaszką krakowską co ci pisałam. Jeśli lepiej się nie poczuje to oczywiście wizyta u lekarza. Powodzenia:-)

Gość mamacory
od wczoraj nie robila kupki wcale, nie ma goraczki tylko ten bol brzuszka, polowe dnia przesypia

Gość jeszcze nie bylas u lekarza
na bank wyrostek skoro kupki nie robiła nie boisz się o jej życie? nie musi mieć gorączki

spróbuj Orsalit malinowy, po łyczku co parę minut, osłabiona jest od wymiotów. Orsalit jest \"kroplówką w plynie\', powinien ją troszkę wzmocnić, ale podawaj go bardzo powoli. A ma gorączkę?

Gość WYROSTEK ROBACZKOWY
!!!!! Jedź na ostry dyżur, tym bardziej że dziecko śpi, nie wykazuje objawów zatrucia ani choroby wirusowej i nie daj się spławić bez badań krwi

Gość WYROSTEK ROBACZKOWY
studiuję medycynę II rok dopiero, ale tyle wiem

Gość WYROSTEK ROBACZKOWY
w morfologii występuje wysoka leukocytoza

Gość od 10 rano na kefeterii
zamiast dzieckiem się zająć! gratuluję!