Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wirująca w deszczu

20tc, a ruchy dziecka...

Polecane posty

Gość ja czułam wcześnie
Ja poczułam pierwsze ruchy w 18 tc, ale dopiero w 19 tc nauczyłam się je odróżniać od ruchów jelit i innych burczeń :) A od 20 tc mały kopie, aż miło, w dzień jak chodzę i nie zwracam uwagi to nie czuję, ale rano i wieczorem jak się spokojnie położę, to wyraźnie czuję jak się rusza. Oczywiście przez brzuch jeszcze nic nie czuć, tylko tak od środka.

no więc skoro jesteś pod opieką lekarza to mu powiedz czym się martwisz, a on napewno rozwieje Twoje wątpliwości. Zresztą jesteś w 20tc, więc gdyby coś było nie tak to pewnie już byś o tym wiedziała.

Gość ja czułam wcześnie
No właśnie, ja w 18 tc poczułam taki dziwny niepokój, może właśnie przez to uczucie przelewania się w brzuchu, wyobrażałam sobie najgorsze...usg miałam mieć w 22 tc, ale w 19 tc na wizycie poprosiłam lekarza o usg i powiedziałam o niepokoju. Lekarz oświecił mnie, że to co czuję to są właśnie ruchy dziecka! Usg zrobił 3d , więc było wyraźnie widać buźkę, rączki i wszystko, zbadał parametry i przy okazji dowiedziałam się, że będzie chłopak :) Wszystko w najlepszym porządku, a po wizycie poczułam niesamowitą ulgę. Na usg było wyraźnie widać jak mały się rusza, prawie non stop machał rączkami i nożynami, ale ja jeszcze tego nie czułam. Kawał chłopa, kość udowa całe 3 cm :)