Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

MARTWA CIĄŻA - to tak strasznie boli

Polecane posty

Ja póki co,nie jestem w stanie nawet pomyśleć o kolejnej ciąży.Zaraz po tym,jak urodził się Patryk,wydawało mi się,ze się trzymam,tak właśnie,wydawało mi się...Naprawdę sypać zaczęłam się dopiero po jakimś miesiącu od tego zdarzenia,kiedy przestały działać hormony ciążowe,wtedy się zaczęło i trwa do tej pory,z różnym nasileniem,dół prze okrutny,psycholog nazwała to\" zespołem stresu pourazowego\".I dopóki nie wyleczę swojej duszy nie jestem w stanie podejść racjonalnie do planowania powiększenia rodziny,podobnie mój mąż,był przy mnie w każdym momencie tego,co się działo,póki co,nie jesteśmy w stanie,nie potrafimy....A lekarze nakazali minimum rok przerwy,ponieważ oprócz porodu miałam mnóstwo komplikacji,macica by tego nie wytrzymała....

od mojej historii minęło już prawie 1,5 roku i nadal boli, a dzidziusia jak nie ma tak nie ma

od mojej historii minęło już prawie 1,5 roku i nadal boli, a dzidziusia jak nie ma tak nie ma

Gość kaska baska aska**
bardzo Ci współczuję!! na prawdę bardzo!!!!

Gość IgaWar
"martta" - od Twojej historii minęło półtora roku? Na początku napisałaś że do środy tego tygodnia byłaś szczęśliwą mamą? Czy ja czegoś nie zrozumiałam?

witam.ja nasze dzieciątko straciłam w 10 tygodniu,serduszko przestało bić. Lekarz powiedział,że po pierwszym @ możemy działać. Jak do tej pory nam sie nie udało. Teraz wstrzymamy sie z dalszymi staraniami do przyszłego roku. Dodam,że na drugi dzień po zabiegu położono na sali dwie panie w ciąży,jedna w 31tc druga w 33 tc. i tej jednej też słuchali bicia serduszka.....

Gość mammmmmma
Iga wez Ty sie idz przespij i jutro przeczytaj daty wpisow marta wspolczuje

jakie to musi byc straszne, tak współczuję autorce i tym które straciły dzieci, Boże jak Wam bardzo współczuje

Gość IgaWar
Przepraszam, nie było moim zamierzeniem nikogo urazić! Po prostu myślałam, że czegoś nie zrozumiałam i dlatego zapytałam, czy to zbrodnia? Ja również straciłam swoje dzieciątko w 13tc. :( Zaszłam w drugim cyklu starań po poronieniu i jestem teraz w szczęśliwej jak do tej pory ciąży! Dlatego chciałam pocieszyć te dziewczyny które zamartwiają się jak to będzie, a może być naprawdę dobrze!

Marta, ja dowiedziałam się, że ciąża jest martwa 30 marca 2009. Byłam w 10 tc, a serduszko nie biło od ponad 2 tygodni. 1 kwietnia miałam łyżeczkowanie macicy. Lekarka kazała odczekać 3 cykle zanim zaczniemy starania. Ja nie wytrzymałam tyle i zaczęłam się starać już w 2 cyklu. Nie udało się. W 3 cyklu poszłam do mojej lekarki na monitoring owulacji. Cykl był bezowulacyjny. Moja lekarka wiedząc jak bardzo zależy mi na szybkim zajściu w ciążę zapisała mi clostilbegyt na stymulację owulacji. Udało mi się zajść w ciążę w 6 cyklu po poronieniu. Urodziłam zdrowego syna, który teraz ma 4,5 miesiąca :)