Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratanistka

Kiedy wreszcie w Polsce wycofaja studia zaoczne - studia dla polidiotow?

Polecane posty

Gość juka666
na studiach zaocznych prof mniej wymagają od studentów..a na dziennych tez da się pracować i samemu się utrzymywać więc schowajcie się z tekstami o wyciąganiu kasy od rodziców

Gość ja jestem na zaocznych
i za wszystko - czesne, dojazdy, jedzenie dla siebie, kosmetyki, ciuchy itp płacę sama i dokładam się do wydatków domowych

wydaje mi sie ze to jest takie schematowe myslenie. czlowiek swiezo po lo mysli-teraz studia, potem praca, odkladajac ten krok w doroslosc, zreszta czesto przy aprobacie rodzicow. a powinien rownoczesnie sie zajac swoim zyciem zawodowym, bo pozniej to juz za pozno troche.

Gość Ja bym chciała na dzienne
ale nie miałam kasy i musiałam pracować. I wiecie jak wyglądało moje życie?! Od poniedziałku do piątku praca po 10 godzin Co tydzień do szkoły (uczyłam się na 2 kierunkach: kosmetyka i wizaż) a zajęcia trwały nieraz po 9, 10 godzin. Zarywałam noce, żeby uczyć się do egzaminów. Nie wiem jak wtedy przetrwałam te 2 lata, ale wspominam je jako koszmar. Teraz jestem na 2 roku kosmetologii też zaocznie, bo w tygodniu pracuję. Inaczej nie miałabym możliwości się uczyć, bo niby za co i kiedy?

Gość nie na każdych dziennych
da się pracować. Ja w tym semestrze miałam często zajęcia od 8 do 18 ( w środku okienka), byłoby nierealne pracować, zwłaszcza że studiuję w innym miescie niż mieszkam i 1,5 godziny zajmuje mi dojazd (czyli 3 godziny dziennie spędzam w autobusie codziennie) . Kazdy przypadek jest inny i wszelkie wasze uogólnienia nie mają sensu.

tak mozna pracowac na dziennych - na pol etatu w sklepie spozywczym.raczej na normalna prace od 8-16 nie ma co liczyc w biurze jakiejs korporacji czy cos.a nie wiem jak bys chciala przezyc za 600zl z pol etatu...

absinte ja mam 24 lata i ide do swojej pierwszej pracy w zawodzie,a jestem po studiach pierwszego stopnia, to tez dobre rozwiazanie, po lo ciezko cos dobrego znaleźć

da się pracować - zrozumcie.

A MYSLISZ KURWA ZE NA ZAOCZNYCH TO TAK LATWO PUSZCZAJA??TEZ SIE TRZEBA KUC, A WY NA DZIENNYCH LEZYCIE KURWA I SIE TYLKO UCZYCIE A MY JESZCZE PRACUJEMY I DOPIERO NAUKA, ALE GLUPI I TAK NIE ZROZUMIE, W OGOLE PO CO NA DZIENNE I TRACIC 5 LAT JEZELI TAKI SAM KIERUNEK JEST NA ZAOCZNYCH??ROZUMIEM NA DZIENNYCH MEDYCYNA CZY PRAWO A I PO PEDAGOGICE NIE JEST SIE MAGAZYNIEREM, PRACUJESZ , JESTES POD BUDZETEM PANSTWA , NALEZY CIE NORMALNIE 3LETNI URLOP WYCHOWAWCZY W RAZIE DZIECKA, A PO TYCH WASZYCH EKONOMIKACH WYPIERDALACIE NA BRUK OD RAZU JAK ZAJDZIECIE W CIAZE , A I ZADEN KRYZYZ NIKOGO NIENRUSZY, WLASNIE IDE NA PEDAGOGIKE BO CHCE BYC KURATOREM LUB WYCHOWAWCA W WIEZIENIU BO TAM ZAJEBISCIE PLACA, ZAINTERESOWANYM MOGE PRZYBLIZYC

Gość Ratanistka
Ok, wybaczcie mi ton tego tematu, ale jestem nieudaczną wojującą lesbijką-feministką, do tego jestem gruba i brzydka, co staram się nieskutecznie zamaskować kolczykiem w nosie i wiadrami fluidów i pudru.

Gość Studioska
Mam ogromna prośbę, do wszystkich kobiet odwiedzających forum czy mogłybyście wypelnić ankietę, do której link znajduje się poniżej: http://webankieta.pl/ankiety/w1hptq91mwjq ankieta dotyczy stereotypu polskiego bezrobotnego; jeśli moglybyście pomóć będe bardzo bardzo wdzięczna. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Ps. ankieta potrzebna jest dpo pracy magisterskiej

Gość juka666
na każdych można pracować tylko trzeba się dogadać z prowadzącym po przenosić zajęcia i daje się rade ja pracuję o umowę o pracę i ciągnę to od 1 roku studiów nie narzekam... a ciekawi mnie kiedy to zaoczni się uczą skoro cały tydz w pracy a w weekendy na uczelni po 10 godz hahaha

nowa gwiazda nie unos sie tak i zaznajom sie moze w przepisami prawa. Kobieta w ciazy jest chroniona przez prawo i nie mozna jej ot tak zwolnic

juka zaoczni sie ucza po pracy. Przynajmniej ja tak robilam. I nie widze w tym nic smiesznego

diablica-po lo jest cholernie ciezko cos znalezc, generalnie - wszystko na fart. mnie sie tak przyfarcilo, a potem juz poszlo.obecnie mam juz kilka propozycji pracy, ale wybralam i tego sie bede trzymac.ale wlasnie byle nie czekac az do otrzymania tego upragnionego magistra, bo moj znajomy tak sie obudzil i wyklada towary w jakims hiperkarkecie.

Temat dyskusyjny... Z jednej strony w samym założeniu zaoczne to nie jest zły pomysł, godzinowo wcale nie wypada tego drastycznie mniej jeśli chodzi o godziny zajęć. No i można pracować a przecież doświadczenie w większości zawodów jest o wiele więcej warte niż teoria wyniesiona z uczelni, zwłaszcza tych polskich. Z drugiej strony studia to studia i ich efektem jest jakiś tam tytuł. Skrajnie nieuczciwe, że dostają go hurtowo stada baranów (większość zaocznych ma żenujący poziom, co nie znaczy że wszystkie ; jednak większość). Np. wiem od naszych wykładowców, że choć zaoczni dostają porównywalne testy to cóż...próg zaliczenia jest sporo niższy. My się uczymy, oni płacą - wszyscy będziemy magistrami 🖐️

Gość Ja bym chciała na dzienne
juka666 --> W nocy się uczą, przynajmniej ja tak robiłam. Siedziałam codziennie do 2 i powtarzałam materiał, żeby niczego nie zawalić. Na szczęście czasem zdarzały się luźne tygodnie i można było się wyspać. Ale potem egzamin gonił egzamin..

sluchaj najpierw piszesz ze zwalniaja od razu jak sie zajdzie w ciaze a teraz zmieniasz na po wychowawczym. zastanow sie dziewczyno ktora opcje wybierasz

A TAK POZA TYM TO MAM JESZCZE JEDNO ZDANIE DOTYCZACE TYCH STUDIOW DZIENNYCH I ZAOCZNYCH, JESZCZE TROCHE I BEDZIEMY SOBIE TE PAPIERKI W DUPE WSADZIC , BO TERAZ STUDIA MA CO 2 OSOBA , NIEDLUGO STUDIA BEDA NIC NIE WARTE JAK TERAZ MATURA, BO KIEDYS NIE KAZDY MIAL MATURE , A STUDIA TO JUZ SIE TTRAFIAL 1 NA 30

no jesli pracujemy po 8 godz, to potem mamy mnostwo czasu. nie wiem, jakos nigdy nie mialam za malo czasu, ale to kwestia organizacji i przede wszystkim godz pracy (bo ludzie tez po 12 pracuja)

można pracwać - powtarzam 3 raz. Niby jakim cudem miałam pracowac np. w moim ostatnim semestrze. Mialam zajęcia od 8 do 18, i wszystkie grupy na całym roku tak miały - obojętnie jak bym nie poprzenosiła i tak nie dałoby rady. I jeszcze 3 godz dojazdu. Ludzie, myslicie ze świat się ogranicza do takich sytuacji jakie akurat wy przyzyliscie. Kazdy ma inną sytuację, nie wiem o co się bijecie.

papierki to juz mozemy sobie w dupe wsadzic:P magister to jest taka oczywistosc juz jak matura, teraz to dopiero podyplomowka robi roznice.

nie na każdych dziennych - ale Ty to nie do mnie piszesz?bo takie mam wrazenie, a ja o zaocznych mowie.

papierki to juz mozemy sobie w d**e wsadzic magister to jest taka oczywistosc juz jak matura, teraz to dopiero podyplomowka robi roznice Właśnie dzięki zaocznym fabrykom magistrów :P To czarna strona mocy :P

nie nie do ciebie - ktos tam wyzej wszystkich przekonywał że mozna pracowac na dzinnych bo on pracwał :/

Gość juka666
fisiowna w takim razie muszę cię zmartwić że straciłeś 2 lata życia... ja mam przynajmniej weekendy wolne:) czasem w sobotę do pracy muszę pójść...

znajomosci zawsze sie liczyly i beda liczyc. ale nawet nie chodzi o ta zla strone - tez maja swoje plusy-ktos reczy za Ciebie polecajac Cie, wiec Ty sie tez automatycznie bardziej starasz.