Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomo

co musze zrobic zeby wziac slub z moja dziewczyna ma 17 lat i jest w ciazy

Polecane posty

Gość tomo

Gość ZOMO
poprosić o błogoslaiństwo rodziców i iść do księdza...

Gość zasuwaj do sadu

Gość tomo
no tak ale slyszałem ze trzeba to prawnie jakos uregulować tylko nie wiem co i jak bo jej rodzice sa za tym slubem

Dziewczyna, która ukończyła 16 rok życia może zawrzeć związek małżeński, jednak do jego legalizacji niezbędna jest zgoda rodziców lub opiekunów prawnych. Niestety innego wyjścia, z prawniczego punktu widzenia - nie ma. Postarajcie się porozmawiać. Najlepiej w 6. Z rodzicami - obojga z Was.

Gość karaluch00000
a zastanowiles sie dobrze nad tym? to ze jest w ciazy nie moze byc jedyna przyczyna waszego slubu. niech ona najpierw urodzi to dziecko , odczekajcie z rok. jak nadal bedzie wszystko dobrze miedzy wami wtedy wezcie slub. po co masz sie teraz chajtac na sile a pozniej rozwodzic albo gnic w malzenstwie ktore wam nie sluzy? zatsanowicie sie...nie badz glupi.teraz moze wszystko fajnie..ale jak pojawi sie dziecko duzo sie moze zmienic. nie popelnijcie tego bledu. a jak rodzice wam karza to nie sluchajcie.. do kosciola was na sile nie zawleka

wg mnie powinniscie wziać tylko cywilny, po takim zawsze mozna sie rozwieść, dziewczyna nie bedzie panna z dzieckiem

Gość tomo
my sami chcemy tego ślubu rodzice są tylko to popierają a nie zmuszają a dziecko powinno miec pełną rodzinę a jestesmy juz ze soba 3 lata

Gość tomo
cały czas chodzi mi o cywilny

Gość karaluch00000
ale dlaczego akurat teraz? czemu nie wzieliscie slubu wczesniej skoro wam tak dobrze..teraz bo dziecko ... niestety zrozum.. przy dziecku wiele sie zmienia.odczekajcie jeszcze troche.panna z dzieckiem to nic zlego , przeciez nie jest samotna..ma ciebie..dajcie sobie jeszcze troszke czasu ..naprawde

Gość tomo
juz wczesniej myslelismy o slubie a dziecko to tylko impuls ktoru go przyspiesza anka będzie rodzic na poczatku wrzesnia i nie chce zeby do tego czasu zyla w stresie a i tak ludzie ja wytykaja ze ma nieslubne dziecko

Gość karaluch00000
pelna rodzine mowisz... ty jestes ojciem , ona matka to juz rodzina.. malzenstwo to tylko podpis.. dziecko i tak nie zdaje sobie sprawy z tego co to za instytucja. przeciez mozecie mieszkac razem i bez tego , a gdyby wam w przyszlosci nie wyszlo..rozwod i co? z tym nie tak hop siup..i w papierach juz macie... a ludzie sa juz tacy ze jak rozwodnik/czka to wiazac sie nie chca zbytnio , bo skoro rozwiedziony/a to cos musi byc nie tak.. niestety takie myslenie.. ja rodze za 3 tyg , nie chajtnelam sie dlatego ze jestem w ciazy bo to najwieksza glupota. mieszkam z moim chlopakiem ,zyjemy jak rodzinka:) jak urodzi sie nasz synek i nadal bedzie tak jak jest wtedy wezmiemy slub..zeby nie robic niczego na sile...z jakiegos powodu a dlatego , ze tego bedziemy mocno chciec...wy tez tak zrobcie..zamieskajcie razem , niech ona urodzi..jak bedzie ok wtedy sie chajtnijcie.powodzenia

Gość karaluch00000
kochany..ale to dziecko nadal bedzie nieslubne nawet jesli sie chajtniecie..zostalo poczete przed zawarciem zwiazku malzenskiego... i wi9dzisz.. niesttey napisales ze to taki 2kopniak " na przod to wasze dziecko..i ze nie chce byc wytykana... zle robicie..

\" wg mnie powinniscie wziać tylko cywilny, po takim zawsze mozna sie rozwieść, dziewczyna nie bedzie panna z dzieckiem\" biorąc kościelny też się można rozwieść bo państwo nie uznaje ślubów kościelnych :P

Gość tomo
a do takiego slubu potrzebna jest zgoda sądu??czy wystarczy tylko rodziców?

w jakiej dziurze wy żyjecie, że ją "ludzie wytykają" :O jeszcze się tym przejmujecie :O rzeczywiście, największy problem w życiu - "co ludzie powiedzą", trzeba pod tym kątem podejmować najważniejsze decyzje w życiu, gratuluję podejścia 🖐️

Chlopak jest pewny ze chce slubu - nie robcie mu wody z mózgu. 1. Małżeństwo można zawrzeć w dowolnie wybranym Urzędzie Stanu Cywilnego w Polsce. 2. Warunki zawarcia małżeństwa: - kobieta i mężczyzna ukończone 18 lat, - kobieta, która ukończyła 16 lat może uzyskać z sądu rejonowego – wydział rodzinny i nieletnich pozwolenie na zawarcie małżeństwa, przed ukończeniem 18 lat. Musicie isc do sądu, a nie prosic o zgode rodziców.

Gość karaluch00000
tak ..chlopak teraqz jest pewny ze chce slubu bo jest dziecko..gdyby go naprawde chcial juz by sie chajtnal wczesniej :/

spoko, tylko że stres w ciąży jest niewskazany - ale jak widać opinie ludzi są większym stresem, niż chodzenie po sądach, urzędach i organizacja własnego ślubu, cóż, chyba nie tylko ja tu czegoś nie rozumiem :O

Gość tomo
kochana ja juz dawno byłem pewny ze chce sie z anka ozenic ale poczekalibysmy do jej 18 bo po co wczesniej robic sobie klopot a jak juz mamy malenstwo to sam poczuwam sie do tego zeby sie z nia ozenic ale z milosci przede wszystkim

Gość tomo
anyżowka ja nie mówie ze lazenie po sadach to jest dla niej bez stresu ale ona sama mowi ze lepiej by sie czuła ze slubem niz bez

sorry, skoro i tak, i tak, chcecie brać ślub, to co jest lepszym pomysłem: 1. brać ślub na szybkiego, ze sprawą w sądzie, podczas ciąży!!! 2. poczekać, aż urodzi, skończy 18 lat i wtedy w dogodnym momencie wszystko zaplanować na spokojnie. sorry, ale jacyś dziwni jesteście :O

Gość karaluch00000
"bo po co wczesniej robic sobie klopot" acha.. no spoko.. to wczesniej malzenbstwo bylo klopotem a teraz jest czym..lekarstwem na cale zlo? zeby sie ludzie odczepili..wczesniej mysleliscie o malzenstwie tak..a jesli mozna wiedziec to kiedy? jak anka miala 14 lat? przeciez ona nie dorosla jeszcze do tak powaznych decyzji...impulsem nie mozecie sie kierowac ,zycie to nie bajka. a ty ile masz lat..., 18 , 19 ?? bo myslenie masz jak 16 latek :/ z milosci chcecie sie chajtrac mowisz..szkoda ze sie tak nie "kochaliscie" jak dziecka nie bylo...gdybyscie wczesniej naprawde chccieli to zrobioc to byscie to zrobili..znajdujesz 1000 wymowek dlaczego teraz macie to zrobic..a robicie najwieksza glupote w s woim zyciu.. 2 niedoroslych emocjonalnie ludzi , ktora pewnie NIGDY nie mieszkala jeszcze ze soba..na odleglosc kazdy zwiazek jest dobry..dopiero gdy jest sie ze soba 24/7 wychodzi czy sie do siebie pasuje czy nie. nie ma jak robic cos na pokaz...naprawde macie zajebiste podejscie do zycia.

Gość piniakolada boy
ona by sie czula lepiej ze slubem niz bez.bo chce cie na dziecko zlapac...gratuluje..a ty sie dajesz.oni maja racje dziecko mzoesz wychowywac razem z nia bez jakiegos slubu

"to wczesniej malzenbstwo bylo klopotem a teraz jest czym.." nic dodać, nic ująć. karaluch0000 dobrze pisze.

Gość tomo
po pierwsze mam juz 24 lata a po drugie chodzilo mi o klopoty zwiazane z formalnosciami a nie z malzenstwem z ania