Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aczełła

olej rycynowy - której z was pomógł?

Polecane posty

Gość aczełła

i w którym tygodniu piłyście? :)

ja piłam w 40 tygodniu i chyba mi pomógł, piłam codzien rano przez 3 dni i trzeciego dnia odeszły mi wody :)

Gość aczełła
oj, to hardcore :)) 3 dni codziennie..

ja i chcialabym, i boje sie, jestem w 38 tc, ale wedlug usg to 40 tydzien, lekarz sam powiedzial, ze dziecko jest juz gotowe, zeby przyjsc na swiat. Poki co jem maliny i pije napar z lisci, ale kompletnie nic sie nie dzieje...Zwatpilam juz, bo probowalam wszystkiego...Oprocz tego oleju oczywiscie.

tylko to po to aby się przeczyścić przed porodem, jeśli ktoś nie chce lewatywy a wy piszecie o wywołaniu porodu?? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam

wyczytalam gdzies, ze nie zawsze po oleju rycynowym zaczynaja sie skurcze czy odchodza wody, czasem wydala sie tylko smolka, czy jakos tak i to podobno niesie za soba ryzyko. Gdyby nie ten fakt, to juz dawno bym to wyprobowala, bo jestem w glebokiej desperacji :(

Franka, w sumie na jedno wychodzi, bo olej rycynowy tez dziala przeczyszczajaco, po prostu podczas biegunki wywolywane sa skurcze macicy- oczywiscie tylko wtedy, gdy organizm kobiety jest juz gotowy do porodu :)

ja piłam przez 2 dni pod rząd 2 łyżki stołowe z sokiem pomaranczowym, na kiblu siedziałam pół nocy a nie urodziłam :P

ej to dlaczego w czasie ciąży jak miałam zatwardzenie lekarz zalecił picie syropu na przeczyszczenie??? i jakoś nie urodziłam

ja słyszałam że wymioty bardziej działają na poród ale o rozwolnieniu pierwsze słyszę :) nie wypowiem się bo nie wiem :)

Ja jestem w 39 tygodniu i mam okropne rozwolnienie mimo ze nie piłam oleju rycynowego ale niestety skurczów brak i na razie nie urodziłam... ale bałabym sie pic olej mimo wszystko.

Gość aczełła
na bank ten olej nie szkodzi. mnie nawet nie przeczyscil!! :(

Gość peneloppe26
pomógł nie tylko mi ale też i mojej siostrze.....bo to ona mi go poleciła..... to prawda dwie łyżki to mogą tylko rozpocząć skórcze które mogą się jeszcze szybciej zakończyć.... kiedy jednego dnia już byłam na porodówce i się nagle wszystko skończyło to następnego dnia wypiłam z 5 łyżek chyba. to po 3 h było po wszystkim, samo parcie 10 minut. teraz jestem w 26 tyg ciąży , jestem pewna ,że około 39 tyg będę popijać olejek;P na pewno nie będę chodzic w ciąży 3 tyg po terminie.....

Gość angel22221
hej, ja byłam w 39 tc i wypiłam 2 łyżeczki tego olejku o 17:00 a o 23:00 odeszły mi wody a następnego dnia o 9:08 przytuliłam moją córeczkę :)