Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przedszkolaczka 3 latka

PRZEDSZKOLE- wpisujcie porady zeby dziecko sie przyzwyczaiło

Polecane posty

Gość mama przedszkolaczka 3 latka

Gość o porady
to powinny pytac panie przedszkolanki a nie mama

Gość mysleze DOSWIADCZONE mamy
beda wiedziec co napisac

na pewno trzeba jasno określić wszystkie zasady i ich się trzymać, np. obiecać że się wróci po drzemce, po posiłku, czy jakiejś tam innej określonej sytuacji i zawsze być. Nie przeciągać też w nieskończoność pożegnań. A wogóle to co sprawia Twojemu dziecku największą trudność?

Gość zapewne z rozstaniem i zostani

Gość j anie jestem mama
jednak opiekuje sie dziecmi w tym rou moja poooodopieczna wyrusza do przedszkola. co zaobserwowalam z dzialan jej rodzicow... -od lutego chyba w przedszkolu byly organizowane popoludniowe spotkania dla maluchow-2 razy w tyg-zeby dzieci oswoily sie z nowym miejscem, innymi dziecmi..z tym, ze moga zostac same...i na takie spotkania moja gwiazda chadzala -bedac na spacerze w ladna pogode wedrowalaysmy na plac zabaw do przedszkola-mnostwo dzieci, znajome panie przedszkolanki...mala rozpoznawala panie, pamietala z imienia, podobnie starsze dzieci -przechadzalysmy sie na wielkiej wyprawie:)po przedszkolnych korytarzach ogladajac cudowne zabwaki i male zoo...co dalo dziecku tez pewne poczucie bezpieczenstwa -jak mniemam-znajomosc otozenia... -rewelacyjnie sprawdzaja sie ksiazeczki tematyczne dla dzieci-historyjki o dzieciach idacych do szkoly, swietne sa serie z misiami z otwieranymi okienkami...franklin... -i z tego co wiem to moja gwiazdeczka byla w domu zywiona dosc delikatnie-nie jadla smazonego, solonych potraw...wiec mama zaczela jej wprowadzac menu przedszkolne..zeby nie bylo wiekszych problemow z jedzeniem w przedszkolu-ot jakis nowy smak i dziecko nie chce -nauka samodzielnego korzystanie z vc-przedszkole do ktorego idzie gwiazdeczka poinf rodzicow...ze ze wzgledu na mozliwosc posadzenia jakiegos opiekuna o molestowanie dziecko powinno juz umiec same oporzadzic sie w v-opiekunowie tego nie beda robic -przebieranie sie do snu-samodzielnie -mozepani sie dowiedziec rowniez w jakich godzinach dzieci lezakuja w przedszkolu i takie wprowadzic w domu-zeby dziecko zalapalo rytm przedszkola -

Gość ja nie jestem mama
-wspolne robienie zakupow-wyprawki przedszkolnej-buciki-worek na kapcie...:)gwiazdeczka ma juz swoj ulubiony maly plecak...wszedzie z nim wedruje-polecam buciki na zepy-dziecko samodzielnie je zamontuje:0na nozkach:) - uczylysmy sie wspolnie piosenek, ktorych dzieci ucza sie w szkole-latwo znalezc w necie -wiec mi pozostaje tylko trzymac kciuki za przedszkolaki:) powodzenia

Gość u nas przedszkole całe wakacje
zamkniete

Gość nie panikowac

moj syn tez od wrzesnia idzie do przedszkola a ja juz przezywam jak to bedzie ;) ja z tych bardziej przezywajacych ;) ciekawe jak to bedzie, ja zamierzam zaczac w spierpiniu prowadzic synka na 2 godzinki do przedszkola Olek ma kolezanke ktora chodzi do przedszkola i ona opowiada jak tam jest, co robia i jemu przedszkole kojarzy sie wlasnie z ta kolezanka :) jak szlismy odczytac wyniki to lecial jak huragan pol km przede mna do przedszkola -wiec licze ze zapal mu nie przejdzie po 1 dniu :)

Gość za mała obraczka