Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubuniowa

Mamy rocznik 89 i... inne mlode mamy

Polecane posty

No ja całą ciąże się dobrze czułam i wszystko sama sobie robiłam a tu nagle taka odmiana teraz przy końcu...

ja nie mam wyjścia czy chcę czy nie to muszę robić wszystko sama bo mąż daleko:( ale przyjeżdża teraz na weekendzik;) już nie mogę się doczekać:))))))))

Akacja nie zazdroszczę... Ja dzisiaj mam głupawkę ;) wczoraj wieczorem zdychałam z bólu, a dzisiaj ogarnął mnie szał. Czyszczę szafki, zakamarki jeszcze trochę i kuchnia będzie wyglądała jak nowa :D Uwielbiam to :P mojej mamie aż ciężko uwierzyc jak przyjeżdża do mnie, że mam jeszcze większy porządek niż ona. Zawsze się ze mnie śmieje, że ciąża mi służy, bo z bałaganiary stałam się jakąś śmieszną perfekcyjną panią domu. Bo i mam porządek i obiadki robię i ciacho często mam upieczone :) i co najśmieszniejsze powiem wam, że na prawdę bardzo to lubię :D Kubuniowa mi też mówili, że to normalne, że boli, ale wczoraj już nie dawałam rady... Przypomniało mi się jak to było okropnie miesiąc w miesiąc i że sielanka się kończy ;) Wracam do moich szafeczek :P Niech się błyszczą :D zajrzę do Was jeszcze później :)

Czesc dziewczyny, ja dzis chodze jak zombie, siedzialam z mezulkiem do pozna, a rano oczywiscie pobudka do Kuby, teraz siedzi i bawi sie w lozeczku bo ja nie mam sily normalnie, a tu jeszcze siata ogorkow do zrobienia na mnie czeka :o Jak tam sie czujecie? bo cos dzis tu cicho

No strasznie tu dzisiaj cicho :) ja sobie śmigam po mieszkanku ze ściereczkami :P no i teraz zrobiłam sobie przerwę na herbatkę :) oj bąbelek może już wychodzic ze mnie :D wszyściutko praktycznie przygotowane. Jeszcze tylko jutro rano przywieziemy materac do łóżeczka od mojej mamy i voila :D zainstalujemy cały sprzęt i niech czeka :D bo kto wie czy bąbelek nie będzie chciał zrobic tatusiowi prezentu na urodzinki i pojawic się na świecie :D

też zrobię sobie jutro chyba dzień sprzątania. Mój kochany mężulek przyjeżdża teraz na weekendzik:) już nie mogę się doczekać:) wreszcie skręci łóżeczko...:P

A ja po dzisiejszej nocy jestem tak wymeczona ze ide w kime zaraz wyobrazcie sobie :P na zadne przetwory nie mam juz sily :D

mój mąż ma dzisiaj wolne więc także sprzątaliśmy... moje ogórki już niektóre nadają się do jedzenia (próbowałam ;p), i musze się pochwalić że łóżeczko sobie sama skręciłam to nawet nie takie trudne ... uciekam do Marcina

hej widze ze temat sie juz baardzo rozkrecil...ale mimo wszystko jestem kolekna mamuska ronik 89 mam 7 mniesiezna coreczke :)

Witamy kolejną mamuśkę :D jejciu fajnie macie z jednej strony, że szkraby wasze są na świecie. Mój kręciołek malutki na razie grzecznie siedzi :) ale już coraz bliżej mu do wyjścia :D Nie mogę się doczekac, a później pewnie będę chciała, żeby wrócił do brzusia. Tak szybko minęło mi te 9 miesięcy, a ostatnie tygodnie ciągną się jak flaki w oleju :P Jutro znów kontrolne KTG. Mam nadzieję, że to ostatnia nasza wizyta w szpitalu przed porodem :) Oby wszystko było dobrze :D

Witam nową mamę-malinową:) Wychodzi na to ze wszystkie dzieci mam,które są na tym topiku są w mniej wiecej tym samym wieku:)Malinowa a ty kiedy urodziłaś???I powiedz nam coś wiecej o sobie!:) Ja jeszcze nie śpie,bo czekam aż pranie się skończy i chcę wywiesić:)Też ostatnio coś mało pisałam,ale nie mialam czasu bo prawie cały wekend nie bylo nas w domu,a to nad jeziorkiem cały dzien a to na grillu:)

Cisza tu dzisiaj straszna... Myślałam, że posiedzę sobie poklikam a tu pustki i nic się nie dzieje. No to nie zostało mi nic innego jak wcześniejsze wyjście z domu na zakupy, a później spacerek do szkoły rodzenia. Na szczęście wyniki ktg są dobre, serducho bije jak dzwon, więc możemy sobie jeszcze śmigac po mieście :D No to czekam na wieści co tam u Was dziewczyny i dlaczego tak cicho :D

Ale siedzisz cicho :P Gdyby nie to, że jeszcze na maila odpisuje to bym wyszła i nie wiedziała, że jesteś :( Jak tam twój mały książe się sprawuje? :) Co porabiacie?

mój Domis jest od kilku dni nieznosny :/ płaczliwy i marudny , zanim zasnie to trzeba bujać go z godzinę w wózku on w tym czasie płacze nie wiem co mu jest . teraz spi :) i niech spi jak najdłużej ... troszkę sobie jeszcze sprzatam , bo od rana wody nie wyło i właśnie skonczyłam zmywac . a ty co ciekawego porabiasz ?

Wcześniej przygotowywałam łóżeczko :) wreszcie jest materacyk i stelaż na baldachim. Już tylko zostanie włożenie pościeli do łóżeczka jak się bąbelek pojawi :D teraz piję herbatkę i chce jakoś zabic czas :) Na 17 mam zajęcia w szkole rodzenia i idąc sobie tam po drodze chce kupi kilka rzeczy, a teraz sama nie wiem co mam ze sobą zrobic. To jest chyba najgorsze jak maluch jest marudny i nie wiadomo dlaczego i co zrobic, żeby było mu dobrze :( Już niedługo czekają mnie te wszystkie dylematy... Z jednej strony nie mogę się doczekac a z drugiej, umieram ze strachu jak to będzie...

nie jest tak żle ja najgorzej wspominam kolki małego . boże ja całymi nocami z nim tańcowałam a on krzyczał w niebogłosy ale szybko znalazłam na nie sposób :)

Jestem i ja, moj krolewicz spi tez ale zaraz go budze bo wieczorem ni bedzie mogl zasnac. tez sie zrobil marudny, tzn byl od jakiegos czasu ale teraz przechodzi sam siebie. Iskierko a moze nasze dzieciaczki sa w jakims skoku rozwojowym, w koncu sa w podobnym (w zasadzie takim samym :D ) wieku? nie pamietam w ktorych miesiacach byly te skoki ale chyba jakos teraz powinien wlasnie byc. to by tlumaczylo to ich maruderstwo

cześć wstałam dziś o 8 rano a że pogoda do bani więc zbrałam się za sprzątnie, skończyłam około 14 ... padam na pysk. Ale lubię jak jest porządek

hej :) wlasnie mi orcia zasnela i weszlam na kafe ;P pytaie o cos wiecej...no wiec...mnieszkam 10 km od Tczewa, mam obecnie 20 lat i 10 lat starszego narzezonego...w ciaze zaszlam w zeszlym roku w marcu zaraz po zarezynach hehe, ale dzidzia byla planowana,tylko jakos nie wychodzilo...a urodzilam 26 grudniaw 38 tc. czyli w zasadzie mnielismy prezent i na zarezyny i na gwiazdke :) corcia Martynka niedlugo konczy 7 mniesiecy. i dzieki za gooorace przywitanie :)

Ja póki co przeżywałam tylko jak mój bąbelek malutki miał czkawki. Chciałam mu jakoś pomóc, ale dowiedziałam się, ze to normalne i wskazane, że to przygotowuje do pierwszego krzyku :D No a teraz się zacznie na poważnie :D Zobaczymy jaki charakterek będzie miało maleństwo, ale patrząc na nas to raczej nie łatwy ;) Oj coś rusza się wreszcie na forum a ja muszę leciec na zajęcia :( Ale jeszcze tu wrócę :D

iskierko- patrz malinowa jeszcze troche i bylaby kolejna styczniowka :D w ogole przepraszam dziewczyny ale mam lap topa z anglii i jest tu angielski windows wiec nie mam polsich znakow :o

angela moja mala tez mniala czkawki...swietne uczucie :D i fakt mnialam rodzic mniedzy 4 a 9 styznia:)

a ja miałam termin na 26 grudnia :) tylko ze akutat w sylwestra maluszkowi sie spieszyło do nas , nom ale jeszcze w sylwestra zdązyłam sie wytańcować :)

dziewczyny teraz to sie moge pochwalic jade na wakacje jak mąż wróci na wyspe sobieszewską , dokładnie nie wiem gdzie to jest ale chyba nad morzem w gruncie rzeczy nie wazne gdzie wazne ze rusze sie z domu własnie dokonałam rezerwacji apartamemtu i musze powiedziec że ceny po sezonie są nawen nawet , za dobe w 2 pokojowym apatramencie płaci sie 130 zł a za domisia nić nie płacimy :) ale mam radoche cieszę sie jak małe dziecko . w ogóle moze ktoś tam był ? http://www.wyspa.pl/static/prezentacje/apnawyspie/index.html

oo iskierka to w moje strony jedziesz;) z wyspy sobieszewskiej do Gdańska jest chyba 20 km. fajnie tam jest , ładna plaża, las, dużo barów itp tak bardzo turystycznie;)