Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubuniowa

Mamy rocznik 89 i... inne mlode mamy

Polecane posty

moja sie slinila okropnie jak skonczyla 4 msc...dziasla spuchniete, ciagle ryk i marudzenie...i co? i guzik ! za niedlugo 7 msc konczy i kla nie ma ! ile maja wsze dzieciaki ze im zabki ida bo sie martwie..kolezanka z pracy rodzila 3 msc przedemna i jej corka ma 4 zeby !

heh no to nie wiem czy mam sie cieszyc czy uciekac :P moj maluch ma ponad pol roku. ale jeszcze bezzebny, jak iskierka zdiagnozowala dopiero sie zaczyna :P

Gość maagaaaaaaaa
malinowa20 a jak sie dogadujesz z tesciowa?? ja jestem w bardzo podobnej sytuacji jak ty. tez nie chcialam z brzuchem brac koscielnego slubu no i byl tylko cywilny a moja tesciowa wielce oburzona byla, teraz mam 5mies coreczke no i jestem 3mies po koscielnym. w sobote bralismy slub k a w niedziele byl chrzest malutkiej:)

dziewzyny slyszalyscie o tym ze ta swinska grypa zaatakuje jeszcze raz z jeszcze wiekszymi skutkami? jak mi dzis bratowa to powiedziala to bylam w soku - ma zginac ok 200 tys dzieci na swiecie ... no i w zwiazku z tym wymyslili refundaje czy cos szczepionek...teraz tak pezegladam kaffe i znalazlam o tym temat. tam byl link : http://grypa666.wordpress.com/author/grypa666/ ...luknijcie na to bo ja juz teraz nie wiem co robic...szczepic czy nie ??

malinowa mój synek miał prawie5 miesiecy jak pojawił się pierwszy ząbek teraz ma pół roczku i ma ich już 5 , a teraz mu wszystkie na raz wychodzą

a moze faktycznie cos w tym jest...w zeszlym roku ptasia grypa, teraz swinska...za rok moze konska :) ? synek kolegi z sonsiedztwa ma prawie 10 msc i dopiero pierwszego dostal zeba...na to chyba nie ma zasady...

masz racje na to nie ma reguły , jedne dzieci mają zęby w wieku 5 miesięcy a imme po roku to jest tak jak z chodzeniem

Cześć wszystkim widze że nikogo tu dzisiaj nie ma, zresztą nie dziwie się taki upał pewnie siedzicie gdzieś nad wodą .... Ja miałam iść na ten pogrzeb dzisiaj ale mnie nie puścili bo za \"gorąco, bo pare dni przed terminem , a jak zasłabniesz albo coś , itd\".. ale nie ważne nudy takie że szok już wariuje

Czesc, goraco okropnie, nie chce sie nic, nie wyspalam sie znowu bo nie moglam spac przez burze, byla strasznie glosna a na samej gorze mieszkajac w bloku to wyjatkowo slychac. Caly dzien robilam dzis na dzialeczce takze nic ciekawego u mnie. Jakos Kuba o dziwo w miare grzeczny byl, ale nie chce zapeszyc bo jeszcze sie dzien nie skonczyl :)

Gość słoneczko453
dziewczynki kochane,jestem w 7miesiącu ciąży i boję się że współżyjąc z moim narzeczonym zrobimy krzywde maleństwu,czy to możliwe?błagam o odp

jezeli ciąża przebiega bez komplikacji mozna sie kochac do rozwiazania ciąży , chociaz słyszałam tez ze w 9 miesiacu trzeba zrezygnowac z seksu poniewaz jest wieksze ryzyko zakażenia jakimis bateriami . ja kochałam się z mężem do końca ciązy i to bardzo czesto i nic mi nie było .dziecku nic się nie stanie poniewaz go chronią wody płodowe itp . a podczas orgazmu dzidzia odczuwa tylko delikatne kołysania . a więc nie ma czego sie bać . :)

Gość słoneczko453
iskierka dzięki za odp.:)jak tam Twoje maleństwo?/

witam :) dzidzia jednak powoli już się szykuje na świat... Wystraszyłam się bardzo, bo zaczęły powoli wody ze mnie wypływac... Także na razie musimy czekac na skurcze, albo na wytryśnięcie wszystkich wód i wtedy kierunek porodówka :) Tak się nie mogłam doczekac, a teraz aż się boję... Zobaczymy co będzie...

No proszę na to wygląda że szybciej urodzisz niż ja .. u mnie nic się jak narazie nie dzieje ...

ja też już bym chciała żeby u mnie coś się zaczęło dziać:P tzn oczywiście od 38tc:)

Hej dziewczyny, Troche musiałam nadrobić zaległości ale moze teraz uda mi sie cos napisac...:) Malinowa,moja córeczka jest tylko o jeden dzień starsza od twojej i jest słodka:) Co do ząbków,to mojej 3 dni temu pojawił się 2 ząbek z 1,5tyg temu pierwszy,więc już ma 2 na dolne:) Moja Nicola wydaje mi sie ze dość łagodnie przechodziła ząbkowanie,z 3 dni przed pierwszym ząbkiem miała podwyższoną temperature i była troszke marudna,ale spała i jadła normalnie.A drugi ząbek bez żadnych objawów:) I nie straszne nam nawet żadne skoki rozwojowe,bo humorek cały czas wyśmienity...:] Co do teściów,to mam dość zawiłą sytuacje i zdanie o nich... Niby są w porządku,chcieliby jak najlepiej dla nas,ale nie podoba mi sie wiele rzeczy które robią. 1.Faworyzują brata mojego męża,czyli mojego szwagra,zawsze on był najlepszy najwspanialszy i najmądrzejszy a moj mąż najgorszy. 2.Tak nam pomagają jakbysmy byli na ich łasce a tak wcale nie jest. 3.Teściowa,jak widzi sie z małą to sie zachowuje jak świr,całuje wącha nie da sie tego opisać.Raz mi powiedziała ze czasem to jej sie wydaje ze to jej dziecko i ze to ona urodziła!Albo jak wyszli na spacer raz z małą,to dla wszystkich mowili ze to ich dziecko a nie ze są dziadkami.Nawet przy mnie to mowili i śmiali się jakby to było coś normalnego,zero jakiegokolwiek wstydu!!!Pierwszy i ostatni raz za to wyszli na spacer;) Jest jeszcze wiele innych dziwnych sytuacji,których może nie pamiętam,ale teściowie ogólnie dziwni.Staram się miec z nimi jak najmniejszy kontakt,a oni jak największy ze wzgledu na Nicolę. Słodkich snów mamuski:)

Gość zafirrka
Hej :) Mam 18 lat rocznik 89 i jestem w 3 miesiącu ciąży.Bardzo się cieszę i nie mogę doczekać maleństwa a na głupawe teksty nie reaguję :)

Zafirka to jak jesteś rocznik 89 to raczej masz 20 lat lub jeszcze 19,ale napewno nie 18!!!

ciekawe jak tam Angela ostatnio pisała że ją wody zaczęły odchodzić ciekawe czy jest już po wszystkim .... u mnie nic się nie dzieje jak narazie

Akacja już odpowiadam :) jeszcze nic każą czekac, bo wcale dużo tych wód nie odeszło... Czekamy i czekamy na dalszy rozwój akcji