Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość H.anna

5 tydzień ciąży nie widać pęcherzyka

Polecane posty

Gość H.anna

W niedzielę (12 lipca) zrobiłam test. Wyszedł pozytywny (ze szczęścia o mało nie zemdlałam). Dziś (14 lipca) byłam u lekarza i po badaniu usg dopochwowym lekarz stwierdził, że niestety nic nie widzi w macicy ani w jajnikach... Powiedział również, że może to być ciąża pozamaciczna, kazał zgłosić się za 10 dni i jeżeli wciąż nie będzie nic widać, wyśle mnie na bete. Czy któraś z Was miała podobnie? Nadmienię, że pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 10 czerwca, od 5 do 9 dnia cyklu brałam clostilbegyt na jajeczkowanie. Cykle z reguły mam nieregularne. Proszę odpowiedzcie.

wg mnie troche za szybko pobieglas do lekarza ja bylam w 40 dniu cyklu kiedy poszlam do gina potwierdzic ciaze a nornalnie mialam cykle 27-28 dniowe , oczywiscie test pozytywny i na usg ledwo co, nornalnie pod lupa patrzec gin powiedzial ze zdecydowanie za szybko i on radzi na 1 wizyte przychodzic w okolicach 6-7 tydz dopiero, chyba ze plami, krwawi itp wg mnie nie masz sie czym martwic, powinnas odczekac okolo 2 tyg i napewno na usg oprocz zarodka bedzie bijace serduszko :) a podczas badania na fotelu nie mowil nic o ciazy? bo mi mowil ze mam typowe objawy dla wczesniej ciazy kiedy badal mnie ginekologicznie przed usg

w 5 tyg lekarz może jeszcze nic nie widziec. u mnie było widac w 6 tyg i 5 dni. życzę szczęścia i maleńkiego serduszka za 10 dni :)

Gość H.anna
Dzięki :) Trochę mnie pocieszyłaś :) Nie wiem czy za wcześnie, bo wyliczyłam sobie że licząc według pierwszego dnia ostatniego okresu to wyszło mi 5 tygodni, sądziłam, że to wcale nie za wczesnie, ale pierwszy raz jestem w ciąży. Powiedział mi ponadto, że: trzon macicy 42x37 endometrium 8,6 przydatki sonograficzne b/zmian jama douglasa wolna Nic mi nie mówią te wyniki. Sama zaobserwowałam takie same objawy jak przed okresem - obolałe i powiększone piersi, na nich niebieskie żyłki, czasami skurcze w podbrzuszu, lekkie zawroty głowy.

Gość fiki i11
ja pare dni temu bylam u gin na potwierdzenie ciazy i tez nic nie bylo widac:(Byl to 6 tydz.i 2 dni.Macica czysta!i w dodatku zaczelam plamic.Zrobilam bete i wyszlo 100.powiedziano mi ze 100 to jest nic!za malo.Ide na potwierdzenie bety w czwartek.Jestem zdolowana:( Mam nadzieje ze u Tobie sie uda!

Gość H.anna
fiki -> Trzymam kciuki. Daj znać jaki wynik. Czy jesteś zadowolona czy nie, bo emot inny niż tekst.

Gość fiki i11
H anna napisalam ze jestem zdolowana bo nic nie widac w macicy.A lekarz pokazywal mi zdjecia jaki powinnien byc pecherzyk w 6 tyg.A u mnie nic!!Hormon napewno bedzie malal.:(I jeszcze te plamienia:(

Witam :) ja tez miałam @ 10 czerwca :) Gratuluje ciązy.Tak jak dziewczyny pisza zbyt wcześnie by było cos widać,odczekaj kilka dni.Zapraszamy na marcówki 2010 :)

Gość H.anna
figleaves -> DZIĘKI za wsparcie :-) Jak tylko lekarz 24 lipca potwierdzi że jest zarodek, zjawię się na marcówkach. Teraz wolę nie zapeszać.

Gość H.anna
figleaves -> Czy potwierdziłaś już u lekarza ciążę? Widział pęcherzyk lub/i zarodek? (mialam okres tak jak Ty 10 czerwca to termin porodu mamy 17 marca 2010.)