Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeddiii

jestem 22 letnią mamą i chce ciagnac 2 kierunki studiow niewiem tylko czy dam

Polecane posty

Gość eeeddiii

rade, czy ktorejs z was udalo sie pogodzic macierzystwo ze studiami na 2 kierunk.? ja planuje zaoczna filologie, a jestem na dziennym (ekonomia 3 rok)

Gość musztardówka
moja koleżanka dała radę z dzidziusiem i dwoma kierunkami dziennymi, więc Tobie też na pewno się da :) Powodzenie :)

Gość typowa matka Polka
nie masz prawa! co z ciebie za matka?! masz sie w calosci poswiecic dziecku a nie studiowac! po co ci to? dziecko jest najwazniejsze i to jemu nalezy poswiecić calkowicie czas! :classic_cool::P:P:P

ja wolalabym najpierw zrobic jeden a pozniej drugi.Ty będziesz zmęczona, dziecko prawie nie będzie mamy widywać. a tak, na spokojnie wszystko dasz radę zrobić.ale to tylko moje zdanie. w praktyce nie wiem bo w takiej sytuacji sie nigdy nie znalazlam

Gość bukaa
Jeżeli tak zależy ci na studiowaniu, to po co decydowałaś się na dziecko? Zastanów się, kiedy znajdziesz czas na dziecko i na męża, bo może sie okazać, że jak już studia skonczysz, to będziesz miaa koło siebie 2 obce osoby. Oczywiście zakładam, że będziesz rzetelnie się uczyć i uczęszczać na zajęcia, bo zależy ci na wiedzy a nie na papierku.

Gość bedfgggg
ja to bym przy tobie jeszcze zaczęła dodatkowo 2 kierunki i poszła do pracy. Przecież tutaj po kolei są te małolaty co porodziły dzieci, uczą się, wychowują dzieci i pracują na nie i twierdza, że jakie są szczęśliwe, sprytne, dla nich doba trwa ok. 50 godzin.

Gość to wy gotujecie te obiadki
---> bedfgg za to wszystkie przykladne matki-polki-staraczki jak już "zaskoczą" to rozpoczynają żywot księżniczki która pracą i nauką się już w życiu nie skala bo "poświęca" się dziecku (sztuk jeden najczęsciej) dopóki owo dziecko 30 lat nie skończy. Oczywiście narzekają przy tym jaka to ciężka praca i harówka i jak są niedoceniane, bo ich mężowie to tylko wypoczywają w pracy a one biedne żyły sobie wypruwają. A tak na serio - moja koleżanka wpadła na studiach. Studiowała dziennie jeden kierunek, zaocznie drugi i jeszcze pracowała. Nie zrezygnowała z niczego. NIeźle, nie?

Gość nuzdassss
a dziecko zamroziła na kilka lat, aż do ukończenia studiów,

Gość ale wy glupie jestescie
a moja kolezanka...z dzieckiem chodzila na zajecia-nie zauwazylismy aby dziecko rowijalo sie gorzej, wolniej...by mu brakowalo matki... uu..powodzenia zycze...musisz sie wykazac spora odwaga i sila.

Gość vedffff
tak jest, a dziecko przeszkadzało, może jeszcze tak jak kwoka zabiera ze sobą całą gromadę kurcząt, także niech urodzi kilkoro i zabiera, wtedy na zajęciach cała grupa się nauczy ale wychowywania dzieci.

Po co Ci to dziewczyno!!! Bedziesz potem zalowac, ze tak malo spedzilas czasu z dzieckiem. Pierwsze lata uciekaja bardzo szybko. Jesli liczysz na lepsza prace, to sie mylisz. Jesli to Twoje ambicje, to zahaczaja o brak akceptacji siebie .

Gość nbedffff
zgadza się, albo się studiuje a dziecko później, albo ma się dziecko a studia jak dziecko większe. A nie, dziecko, studia a dziecko do dziadków, no bo co z nim zrobić. Ot to jest niby dorosłość, kosztem dziecka.

Gość oczywiscie ze ci sie uda
dziecko bedzie przykrywka i wytlumaczeniem dla kazdej twojej wtopki, ktora bez niego tez bys zaliczyla... mozesz myslec, ze jestem okrutna, ale zycie mnie tego nauczylo na szczescie skonczylam studia i nie bede juz ogladac takich szopek, a w ogole po ciul ci dwa tak odmienne kierunki i tak bedziesz bezrobotna

ja pie*** ole !!! co niektórym chyba zal dupe sciska i nie moga przyjac do wiadomosci , ze skoro dziewczyna została matka , to ma jeszcze jakies plany, marzenia, cele które nie sa zwiazane TYLKO I WYŁACZNIE z jej dzieckiem! oczywaiscie ,ze mozesz dac rade ! a ja sama znam pare takich dziewczyn! ale co najwazniejsze - musisz chociaz spróbowac!jesli sie nie uda- trudno, ale pzrybajmniej bedziesz miala swiadomosc tego, ze próbowałas. I nie słuchaj " dobrych rad" sfrustrowanych Matek-Polek, tylko realizuj swoje cele!! trzymam kciuki

Gość fhfhdryeseq
No same idiotki tu siedzą. Studiuj i się nikogo nie pytaj. Rób to, co chcesz. Będziesz szcęśliwa to super. O to właśnie chodzi :) Pozdrawiam serdecznie :) Jeśli chcesz to mogę Ci polecić filologię, ale na mejla, bo mnie tu ZJADĄ a Ciebie ze mną :) Niektóre to i samego wychowania dziecka nie potrafia pogodzic z codziennym zyciem. Ot nieudaczniki takie :P siostare12@interia.pl

Gość fhfghkfjhfjhff
"Wkurza mnie takie uciekanie w studia. " a mnie w pilechy i 4 sciany

Gość fhfghkfjhfjhff
*pieluchy na całym swiecie kobiety zachodza w ciaze i rodza OBOK swoich innych zyciowych czynnosci tylko matka-polka musi sie dziecku "poświecić" w 100% i traci jakiekolwiek inne zajecia i zainteresowania

Gość fhfghkfjhfjhff
czasem mi się wydaje że niektóre kobiety traktują dziecko jak usprawiesliwienie i sposob na życie "Zrobię dzieciaka i już nic nie muszę robić"