Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozucha5

pomóżcie - co to jest? dziwny bol po terminie porodu

Polecane posty

Gość kozucha5

Jestem 6 dni po terminie w drugiej ciąży. Poprzednio tego nie miałam. Przy ruchach dziecka czuję potworne kłucie w kroczu :( Niemal nie do wytrzymania. Mam wrażenie, że za chwilę wyleci dołem :( Skurczy trochę mam od 3-4 tygodni, ale nieregularne - teraz np nic nie mam od kilku godzin. Cos sie tam pewnie rozwiera, bo gina widzialam ostatnio 2 tygodbnie temu i miałam 1cm rozwarcia :( nie wiem "jak teraz stoje" z szyjka. Nic się nie martwić tymi ruchami i bólem? :(

Gość kozucha5
no, ale ze niby co to jest? :(

ja w ty tygodniu z czymś takim pojechałam do szpitala to mnie połozyli na 2 dni bo miałam przedwczesny poródd ale kroplówką zatezymali

Tutaj raczej nikt ci nie powie co to jest. Jesteś po terminie, odczuwasz ból to jedź do szpitala i się upewnij. To może być po prostu ucisk główki a może już się coś zaczyna dziać.

Gość kozucha5
tylko jechac w nocy, zeby mnie odeslali do domu....... :((

Gość kirli
To ty nie jesteś pod stałą opieką lekarza po terminie porodu??? Piszesz, że widziałaś go 2 tygodnie temu. I co? Minął termin porodu, a ty sobie tak beztrosko siedzisz w domu i czekasz? Nic nie wiesz? Lekarz nic nie planuje? Wywołania porodu, czy choćby porządnego zbadania, żeby się przekonać, czy wszystko ok? Na co ty czekasz? Mogą ci się zrobić zielone wody, o czym ty ani lekarz nie będziecie wiedzieć, a to jest groźne dla maleństwa. Ja na twoim miejscu bym nie czekała, tylko jak najszybciej kontaktowała się z ginekologiem, żeby ustalić dalsze postępowanie, albo pojechałabym do szpitala. Może dzidziuś jest już gotowy do przyjścia na świat, a tylko twoja szyjka macicy nie chce się rozwierać? Jeśli tak, to może się okazać, że musisz mieć cesarkę, a nie dowiesz się o tym, jeśli nie zbada cię lekarz. W takim przypadku dalsze beztroskie czekanie to igranie z życiem dziecka.

Gość kozucha5
gin wraca we wtorek i na wtorek mam wizyte :( myslisz, ze moze byc juz az tak zle? :( ogolnie jestem baaaaardzo zdenerwowana tym wszystkim ;( ale chodze na ktg (ogladaja je niby inni lekarze) i z dzieckiem niby ok wszystko..

Zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj, że w jednej chwili może być wszystko ok a w następnej już nie. Ja bym pojechała na twoim miejscu, bo bym sobie nie wybaczyła potem gdyby coś się złego wydarzyło.