Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malina17

Jak namówić rodziców na psa???

Polecane posty

Mieszkam na osiedlu , dużym . Mam świnkę morską... Marze o piesku... Jak myślicie jaki piesek sie nadaje do bloku do mieszkania 2 pokojowego +kuchnia i lazienka??? Moje wymagania to : zeby byl w nocy cichy , dosyc maly i tani w utrzymaniu ( do 70 zl na miesiac) ,zeby siersci w domu nie bylo duzo , najwazniejsze cichy , tani i nie wielki przez cale zycie! Prócz: ratlerka yorka jamnika sznaucera Myślałam o kundelku ... Co wy na to?

Gość 33333333334
taaak kundelka weź.... kundelki są najlepsze.... najwierniejsze i kazy jest jedyny w swoim rodzaju!

Gość dghhhggg
Namawiaj, namawiaj i zachoruj.

Gość cudowna_wenus1111
kundlek.. zdecydowanie ;) ja mam 3pokoje i kuchne i mam takiego : http://i29.tinypic.com/5120rp.jpg od 11 lat :) ] a rodzice? matka plakala jak go przynioslam z tata, nie chcila miec psa.. teraz za zadne skarby by go nie oddala ;) tznnmoj tata kochaa zwierzeta wiec przekonalam go ja, placzaca;d male oczko w glowie;dd

Gość cudowna_wenus1111
face down a yorki jakie maja charaktery? bo ja znam ujadacza, niegrzecznego, gryzadego i spokojnego lagodniego delikatnegoi usluchanego;)

Jak będziesz psa od początku karcić za szczekanie, to będzie cichy, jakakolwiek rasa by to nie była ;)

Gość tez10
wiesz co do yorka to sa drogie psy , kosztuja ok. tys zl a potem codzienne czesanie ,karma wyjdzie na miesiac okolo100zl wiec sie zastanow

O nie ! Nigdy yorka! pewnie ze psa bym nie karcila!Jak ludzie gadaja to psy tez muszą ! ale ok. kupie se kundelka:) Słuchajcie , ja mam taki sam problem jak nie którzy ... Prosze rodziców o psa i prosze i prosze i tak w kółko ... Ja miałam psa 26 grudnia 2008 roku ale przez dwa dni potem oddalismy psa temu facetowi bo okazalo sie za sara ma 5 tyg. iskomlala i byla chora bo srala na rzadko ... i w zamian psa mam świnkę morską ZuZe ...Kocham ją i nie przestane ale moją miłością zawsze będą psy !!! To jest takie fajne !!! Wychodzic z samego rana z psem wieczorem ja bym wychodziła o tych godzinach : 6.00 ( jak wakacje to jeszcze o 9.30 -10.00) 13.00 , 14.00 17.00,18.00 21.00 , 21.30 (tak ze szczeniakiem to częściej) do jedzenia dawala bym mu pedigri junior dwa razy dziennie a tak to suchą karme i wodę... do jedzenia zakładała bym jej obroże potem bym chodziła z nią po mieszkaniu ze smyczą i jak będzie grzecznie chodzić i nie płoszyć się to z psiakiem na pierwszy spacerek Ale wiecie mieszkam w bloku ,to bym chciala jakiegos kundelka czy takie tam podobne Wszystkie kocham ale do bloku to malego wolała bym kundelka bo moja ciocia ma kore i jest bardzo mądra i posłuszna Moja by sie nazywala Saba Mam marzenie Nie wiem jak rodzicom pokazac ze bede miala czas i dla swinki i dla mojego psa ... mama ani tata nie musieli by mi pomagac ... chyba ze mama przy kąpieli pieska bo ja sama nie umiem.... wiecie? Chciala bym jakiegos kundelka z bazaru ... moja ciocia tez tam kupila Bazar u mnie jest we wtorki , czwartki i soboty .. . . . wybieram się we wtorek popatrzec na te madre i sliczne pociechy !!! Gdybym miala psa to na serio nie mam juz innych marzen niz PIES ... Ale wam to dobrze JA TEZ CHCE WYCHODZIC Z PIESKIEM WIECZORAMI I PRZEZ CALY DZIEN !!! WIEM NA co sie porywam i ze to uziemienie dla mnie ale miala bym moja drugą kochaną pocieche ... mówie wam...miala bym czas na SABCIE ( PSA) i na zuze ... chciala bym we wtorek se psa kupic A nawet nie wiecie ile to by dla mnie znaczylo mniec psa !!! dla mnie spacery z psem to byla by sama przyjemnosc przez cale zycie psa!!! Co wy na takie coś? Dobrą byla bym mamusią dla mojej drugiej wymarzonej pociechy? jak bym przedstawila te za (no bo przeciw nie widze ...,) to by sie zgodzili? LADACO - nigdy nie zlikwiduje świneczki... pies moze będzie:)

ja mam 15 letnią suczkę kundelkę, jest cudowna i kochana, niestety małe psy maja do siebie że są głośniejsze niż duże (czasem ze strachu szczekają) może po prostu przynieś psa do domu :) może rodzice zobacza to sie zakochają, ja tak przyniosłam psa i kota a teraz życia poza nimi nie widzą :)

No cholera! Ja już siły nie mam ! Ja chce dostać psa ! I to jeszcze w lipcu ,a mama sie zgodzic nie chce!!

Jupi! Dostanę psa :) York shire terrier :) Za 500 zł:) Mojej mamy koleżanki york urodzila mlode i mama mi zamówiła , a że mają może 3, 4 tyg. to za 2 tygodnie będę miała yorka :) Niewiem jak ją nazwe:) Ale wiem że mam pieska z rodowodem:)

Gość Chce psa
Ja też bym chciała kundelka moja ciocia ma Lucka

z tego co piszesz wynika, że tylko pies ze schroniska wchodzi w grę, bo na rasowego psa nie będzie Cię stać - no chyba, że chcesz przeznaczyć na psa od 600 do 1500 zlotych i to są realne ceny psów z rodowodem, z hodowli dla ludzi którzy nie planują dalszej hodowlanki, bo wiadomo za psa z predyspozycjami na championa trzeba sypnąc okolo 2 tys zlotych. Pies rasowy to pies z rodowodem inne psy to mieszańce, kundelki i psy w typie rasy. Nawet się nie zastanawiaj nad kupnem psa z gieldy, targu, po "rasowych" rodzicach ale bez papierów. Wpisz w google "pseudohodowca" bądź "rasowy=rodowodowy" i poczytaj na prawdę warto i zapewne wiele zrozumiesz :) Niestety ale muszę Cię zasmucić bo utrzymanie psa miesięcznie nie zawsze wyniesie 70 zlotych. Sama karma (na przodzie odradzam te wszystkie chappi i pedigree) plus jakieś gotowane podroby jakbyś chciala coś takiego robić do tego szczepienia i odrobaczenia psa. Komplet szczepień to już może być 30 zlotych jak nie więcej plus odrobaczenie, wyżywienie i wyprawka. Musisz się liczyć ze zniszczeniami jakich szczeniak może dokonać to także może nieść za sobą finansowe konsekwencje. Twoi rodzice są odpowiedzialni, na pewno mają jakiś powód dla którego nie chcą się zdecydować na pieska. Pamiętaj, że to nie zabawka, ani dziecko a żywe stworzenie, które ma zupelnie inną psychikę i tok myślenia od Twojego ludzkiego. Poszukaj sobie ebooki w internecie np. Dlaczego pies merda ogonem czy Okiem psa - przeczytaj kilka mądrych książek o psychice tych zwierząt zanim zdecydujesz się na czworonoga wtedy możesz namawiać rodziców rzucając jakimiś sensownymi argumentami poza "chce malego pieseczka do miziania" :)

a jaki hodowca oddaje psy w wieku sześciu tygodniu? przecież to za wcześnie

Gość gość
Jak masz świnkę morska to nie kupuje psa ja mam dokładnie tak samo jak ty ale no nie pies odpada lepszy kot możesz kupić Maine Coon wszyscy muwia ze to pies w skórze kota