Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sexi flexi lessi

Rodzina wielodzietna

Polecane posty

Witam, ja mam jednego szkraba, ale jestem obeznan nieco w temacie, bo mam siostre za płotem która na 4 dzieci i ją i was Kochane Mamusie podziwiam i pozdrawiam, powiem siostrze o stronce może sie przyłączy

Gość A kto tu kogo obraża
czy podejscie tkaiego skrawka błekitu jest normalne? i krytyka jej zachowania to obraza?!

Gość kjwdj
ZARAZ NAPISZA ZE MAJA GOSPOSIE LUZIK:-)

Gość sexi flexi lessi
to nie tak jak myslisz w zadnym kociolku w normanych garnkach tylko troche wiekszych, odkurzanie codziennie albo raz na dwa dni i prawie faktycznie codziennie ale jak potem przychodza wieczorem na kanape poogladac telewizor i mowia kocham cie mamusiu to wszytsko idzie zniesc i za to je kocham

Gość Mamuśka -45
do autorki nie ma sie co przejmowac opinią ze tyle lat a juz tyle dzieci :) moja rodzina byla w szoku ze 40 lat a ja w ciazy ale ja sie ciesze bo wiem ze jak corki podrosną i ich prawie wcale nie bedzie w domu bo to do kolezanki a to do szkoly to jeszcze mi ta dwojka zostanie i nie bedzie tak cicho w tym domu :)

do pomarańczy mąż zrobił mi dzieci po pijanemu :) I co cie to w końcu obchodzi. Do autorki, jak nie chcesz żebym tu pisała to powiedz i zniknę stąd :)

Gość sexi flexi lessi
skrawek blekitu wlasnie takich osob jak ty szukam na ten topik nie chce zeby pisali ci wredni ludzie ktorzy zieja nienawiscia z toba chetnie popisze tylko zaczernie sobie nicka

Gość sexi flexi lessi
napisz skrawek nieba w jaki wieku masz dzieciaczki

Gość Mamuśka -45
Skrawek błękitu daj spokoj kazdy ma prawo sie tu wypowiedziec wkoncu autorka sama napisala ze mamy sie udzielac :) a z tym mezem to na powaznie ?

Gość a ja tez bede miala
blizniaki za pol roku, to moja pierwsza ciaza, ale juz nie chce miec wiecej dzieci. Nie krytykujcie mnie, ale tak strasznie znosze ciaze, ze czasami wydaje mi sie ze chyba umre. Skonczyl mi sie 3 miesiac, a ja wciaz wymiotuje na sam widok jedzenia i kursuje miedzy szpitalem a domem. To po prostu koszmar, a wiem, ze bedzie coraz gorzej. Nie moge nic robic, pracowac, musze caly czas lezec. Mysle ze jakbym miala miec jedno dziecko, to na pewno chcialabym miec jeszcze drugie kiedys, a tak mam dwojke od razu i nie musze sie meczyc z kolejna ciaza. Moja siostra ma 4 dzieci, jest sama, jest jej ciezko, ale podziwiam ja bardzo jak swietnie sobie daje rade sama z dzieciakami.

Z męzem na poważnie. Najstarsza ma lat 10, najmłodsza 2. I to raczej mój ostatni post na dzisiaj, zmykam do domu zobaczyć co tam sie dzieje i kłaść dzieci spać, odezwę się przy najbliższej okazji. Pozdrawiam serdecznie :) Dobranoc :)

Gość nie mow ze
najmlodsze dziecko ma 2 lata i dopiero bedziesz kladla je spac???

Gość Mamuśka -45
u mnie tez podejrzewano blizniaki :( ale naszczescie bedzie jedno dziecko !!! daj spokoj kobiety roznie znoszą ciąze ja z pierwszym dzieckiem tez zle a teraz w wieku 40 lat wysmienicie ...

Moje maluchy mają ustalone czas do spania o 19.00 ide kompac najmlodsza (1,5 roku) w tym czasie maluchy ogladaja bajki, usypiam ja to jest juz po 20.00 potem kolej na Nadie i Kacperka, maz kapie malego a ja nadie wysyklam kazdego do wsojego pokoju, Kacperkowi czyta maz bajeczke a ja czytam nadii, na koncu ok. 21.00 idzie sie kapac Amela i moze sobie ogladac tv do 22.00 od 22.00 juz jest cisza i spokoj wsyztscy ladnia spia, czasami jeszcze sie budzi Oliwia

Gość campari34
ja dustin17,julia13,pascal7,maddox3 czekam na jeszcze jest super rodzinka

Gość Mamuśka -45
oo widze ze rozklad porzadny :) u mnie wiktoria i patrycja idą spać ok 22-22.30 siedzą do góry i oglądają Boomerang :) czy co tam jeszcze natana kłade spac ok 21 bo wariuje :)

teraz od 1 sierpnia wyjezdzamy nad morze do kolobrzegu na 3 ygodnie wiec wrocimy dopiero 14 ale nie pozulcie by topic nam umarl... juz wszytsko kupione 2 takie same stroje dla Nadii i Amelki inny dla Oliwki i kapieluweczki dla kacperka oczywiscie troje po 2 a kapieloweczki nawet 3 wiadomo jak z dziecmi, juz wszytsko mam zapakowane, wyszlo nam wsumie 11 torb takich na kolkach duzych... w dwuch mamy reniki bo one duzo miejca zajmuja, kazdy ma po jednej walizce wiec to juz 8 jest, w jedej sa pieluchy dla Oliwki, w kolejnej zabawki, w jeszcze jednej reszta drobiazgow.

Gość nie wyobrażam sobie
Owszem taka gromadka dzieci na zdjęciu to jest fajna, ale nie w rzeczywistości. Czy wasi mężowie są dyrektorami lub posłami eurodeputowanymi, że stać was na tyle dzieci. Bo przecież przy takiej gromadce dzieci to trzeba też niejednokrotnie wynająć opiekunkę do dzieci, ponieważ jako matka też chciałabym mieć czas dla siebie a nie tylko orać na okrągło przy dzieciach. A jak dzieci będą większe to i większe potrzeby finansowe. Do tego każdemu dziecku wchodzącemu w dorosłe życie zapewnić mieszkanie. To naprawdę trzeba być multimilionerem aby podjąć się urodzenia takiej gromadki dzieci.

nie myscie ze wydajemy jakie miliony miesiecznie, maz ma firme wiec nie narzekamy na brak kasy porpostu kocham dzieci i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. jak to wyglada u ciebie czy wiktoria i patrycja maja juz telefony?> bo Amelii kupilam telefon bo meczyla mnie a meczyla i faktyznie takie dzieci w jej wieku to kazdy w telefonem w rece

Gość Mamuśka -45
owszem to bardzo trudne prawie wcale nas nie ma w domu z powodu pracy dzieci widujemy wieczorami przez ciaze mam czas pobyc z nimi :) caly czas pracujemy czasami to mi sie nawet nie chce pojsc do lozka i sie polozyc ... mezowi rowniez :) owczem mi pomaga kolezanka mojej mamy ktora codziennie przychodzi i robi takie roboty domowe :) uuu to widze ze bedziecie miec zabawnie :) nad morzem a ja z kolei za 2 tygodnie wyjezdzam tez na wakacje:)

Gość hop siup trala la
"teraz od 1 sierpnia wyjezdzamy nad morze do kolobrzegu na 3 ygodnie wiec wrocimy dopiero 14 ale nie pozulcie by topic nam umarl..." 3 tygodnie ? to super szybko czas ci leci...u mnie jest to 2 tygodnie no ale spoko jak sama nie wiesz ile masz lat to i granicy czasu nie znasz :O Poza tym ten topik to chyba jakaś prowokacja...

Gość Mamuśka -45
no niestety tak :) mnie rowniez meczyly ale ten ich blysk w oczkach jak sie cieszyly mowie sobie a co mi tam kupilam :) w poprzednim miesiacu wiktoria zalala swoj herbatą i musiala kupic nowy :( bo ja zalany to juz mi nie naprawili :( bo powiedzieli ze to moja wina a nie komorki :(

Gość tralalala____________________
Ludzie co się z wami u licha stało! Czy to jakiś nowy polski kompleks z tym modelem 2+2, czy co? Na zachodzie i północy Europy na rodzinę przypada średnio 4-5 dzieci i doprawdy nie mogę zrozumieć skąd się bierze to wrogie nastawienie do rodzin wielodzietnych wśród Polaków. Relikt PRL-u? Przecież jeszcze nie tak dawno pokolenie waszych babć i dziadków miało bardzo liczne rodziny. Wasze mamy i ojcowie mają po kilkoro rodzeństwa, czyż nie? Jasne, że jeśli dzieci płodzą ludzie nieodpowiedzialni, niezaradni życiowo i żyjący na garnku państwa, to ich sobie krytykujcie, ale nie wolno zapominać, że jest przecież wielu takich, których na to 4, czy 5 dziecko stać, więc skąd ten jad? Mieszkam i uczę się od kilku lat za granicą i wyobraźcie sobie, że wśród moich znajomych z roku jestem w zasadzie chyba jedną z nielicznych osób z takiej rodziny 2+2. Prawie każdy ma po 4 rodzeństwa. A są to głównie ludzie ze Szwecji, Niemiec, Francji, północy Włoch i Holandii. W okolicach gdzie mieszkają prawie każdy ma 4-5 dzieci w domu, ich rodzice są wykształceni i naprawdę dobrze im się żyje. W mojej dzielnicy ludzie mają po 4 swoich maluchów, plus często piąte adoptowane np. z Indii, itp. I nikt nie śmie kwestionować ich decyzji, nie wytyka ich palcami i nie wyśmiewa. Zastanówcie się więc kilka razy zanim zamieścicie jakikolwiek bezmyślny komentarz. Może warto byłoby się wyrwać z szarego bokowiska, pojechać gdzieś i poobserwować, poznać życie innych ludzi w innym środowisku. Dobrze wam to zrobi. Cieszę się, że jest w Polsce coraz więcej takich dużych rodzin ‘na poziomie’. Tak trzymać kochani! Im więcej wartościowych i wykształconych ludzi będzie się decydowało na liczniejszy model rodziny, tym lepsze będziemy mieli społeczeństwo w przyszłości!

Gość Mamuśka -45
tralalala____________________ wreszcie ktos dobrze pisze :) bo juz mnie ta krytyka wkurza :) tak jak juz wczesniej pisalam jak kogoś stać to niech ma ile chce dzieci ... :)

Gość zabcia 82
nie nie - to JEST prowokacja zdecydowanie, jeeezuuu, popłakałam się ze śmiechu jak o tych torbach było :P sexi! jesteś wielka, hłe hłe, czad

Gość do tralalala
to ja myślałam, że na zachodzie to żyją w luksusie, a tam widocznie jeszcze gorzej jak u nas. Bo mając taką gromadkę dzieci trzeba mieć kupę forsy. a u nas ci to bieda, wynagrodzenia w wysokości 1- 2 tys. gdzie sama osoba pracująca nie jest w stanie przeżyć za takie pieniądze. Niejednej rodzinie dziadki, babcie oddają te swoje marne emerytury bo wnuki nie miałyby nawet chleba.

Gość ja wolę luzikkkk
a ja tam mam pieniądze ale nie mam zamiaru zapierdzielać 24 godzin na dobę przy dzieciach, do tego najlepsze lata życia ciągle być w ciąży coś okropnego.