Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona malinaaaa

Czy Deprim pomaga

Polecane posty

Gość czerwona malinaaaa

Dzis lekarz zapisal mi deprim, zastanawiam sie czy wogole warto go kupowac?

Gość dina20
lekarz wie co robi ,wykup i bierz,bo inaczej pozniej mocniejsze bedziesz musiala brac

Gość dfds
jaki lekarz? i z jakiego powodu? moim zdaniem to nic nie daje, ja biorę silniejsze pigułki :-)

Gość dfds
lekarz nie zawsze wie co robi - szczególnie w takich tematach, jak depresja - trzeba iść do psychiatry - nie do internisty czy psychologa

Gość czerwona malinaaa
Poszlam z takimi objawamy jak ogolne oslabienie, bole miesni, bole glowy, problemy z poruszaniem itd. zlecono badania krwi, wyszly ok, i internistka moja stwierdzila ze widzi ze jestem przygnebiona, ze raczej upatruje tutaj to zle sampoczucie ( trzeba przyznac ze ma racje i omalo sie nie rozplakalam przed nia, ale nei skarzylam sie na swoje problemy ani nic jej nie mowilam) a ona mowi ze ludzie w moim wieku sa usmiechnieci, pelni zycia itd i widzi ze ze mna cos nie tak. Wiec zapisala ten Deprim. Ale nei wiem, bo po pierwsze dla mnie tabetki to jakis krok w tyl, przeciez nie bede ich brala cale zycie? Po drugie co takie gowno ziolowe moze pomoc?

Gość Cumulus
Nie. Deprim nie pomaga. Przynajmniej nie w depresji. Z problemami psychicznymi lepiej od razu iść do dobrego (poleconego/sprawdzonego) psychiatry, zanim zaczną się nawarstwiać. Poza tym przyjmowanie Deprimu, który zawiera dziurawiec, latem, jest co najmniej ryzykowne. Do kolekcji zgryzot można dodać jeszcze jedną: PRZEBARWIENIA.

Mi deprim z kolei pomógł. Jeśli nie jest to depresja silna, kliniczna, to warto zacząć od słabszych leków. dziurawiec jest od stuleci wykorzystywany jako lek przeciwdepresyjny dlatego nie wiem jak można być dyletantem i pisać innym rady w stylu że takie coś ziołowego nie działa na pewno. dziurawiec działa, ale dopiero po dwóch tygodniach od startu. z resztą to nie jest lek bardzo silny - warto spróbować żeby poczuć się lepiej niż od razu brać jakieś silne antydepresanty. Ja miałam stan mocnego przygnębienia zimą i mi pomogło. nie wiem czy lek, czy też inne rzeczy w moim życiu, ale było OK. aga

sorry za stopkę do mojej poprzedniej wypowiedzi:) kiedyś się tutaj wspólnie odchudzałam z dziewczynami z forum i stopka mi została:) teraz jest już w miarę OK hehe:)

Gość czerwona malinaaa
Ja kiedys juz bylam na antydepresentach, ale to byly inne okolicznosci. RAzem z lekarzem zdecydowalismy o odstawieniu tabletek bo jakiej 1.5 kuracji, dlatego teraz kazdy powrot do tabletek jest dla mnie krokiem w tyl:/ Boje sie ze tabletki stana sie jakims mechanizmem bez ktorego nie bede mogla normalnie zyc. Przez ile niby sie bierze ten Deprim?

jezeli to tylko poczatki przygnebienia, doła itp a nie depresja to deprim moze pomoc!!! weic wykup i bierz!! ale on nie pomaga od razu tylko efekty widac po 10-14 dniach, to ziola wiec nie uzalezniaja:) nie martw sie!!! pij tez dziurawiec bo to wlasnie w deprimie jest!!!