Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eaudegloss

dobre nowiny beda kolejne narodziny

Polecane posty

czesc dziewczyny czy ktora z was dowiedziala sie ostatnio ze jest w ciazy ?? :) jesli tak to gratuluje :) jaka byla wasza reakcja :) ?

ze mna to dopiero byly jaja :) zrobilam chyba z 6 testow i linie na testach byly b nie wyrazne ale byly wkoncu lekarz powiedzial ze jestem myslalam ze umre z radosci :) ale nie powiem bylam niezle rozkojarzona takim 'niewiedzeniem' a Ty karmelek ?

u mnie to dluga historia.... my z mezem staralismy sie o dzidzi 9 m-cy az w koncu sie udalo ale nasza radosc nie trwala dlugo ciaza obumarla 10 tydzien wg usg 8 tydzien:/ od poczatku cos bylo nie tak...plamienia,silne bole podbrzusza...ciaza rozwijala sie o tydzien pozniej ..gin mnie uspokojal ze poprostu owulacje mialam tydzien pozniej ale ja wiedzialam ze nie bo mierzylam tempke. po zabiegu kazali mi 4 m-ce poczekac do kolejnych staran po drugiej @ znowu wielkie zaskoczenie dwie kreseczki na tescie:) aktualnie skonczony 11 tydzien, w 12 w zaczal sie dzisiaj:)

eaudegloss to ktory tydzien?? masz juz jakies typowe objawy ciazy?? mnie od 6 tygodnia dobily mdlosci a pozniej silne wymioty, teraz juz tylko mdlosci i wstret do jedzenia czegokolwiek:(

no to gratulacje :) wazne ze walczycie :) a jak sie tym razem czujesz? ja jestem w 6 tygodniu i czuje nic. Zero objawow. Moze dopiero sie zacznie :) jak czesto chodzisz do ginekologa podczas ciazy ?

eaudegloss to jeszcze objawy przed toba:) mi mdlosci zaczely sie pod koniec 6 tygodnia i tak z dnia na dzien..na poczatku glupia myslalam ze moze sie czyms zatrulam:P:P bo w poprzedniej ciazy nie mialam mdlosci wiec myslalam ze tym razem tak samo bedzie:) ja do gina ze chodze co dwa tygodnie... ze wzgledu tez na poprzednia ciaze...a i ostatnio mialam dosc silne skurcze macicy bo mialam niedobor magnezu ale juz jest wszystko ok:) a jak u ciebie ?? dlugo sie staraliscie czy to tak niespodziewanie??

z nami to wariactwo. W czerwcu skonczylam osatnie tabletki, mialam okres i postanowilam przez lipiec zajsc w ciaze. I zaszlam :) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Normalnie ludzie czekaja zeby troche oczyscic organizm z tabletek a ja nie. Ale b chcielismy zeby to sie stalo. Powiem ci ze bardzo boje sie powiedziec w pracy. jeszcze poczekam....a Ty pracujesz? Wogole to Aga jestem :)

Aga milo mi Ja jestem Basia:) aga to tak jak u mnie niektorzy czekaja po poronieniu pol roku zeby wszystko sie dobrze zagoilo a my nie chcielismy czekac...co ma byc to bedzie. Aga czemu sie boisz powiedziec w pracy?? masz prace na umowe?? dlugo juz pracujesz?? ja od samego poczatku jestem na zwolnieniu ..u mnie teraz zbytnio problemu nie bylo z zawiadomieniem bo o pierwszej ciazy juz wiedzieli, wiec teraz bylo latwiej:)

Milo mi Basia. No to gtaulacje obie jestesmy odwazne babki :) ja tak mam stala prace, pracuje w Collegu , mieszkam w Anglii, to moja pierwsza ciaza wiec troche jestem w tym wszystkim zagubiona. Boje sie reakcji szefowej ale napewno bedzie dobrze. Czy to Twoje pierwsze dziecko ? co wogole porabiasz?

tak to nasze pierwsze i wyczekane bedzie :) ja jestem ksiegowa , wiec parce tez mam na stale. co cie skusilo zeby zamieszkac w Anglii?? co ile chodzisz do lekarza?? w czwartek mam kolejna wizyte, tak sie strasznie boje, zawsze przedwizyta to juz schizuje ze moze byc cos nie tak. ostatnim razem czyli w 10 tyg. juz na na usg raczka pomachalo, bylam w szoku ze takie malenstwo co ma 3 cm juz sie porusza w brzuszku:)

Co mnie skusilo zeby zamieszkac w Anglii - studia, pozniej praca. I tak jzu zostalo, poznalam swojego partnera ktory jest Brytyjczykiem i jak to sie mowi tak jzu zostalo. Mam fajna prace, spokojna duzo wakacji w roku i juz tutaj jestem dobre 6 lat. Co do lekarza to wogole nie chodze, tu jest calkiem inaczej niz w Polsce lekarza widzi sie tylko jak jest ciaza zagrozona. Co mnei przeraza, chyba bedziemy musieli isc prywatnie. Sluchaj - napewno wszystko bedzie dobrze tym razem ja 3mam za Was kciuki tak MOCCCNOOO :) Nie moge sie doczekac pierwszego USG w 3 miesiacu ciazy :):):) a gdzie w Polsce mieszkasz jesli moge zapytac :) ?

ok ok bede na tym samym forum caly dzien ( w pracy) odezwij sie jeszcze buzka jakby co to do jutra :)

Jaka była reakcja?? tak ręce mi się roztrzęsły jak zobaczyłam II,że rozlałam pojemniczek z moczem:D:D i oczywiście od razu na mdłości mi się zebrało:) Gratuluję Wam Dziewczyny i zyczę spokojnych ciąż:)

a ja nie mam zadnych objawow :( sama niewiem nawet w ktorym tyg jestem , lekarz mowi ze w 6 ja mysle ze w 5 ....poczekam jeszcze az niewiem czy to normalka ze nic nie czuje....

hejka :) aga ty sie nie przejmuj mdlosciami tylko sie ciesz:) mi sie zaczely od 6 tyg. teraz juz powoli przechodza.. raz jest dzien kiedy czuje sie swietnie a raz tak ze nie mam sily na nic. Nefretete a jak u ciebie?? jestesmy prawie w tym samym tyg. wczoraj mi sie 11 skonczyl

czesc Basia, no ciesze sie ciesze ale wiesz no nie moge sie doczekac az poczuje tak konkretnie ze w tej ciazy jestem, a jak poczuje to pewnie bede sie w glowe pukac po co ja chcialam poczuc ale tak naprawde nie moge sie doczekac pierwszego USG ? A ty jak sie dzisiaj czujesz?

no rozumiem cie ja jak poronilam to marzylm o tym zeby znowu zajsc w ciaze i poczuc to ze jestem w ciazy ... mowilam sobie ze moze wymiotowac a ja bede sie cieszyc:P:P jak mnie dopadly mdlosci to juz za nimi tak nie teskinilam. u kazdej kobiety jest inaczej, u niektorych mdlosci pojawiaja sie juz w 4 tyg a u niektorych dopiero w 9 tyg. dzisiaj nawet dobrze sie czuje, troszke czuje tylko ze zoladek sie sciska ale to to pikus:) aga a kiedy masz pierwsze usg?? a ty jak sie czujesz?? boli cie brzuszek ??

Brzuch mnie boli tak jak mnei neraz bolal przed okresem. Pierwsze USG bede miec pod koniec wrzesnia ! czyli jak bede w 3 miesiacu. Czuje sie swietnie. Za tydzien lecimy na wakacje do Australii i stad tak pozne USG wrocimy poczatkiem wrzesnia zanim sie zapisze i pojde do lekarza to tak zejdzie. Biore kwas foliowy i zastanawiam sie czy brac jakies witaminy jeszcze ... Ty cos bierzesz? Basia moze my sie mailem wyminiemy co ty na to oczywiscie jesli chcesz.

aga mnie tez tak brzuch bolal na samym poczatku, teraz mnie troszke bardziej kluje jak boli ale to normalne. mozesz brac nospe jak bedzie ci ten bol dokuczal.

tak moja rodzinka juz wie, chociaz wszystkich chcielismy oznajmic dopiero w 4 m-cu zebysmy byli juz pewni ze wszystko ok.ale moj mezus sie wszystkim pochwalil odrazu:P u nas tez jak masz gina z NFZ tez robia chyba tylko trzy usg, ja chodze prywatnie i wizyty mam co dwa tygodnie i co wizyte mam usg...mam leki na podtrzymanie ciazy tak na wszelki wypadek. a u ciebie juz rodzinka wie??

Basia wyslalam ci na maila fajny tekst z ksiazki w ktorej opowiada nienarodzone dziecko :) :):) nasz plan taki jak wasz poczatkowy, powiemy wszystkim w 4 miesaicu i twardo sie tego trzymamy :) mam nadzieje ze sie uda :) Dobrze ze bierzsz te tabletki na podtrzymanie ciazy chociaz wszystko bedzie dobrze zobaczysz :)

aga my nie mielismy innego wyboru rodzince musielismy powiedziec bo i tak sie juz wszyscy sie domyslali, bo gdzie nie pojechalam albo do nas ktos przyjechal to ja nie chcialam nic jesc a jak zjadlam to na kibelku wisialam wiec nie trudno bylo sie domyslec ... aga a jak tam twoj men zareagowal na wiadomosc ze bedzie tata??

ja na forum jestem tylko jak jestem w pracy np teraz :) mam kupe czasu i moge pisac, ale w domu i ogolnie maila mam zawsze wlaczonego wiec nawet czy bede na drugim koncu swiata to na maila odpisze. Zawsze :):):):):):):) z kad z Polski pochodzisz?

Rozumiem to fakt musieliscie powiedziec. J ame moja zaskocze :) ale potzrebuje zdjecie z USG a ze zdjecie bedzie za 3 miesiace to akurat ona sie na 4 mies dowie. Moj ukochany szczesliwy przyszly tatus jest bardzo zadowolony. Wrecz nie moze sie doczekac. Skakal z radosci :)