Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eaudegloss

dobre nowiny beda kolejne narodziny

Polecane posty

Ojojoj ale powiewa pustką:> zmobilizowałam się i jutro na 11 jestem umówiona z fryzjerką a przed 13 mam być u kosmetyczki:D:D już obwieściłam mężulkowi, bo akurat dzwonił,że dzisiaj na 18 idę na uzupełnienie 2miesięcznego odrostu żelków,i że jutro będę piękna a on będzie miał w domu człowieka a nie niewiadomo co:D:D Może i ja spróbuję z tymi lodami:D ja to się już wszystkiego łapię:)

Wczoraj padlam. Polozylam sie na drzemke popoludniu i tak spalam do 5 ! dzisiaj tez jestem w domu odpoczywam sobie. Mialam w domu test ciazowy i rano go zuzylam tak zeby zmarnowac i oczywiscie byl taki poytywny ze az widac ze hormony szaleja :) Jestem szczesliwa AZ CHCE SIE ZYC :)

hej kobiety:) wlasnie wrocilam od gina:) humorek mi sie poprawil i moge znowu normalnie funkcjonowac:) moj maly juz ma 5 cm i serduszko pika jak dzwon:)jupi!!!!! juz dzisiaj mialam usg robione przez powloki brzuszne. jak gin robil mi usg to pokazal i najpierw nozki....ja do niego zeby mi pokazal serduszko:) malutki chyba sobie drzemal bo sie nie ruszal ale moj gin mi brzuchem potrzasal i sie przebudzil i zaczal sie wiercic:) co za cudowny obraz:):) kwas foliowy mam brac tylko to co mam w domu i zakonczyc... ide zaraz do apteki bo duphaston mi sie skonczyl i witaminki:) nafretete ten moj ucisk na pecherz to gin powiedzial ze raz to powiekszajaca sie macica a dwa mam zrobic badanie moczu bo moglo dojsc to jakiego zapalenia pecherza...ale uspokoil mnie ze to sie dosc czesto zadarza kobietom w ciazy. jejku dziewuchy ale jestem dzisiaj happy:) agus ja sie nie odzywalam caly dzien bo od rana znowu chodzilam jak struta i o niczym innym nie myslalam jak o wizycie. a jak sie czujecie dzisiaj?? ide cos przekasic bo jestem strasznie glodna:) buziaki:*

SUPER !!!!! a ja moze nie uwierzysz caly dzien o tobie myslalam jak to ci tam poszlo u tego ginekologa. Bardzo sie ciesze ze wszystko jest w porzadku. Ja biore kwas tez i niewiem kiedy mam przestac. Pozatym to dzisiaj mialam zapalenie pecherza moczowego i racja jest to czeste co ja robie na to pile duzo wody i tylko wody z wycisnieta cytryna zeby zakwasis mocz. Zadnych slodzonych plynow bo one maja cukry proste ktore tylko rozwijaja bakterie w moczu. To kamien spadl ci z serca :) :):):):):):):)

agus dziekuje za te slowa ze o mnie myslalas:) ja tez nie moge sie doczeakc kiedy pojdziesz na pierwsze usg i twoje wrazenia:) agus to moze ja tez zaczne pic duzo wody z cytryna?? ty tez mialas takie czeste parcie na pecherz?? kwas foliowy sie bierze do konca 3 miesiaca, czyli do 12 tc. ja w dziecinswtei lezalam w szpitalu na nerki i zapalenie pecherza to u mnie norma, boje sie ze teraz bedzie to dosyc czeste:( zebys wiedziala ze kamien spadl mi z serca. moj maz czekal na mnie w poczekalni, bo sie na troszke zwolnil z pracy zeby mnie zawiezc do gina i zabral mi zdjecie usg zeby sie pochwalic w pracy:)

Prosze jaki dumny tatus :) pewnie nie sie pochwali fotka. Zapalenie pecherza to u mnie tez dzien powszedni i wiem na ten temat prawie wszystko. Zakwas mocz pijac wode i tylko wode wcisnij troche cytryny nie duzo bo bedzie ochydne i tak z 2 szklanki pozniej wysikaj i znnowu pij i wyplukasz. Kobieta w ciazy powinna pic do 2 litrow wody dziennie. Ja uwielbiam herbate z cukrem ale wiem ze nie jest to zbyt dobre. Przy pecherzu nie wolno jesc za duzo slodyczy poniewaz zawiraja cukry proste i rozwijaja bakterie w moczu i moglabym tak do rana.... hehe ja jzu tyle przeszlam z pecherzem i teraz jak mnie dopada to szybka reakcja. A lekarz ci powiedzial ze masz zapalenie ??

nie kochana lekarz nie powiedzial ze mam tylko ze to jest prawdopodobne i kazal zrobic badanie moczu. ja i tak agus nie jem slodyczy bo teraz mam do nich wstret przez mdlosci. teraz mi mdlosci ustepuje ale mimo to na slodycze nie moge patrzec. agus lece do apteki bo zaraz mi zamkna:):)

hej dziewuszki a co tutaj tak cicho?? co tam słychac?? nefretete,agus, ktos taki jak ja: jak sie czujecie?? ja dzisiaj slabo funkcjonuje,boje sie ze mdlosci znowu nadchodza wielkimi krokami, juz dzisiaj znowu wisialam na kibelku jak wczesniej z wymiotami:(

Oj bidulko ja jestem , wrocilam dzisiaj do pracy , czuje sie ok ale jakas taka slaba i mam podkrazone oczy... ide do lekarza dzisiaj umowic sie na wizyte i mam nadzieje ze juz na USG. Jakei plany na weekend ? Mam pyatnie kiedy zaczac kupowac jakies rzeczy dla dzidzi ? Glowie sie z tym :/

aga napisz pozniej tez jak bedziesz juz po wizycie, jestem ciekawa kiedy bedziesz miala usg:) ja nie wiem kiedy bedziemy juz kupywac rzeczy dla dzidzi, ja to juz z checia bym sie wybrala na miasto i kupila tone rzeczy:D nie moge sie doczekac kiedy bedziemy meblowac pokoik dla dzidzi:D:D agus wiesz co wczoraj jak tylko napisalas o tym zeby pic wode z wycisnieta cytryna to od rana wypilam dwa dzbany:) ale powiem tobie ze jest mi lepiej, fakt zaraz po tym jak sie tak opilam to co dwie minuty latalam siusiu ale pozniej bylo mi lepiej, w nocy nie budzilam sie z uczuciem pelnego pecherza. dzisiaj juz od rana pije ta wode ale powoli bo juz nia i zdazylam dzisiaj wymiotowac:)

hej hej no woda jak zawsze zdrowia doda. Szkoda ze tak wymiotujesz :(:( ja narazie trzymam sie ostro i do kibelka nie zawiatam ani razu zeby wymiotowac ale nie mowie HOP. ja wlasnie tez juz patrze za wszystkim, wozkiem, lozeczkiem pare ciuszkow bym chciala kupic :) niecierpliwosc. Dzisiaj po pracy pojade to zobacze co mi powiedza czy juz ustala date USG mam andzieje ze tak :) a ty kiedy na kolejne ??

aga wlasnie wrocilam z miasta:) nie moglam sie oprzec nie zagladajac do sklepu z ubraniami ciazowymi:) ale jakies typowe ciążowe ubrania chyba zaczne kupowac tak za dwa miesiace...sama niewiem:) aga ja mam wizyte u gina za dwa tygodnie , chyba ze na badaniu moczu wyjdzie ze mam zapalenie to mam zadzwonic i przyjsc po recepte. aga ja tez mam nadzieje ze ustala juz date usg bo jestem strasznie ciekawa jak tam u was sie ten bobas rozwija:D ja zaraz jade do tesciow z mezem wiec zmykam z kafe ale wieczorkiem napewno zajrze zeby przeczytac kiedy masz ustalona wizyte:) buziaki:*:*:*

Basia ! Przepraszam. Jest u nas polnoc i ja dopiero odpisuje teraz bo wczesniej bylam zajeta, piatek spotkania ze znajomymi itd Bylam ustalic date i nie ustalilam bo mi ciagle nie pasowalo wiec oni do mnie beda dzwonic. Basia napewno to nie bedzie wczesniej niz polowa wrzesnia tyle powiedzieli :( a teraz spij sobie slodko Ty i dzieciatko :)

agus szkoda ze u was prywatnie jest tak drogo.zdzierusy:O bedziemy czekac na wrzesien. u mnie mdlosci wrocily:(:( dzisiaj juz od 5 rano nie spie:( agus to pod koniec wrezsnia to ktory to juz bedzie tydzien u ciebie?? u mnie bedzie koniec 5 miesiaca:) a na 26 wrzesnia mamy zaproszenie na wesele...ale kiecke sobie kupie dopiero w polowie wrzesnia bo jak teraz bym kupila to pozniej za mala bedzie:) dzisiaj maz ma wolne!! jupi:) w koncu nie bede sie nudzic caly dzien, piekna pogoda , zaraz gdzies wyruszamy:) zycze tobie milego dnia i uwazaj na siebie:) agus a u was mozna zrobic w labolatorium beta HCG ?? czasami dziewczyny robia sobie co jakis czas te badania zeby spr. czy dzidzia sie rozwija...agus a jak to beda blizniaki?? moj maz chcial miec blizniaki, ale wyszla nam tylko jedna kruszynka:):)ale ja nie wiem jakbym sobie z blizniakami dala rady:)

Weekend weekend i po weekendzie :) Duzo spie. Non stop jak zamkne oczy to bym najchetnije zasnela. U nas badania na HCG nie mozna sobie od tag zrobic wogole nic niewiem poki nie spotkam sie z lekarzem - we wrzesniu :( Blizniaki ? O nie :) niewiem jak bym sobie dala rady :) tak jak Ty :) :) pozatym my nie mamy za duzego gniazdka na blizniaki :) Jutro kolejny tydzien pracy dla mnie az do piatku kiedy to lecimy na wakacje :) Mowisz ze we wrzesniu idziesz na wesele ? pewnie poczekaj z kiecka :) na wszelki wypadek :) my mamy wesele znajomych w Polsce w maju przyszlego roku :) i mam andzieje ze do tego czasu zdolam zostac szczesliwa mama .....noi wyrobic mojemu szczesciu paszport :):):):) Co do tych mdlosci to przykro mi ze sie tak ciagle zle czujesz mam nadzieje ze to przejdzie....

hej hej agus:) co tam slychac?? jak tam sie zapowiada tydzien?? agus u mnie z mdlosciami to roznie bywa teraz...raz dzien z mdlosciami a raz bez.ale czego sie nie zrobi zeby urodzic zdrowego bobasa:) agus my w maju bylismy na wesele, czerwcu i niedawno dostalismy juz zaproszenie na wrzesien...szczerze to juz mam dosyc na chodzenie tych wesel ale co zrobic:) w czerwcu nawet sobie zbytnio nie potanczylam bo dzien przed dopadly mnie najgorsze mdlosci, jak wczesniej pisalam chozilam co rusz do toalety:O pod koniec wrezsnia ciekawe jaki juz brzuszek bede miala i tak bede musiala uwazac:) czemu u was nie mozna od tak isc na beta hcg?? troszke szkoda bo zawsze to mozna sie dowiedziec czy jest wszystko ok.

Bo u nas to sluzba zdrowia to jest jakas innai nie normlana. Ale ty masz tych wesel  pozazdroscic ale z drugiej strony jak sie zle czujesz…. Nowy tydzien zapowiada sie super zwlaszcza ze w piatek lecimy na wakacje. Dzisiaj rano czuje mdlosci ! Po raz pierwszy ale nie wymiotuje. Mam problemy ze spaniem chyba za duzo mysle zeby wszystko bylo dobrze I wogole. Poprostu chce miec to usg I sie uspokoic.

Witam dziewczynki:) czy moge sie do was dolaczyc🌼 Mieszkam w Irlandi Polnocnej i wlasnie jestem w 10tyg. ciazy, w srode zaczne 11:) w 6 tyg akurat bylam w polsce wiec poszlam na usg wszytsko bylo ok:) wogole to mam juz jednego brzdaca(3 latka skonczy w listopadzie) w ten piatek ide na wizyte z GP, a potem sie okaze na kiedy to usg bede miec ich pierwsze, grunt ze czuje sie dobrze, mdlosci i najwazniejsze te wymioty juz praktyczne minely:) takze jest gitek.. mam zamiar tutaj rodzic z tego wzgledu ze i tak na nastepne wakacje 2010 chcemy zjechac na stale do Polski i tez nie chcemy zyc tak dlugi okres osobno...w koncu dzieci rodza sie na calym swiecie no nie... powiedzcie mi na kiedy macie terminy?

agus nie chciaj mdlosci:) ale z drugiej strony chociaz troszke poczujesz sie jak kobieta w ciąży:):) agus obys nie miala jak ja...te mdlosci z dnia na dzien moga sie nasilac:( mam nadzieje ze na wesele we wrezsniu juz malutki bedzie mnie kopal:D ide sie na troszke polozyc bo mdlosci wracaja:(:(

agus wody duzo pije, chociaz wczesniej nawet woda wymiotowalam:P:P sama sie sobie dziwie ze dwa miesiace wytrzymalam z tymi mdlosciami:) przestalam gotowac obiadki bo na sam widok jedzenia mi sie slabo robilo:) teraz juz zaczynam sie powoli do kuchni zblizac i ogolnie staram sie jesc na sile. aga a u ciebie w pracy juz wiedza?? czy powiesz dopiero pozniej?? moja kolezanka trzymala w tajemnicy az do 7 miesiaca bo czekala az nowa umowe jej dadza na 10 lat:) dostala umowe i odrazu poszla na zwolnienie:)

Basia w pracy nadal nie wiedza a ja az sie boje powiedziec i napewno nie powiem az chyba do 4 miesaca ! :) mnie dzisiaj rano mdlilo wlasnie zjadlam obiad i lepiej sie czuje. Ale ale powiedzielismy rodzica. I tylko im. Bardzo sie ucieszyli obie strony. Dla mojej mamy to jakby wielka niespodzianka nie bylo gdyz wiedziala ze sie staramy o dziecko. reszcie swiata powiemy po USG pierwszym kiedkowiek ono nastapi :) a wiesz juz moze czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka czy jeszcze na to za wczesnie ?

agus my chcemy wiedziec jaka bedzie plec ale wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie na ocene co bedzie:) pewnei za miesiac juz bede wiedziala:) u nas rodzice tez sie ucieszyli ze beda mieli wnuka:) aga w parcy az tak koniecznie chyba nie musisz mowic dopuki jest wszystko ok , albo jak bedziesz musiala isc na zwolnienie. aga my tutaj dopiero poczatek ciazy a juz plany snujemy:P:P szkoda ze jestes tak daleko to w pozniejszym czasie bysmy sie razem na zakupy dla dzidzi wybraly:D:D:D

no szkoda :) ale przynajmniej moze przez 9 miesiacy sie razem przebujamy, pogadamy a pozniej bedziemy sobie fotki pociech przesylac :) zawsze to cos :):):):):):):):):):):) ja juz uciekam z pracy do domku i bede jutro jak zwykle dzien caly wiec jak bedziesz miala momencik i oczywiscie sie dobrze czula to napisz buzki :*:*:*

Halo ale tutaj dzisiaj cicho :) jeszcze nie czas na narodziny :) gdzie sie podzialy wszystkie przyszle mamy ?? :):):)

witaj agus!!!!! :) jak tam dzisiaj sie czujesz?? ja nawet dobrze, ale czuje sie zmeczona, ciagle bym sobie drzemala:) aga wczoraj zapomialam sie ciebie zapytac...ty zaszlas w ciąże za pierwszym podejsciem??

hej hej ja siedze w pracy i czekam az ktos do mnei napisze :) Tak ja zaszlam w ciaze za pierwszym razem w pierwszym miesiacu jak odrzucilam tabletki i tez wiedzialam ze tak sie pewnie stanie. :) Jak szalec to szalec :) Mnie boli brzuch jak sie klade wieczorem do spania wiecie moze dlaczego? dul brzucha :(

aga mnie do tej pory czasami pobolewa dol brzucha, dlatego tez biore nospe. jezeli boli cie mocno to tez nie dobrze,ale lekarz powiedzial ze tak sie zdarza w ciazy bo macica sie rozciaga. jezeli bys dostala silnych bolow to koniecznie musisz jechac na pogotowie. duzo odpoczywaj i bedzie ok:)