Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

No mam nadzieję że się poprawisz ;) Ja nic takiego nie mam jak się dzidzia rusza. A co Ty taka zalatana jesteś?

Czesc Dziewczyny.Ja wlasnie wstalam i jem paczusia i popijam go kakao :) Wczoraj wieczorem pierwszy raz poczulam jak dzidzius kopie mnie nad pepkiem :D Caly dzien sie zbytnio nie wiercil,ale wieczorem szalal hihi Widze,ze dzis tez frekwencja oszalamiajaca.. Milego dnia 🖐️

Czesc Aniu:) Co tu taka cisza dzisiaj???? ja mam plana myc okna i sprzatac domek bo sliczna pogoda od kilku dni sloneczko swieci az sie chce cos porobic:)

To jeszcze aktualizacja :) NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Spacer w chmurach.28....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........20.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........20.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................10.....05.09........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....?

Hej Lola. No mam nadzieje,ze ta pogoda sie utrzyma,bo moj tata dzis przylatuje :)

NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Spacer w chmurach.28....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........20.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........21.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................10.....05.09........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....? A ja zjadłam jabłuszko i bedę robić ciasto fale dunaju M uwielbia ;) Pojechał do pracy i wróci dopiero rano :( W końcu dzisiaj skończyli mi kłaść tą kostkę super wyszło ale i nieżle po kieszeni :p

Hej dziołchy!Co z Wami??????? Ewelka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Beata_________________!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Anka__________________!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chmurka ma wybaczone niech zwiedza te Kaszuby. Pati??? Nikulam???

Gość mala29
może i ja dołączę do was. jestem w 23 tyg ciąży,termin mam na 3 stycznia. Mam już dwoje dzieciaczków,Daniel 10 lat i Julia 5. Co do zachcianek w ciąży....słodko mi,są różne przesądy na temat zachcianek prawda? Że jak bierze nas na słone,kiszone itd to co,dziewczynka czy chłopiec

Hej mała fajnie że jesteś bo wszystkie się gdzieś zaszyły :) To po raz trzeci zostaniesz mama?Ja mam 3-letnią córeczkę i jestem w 1 tyg ciązy. Jak sobie dajesz radę z dwójką dzieciaczków?

Hej Babole.A tu widze znowu szal az sie serwer wiesza.. Ja w pracy Klaudus jestem :) Nie jest zle nie narzekam..aczkolwiek pogoda jest tak piekna,ze wolalabym spacerowac teraz po plazy zamiast siedziec w tej norze..

Gość mala29
Wiadomo że córka chciałaby mieć siostrzyczkę a syn brata,ale na USG się okazało że to w 80 % chłopiec będzie. Tłumaczyłam małej,że najważniejsze,żeby było zdrowe,miało 10 paluszków u rąk i 10 u nóg. Mała popatrzyła,pokiwała głową i poszła do brata ze słowami"no Daniel,to nieważne czy będzie chłopiec czy dziewczynka,ale żeby było zdrowe" . Ciąże znoszę dobrze,ale dzieciaki nie mogą się pogodzić ze sobą,wiadomo 5 lat różnicy to niedobrze. Czasem krzyknę(he dobre,nie czasem tylko codziennie) i boje się żeby tylko dziecko nie było nerwowe,płaczliwe. A nawiązując do kształtów brzucha,to jak miałyście? Ja mam znowu mały,piłkowaty a to wróży chłopca,chociaż nie zawsze. Wczoraj buszowałam po stronach i wyczytałam,że jak USG pokaże chłopca to nie ma szans na pomyłkę,że urodzi się dziewczynka. Co innego z dziewczynką,zawsze spuchnięte wargi sromowe można pomylić z jąderkami...

Mała czyli będziesz mieć trzecie dziecko również młodsze o 5 lat? Ja na dziewczynkę miałam brzuch okrąglutki i zgrabny najpierw nisko a potem wysoko a teraz mam na razie nisko.Czyli jesz słodkie i chłopak ma być?a skąd piszesz?ja z lubelskiego :) Anka___a tata o której będzie na miejscu?Dawno się nie widzieliście? Beata!!!!No gdzie Cię wcięło?

Gość mala29
Tak,jem słodkie,byłabym zdania że jak ciągnie na słodkie to raczej dziewczynka..chmmm nie wiem co myśleć o tym. Ja piszę z pomorskiego. Co do dzieciaczków to termin mam na 3 stycznia, Daniel 9 stycznia 11 lat a Julia 8 marca 6 lat. Chociaż na moje obliczenia to 4-5 stycznia. Przecież lekarz wylicza termin porodu jak ma się cykle co 28 dni,u mnie to raczej co 29 było

Hej Babeczki i witam nową koleżanke :-) Mała ja też jem słodkie i ma być chłopczyk a jak byłam w pierwszej ciąży to jadłam kiszone ogóry i kapuste no i dużo pikantne rzeczy i mam córeczke więc z tymi smakami to na odwrót. Klaudia my z eMm cały czas w aucie jeździmy kupujemy co jeszcze do mieszkania nam potrzeba i tak załatwiamy a w wolnej chwili chwilke sie przytulić trzeba a z rana o 5.30 byłam na grzybkach i jutro też jade bo są i to dużo :-) a ja musze mieć dużo

NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Spacer w chmurach.28....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........21.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........21.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................10.....05.09........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....? to i na mnie pora zmienić te tygodnie ha ha A ja wcinam nektarynki mniam jeszcze 2 mi zostały a była cała skrzyneczka

No tak jak ja jestem to już baby wszystkie pewnie śpią :-( To nic jutro sie odezwe w wolnej chwili i jak bede w domu :-) A teraz uciekam spać bo o 5 wstaje i do lasku na grzybki trzeba jechać

Klaudia tata laduje o 21 naszego czasu,czyli o 22 Waszego.Moj brat go odbiera z lotniska,moze jeszcze zdaza do mnie zajrzec,bo ja wychodze dopiero o 23 :( Mala ja tez wcinam slodkie na potege,a bedzie chlopiec.Tzn gin potwierdzi to jeszcze przy nastepnej wizycie ;)

Anka___to Twój brat też jest w Irl?to fajnie masz zawsze ktoś bliski ;) Beatko___tylko nie skacz za bardzo po tym lasku.Kiedy się przeprowadzasz?

Tak,moj brat tez jest tutaj.Jest starszy ode mnie o 18 lat!! Jest tu z zona i dziecmi,a najlepsze jest to,ze jego corka jest mlodsza ode mnie o 5 lat. Zaraz uciekam do domku,bo po drodze z lotniska zabiora mnie do domu :)

Witam, przepraszam ale może wy mi pomożecie. Szukam zajęć dla kobiet w ciąży (w tym zajęć na basenie) w Łodzi i okolicy. Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam ciepło :)

hej co do smakow w ciazy to ja z Wiki jadlam slodkie,mieso,ogorki w occie,grzybki w occie i chrupki orzechowe(te kulki) a brzuch to ja mialam spiczasty....

NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Spacer w chmurach.29....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........21.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........21.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................10.....05.09........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....? Dziewuszki, wróciłam Jestem zadowolona z wyjazdu, ale nie mam humoru, bo muszę popracować teraz przy papierach. Fajnie Was znowu czytać. Jeśli chodzi o płeć a kształt brzucha czy zachcianki, to są to wg mnie zabobony. Nie sprawdzają się jako zasada, lekarz śmiał się z tego głośno na jednej z moich wizyt. Wszyscy wróżyli mi chłopca ze względu na niski spiczasty brzuch i zamiłowanie do ogórków kiszonych. Zawsze lubiłam ogórki kiszone:) Wyładniała mi cera i powiedzieli, że to nie może być dziewczynka, bo ona zabrałaby mi więcej wartości odżywczych i pogorszyłaby mi się uroda. Chrzanić mądrości ludowe:D Ja też miałam być chłopcem, bo ciąża mojej mamy pasowała otoczeniu pod chłopca. Ważne, żeby było zdrowe, nie? Witaj, nowa koleżanko. Fajne masz te dzieciaki.

Gość mala29
Tak,to prawda,oby było zdrowe. Przy pierwszym dziecku brzuch miałam mały,nie byłam rozlana,nie poszło mi dużo w boczki tylko wszystko w brzuch. W drugiej ciąży pamiętam,że jadłam ogórki kiszone,moja córcia teraz je uwielbia(chyba polubiła smak wód płodowych),inni się śmieli że ciąża była w sezonie ogórkowym,a mała to ogóreczek.Teraz mam obawy co do zdrowia,że się roztyje tym co jem. A uwierzcie,że jakiś rogal albo ciasteczka do kawy smakują wyśmienicie. Od 9 tyg do teraz przytyłam ok 4 kg. Ale to dopiero 6 miesiąc i brzuch dopiero teraz zaczyna być widoczny. Widzę,że nie jestem tu sama,mój mąż też za granicą pracuje,jestem z dziećmi sama,wieczory mi doskwierają,dobrze że ten skype jest bo bym zwariowała

Cześć babeczki Ja już w domku bo byłam od 14 u eMa a rano o 5.30 wyjechałam na grzybki i wiecie co dalej susze i końca nie widać ale cieszy mnie to bo zrobie w któryś dzień barszczyk z uszkami mniam mniam ale mam ochote. Chmurko jak sie czujesz??????????????? Jak Klaudusia bryka sobie???? Wiesz co moj biedny Arturek :-) niema czasu sie powiercic bo mamusia cały czas w lasku siedzi albo chodzi i chusia nim to sobie śpi a wnocy zato wariuje strasznie bydze sie w nocy bo czuje ciągnięcie brzucha a że ostatnio mam słaby sen to sie bawe z maluszkiem w nocy.

Beatko, dziękuję, czuję się dobrze:) Mam nadzieję, że Ty również, ale skoro tyle latasz po lasach, to chyba jest w porządku! Moja mała nie rusza się ostatnio tak często, bo brałyśmy hydroksyzynę, która uspokaja i Klaudia dopiero teraz znowu się rozkręca. Może znowu zacznie mnie budzić o poranku?:) Chciałabym czuć te kopniaki mocniej i wyżej, a najlepiej pod żebra, bo jestem ich ciekawa! Wiem, że jeszcze się nacieszę, ale trochę jestem niecierpliwa. Mala 29, zaczernij nick i wskakuj to tabelki. Dołącz do nas pełną gębą:)

Hej ;) Jestem na chwilkę M sie kąpie a ja czekam na niego z utęsknieniem :) Chmurko te ruchy pod żebra to dosć dziwne uczucie czasem uwierz mi że dokuczliwe. Anka___jak to brat jest starszy od Ciebie o 18 lat a jego córka młodsza od Ciebie o 5?To miał 13 lat jak już zaczął działać? ;)

Wiki na szczescie mnie po zebrach nie kopala ale z tego co slyszalam od kumpeli to ja strasznie potem bolaly jak synek ja kopal.Moja to najbardziej aktywna byla na wieczor wtedy to strasznie broila lubilam klasc reke na brzuch i czuc te gory pod reka :D.Sama czasem ja zaczepialam aby kopala...Najbardziej to dokuczaly mi rozchodzace sie kosci miednicy...ah to byla masakra,nogi do gory nie moglam podniesc bo czulam takie jakby rwanie,a po ciazy to kosci wrocily na swoje miejsce w ciagu 2-3miesiecy....

No ja ostatnio o tych rozchodzących kościach coś wiem ale na szczęście już troszke mniej boli moze dlatego ze tyle chodze. Dziewczyny moje maleństwo też na wieczór i w nocy najbardziej jest aktywne ha ha i właśnie już zaczyna szaleć i dobrze bo też całymi dniami czekam na falujący brzuszek. Klaudia Ania czy Wasi eMe już czuli jak sie rusza dzidzia??????????????? bo mój jeszcze nie bo jak ja czuje i on daje szybko ręke to koniec kopania i on taki zawiedziony jest że chciałby poczuć a nieudaje sie jemu.