Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

wczoraj mówiłam do koleżanki ze chyba zamontuje bo mi sie coś juz nie podobał zreszta pisałam wczoraj o tym. A ja wcinam grapefruita :-D uwielbiam

Chmurko widze ze na to kinder bueno Cie nosi od paru dni :-D a ja bym tylko owoce jadła hi hi. Czytałam że mozna wypić olejek rycynowy czy coś takiego zeby przyspieszyć poród :-) Chmurko czy mi sie wydajae czy załapałaś jakiegoś dołka???????????????

chmurko ja was czytam codziennie tyle ze czasem nie mam weny napisac :) beata mnie opadl brzuch na 1,5 miesiaca przed porodem jesli dobrze pamietam...oszczedzaj sie kochana i nie dzwigaj...ja za kolkiem to jezdzilam do ostatnich dni :P Moja misia to nauczyla sie robic papa :) w koncu i nauczyla sie tez wlazic na lozko i z niego schodzic :P

mam nadzieje że i mi tak opadł brzuch bo mam rodzić za 1,5 miesiąca :-) ewelka ale mi gin zabronił jeździć juz autem no chyba ze musze ale raczej mam nie jeździć. No ale czasem mam niemoc w nogach i nawet siły nie mam zeby dojść po córke do szkoły to jade autem :-( zjadłam grapefrujta teraz bym princesse kokosową zjadła :-D

Staram się realizować program studiów, coś czytać, napisać, ale bardzo mi się też nie chce. Siedzę w domu, więc jest trudniej znaleźć sobie miejsce. Póki miałam zajęcia, to byłam zaangażowana i było czym zaprzątać sobie głowę...:) Ewelka, mała się rozwija:) Ile waży i ile ma miesięcy? Dopiero roczek skończyła, prawda? Beti, ile ja bym teraz dała za kinder bueno...:)

No i znów cos wcinam :-D jogurt wafelkowy :-) przypomniałam sobie ze kupiłam dziś pare hi hi ale nie za bardzo smaczny jest wole z bakomy truskawkowy ze zborzami :-D

chmurko ma cos okolo 10 kg i ma rok i 12 ms i 13 zeboli :) a teraz sie kula po moim lozku :P wysle pare fotek na wspolna poczte beata mi sie lekarz nie pytal czy autem za kolkiem jezdze....

beata ja Wiki kupuje nieraz ten wafelkowy lub biszkoptowy ale wiekszosc jakie jej kupuje to sa w biedronce pod nazwa vitello (produk.przez mlekovite) serki waniliowe lub stracciatella...pycha :P

Wstałam,zjadłam,teraz będę do późna ;-) Ewelka a co to za tabletki po których można zjechać po ciąży? Ja i tak chyba pójdę do lekarza rodzinnego żeby mi przepisał Zelixę,brałam to i dobrze szło. Beata,ja też czułam,że pojadę szybciej niż zapowiadany termin,ale teraz to już nie jestem pewna. Co do opadnięcia brzucha,to jest kilka rzeczy,po których można być pewnym że opadł:ma się większy apetyt(żołądek znowu ma więcej miejsca),nie dokucza zgaga,ale siku chodzi się za to częściej. Nie zaleca się picia napojów moczopędnych,tj kawa czy herbata,jejku,a ja herbatę piję 2 razy dziennie-rano i wieczorem i kawkę jedną. Przez to chodzę do kibelka często !!!

Ewelka mała jest słodka,tylko przytulać i gnieść;-) Dzieciaczki fajnie wyglądają w takich ciuszkach,ta bluza z misiem w kapturze jest czadowa. Mój M zapowiedział,że jego syn będzie chodził jak luzak,bojówki,trapery,bluza z kapturem i czapka z daszkiem. Taki mały luj jak ja to mówiłam;-)

Chmurko,Twoja też będzie słodziutka,pomyśl jak będziesz mogła ją stroić,jakie ciuszki wystrzałowe zakładać. Teraz dziewczynki to jak modelki są poubierane,jest mnóstwo ciuszków,tylko przebierać i zmieniać ;-) A te spodenki jeansowe z kwiatuszkami,czy serduszkami przy nogawkach-jejku jakie to śliczne jest.

Wysyłam fotkę robioną 5 minut temu. Jejka,jak oglądam te nasze brzuszki to śmiać się chce,te kształty...i pomyśleć,że siedzi tam mały człowieczek;-)

No powiem szczerze,że nikt mnie nie oglądał tak jak wy tutaj. A skoro Ty chmurko piszesz,że mam wysoko to jeszcze sobie pochodzę.

No pokaż Twój brzusio,chcę zobaczyć jak wygląda opadnięty. Jutro wchodzisz w 40 tydzień,wow.

mala "luj" no rozwlilas mnie tym tekstem :)a takie male chlopczyki fajno wygladaja...a jeszcze lepiej jak maja gang (czyt.garnitur) :D chmurko spi cala noc bez pobudek,czasem tylko sie przebudzi jak zawieruszy smoka albo nieraz sie rozryczy przez sen i nie moge jej uspokoic to wtedy na rece biore i lekko wybudzam i klade dalej spac...a na poczatku to do 3 miesiaca chyba to budzila sie tylko na karmienie a potem juz nie wolala mleka...Wiki ogolnie to spi juz wykapana najedzona,napojona i zasnela po wielkim krzyku...

Chmurko mam nadzieje ze juz zjadłaś to kinder bueno?????????? Ale jaja właśnie jadłam kanapke z serem żółtym i wiecie co mi sie stało????? ZŁAMAŁ MI SIE ZĄB NA PÓŁ !!!!!!!!!!!!!!!! i odpadł dobrze ze to w tyle 7 ale boli jak cholera :-( dzis juz niema dentysty ale jutro musze lecieć bo jaja jak bede sie męczyć z bolacym zębem. Mała ja dzis od rana jem :-D ( dbam o to żebym miała troche do odchudzania sie) a teraz zjadłam 4 kanapki i 1 bułke HMMMMMM niewiem jak to ująć ale wiecej jem hi hi i tak cały dzień a zgagi dziś nie miałam ale nie mam codziennie :-). A co sie bede martwić mam nadzieje ze jest wszystko ok i że mały chociaż do nowego toku posiedzi w brzuszku ale lepiej by było do połowy stycznia i tak bedzie :-)

Chmurko,to widocznie masz coś nie tak z suwaczkiem,bo z niego wynika że kończysz 39 tydz i wchodzisz w 40. Beata nic nie mów o jedzeniu,ja pochłaniam 3 kanapki z suszoną kiełbasą albo z ogonówką-jakoś to mi smakuje. A do kawy standardowo 2 pączki

Mała a co mam sobie żałować ;-) zmieści sie w brzuchu to jem hi hi a później bede stekać że gruba jestem hi hi

Kurna, Beti, co Ty mówisz?? Jak to złamał Ci się ząb?? Tak wpół? Mała, bo oni liczą dokładnie z dniami. Więc to jest rzeczywiście 39. tydzień i ostatni dzień, czyli 40. tydz. się dopełnia. Dziś mam niby termin wg OM, ale już nic sobie z niego nie robię, skoro go lekarz nie honoruje. Wyznaczył mi termin wg usg na koniec 41. tygodnia, ale niby mam nie donosić do tego dnia. Cholera jedna wie!:O