Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Ania ja jestem wysoka ale ile musze sie schylic zeby buty ubrać hi hi a brzuch odstaje ;-) Dawaj zdięcie co sie bedziesz przejmować kazda z nas jest gruba jak kula armatnia no poza Klaudią bo ona to jak kruszynka wygląda przy nas :-D

HALLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!! Jest tu ktoś ????????????????????? wyłazić z norek bo samej mi smutno :-( i bede płakać Anolia a jak Ty sie czujesz jak maleństwo który to juz tydzień??????????????

Nie płacz Beti no już wytrzyj nosa ;) Mówicie że ja kruszynka jestem?a ja się czuję wielka jak słoń!nie czuję się sobą non stop coś jem nawet nie to że głodna jestem ale i tak cały czas coś ciapie... Ile ważycie?Ja 71 kg to chyba nie tak mało co?

Annolia___gdzieś się podziała ze zdjęciem???pisz co tam u Ciebie słychać?Dawno się nie odzywałaś Kozo jedna :D

Ja sie nie czuje jak slon ja nim jestem. Wlasnie kichnelam i strasznie mnie zabolal dol brzucha auauauaau Annolia wyslalam Ci namiary.Sorki ze dopiero teraz,ale przysnelo mi sie,a potem byli znajomi.... Mam dzis kostki jak balony...A jak u Was z puchnieciem?

A mnie nerwy tłuka aż mnie trzęsie :-( z eMm sie tak pozarłam że szok mam go dosc jestem skłonna jeszcze sie nie wyprowadzić oboje powiedzielismy sobie dużo za dużo a on był pijany jak niewiem co niewiem kiedy zdązył sie tak upić ale wiem z kim :-( przyszedł do niego kolega co puszcza filmy w kinie wyglada jak mongoł i wydaje mi sie ze z nim popił szlak trafił normalnie Popłakałam sie jak niewiem co przez debila

Namiary na wspólną pocztę dotarły. Własnie sobie poogladałam wasze fotki i jutro postaram się pokazać Wam swój brzuchol :) Beatko wcale nie jesteś jakoś tak strasznie wielka! W konću jesteś już na finiszu! Klaudia - ty to wogóle nie masz brzucha! Gdzie Ci się ta dzidzia mieści?!?!?! Spacerku - śliczna ta Twoja Klaudia! Poprstu cudna! Jutro idę do gina. Czuję się ogólnie ok, tylko codziennie mam okropną zgagę i bół w okolicach śledziony, który spowodowany jest uciskiem na jelita. Poza tym mała bardzo mocno kopie i z każdym dniem jestem coraz bardziej ociężała. Dziś byliśmy z eMem oglądać łóżeczka w sklepie, ale ostatecznie chyba jednak kupimy na Allegro. Narazie w sumie jeszcze nic nie mamy dla dzidzi oprócz kołyski, którą dostaliśmy na święta :) Beatko - szkoda, że tak się z eMem pożarłaś. I znów wszystko wina alkoholu! Jak M podtrzeźwieje, to pewnie będzie mu głupio i przeprosi... Nie dopuszczaj mu jednak zbyt łatwo! Następnym razem się bardziej zastanowi przed następnym kieliszkiem....

Dzień doberek :-D A Wy gdzie sie podziałyscie ??????????????????????? Ale dzis w nocy było zimno brrrr a rano córcia mi prawie zamarzła jak szłysmy do szkoły

A co do wagi to ja waże 80 :-) no ale dobrze ze wzrost troche to kryje bo mam 178 cm :-D. Dziewczyny gdzie Was wywiało Klaudia robi badania a reszta??????????????? Ja też byłam dziś zanieść mocz do badania a wyniki międze 15-16 mam stresiora bo zeby nie było białka w moczu bo wtedy mnie szpital czeka od jutro :-(

OJJJJJJJJJJJJ nie ładnie tak zeby sie nawet nie przywitać :-( Ale mi sie nudzi obiad mam gotowy musze pranie ręczne zrobić ale czekam aż siostra wyjdzie z łazienki a niestety jeszcze troche jej zejdzie :-( po córcie ide dopiero na 12.25

Czesc Kobietki. Jestem juz po sniadaniu. Niewyspana,ale chyba powinnam sie przyzwyczajac.. Znowu cala noc sie krecilam...Juz sie nie moge doczekac porodu,chociaz bol mnie nie bedzie budzil... Zaraz ide robic obiadek. Milego dnia :)

Ania ja tez niewyspana mam nadzieje ze przyjdzie czas ze sie wyśpie kiedyś dzis po 2 w nocy siedziałam na kompie póxniej do 5 tv ogladałam a później na chwilke usnełam a po 6 musiałam wstać. Ania niewiesz co u Małej????????????????? Jak ona sie czuje kiedy wychodzi itd.... jak masz z nią kontakt to ja pozdrów :-)

Juz sie nie moge doczekac az skoncze pracowac..Nie mam sily na nic juz teraz. Wczoraj kolezanka mi powiedziala,ze jest w ciazy :)Wlasnie sie dowiedziala. I jak tam M Beatko?Wytrzezwial i wrocil mu rozum?? Oni potrafia byc czasem naprawde beznadziejni. Moj M chyba wreszcie zaczal zauwazac(lepiej pozno niz wcale),ze ciaza to jednak ciezki czas..Widzi,ze ledwo chodze,ze prawie nie spie.Wczoraj zrobil wielkie oczy jak zobaczyl moje kostki... A do Malej pisalam sms,ale pewnie jest zajeta przy malym,bo jeszcze nie odpisala :)

Heja!Byłam zanieść mocz do badania ale była kolejka szok!Oczywiście weszłam bez ale nie obyło się bez komentarzy a kartka wisi "kobiety w ciąży poza kolejnością" Tyle że w kurtce to po mnie ciąży nie widać :P Beata___ja też mam po odbiór wyników 15-16 a potem do gina.

Niewiem czy M wytrzeźwiał bo z nim nie rozmawiałam i nawet nie mam zamiaru dzwonić do niego a on na karcie nic nie ma to nie zadzwoni hi hi znów bedzie miał przymusowe odchudzanie bo ja mu jedzenia nie zawioze choćby niewiem co. Klaudia ja dziś wyniki odbiore a jutro mam być po 7.30 w szpitalu przed gabinetem USG :-D i jeszcze niewiem czym dotre bo muj grat sie zaczyna psuć na dobre a pozatym niewiem czy odpali rano jak są takie mrozy kiedys nie udało mi sie to i jutro bym miała pewnie problemy z odpaleniem dziada

Hej Dziewczynki dobrych wyników życze:)Ja moje odbieram jutro i od razu ide na kontrole cukru.

Hej Babolki! Ja to przynajmniej z kolejkami do badań laboratoryjnych nie mam problemu, bo robi je moja teściowa :) Byłam dziś u gina i wszystko jest ok. Mała obróciła się głową w dół.

Annolia,tabelke zaktualizuj,bo nawet nie wiem ktory to tydzien u Ciebie :) Dziewczynki pozdrowienia od Malej :) Pisala,ze w domku sa od wczoraj,a Dorianek jest straszny glodomorek :) spi ladnie :) Postara sie wejsc na topik jak tylko znajdzie chwilke :)

A ja siedziałam na skype z siostrą rozmawiałam jest w ciazy i sie martwi bo boi sie ze poroni :-( juz straciła 3 ciaze albo nawet 4 , szczęście że ma juz 1 dziecko ale chcą mieć jeszcze chociaz jedno. A mnie coś żołądek boli jak niewiem co :-( jakis skurcz mam czy coś moze to z nerwów. zaraz jade po wyniki badań :-( i sie denerwuje troche mam złe przeczucie niestety. Anie dziekujemy za pozdrowienia :-D tez Małą pozdrawiamy. Ale ta nasza Mała ma dobrze juz w domku :-D a tu wszystko przed nami ale co tam damy rade

Mój prosiaczek śpi, ja ma chwilę dla siebie. Mała, buziak dla Was:) Dziewuchy, ładne macie brzuszki! Ile dochodziłyście do siebie po poprzednich ciążach? Ja gubię kg co parę dni i jeszcze zostało mi 6 do zrzucenia. Miałyście rozstępy i jak szybko wchłaniał Wam się brzuch? Obwisał?

Chmurko ja nawet szybko kg gubiłam ale nie doszłam do wagi z przed ciaży bo nie chciałam byłam chuda jak szkielet przy wzroście 178 wazyłam 54-55 kg wiec wyglądałam jak z Oświęcimia ;-) a brzuch był obwisły i zapisałam sie na siłownie jak już nie karmiłam i szybko umięśniłam brzuszorek :-D i cyce ujędrniły sie troche ale niestety cyce nigdy juz nie były takie jak przed ciaza jędrne :-( i pewnie juz nigdy nie będą bo mam całe w rozstepach. na brzuchu miałam 1 rozstepa zaraz przy pępku chyba ma z 1 cm wiec to nie był problem nawet go nie widać, teraz też mi sie jeszcze nie zrobiły jeszcze i mam nadzieje ze sie nie zrobią. Chmurko ucałuj maleńka od cioci Beatki :-D

Odebrałam wyniki siuśków i są dobre wiec niepotrzebnie sie martwiłam :-D. Niewiem co mi jest ale strasznie boli mnie tam gdzie przepona zaraz umre z bólu :-(

Witajcie babeczki. Jak mi brakowało tych rozmów z Wami,jaaaa. Szkoda,że nie mam internetu satelitarnego,bo bym może kompa do szpitala zabrała. Mały spał sporo jak ja noworodka,więc by nie było problemu. Pisałyście o ubrankach do szpitala. Powiem Wam co zabrałam,albo co mi dowoził M bo zapomniałam. Jeśli nie chcecie ubranek szpitalnych,to oczywiście jak najbardziej można mieć swoje,ja małemu ubrałam po pierwszym badaniu,oni w swoje ubrali tuż po porodzie. Na bank nie ma co brać po 1 szt,zawsze się ubiera świeże po badaniu,przeważnie po 1 dniu,a więc skoro przebywa się w szpitalu 2 doby,to 3 ubranka z każdego powinno wystarczyć. 3 pajacyki,3 body,zużyłam nie więcej niż 10 szt pampersów(mój synek zrobił w szpitalu tylko 2 kupki,znajomej obok zrobił aż 8),kocyk nie potrzebny jest,nawet Was opindolą żeby nie przykrywać bo ciepło jest. Rożka nie miałam,ale można zabrać-ja miałam szpitalny. Podstawą jest zabranie ręcznika,ja zapomniałam i przy pierwszej kąpieli maluszka musiałam wycierać pieluszką tetrową. Z kosmetyków miałam krem do pupy,ale mówią że jak nie ma problemów skórnych to nie smarować. Można wziąć linomag-jest lepszy od tych innych cudów jak Nivea czy inne zagraniczne kremy. Laktator jest niepotrzebny,bo mleko nabiera w 2 dobie,jak już wychodziłam. Nie wiem,czy nie zapomniałam o czymś. Jakby co to służę radą. Co do jedzenia,to nie nadążałam jeść to co mi przynieśli i zabrałam do domu,albo dawałam dzieciom jak przyszli na wizytę.Ale najlepszy apetyt dostaje się w szpitalu,gdy ciocia czy mama pytali mnie co przywieść to nie czaiłam się i mówiłam. Każdy ma ochotę na coś innego. Na pewno zabierzcie wodę niegazowaną,jest 100 razy lepsza i zdrowsza niż soki w kartonie,czy kubusie.Ja wzięłam 2 butle,wypiłam jedną,bo dostałam pokarm i bałam się,że znowu będzie powtórka z nawałem pokarmu. Muszę kończyć,mały wstał. Później napiszę końcówkę wieczora,co i jak było ;-)

Witaj Mała! Gratuluję synka! Jeszcze bardziej gratuluję, że dobrze śpi :)

Mała super ze jesteś :-D jeszcze raz gratulacje kochana. Jak bedziesz miała chwilke to napisz nam co i jak z porodem bo tego jestem strasznie ciekawa pomimo ze nie bede rodzić sn. ucałuj małego od nas :-D

Beata ja też mam takie bółe. Coś jakby mnie kłuje i piecze pod żebrami, szczególnie z lewej strony. Pytałam gina i powiedział, ze jest to ucisk na śledzione i mam brać no-spe. Niestety nie pomagało i tak cierpię już od dłuższego czasu.... :( Czasami pomaga zmiana pozycji, poruszanie się lub odpoczynek.