Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Weszłam,żeby Wam oznajmić,że Doruś zaczyna mówić,lub jak kto woli-sylabować. Przedwczoraj po przebudzeniu zaczął baba,baba,baba,myślałam,że to jednorazowo,ale wczoraj cały dzień baba i baba. Moja mama jest zachwycona,mówi,że w pracy powie,że wnuczek powiedział baba. Dzisiaj też mały nadaje,zadzwoniłam do M,ale się zachwycił :D No tak,nie widział małego już ponad miesiąc,jak wyjeżdżał,to mały nawet nie siadał,a teraz to już coś tam kleci heh. Niby to nic,wiem,że nieświadomie mówi te swoje bababababababa,ale chyba mu się spodobało. Ja dziś obiadu nie robię,przyjeżdża przyjaciółka,zrobimy grila.

Hej U mnie też dziś paskudna pogoda buuuuuuu mielismy jechac na wycieczke a tu lipa siedzimy w domu :-( Mała ja też bym chciała zeby mały zaczą juz coś wiecej gadac :-) Ja dzis na obiad mam fasolke szparagową kotlecik i ziemniaczki zupy nie robiłam bo nikt nie miał ochoty ehhhhhhhh tylko Arturek zje swoją zupke.

Dawaj Beatko do mnie,u mnie ładna pogoda,cieplutko :D Już po grillu,syn operował,rozpalił grilla,później pilnował kiełbasek tak,że były czarne :( Spotkanie z przyjaciółką ze szkolnych lat wypadło super,cieszę się,że jej się powodzi jakoś,bo biedna dziewczyna ciężko miała w swoim rodzinnym domu. Ojciec był bardzo surowy,raz założyła spódniczkę do szkoły to ojciec ją wyzwał,że chodzi jak ladacznica ubrana. Ona nie ma twarzy lalki,jest skromną myszką,ale wnętrze ma bardzo ciekawe. No ale teraz to ojciec może jej nadmuchać hi hi,ona ma swoją rodzinę,obowiązki i szczęście w postaci fajnego,dobrego męża,2 letnią córeczkę i kolejna córeczka urodzi się w sierpniu. Zasłużyła dziewczyna na szczęście,zawsze go jej życzyłam. Dorotko,ależ Ty mi smaku zawsze narobisz. Ja na diecie jestem,nie ruszam słodkiego a ta tu wyjeżdża z serniczkiem. Usz Ty.. Dorian już śpi na noc,wykąpałam go szybciutko i nawet nie wiem kiedy zasnął. Zaraz idę na truskawki,kto idzie ze mną??

Mała___ja juz mam dosc truskawek w tym roku jakis niurodzaj u mnie marne takie susły.. Dajcie spokój z dietami nawet mi sie nie chce...jeszcze diety mi brakuje wtedy juz w ogóle na nicbym siły nie miała.Własnie daje kaszke małej dla odmiany ryzowa bananowa.Milenka moja teraz całymi dniami piszczy i wydaje dzwieki o przeróznym natezeniu ;) Dorotka sernik uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mała, ale z tym gaworzeniem, to cos jest na rzeczy. Klaudii zdarzało się mówić mama, poważnie. Myśmy się z tego smiali, ale co to znaczy? Że często słyszała ten wyraz? Będziecie się śmiały, ale może dlatego, że głoski dźwięczne mają słabszą artykulacje i są łatwiejsze do wymowy? Teraz Klaudia nie mówi tego od jakiegos czasu, tylko wyje:D

Artur też cały czas kwiczy i bawi sie głosem własnie w róznym nateżeniu i śmiejemy sie ze śpiewac bedzie w operze :-D U mnie ciag dalszy paskudnej deszczowej pogody cały czas leje jak niewiem buuuuuuuuuu to siedzenie w domu mnie dobija :-( Mała to kiebaski były chyba dobre jak by kogos zaczeło czyscić ha ha węgiel :-D

Chmurko,myślisz,że małemu też przejdzie to baba? Może i tak,może teraz to mówi,bo mu się podoba. Nie chcę tu się chwalić,albo opowiadać bajek ale moja Julia zaczęła mówić babcia jak miała 7 miesięcy i wcale jej to nie przeszło. Pisałam już o tym kiedyś,bo temat był poruszany. Nikt ze znajomych nie wierzył,póki sam nie usłyszał,szczerze mówiąc ja też bym nie uwierzyła,jakby mi ktoś powiedział że 7 miesięczne dziecko mówi wyraźnie babcia,nie żadna baba,czy babsia tylko czysto babcia. Beatko,taaa węgiel dobre he he. Ja skórkę ściągałam,bo ten węgiel to w ustach było czuć,blee. Wiecie co,jednak mieliście rację,że truskawki uczulają. Wczoraj dałam małemu znowu troszkę zmiksowanego,nieco więcej niż wtedy i może dlatego troszkę go wysypało na prawej nóżce. Mama nawet nie wiedziała,że truskawki uczulają,jak jej powiedziałam. No trudno,kolejnych truskawek spróbuje za rok :D

Mała a od zawsze wiedziałam ze truskawki uczulaja i córci też pierwszy raz dałam jak miała 1,5 roczku i Arturowi tez tak dam. Mała a trzeba było zjeśc wegielek hi hi nie szkodzi :-) Jestem ciekawa kiedy Artur zacznie cos gadać :-) Chmurko jak Klaudusia??????? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!dzis skończyła pół roczku a Arturek 5 miesiecy ho ho ale ten czas leci. Wiecie że ja juz w Srode powinnam sie zameldować w pracy ale wziełam urlop do końca tygodnia.

Klaudio,Beatko buziaczki dla Waszych słoneczek :) Kurcze,ja nigdy nie pamiętam kto kiedy świętuje. Byłyście na wyborach? Ja taaaak,M mnie poprosił,powiedział,że mam nie dać wygrać kaczorowi i iść zagłosować na Napieralskiego.

Hello :-D :-D Beatko i Chmurko - wszystkiego wszystkiego najlepszego dla Waszych Słoneczek. 😘 buziak od forumowej ciotki Dorotki :):) Mała - to zapamiętaj, że za tydzień, w niedzielę ja mam urodziny......:-P :-P A tak a' propos mojej wrażliwości, o której mówiłaś - no niestety, nie ma takiej drugiej w rodzinie....Potrafi mnie wzruszyć praktycznie wszystko :( i nie powiem, żeby było mi z tym dobrze....ale cóż.... Annolia - co powiedział lekarz na oczko Milenki.....jest już lepiej.... Chmurko - jeśli chodzi o mojego M to muszę się czasami nieźle namęczyć, żeby czegoś się od niego dowiedzieć :( Ostatnio mnie zaskoczył, teraz mnie zaskoczył - bo ja chciałam darować sobie dalsze leczenie, próbę z tym menopurem a o dziwo namówił mnie, żeby nie marnować tego co już osiągnęliśmy....- zaskoczył mnie :-) :-) Czy ja dobrze rozumiem, że Tobie udało się od razu zajść w ciążę....??? oj jak ten czas biegnie :):):):):) dopiero co rodziłyście, teraz dzieciaczki zaczynają siadać, gaworzyć, za chwilkę zaczną biegać, potem przedszkole, szkoła.....wesela hahaha :-P A my jesteśmy po imprezce wczorajszej, dzisiaj dosypiałam przez pół dnia :(. No i mam za sobą 2 zastrzyki, jeszcze jutro i zobaczymy czy zadziałały.....Mam nadzieję :) Mała, no pewnie, że byłam na wyborach!!!!! Też nie chciałam, żeby K. wygrał.... Miłego wieczorku, papa :):)

SPROSTOWANIE: Przepraszam za mały błąd,życzonka miały być dla Klaudii ale Chmurki heh. Dorotko,u mnie w rodzinie miękka jest rok starsza siostra,tzn szybko się rozkleja. Nieraz w kłótni ja wydarłam papę,ona też ale ona przez łzy już się darła. A mój M chyba mnie jeszcze płaczącej nie widział,mówi,że jestem za twarda,że niby to dobre,bo nie pokażę co mnie naprawdę zaboli,ale po co się maskować?! Ale zobaczył jak osłabłam przy porodzie,ujć zobaczył mnie taką bezradną. Tu nie mogłam naciągnąć maski i udawać :( Ale znowu ja i nikt więcej z rodziny nie jest tak bardzo uczulony na krzywdę zwierząt. Mama może przejść obojętnie obok obcego leżącego i konającego kota,siostry tak samo,a ja wydam kasę na weta żeby uratować kota. Już nie raz tak było(całe szczęście,że lekarz zastrzyk zrobił za darmo) :) No ale muszą być ludzie i tacy i tacy,bo nudno by było no nie? No to będzie dogrywka,II tura wyborów. No nie jestem zadowolona,że Komorowski przeszedł,a Napieralski tak mało procent miał-14%,no ale lepszy Komorowski niż Kaczor. Z badań wynika,że w II turze Komorowski dostanie ponad 54 % heh.

Mała- widze,ze o wyborach mamy identyczne zdanie:)choć rozwiazałam sobie taki test wyborczy i wyszło mi,ze powinnma głosowac na korwina , na drugim miejscu lepper ;) a napieralski dopiero na trzecim, hmm:) gdyby któraś była ciekawa to polecam :): http://www.test-wyborczy.pl/

Nikulam,wiesz co powiedział mój M? "Nie głosuj na Korwina bo będzie wojna". On uwielbia tematy o polityce,historii-ja nienawidzę polityki,nie znam się kompletnie na tym. Poszłam głosować bo mnie M poprosił. tylko dlatego.

Dzieńdoberek Dorotko Mała i Nikulam dziekuje za buziaczki dla maluszka :-) Dorotko czy mi sie wydaje czy masz wtedy co ja urodziny??????????????????? Hi h ja też jestem z 27 czerwca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za tydzień bede stara ha ha bo 27 latek mi strzeli buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i z okazji urodzin tylko dzień później ide do pracy buuuuuuuuuuu nie lubie takich prezętów :-( Ja tez byłam głosować na napieralskiego ale teraz to niewiem co zrobie bo obaj kandydaci są beznadziejni. Kaczor kombinuje żeby było karane in-vitro a Komorowski nam przywali takie podatki ze na nic nas nie bedzie stac wiec trzeba sie zastanowic co jest lepszym złem i kogo wybrac. Kaczor gada jak by miał kluski w gębie nawet poprawnie po polsku nie potrafi mówić a taki prwzydent to wstyd a Komorowski przynajmniej jakoś sie prezętuje.

Oj dziołchy lepiej nie gadajmy o głosowaniu i polityce bo jeszcze sie skłócimy tfu ftu...Ja nie głosowałam ale na druga ture ide i dam głos na Kaczorka wole jego niż tego opasa Bronka dopiero w Pl bieda będzie jak PO do władzy dojdzie.Kaczor przynajmniej wie co kiedy powiedziec a Komorowski nawet sie wypowiadać z sensem nie umie wybory nazwał wyścigiem do fotela...a ile gaf strzelił... Robie pierogi z truskawkami.

Klaudia ja tez zagłosuje na Kaczora bo właśnie boje sie tych podatków i biedy jaka nas moze zastac przez Komorowskiego. Ale ja i tak uważam że każdy z tych polityków to taki sam skur....syn i tyle O!!!!!!!!!!!!! Ja zrobiłam zupke szparagowa z młodych ważyw i ziemniaczki z udkiem i surówka :-) Ide wcinać bo dziecko mnie z kompa zwala.

Gość tak,jest potrzebny
przeciez nasz prezydent nie ma nic do gadania..o podatkach moze sobie pierdzielic,a jak sejm nie przeglosuje,to sie bedzie mogl jedynie rozplakac... tak,glosujcie na kaczora..znowu bedzie wstyd przed swiatem..a biedne kobiety nie beda mogly miec dzieci,bo Pis in vitro zakarze..znowu potworza sie podziemia.. Poza tym,gdyby ktos nie zauwazyl-PO juz jest u wladzy..a prezydent nie ma nic do tego..Jak bedzie bronek to chociaz ustawe o in vitro zawetuje,a jebniety kaczor ja podpisze..

Hej! Spóżnione, ale szczere zyczenia dla Klaudii i Arturka! Ale miałam intensywny weekend! W piątek byłam w pracy. Pojeździłam sobie trochę po Śląsku w godzinach szczytu... Wróciłam padnięta jak koń po westernie :D Ale szczęśliwa, że mogłam robić coś innego niż sprzątanie, pranie, spacerek, karmienie i przewijanie :) Całą sobotę byliśmy u mamy. Przyjechał brat na weekend i było rodzinnie :). W niedzielę imprez ciąg dalszy... Baratowa wyprawiała urodziny... Dziś sobie po weekendzie odpoczywam :D Byliśmy dziś na szczepieniu. Milesia całkiem dobrze je zniosła. Był płacz, ale nie taki paniczny jak ostatnio. Z jej oczkiem już dobrze. I kupka też się pojawiła. Jak mi dziś po powrocie ze szczepienia się osrała, to od kolanek po pachy!:P Normalnie dziecko całe do kąpania! :D :D :D A mamusia się cieszy jak wariat :D :D :D Mam nadzieję, że to już na stałe ta kupcia wróciła. W sumie lekarka zaleciła mi podać jej rumianek z miodem, ja tez mam sobie takie herbatki pić, a jak nie pomoże to zmienić mleko na NAN. Na wyborach byliśmy, ale nie będę pisać na kogo głosowałam :) Nie sobie każdy ma swoje poglądy polityczne :) Powiem tylko jedno: Nie był to Kaczor... Ciężko było głosować, bo w sumie nie było na kogo... Trzeba było wybierać mniejsze zło... Wyborów z tak niemrawymi kandydatami to chyba jeszcze nie mieliśmy... W dodatku prognozy przedwyborcze już dawno ustaliły ich wyniki. Naoglądali się ludzie, że szanse ma tylko 2 kandydatów i większość nawet nie wiedziała, że w sumie kandyduje 10 osób... Poza tym po co głosować na kogoś, kto i tak nie ma szans, no nie? Nie powinno być czegoś takiego jak sądaże przedwyborcze. Wyniki wyborów byłyby zupełnie inne. Klaudia przepchnij mi kabelkiem parę pierożków z truskawkami...:D Bo mi smaka narobiłaś.... Beatko M już przeszkolony do opieki nad dzieciaczkami? 27 czerwca, to jakiś urodzajny dzień. Moje koleżanka tez ma urodziny, he he.... Dorotko bierz te zastrzyki i do dzieła... M dobrze traktuj, w końcu to dawca! ;) Hi hi hi Mała gaduła się z Twojego Dorusia robi! Moja Milesia na razie lubi sobie powtarzać "aga", czasem wychodzi jej "mama", ale to na razie zupełanie przypadkowe dżwięki.

Masz Annolia póki ciepłe :) zjadłam chyba ze 20 zaraz pęknę... Rumianek z miodem?i co dawałaś jej go?jak to zrobić i czy w ogóle coś to dało? Masz racje Annolia z tymi wyborami ja też zagłosowałabym na kogo innego ale po co jak tylko 2 kandydatów media wypromowały i tak Komorowski będzie prezydentem zobaczycie to wszystko jest z góry ustawione.W sumie prezydent jest tylko od reprezentowania państwa tu sie zgodzę z pomarańczą i tak żaden nic nie zdziała.

Klaudia dzięki za pierożki... Pyszota!!! :) W sumie nie wiem czy ten rumianek z miodem działa, bo nawet nie zdążyłam jej podać... kupcia się sama pojawiła :D Lekarka mi tak doradziła. Podobno powinno zadziałać w ciągu paru dni. A jak nie to mi kazała zmienić mleko. Mam nadzieję, ze Milence te kupki wrócą, a nie że ta dzisiejsza była wynikiem stresu po szczepieniu... Zobaczę. Po tym szczepieniu, jak nam mała zasnęła w aucie, to się tylko obudziła na karmienie, zrobiła duuuuuużą kupę i znów zasnęła... Spi mi już 3 godziny!

Leję z Was dziewczyny he he, Beata,kaczor gada jak by kluski miał w gębie? No tak,ma taki specyficzny bełkot nosowy,no i racja,nie prezentuje się najlepiej. Z koleżanką dziś rozmawiałam podczas spacerku,ona głosowała na kaczora,brrrr. Komorowski chociaż się jakoś prezentuje,ale co z tego,skoro swojego zdania nie ma i każdej przemowy uczy się na pamięć !!! Racja dziewczyny,nie ma tu kogo obstawić,kilka dobrych kandydatów odeszło w katastrofie w Smoleńsku. Kaczor ten knuzel chce zabronić in vitro? Egoista jeden,bo sam dzieci nie ma i nie wie jak to jest,gdy małżeństwo nie może się doczekać swojego potomstwa. No teraz to Komorowski dostał plusa ode mnie,nawet za te jego gafy.

A że Komorowski zostanie prezydentem to wiadomo,już przewidują,że otrzyma 54%

Arturku, przepraszam za spóźnione życzenia, ale wczoraj byliśmy na urodzinach. Zdrówka i posłusznej mamusi:) Dziękuję za życzenia dla Klaudii:) Dorotko, tak, zaszłam w ciążę od razu. Może dlatego, że kilka miesięcy wcześniej zbijałam prolaktynę dostinexem. Nie wiem. Na razie znikam na 2 dni, bo mam w środę egzamin, chodzę po ścianach, padnę zaraz na zawał. Musze wyluzować i jakoś dalej się uczyć. To ostatni egzamin. Trzymajcie kciuki:O

Klaudio naturalnie,że trzymamy kciuki. Przecież chcemy bawić się na balandze po zdanych egzaminach :D

Witam :) Wy już pewnie przewracacie się na drugi boczek o tej porze :) ja niedawno wróciłam z pracy :(:(:( już się nie mogę doczekać końca sierpnia i urlopu :(:( Haha ja zrobiłam sobie ten test wyborczy i wyszło mi 1) Lepper !!!!!!! 2) Korwin - Mikke 3) Napieralski - szok :(:( Beatko - no dobrze Ci się wydaje, ja tez jestem z 27 czerwca :):) Tylko, że ja jestem o kilkaaaaaaaa lat od Ciebie starsza :(:( Kiedy ja miałam 27 lat, zapomniałam już :( Klaudia to ja też bym poprosiła trochę tych pierogów, o ile coś ci jeszcze zostało....tak na jutro na śniadanko Annolia - biorę, biorę dzisiaj było ostatnie kłucie, a w środę jadę na usg i zobaczymy co tam urosło. A dla M jestem grzeczna, a jakże. Żartuję, ostatnio jest baaardzo dobrze (puk puk w niemalowane). Tak w ogóle to zgrzyty pojawiają się wraz z @, niestety... Chmurko no to miałaś szczęście niesamowite...gratuluję :):) A kciuki pewnie, że będziemy trzymać. Ja już zaciskam....No dziewczynki to w środę tak przy okazji i za mnie proszę zaciskać kciukasy, coby te pęcherzyki były odpowiednie.....Dziękować :):) A teraz spadam, bo rano mnie wołami z łóżka nie wyciągną.....a muszę po M na dworzec jechać.... Dobranocka, kororowych snów :-D :-D :-D

Dzieeeeń dooooobry dziewczyny !!!!!!!!!1 Ja po śniadanku,teraz kawusię piję,komu sparzyć bo woda gorąca w czajniku???????

Dzieeeeeeeeeeeeeń dooooooooooooobry !!!!! Mała ja bym poprosiła tą kawusię, jeśli masz jeszcze gorącą wodę.......:-)

Dorotko___no niestety M wczoraj dojadł resztę tych pierożków. ANKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co sie z nią dzieje?juz sie tyle nie odzywa że zaczynam sie martwić...:O Gotuje rosołek standardowo. Jutro planuje rwać maliny bo już sie zaczynają i M jedzie na giełde srzedać bo skupy jeszcze nie czynne.

Hej, Jestem jestem.Komp mi siadl i moge zajrzec tylko od kumpeli.Jakis trojan sie wrabal czy cos...Bierzemy kompa do Pl i tam naprawia,bo tu krzycza tyle,ze szok.. Widzialyscie co porobili na nk?Jakis nowy regulamin.Weszlam na niego,a tam,ze zgadzam sie na przetwarzanie danych,na uzywanie przez nk moich zdjec itd.Zaznaczylam,ze sie nie zgadzam,to mi wyskoczylo,ze mam 30dni na zmiane decyzji,w przeciwnym razie rozwiaza ze mna umowe=usuna konto.Napisalam do nich,ze moga juz usunac,bo ja na takie cos zgody nie wyrazam... A co do polityki to mam ich w dupie.Na zadnego glosowac nie bede,bo obaj to idioci. Tak czy siak nic sie w Pl nie zmieni.Na stanowiskach beda ci sami zlodzieje,wiec ja na nich nie bede tracic czasu stojac gdzies w kolejkach. Podobalo mi sie co zrobila Doda haha Widzialyscie? Poszla zaglosowac i wrzucila karte ze swoim pseudonimem.Tez pokazala gdzie ich ma hihi Lece do mojej marudy.Nie wiem czy zeby zaczynaja mu isc czy co,ale jest nie do zniesienia..marudzi strasznie...ciagle ryczy i wszystko mu nie pasuje... Trzymcie sie!