Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Witam! Moja Szkrabcia trochę się marudna zrobiła po szczepieniu... Długo mi teraz nie chciała spać, a jak już zasnęła, to się cały czas kręci... Wrzuciłam pranie i coś mi strasznie tłucze i trzeszczy w pralce.... Mam nadzieję, że się nie wysypie póki się to pranie nie skończy :O Jak M wróci z pracy, to dopiero do niej zajrzy. Jutro dzień ojca. Dla mojego M pierwszy... Ja niestety do swojego taty będę mogła w tym roku już tylko na cmentarz pójść.... :( Zawsze na dzień ojca życzył sobie w prezencie cukierki eukaliptusowe i ja kupowałam mu ich cały kilogram.... :)

cześc dziewczyny. Ja robie obiadek :-) tzn zupe mam z wczoraj a na 2 robie pulpeciki :-d z makaronem bo ziemniaków mi sie nie chce gotować a raczej skrobac. Annolia ja juz od 13 lat nie mam taty i tylke moge mu swieczke zaswiecić po takim czasie to juz go mało pamiętam. Chmurko , Dorotko trzymam kciuki :-D Dorotko mam nadzieje że z okazji urodzin sie uda w tym cyklu :-) Co do polityki juz postanowiłam :-D nie ide głosować bo to sa buce i jak patrze na nich w telewizji to mi niedobrze fuj wiec lepiej bedzie jak nie oddam na żadnego głosu. Klaudia daj ze 3 pudełeczka malinek :-( tak bym sobie zjadła już od dawna mam straszną ochote na malinki. mniam mniam. Jesli moge zaytac to po ile są w tym gggrokuggggg sa maliny ???????????????

Beata____zapowiada sie że mają być drogie bo jest ich mniej tak jak wszystkich owoców w tym roku.Jeden skup wystawił cenę 3 zł za kg ale to skup tych malin gorszej jakości a na targu czy giełdzie podobno 28 zł za kilo.Oczywiście cena spadnie jak będzie wysyp... Annolia____ja z moją niunka też mam szczepienie w piątek już sie boje...już słyszę ten wrzask! Anka___masz racje ja tez bym sie nie zgodziła na przetwarzanie danych zresztą ta cała nasza klasa to dla mnie głupota.

Dziewczyny muszę dokupić Milence butelek na mleko, bo obecnie mamy 2 z Aventa, dużą i małą, a to trochę za mało. I nie wiem czy mam dokupić z Aventa, czy np takie popularne z canpola? Do Aventa są tylko smoczki te okrągłe - imitujące cyca, a do Canpola można też dokupić takie anatomiczne płaskie. Teraz używamy tych okrągłych i nie wiem czy będzie chciała mi wogóle pić z płaskiego, ale podobno płaskie są lepsze ze względu na dziąsła i proste zęby w przysłości... Jakich smoczków do butelek używacie i czy zmieniałyście swoim dzieciaczkom z okrągluch na płaskie? Doradżcie mi co kupić? Aventa bez możliwości zmiany na płaski smoczek, czy inne butelki?

Haloooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest tu ktos??????????????????????????? Chmurko jak egzamin????????????????????????? Dorotka jak u gina???????????????????????????????/ Gdzie Wy wszystkie jestescie pewnie macie ładną pogode co????????????????? U mnie nicy sloneczko świeci ale jest zimno bo lodowaty wiatr wieje :-( no ale pranie wyschnie szybko bo nim porusza troche :-D. Siedze w domu i mam gęsia skórke tak mi jest zimno zaraz pod kołderke wskocze chyba. Mam nadzieje ze mnie jakieś chorubsko nie dorwie. A ja z M od wczoraj mamy wojne o bzzzzzzzzzz i nie tylko zmienił sie i to bardzo a ja to widze i od dawna nie czuje sie kochana tylko jak kucharka sprzataczka niańka i kurwa ( przepraszam za wyrazenie) on mysli tylko o sobie jesli chodzi o bzzzzz to chce zaspokoić tylko swoje potrzeby nie ma gry wstepnej tylko chce poprostu włożyć poruszać tyłkiem i wyjąc !!!!!!!!!!!! mam tego dość powiedziałam zeby poszedł sobie do burdelu bo ja takiego sexu nie chce. Nic mi nie pomaga w domu a wymaga zeby było ugotowane wyprane wyprasowane posprzątane i zebym jeszcze na wieczór leżała z rozłozonymi nogami wrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! trafia mnie jak o tym myśle. Oświadczyłam mu z.e jak mamy tak zyć to lepiej żebyśmy sie rozstali ja sobie znajde czułego kochanka a on bedzie chodził do burdelu i bedzie zadowolony.

Haloooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest tu ktos??????????????????????????? Chmurko jak egzamin????????????????????????? Dorotka jak u gina???????????????????????????????/ Gdzie Wy wszystkie jestescie pewnie macie ładną pogode co????????????????? U mnie nicy sloneczko świeci ale jest zimno bo lodowaty wiatr wieje :-( no ale pranie wyschnie szybko bo nim porusza troche :-D. Siedze w domu i mam gęsia skórke tak mi jest zimno zaraz pod kołderke wskocze chyba. Mam nadzieje ze mnie jakieś chorubsko nie dorwie. A ja z M od wczoraj mamy wojne o bzzzzzzzzzz i nie tylko zmienił sie i to bardzo a ja to widze i od dawna nie czuje sie kochana tylko jak kucharka sprzataczka niańka i kurwa ( przepraszam za wyrazenie) on mysli tylko o sobie jesli chodzi o bzzzzz to chce zaspokoić tylko swoje potrzeby nie ma gry wstepnej tylko chce poprostu włożyć poruszać tyłkiem i wyjąc !!!!!!!!!!!! mam tego dość powiedziałam zeby poszedł sobie do burdelu bo ja takiego sexu nie chce. Nic mi nie pomaga w domu a wymaga zeby było ugotowane wyprane wyprasowane posprzątane i zebym jeszcze na wieczór leżała z rozłozonymi nogami wrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! trafia mnie jak o tym myśle. Oświadczyłam mu z.e jak mamy tak zyć to lepiej żebyśmy sie rozstali ja sobie znajde czułego kochanka a on bedzie chodził do burdelu i bedzie zadowolony.

Beatko,nie bądź zła na mnie za wścibstwo i szczerość,ale skoro poruszasz tak intymne sprawy to powiem ci co myślę. Twój M to dziwny gość,już jak napisałaś o tym brzydkim incydencie który mieliście ostatnio-już go nie polubiłam. Trochę byłam zdziwiona,że wróciłaś do niego,no ale to Twoja sprawa. Niby się uspokoił,ale widzisz,że teraz chodzi o dupę,jak nie dasz to będzie Ci głowę suszył,Ty będziesz się denerwować i po co to wszystko? Czy nie lepiej zostać samotną matką niż być pomiataną kuchtą,kochanką,sprzątaczką? Wiem,że dużo kobiet się z tym godzi,bo nie chcą być same,ale na Boga dziewczyno,gdzie Twoja godność? Chyba mu nie będziesz ustępować"a masz i daj mi spokój". Mój eks był taki,wszczynał awantury jak nie dostał,jak sobie przypomnę,to mnie aż skręca,jeja,jaka ja głupia byłam,czemu aż 6 lat z nim wytrzymałam... Jednak nie mnie oceniać,życie i tak samo rozwiąże ten Wasz dziwny związek.

A u mnie cieplutko,24 stopnie ale wiatr wieje. Byłam troszkę popielić,bo ogródek warzywny mi zarasta :)

Hej!ja jak wczoraj zapowiadałam rwałam dzis maliny M na giełde wyruszył. Beata____ale kiedys on taki chyba nie był nie?Nie gódż sie na to i tyle niech sie obraża jego sprawa o nie ja bym na coś takiego nie pozwoliła.Wiadomo że facetom jedno w głowie i akurat im nie jest potrzebna gra wstępna zresztą mi też nie zawsze ale miło jest czuć że mąż Cię szanuje i kocha.A Wy macie ślub? Lenka zjadła zupkę i poprawiła mlekiem...żarłok pewnie waży z 8 kilo w piątek ja zważą juz sie boję :)

Hej dziewczyny. Ja tylko na moment.Kumpela ryby smazy a ja sie dorwalam do jej kompa hehe Beatko glowa do gory i nie daj sie!! Mala ma racje...... U nas chyba zabkowanie sie zaczelo..od dwoch dni sebek jest strasznie marudny i placze..slina mu leci jak nie wiem..na widok gryzaka az krzyczy..nie chce jesc i duzo spi..marudzi od rana do poludnia,bo wtedy pada i spi ze 3 godz... dalam mu dzis syropku calpol i zasnal..na dole dziaselka ma strasznie przekrwione. Co do owockow to mam nadzieje,ze zalapie sie jeszcze na truskawki u mamy i na malinki..mmmm caly urlop bede owoce wpierdzielac..a jak sie dorwe do czeresni...mmmmm az mi slinka cieknie... moga nawet miliony kosztowac! tutaj tego nie ma..200g czeresni kosztuje ok 5euro..i to jeszcze kwasne...

Ja eż nie zawsze potrzebuje gry wstępnej ale on już chyba zapomniał jak to sie robi nie przytuli mnie i powie nic miłego poprostu nic nie robi zebym sie dobrze czuła u jego boku. Zresztą przy wczorajszej kłutni powiedział ze jest ze mna dla tego ze mamy dziecko wiec wszystko jasne nie kocha mnie i tyle nasz zwiazek w tym wypadku jest skazany na niepowodzenie i rozpad to kwestia czasu :-( Klaudia pewnie sie osiedziałas w krzakach z tymi malinami no ale nie mogą sie zmarnować. Ania no ja jak bym miała tyle płacic za owoce jak są ceny w irl. to tez bym czekała na przyjazd do polski. U nas truskawki są po 4-5 zł za kg. co jakis czas kupuje po 2 kg i od wczoraj zaczełam mrozic bo chce troche zamrozić na zime i to troche w całosci a troche zmiksuje zeby było na koktajl i dam do pojemniczków z nakrętkami. po 13 zasnełam jak dziecko i teraz wstałam cały czas głowa mnie boli i zimno mi niby gorączki nie mam ale padam z nóg jakaś słaba jestem.

Beatko___daj sobie z nim spokój w takim razie i nie czekaj aż jeszcze raz Cie pobije albo Ci powie coś takiego...kochać sie z Tobą chce a jest z Toba tylko ze względu na dziecko?BURAK!Weż go kopnij w d... i ułóż sobie życie od nowa z dziećmi jak mu dopakują alimenty to sie nie pozbiera aTy jako samotna matka będziesz mieć zapewne więcej kasy niż teraz.Mam do Ciebie jeszcze jedno niedyskretne pytanie...kochasz go jeszcze?Musi Ci być bardzo przykro że on Cie tak olewa Ty mu rodzisz syna a ten ma to gdzieś.... Własnie zjadłam kisiel ananasowy i mam zamiar popić to barszczykiem czerwonym chyba nie za dobry pomysł co nie? Anka____a masz żel a żabkowanie?ja dentinox n mam i trzymam go w lodówce przynosi ulgę.Nie pociesze Cie bo Sebek może tak i 3 m-ce marudzić zanim ząb wyjdzie także uzbrój sie w cierpliwość. Chmurko___daj znać jak egz poszedł.

Beatko----strasznie mi przykro,że tak Ci się w zyciu porobiło. Dla mnie Twój M jest skończonym ....brak mi słowa. Ja sobie nie wyobrazam bym mogła do niego wrócic po tym co Ci zrobił wczesniej, no ale kazdy jest inny. On zamaist docenić to niewyobrazalne poswięcenie z Twojej strony jakim był powrót do niego teraz robi i mówi takie rzeczy, brak słów normalnie!

Anka u nas drzewo z czereśniami już puste he he,dzieciaki jadły nawet te niedojrzałe. Nie było sposobu,żeby dopilnować dzieci,bo wlazły pod drzewo i skubały. Zimno cuś z rana,ino 16 stopni,wietrzysko takie,słoneczko świeci-bardzo dziwna pogoda. Skończyły mi się pieluchy i poprosiłam mamę,żeby kupiła mi z Lidla małą paczkę. Kurcze,rozmiarówkę mają inna,bo 7-18 kg,duże są te pieluchy,więcej ich nie kupię. Wiecie,że zauważyłam różnicę w cm w pasie? Już jakiś czas piję czerwoną herbatę PU-ERH,z początku zmuszałam się do wypicia tych 5 kubków,ale teraz piję ją z przyjemnością i to nawet więcej,bo 6-7 kubków. Wczoraj siostra kupiła mi z dodatkiem grejpfruta,mmm ale ona pachnie,super jest.

Hej Babki! Beata jeśli go kochasz i on też jeszcze coś do Ciebie czuje, to spróbujcie ratować ten związek, ale jeśli macie być ze sobą tylko ze względu na dzieci, to jest to zupełnie bez sensu i lepiej dać sobie z nim spokój. Zrobicie większą krzywdę dzieciakom jeżeli będą patrzyły jak Twój M Tobą pomiata niż gdybyście się rozstali. Beatko patrz też na siebie. To nie jest ostatni facet na ziemi! Dziewczynki prosiłam Was ostatnio o radę na temat smoczków i butelek. Nadal nie wiem czy mam się trzymać tego Aventa, czy butelki zmienić... Ratujcie! Podpowiedzcie jakich smoczków do karmienia uzywacie? okrągłych, czy płaskich?

Annolia kobitko zapomniałam o Tobie :D Ja cały czas używam AVENTa i jedną mam Tommee Tippee,która też ma okrągły smoczek. Jakoś nie myślałam o zmianie bo nie mam potrzeby. smoczki są ogólnodostępne,wiadomo,że Avent ma droższe,więc kupowałam zamienniki Canpol,albo Lovi. Nie wydaje mi się,aby dziecko miało coś ze zgryzem jak będzie używało okrągłych albo tych wąskich. Dla mnie ogólnie używanie jakiegokolwiek smoczka,czy w butelkach czy uspokajacza grozi próchnica i krzywym zgryzem,dlatego na pewno nie pozwolę 2 letniemu dziecku ciągnąć z butli i ssać smoka. To jednak moje zdanie,więc niech każdy myśli co chce. Annolia,jeszcze jedno,na pewno nigdy nie zdecyduję się na kauczukowe smoczki,jak widzę jedną koleżankę,która wychodzi na spacery z roczną córeczką,a ona jest przyssana do butli z kauczukowych smoczkiem to aż mną wzdryga. Przecież one wyglądają ohydnie,szybko się psują,kleją itd.

Annolia____ja używam canpol okrągłych silikonowych nawet nie wiem czy z tych płaskich chciałaby pić?

Annolia naturalnie,że pasują. Pasują też Dr. Brown bo mam założone 3 do mleka Nan 2(z kleikiem). Tylko wiesz,są z Lovi i małe i duże,więc patrz kobietko co kupujesz. Cena może nie bardzo odbiega od Aventa,bo coś koło 2 zł,ale zawsze to coś. Wiecie,że Dorian przestał ulewać jak zaczęłam mu podawać mleko Nan 2 ?

Kupiłam jednak butelki z Aventa. Wiecie co, ta herbatka z rumianku z miodem chyba działa, bo Milesia w końcu dziś sama zrobiła kupkę :)

Noo i dobrze. Avent naprawdę Wam posłuży :) Tylko jak będziesz myła butelki,to nie używaj tej drapiącej strony gąbki do mycia butelki z zewnątrz,bo porysujesz napisy i będzie to niefajnie wyglądało.

Annolia___a jak robisz ta herbatke bo u mojej małej ten sam problem...Podobno miodu nie można dzieciom dawać takim małym? Powiedzcie mi czy jak np.ma zaparcia po bebiku to jak zmienie na nan to od razu powinna być poprawa z kupkami?bo raz jej kupiłam opakowanie wypiła i nic więc wróciłam do bebiko...daje jej suszone śliwki-nie pomagają,soczki przecierowe-też nie,do zupki dodaję otrąb pszennych-też nic dopiero jak dam czopka to robi i to jest takie na początku zbite. U Was też taki ziąb jak u mnie?

Klaudia po prostu zaparzam słabą herbatę rumiankową i dosładzam ją miodem naturalnym. Też gdzieś słyszałam że miód może uczulać, ale Milence nic się po nim nie dzieje. Podaję jej taką herbatkę od poniedziałku i dziś mi sama zrobiła kupkę. Ja też to piję, bo jeszcze karmię. Nie wiem czy to na pewno po tej herbatce, ale przedtem cały tydzień mi nie robiła sama, a poza tą herbatą nic nie zmieniłam. Pytałam lekarkę o mleko, to mi powiedziała, że raczej nie kupować Bebiko, bo bardzo dużo dzieci ma po nim zaparcia. Ja mam Bebilon, a jakby nie pomagała te herbata, to miałam spróbować NAN. Na razie nadal będę ją dokarmiać Bebilonem i dawać tę herbatę i mam nadzieję, że mi będzie już kupki robić sama. A herbatka jej bardzo smakuje. Myślałam, że mi będzie tym pluła, a ona ciągnie aż miło :D Podobno jest też taki Bebilon dla dzieci z kolkami i zaparciami. Nazywa się chyba Comfort, albo jakoś tak... koleżanka mi mówiła. Mała wiem, że się rysują. Mam już 2 szt z Aventa. Przed chwilą walczyłam z moją bestią... tzn żelazkiem :D Dałam Milence grzechotkę do ręki i mała cwaniara już wie, że ma tym machać:D Jeszcze parę dni temu trzymała, ale tak nieświadomie.

Dziewczyny wyślijcie mi na malila (ilmar1@interia.pl) hasło do naszej poczty, bo mam teraz inny komp, a na poprzednim samo mi się wpisywało i go nie pamiętam :( Muszę sie pochwalić, że mam znów swojego prywatnego laptopa! W końcu :D M zrobił z 2 niedziałających 1 działającego :D Tylko nie mogę na klawiaturę patrzeć jak piszę, bo jest jakaś cudaczna. Tzn programowo mam polski układ, ale znaczki na klawiszach są jakieś dziwaczne, chyba szweckie...

Przepraszam, że piszę tak późno. Miałam wczoraj problem z dojazdem do domu po egzaminie. Zdałam na 4!!! :D Mam wakacje, przetrwałam ten cholerny semestr!!! Komu polać szampana? Świętujemy, zapraszam na wódeczkę. I to podwójnie, bo dziś mam urodziny, choć po północy już nie będę ich miała:P Dziś poświęciłam czas rodzinie i dlatego mnie nie było. Musiałam odbić sobie te długie miesiące obowiązków, wzięłam głupią książkę dla nastolatek i obijałam się:) Annolia, my mamy Avent okrągły i jesteśmy bardzo zadowoleni. Beatko, jestem zmartwiona Twoim postem, bo jesteś dobrą, szczerą kobietą, która zasługuje na szacunek i miłość. Zgadzam się z dziewczynami. Ty zasługujesz na poważne traktowanie. Jesteś matką dwojga dzieci i dajesz im przykład. Nie mogą patrzeć na Twoje cierpienie, bo to naprawdę będzie je ranić. Zapamiętają to, co się u Was dzieje. Mi do dziś zapadło w pamięć kilka bardzo przykrych scen z dzieciństwa i czasem myślę, że nie potrafię się uwolnić od kilku cudzych błędów. Jakoś to ciąży człowiekowi. My jesteśmy z Tobą. Zastanów się na co zasługujesz, a na pewno na prawdziwego faceta, który umie kochać i być dobrym ojcem. Dziewczyny, lecę zaraz spać, bo padam. Świetnie, że już mam tyle czasu dla siebie i rodzinki. A jednocześnie dla Was...🌻

Chmurko mi polej szampana,a jak masz mojego ulubionego Michael Angelo to biegnę po słoik :D Gratuluję zdania na 4,usz Ty nasza studentko. Również wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. Za oknem nieciekawa pogoda,zimno chyba brrr

Chmureczko - czwórka z egzaminu i to już tłumaczy kłopoty z powrotem do domu...:P :D :D :D Żartowałam! Wszystkiego naj naj z okazji urodzinek! Ale u nas dziś zimno... 15 stopni... a ja jak się Milesia obudzi muszę jechać z nią na zakupy. Muszę kupić koleżance prezent na urodziny, a nie mam bladego pojęcia co by to miało być. Nie cierpię kupować prezentów, bo nigdy nie wiem czy trafię w gust. A nie chciałabym kupić czegoś, co ta osoba będzie wyciągała z dna szafy i stawiała na widoku tylko na czas jak ja mam do niej wpaść :D:D:D

Hej dziewczyny. My juz jutro jedziemy :D Wczoraj poprasowalam ciuchy.Dzis bede chate sprzatac.Potem musze leciec do hotelu,bo nowe uniformy dostaniemy i musze przymierzyc...a nie chce mi sie.. Chmurko gratulacje!! Jestem pelna podziwu. Klaudia tak mam zel-polecony przez kolezanke i musze przyznac,ze faktycznie jest rewelacyjny! Maly sam buzke otwiera jak widzi,ze mam tubke w rece. Annolia,a moze jakis srebrny lancuszek,co? Ostatnio ogladalam na stronie apartu,bo chce cos fajnego mojej bratanicy kupic-dziewczyna zawsze pomaga jak moze,a jutro ma 20 urodziny :) Taki sliczny lancuszek mozna u nich dostac juz za ok 50zl,ja planuje w prezencie kupic caly komplet-kolczyki,bransoletka i lancuszek-zasluzyla sobie hihi Uciekam Babolki.Juz pewnie przed wyjazdem nie bede miec okazji sie odezwac,wiec do zobaczenia za 18 dni :))) Papa buziaki 🌼

Anka to szczęśliwego lotu. Nie obżeraj się tak w Pl . Potem będziesz biadolić nam że przytyłaś,bo nie miałaś serca odmówić jak wpychali w Ciebie smakołyki hi hi. Ja też lecę coś porobić,u mnie 16 stopni,więc też nie za ciekawie. No dzisiaj koniec roku szkolnego,jaaa,dzieci w domu,ja oszaleję z nimi